Įkraunama...
Įkraunama...

Gripas

Musu seima irgi profilaktiskai naudoja tokia tyre: medus,imbieras ir citrina. sumaisom viska tokiom dalim,kad skanu butu,ir po sauksta,du per diena suvalgom. Dar sveika ant duonytes cesnako uzsibarstyti.
Atsakyti
Susirgau pries pora dienu...galvos skausmas, kaulu lauzymas, gerkle, silpnumas, galvos svaigimas, pykinimas ir pan, bet temperatura tik 37.0-37.2, bet laikosi pastoviai. Kazin gripas cia ar tik siaip persalimas?
Galvoju eiti pas gydytoja, bet abejoju ar paskirs susitikima siandienai, o ir siaip tokiam stovy net is lovos atsikelt nesinori, ka jau kalbet apie ejima i lauka nuo ko viskas pabloget gali :/
Atsakyti
o kokiais vaistais numušat temperatūrą? kentėjau kentėjau vis dieną, bet vakare kai pradėjo kilt temperatūra tai išgėriau paracetamolio. buvau šiandien pas gydytoją, sakė bronchitas ir išrašė stiprių leidžiamų antibiotikų. kad kiek palengvės tai jaučiu po kelių tik dienų, nakties bijau ir laukt doh.gif tuo sausu baisiu kosuliu ir kaimynus pažadinsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 30, 23:31)
o kokiais vaistais numušat temperatūrą?  kentėjau kentėjau vis dieną, bet vakare kai pradėjo kilt temperatūra tai išgėriau paracetamolio. buvau šiandien pas gydytoją, sakė bronchitas ir išrašė stiprių leidžiamų antibiotikų. kad kiek palengvės tai jaučiu po kelių tik dienų, nakties bijau ir laukt doh.gif  tuo sausu baisiu  kosuliu ir kaimynus pažadinsiu blush2.gif

paracetamolis,ibuprofenas.Esu turėjus itin aukštą temp.tai tada bent trumpam,analginas leidžiamas padėdavo.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 01 30, 23:37)
paracetamolis,ibuprofenas.Esu turėjus itin aukštą temp.tai tada bent trumpam,analginas leidžiamas padėdavo.

va aš ir galvoju kuris iš trijų mažiau kenksmingas. ibuprofenas gerai numuša temp, bet jis nuodų nuodas. lieka nimesil ir pracetamol. reiki iš blogybių vieną pasirinkt g.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 30, 23:41)
va aš ir galvoju kuris iš trijų mažiau kenksmingas. ibuprofenas gerai numuša temp, bet jis nuodų nuodas. lieka nimesil ir pracetamol. reiki iš blogybių vieną pasirinkt g.gif

Nimesilis 100k.didesnis nuodas,nei ibuprofenas.Net keletoje šalių jis uždraustas (pamenu,kad Vokietijoje,o toliau nežinau).Nekalčiausias paracetamolis turbūt,o šiaip,ibuprofenas toli gražu ne pats blogiausias variantas.
Tiesa,man dar Solpadeinas visai gerai veikia,ypač tirpinamas.Ten paracetamolis,kodeinas (taip,taip,jis iš tų sukeliančių priklausomybę,bet reik kasdien didelėm dozėm min 2sav.vartot,kad pajustum,kad nutraukus sunku be jo.)Bet aš vartojau virš 2 sav ir po 8-10 tablečių (po operacijos),nu ir nieko blogo nejutau,kai nustojau gert.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2012 01 30, 20:50)
Nimesilis 100k.didesnis nuodas,nei ibuprofenas.Net keletoje šalių jis uždraustas (pamenu,kad Vokietijoje,o toliau nežinau).Nekalčiausias paracetamolis turbūt,o šiaip,ibuprofenas toli gražu ne pats blogiausias variantas.
Tiesa,man dar Solpadeinas visai gerai veikia,ypač tirpinamas.Ten paracetamolis,kodeinas (taip,taip,jis iš tų sukeliančių priklausomybę,bet reik kasdien didelėm dozėm min 2sav.vartot,kad pajustum,kad nutraukus sunku be jo.)Bet aš vartojau virš 2 sav ir po 8-10 tablečių (po operacijos),nu ir nieko blogo nejutau,kai nustojau gert.

