As irgi jau kelinta diena lovoj guliu... Nezinau, ar cia gripas, ar siaip koks persalimas, bet galva skauda nerealiai, solga, gerkle persti, temperatura pirmomis dienomis virs 38 buvo, dabar jau maziau... O gydausi tai tradicinemis priemonemis: vaistazoliu arbatos su medumi, vitaminas C, nakciai aspirino ir analgino tablete, vaistai nuo gerkles skausmo, taip pat dar AFLUBIN laselius geriu... man jie labai tinka ir patinka
QUOTE(Atėjūnė @ 2009 02 13, 16:46)
Nuo ko Aflubin?
Nu tas skausmas tai baisus galvos i man ...bet šiandien kol kas viskas liux su galva
ir kažkiek geresnė savaijauta ...taip noriu pasveikti per šias laisvas dienas 
Nu tas skausmas tai baisus galvos i man ...bet šiandien kol kas viskas liux su galva
Aflubin - tai tokie lasuikai tinkantis sergant gripu ir kitom persalimo ligom, pagamintas jis is ivairiu zoleliu, zodziu vadinami homeopatiniai vaistai
Aha, as irgi jau svajoju, kada sveika busiu
Laba atsiprasau,kad isiterpiu ir nezinau ar cia kur jau minejot toki gydymo buda, bet man ir seimos nariams labai padeda,kai uzpuola gripas ir kosulys. Su jodu pries miega pasitepam krutine ir padukus, na tokias groteles su ausu krapstuku nusipiesiam, labai palengvina atsikosejima, jodas visada susigeria i kuna. Taip reikia teptis tol kol atsikelus po nakties pamatysite likusias jodo zymes ant kuno, reiskia organismas jo pasisavino pakankamai. Ir vonelese su druska ir jodu ar soda, kojas gali pagarinti irgi labai padeda.
Linkiu sveikatos sergancioms
Del jodo tai esu apie tai kazkada girdejusi. Ačiū, londonas, kad priminei.
Į darbą penktadienį dar nėjau, bet kol pas daktarę važinėjau kojas sušlapau, tai po to dar ir balsas užkimo. Pradžioj purškiausi gerklę Myrrhamile purškalu, bet kaip skaudėjo taip skaudėjo, po to Jox nusipirkau. Iškart pagerėjo. Dabar tik žema temperatūra laikosi ir žiauriai silpna bei sloga atsirado, balsa vis dar pakimęs. Teks antradienį į darbą pėdinti. Deja ten šalta būna, tai labai pasiseks jei neatkrisiu. Na bet kaip nors.
Aš dar kambariuose ant radiatorių palašinau arbatmedžio aliejaus dėl dezinfekcijos oro. Sakau gal padės bent vyrui neužsikrėsti.
Į darbą penktadienį dar nėjau, bet kol pas daktarę važinėjau kojas sušlapau, tai po to dar ir balsas užkimo. Pradžioj purškiausi gerklę Myrrhamile purškalu, bet kaip skaudėjo taip skaudėjo, po to Jox nusipirkau. Iškart pagerėjo. Dabar tik žema temperatūra laikosi ir žiauriai silpna bei sloga atsirado, balsa vis dar pakimęs. Teks antradienį į darbą pėdinti. Deja ten šalta būna, tai labai pasiseks jei neatkrisiu. Na bet kaip nors.
Aš dar kambariuose ant radiatorių palašinau arbatmedžio aliejaus dėl dezinfekcijos oro. Sakau gal padės bent vyrui neužsikrėsti.
QUOTE(Sirenete @ 2009 02 08, 13:46)
Antibiotikai, esant gripui, tik pakenks, kadangi jie kovoja pries bakterijas, o gripą sukelia virusas. Antibiotikai tik dar labiau nusilpnins organizmą. Antibiotikai dažnai skiriami jau gripo konplikacijoms gydyti, kai virusas atveria kelią visokioms bakterinėms infekcijoms, bet pradžioje gripo jų vartoti negalima.
Nežinau ar vaistų pavadinimo parašymas nebus reklama. Bet jie vadinasi Tamiflu (kainuoja brangokai - apie šimtą dvidešimt Lt). Yra dar gerokai pigesni, tačiau ne nuo visų gripo formų padeda - remantadinas. Bet ir tie ir tie veiksmingi tik, tada, kai pradedama vartoti per pirmas dvi paras.
Gripo pagrindiniai simptomai - raumenų, galvos skausmai, gerklės, aukšta temperatūra. Taip, kad be temperatūros tikriausiai nelabai išsiverčiama.
Nežinau ar vaistų pavadinimo parašymas nebus reklama. Bet jie vadinasi Tamiflu (kainuoja brangokai - apie šimtą dvidešimt Lt). Yra dar gerokai pigesni, tačiau ne nuo visų gripo formų padeda - remantadinas. Bet ir tie ir tie veiksmingi tik, tada, kai pradedama vartoti per pirmas dvi paras.
Gripo pagrindiniai simptomai - raumenų, galvos skausmai, gerklės, aukšta temperatūra. Taip, kad be temperatūros tikriausiai nelabai išsiverčiama.