Nežinojau, kad nimesilis toks pavojingas blink.gif o kaip ibufenas vaikiškas? Jis gerai temperatūrą numuša tiek man tiek vaikui.
Atsakyti
QUOTE(zuika23 @ 2012 02 18, 11:59)
Nežinojau, kad nimesilis toks pavojingas  blink.gif o kaip ibufenas vaikiškas? Jis gerai temperatūrą numuša tiek man tiek vaikui.

ibufenas ir paracetamolis yra nekalciausi vaistai temp numusimui.jei butu labai blogi,tai ar tai butu vaikam skirtas vaistas?sirupeliai,zvakutes.
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 31, 00:41)

Pats didziausias nuodas is situ yra nimesil (as ji vartojau prie stuburo skausmu,kai jau niekas daugiau nepadejo,o ir sitas padejo tik kartu su ketanovu isgertas doh.gif ).Paracetamolis,jei virsyti dozes labai kenkia kepenims (juo apsinuodijus-negriztami kepenu pakenkimai).Ibuprofenas pradeda veikti po siek tiek ilgesnio laiko,ir jo veikimas islieka ilgiau,nei paracetamolio. Alergija gali sukelti bet kuris is ju,dazniausiai nuo nimesilio ji pasireiskia. Jei labai kyla temperatura ir tu vaistu reikia daznai-geriausiai juos keisti,pvz.,viena karta geri ibuprofena,sekanti karta-paracetamoli.Nimesil nepatarciau jei nera tikrai rimto reikalo,jis,kaip ir ketanov,labiau prie kaulu skausmu tinka (po operaciju,radikulitai,dantu skausmas ir pan...).
Atsakyti
Labas visiems sergantiems ir ne tik..daruge buvo minejusi anksciau apie tepima jodu, bet vis praslysdavo pro ausis, ir dabar kai mergyte pradejo labai koseti, paprasiau kad primintu ka daro, nes pradejom lankyti darzeli ir nesinori praleisti jo smile.gif taigi viena vakara pakaitinau kojas, ir uztepiau jodo groteles, nakti dar pakosejo, o diena jokio kosulio neliko, nezinau ar sutapimas ar kas, bet pagelbejo..maciau, akd kazkuri mama ir minejo apie si buda..dabar jei tik bsu kosuliukas is karto taip darysiu..ir tepsiu tol kol liks ant peduciu groteles, nes po sios nakties neliko jokiu zymiu, kad buvo tepta....
Atsakyti
Sveikos, norejau pasiteirauti, kaip jus gydote gerkle? Ziauriai skauda, vos seiles galiu nuryti. Temperaturos kol kas neturiu, siandien pajutau kad lauzo nugaros kaulus. Geriu daug arbatos su medumi, ciulpiamas tabletes - Septolete, purskala - Faringodol.
Labai lauksiu patarimu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pinkrose @ 2012 01 31, 00:31)
o kokiais vaistais numušat temperatūrą?  kentėjau kentėjau vis dieną, bet vakare kai pradėjo kilt temperatūra tai išgėriau paracetamolio. buvau šiandien pas gydytoją, sakė bronchitas ir išrašė stiprių leidžiamų antibiotikų. kad kiek palengvės tai jaučiu po kelių tik dienų, nakties bijau ir laukt doh.gif  tuo sausu baisiu  kosuliu ir kaimynus pažadinsiu blush2.gif

nemušu... schmoll.gif leidžiu organizmui kovoti su liga... rolleyes.gif
Atsakyti