Sveikutės mamytės rašau če lyg norėdama nusiraminti ir patarimų
Kad šitie Sirenete tavo žodžiai mano gydytojai į ausį
Nes žinau mūsų rytdiena
Žvalutis lakstė po namus, o prieš piet akytės stiklinės vangus čiupt, kad dega
Ryt kviečiuos savo gydytoją, bet žinau scenarijų antibiotikai
Nu ir ką daryti žinau išeitis tik viena ligoninė
Po paskutinio atvejo visai baugu. Sunutis peršala, eilinį kartą gerklė aukšta temperatūra, trečios dienos bėgyje nekrentant temperatūrai iš nevilties kviečiuos ja žinodama antibiotikai
Ji jau sako jokių neskirsim šitie netiko
Tai rytojaus nelaukiu
QUOTE(Aprile @ 2009 02 16, 21:21)
Sveikutės mamytės rašau če lyg norėdama nusiraminti ir patarimų
Nes žinau mūsų rytdiena
Sunučiui šien po piet ne iš šio ne iš to užkilo tempa 38
Nei kosulio nei slogos nieko
Dabar gūli lovoj su 40 temp., numušinėjau Ibufenu sunkei krenta labai sunkiai
sako popa visur šalta jam. Dėjau šaltus kompresus.
Kadangi nebuvo tos ligos, kuriai neskirtu antibiotikų kadangi su sloga ir paprastu kosuliu neinam išsigydom namų sąlygmis. Kviečiuos ja tik esant aukštai ilgai nekrentančei temperatūrai, tai ji iškart antibiotikai
ten jie nustatys kas jam, bet tie visi kateteriai ir dar daugeu lygų
Mane žudo tas, kad atsakomybė ant mano pečių
nes ji skiria tik antibiotikus esant mum aukštai temperatūrai ir jau mano valioje ar aš girdysiu juos ar ne
Po paskutinio atvejo visai baugu. Sunutis peršala, eilinį kartą gerklė aukšta temperatūra, trečios dienos bėgyje nekrentant temperatūrai iš nevilties kviečiuos ja žinodama antibiotikai
Sakau gydytoja mum virusas taip, todėl tokia aukšta ilgai besitesenti temperatūra, taip sako virusas
juokiuos pro ašaras, nes skiria antibiotikus aš juos duodu verkdama iš nevilties nes temperatūros iškankintas vaikas. Nuo antibiotikų sūnus viduriuoja ir vemia. Nutraukiu jų girdymą vėl aukšta temperatūra. Sūnus savaite tik paracetamoliu gyvas nuo aukštos tempos
Vėl ja kviečiuos, bet dabar jau ironiškai sakau gydytoja kokiu dar antibiotikų mum skirsit nuo viruso šiti napadėjo
jum virusas
Tai rytojaus nelaukiu
Nes žinau mūsų rytdiena
Tai rytojaus nelaukiu
tai gal tavo vaikui visai ne gripas ir ne virusas? o Roto virusas?
o del tu antibiotiku - buna kad vieni nepadeda ir reikia kitokiu, stipresniu. dar ziurint koks susirgimas yra - tokius ir israso. nuo sinusito vieni, nuo anginos - kiti. man kelis kartus buvo mikoplazma - tai israse 3 tabl labai stipriu.
Ir dar kad vaikas, ir net suauges zmogus priimtu antibiotikus, reikia kartu su jais vartoti gerasias bakterijas, tarkim Bifoval. O jei lb blogai - leisti i uzpakali. man kai buvau maza ir negalejau gert ju - leisdavo. o ka daryt kitaip? pasveikt gi norisi
QUOTE(olialiaa @ 2009 02 19, 14:16)
tai gal tavo vaikui visai ne gripas ir ne virusas? o Roto virusas?
o del tu antibiotiku - buna kad vieni nepadeda ir reikia kitokiu, stipresniu. dar ziurint koks susirgimas yra - tokius ir israso. nuo sinusito vieni, nuo anginos - kiti. man kelis kartus buvo mikoplazma - tai israse 3 tabl labai stipriu.
Ir dar kad vaikas, ir net suauges zmogus priimtu antibiotikus, reikia kartu su jais vartoti gerasias bakterijas, tarkim Bifoval. O jei lb blogai - leisti i uzpakali. man kai buvau maza ir negalejau gert ju - leisdavo. o ka daryt kitaip? pasveikt gi norisi

Aš ten paskutinį atvejį papasakojau, kai tūrėjom susidurę su savo pediatrę
QUOTE(Aprile @ 2009 02 19, 16:23)
Aš ten paskutinį atvejį papasakojau, kai tūrėjom susidurę su savo pediatrę
aš jos kratausi, kaip ma...
Keist nekeičiu, bet akivaizdu, kad jau jai laikas į penciją ir nepadeda tie visokie seminarai
Iš sovietinių laikų visos žinios
Ne mes geriam tik tuos silpneusius antibus visad jai be jų jau negalima išsiversti
o tada akivaizdžiai buvo virusas sunučiui, bet pasirašeu ant tų antibų, nes nežinojkau ko griebtis sūnus vos ne savaitę iškarščiavo
Nu pamiršta jau ta istorija, bet pasekmės yra man fobija nuo mūsų gydytojos
Tik nenoriu nuo vilko užsišokti ant meškos taip ir vargstu. Tai, kad niekad nei to sinusito nei tos anginos netūrėję
eiliniai virusiniai peršalimai 
aj, tada gerai. bet tikrai nepratinkit vaiko prie tu antibiotiku. jei nera komplikaciju ir jokiu rimtesniu ligu - geriau be ju. nes kai ateis tikras baubas ar gripas su komplikacijom - ir antibiotikai nepades.
sekmes ir sveikatos!
QUOTE(olialiaa @ 2009 02 19, 17:48)
aj, tada gerai. bet tikrai nepratinkit vaiko prie tu antibiotiku. jei nera komplikaciju ir jokiu rimtesniu ligu - geriau be ju. nes kai ateis tikras baubas ar gripas su komplikacijom - ir antibiotikai nepades.
sekmes ir sveikatos!
sekmes ir sveikatos!