Įkraunama...
Įkraunama...

Cistos ant kiaušidžių

Man irgi mausdavo pilvo apacia, vis sudurdavo sona, nuejau pas ginekologe sako, ko tu cia atejai, nieko nera, turbut isivaizduoji, kad tau cia skauda. Nu galvoju nera tai nera, gerai smile.gif Bet vistiek man ta sona mausdavo, galvoju nueisiu pas kita ginekologa, nuejau, tas patikrina, sako brangioji, tau cista 5cm skersmens, sako net per telika ziuret nereikia, su pirstais uzciuopiu. Nu galvoju geras, ana gydytoja ir su teliku ziurejo ir su pirstais ieskojo, bet nieko nerado doh.gif Tai va, negalejau sportuot, nieko sunkaus tampyt ir nieko aktyvaus veikti, issigydziau cista kontraceptinem tabletem per koki pusmeti smile.gif
Atsakyti
ne visom skauda net ir didziausias cistas. ir ne visi gydytojai cistas mato. ypac per telika unsure.gif
bet jei jau skausmas yra, vadinasi kunas pranesa, kad kazkas netvarkoj. siaip visom patariu nebijoti ir operuotis tas bjaurybes. laparoskopine operacija nera sunki, randeliai labai nedideli, nesunkiai gyja. gal pora dienu nepatoguma sudaro dujos pilve. bet siaip po operacijos as jau kita diena ejau i parduotuve skanestu ieskotis bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Myce @ 2008 04 06, 22:38)
Tai va, negalejau sportuot, nieko sunkaus tampyt ir nieko aktyvaus veikti, issigydziau cista kontraceptinem tabletem per koki pusmeti  smile.gif

kai kada uztenka ir vaistu, bet tai priklauso nuo cistos pobudzio
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2008 04 07, 10:13)
bet jei jau skausmas yra, vadinasi kunas pranesa, kad kazkas netvarkoj. siaip visom patariu nebijoti ir operuotis tas bjaurybes. laparoskopine operacija nera sunki, randeliai labai nedideli, nesunkiai gyja. gal pora dienu nepatoguma sudaro dujos pilve. bet siaip po operacijos as jau kita diena ejau i parduotuve skanestu ieskotis  bigsmile.gif

Jei jau reikia operuoti,tai reikia.Bet ne visos taip gerai jauciasi schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Merginos, sutinku, kad ne visom skauda, man, visai netycia, kasmetines apziuros metu, atrado 6 cm cista blink.gif Kadangi su tuo niekada nebuvau susidurusi labai issigandau verysad.gif O dar kai apie tai prisiskaiciau forumuose, plaukai piestu pasisiause ohmy.gif Blogiausia, kad man itaria endocista o pirmadieni jau laukia laparoskopija doh.gif
Na va, visa laika buvau sveikut sveikutele, nuolat lankydavausi pas savo daktaryte, o dabar se tau...
Ech, niekada nenuspesi...
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2008 04 07, 13:15)
Merginos, sutinku, kad ne visom skauda, man, visai netycia, kasmetines apziuros metu, atrado 6 cm cista blink.gif Kadangi su tuo niekada nebuvau susidurusi labai issigandau verysad.gif O dar kai apie tai prisiskaiciau forumuose, plaukai piestu pasisiause  ohmy.gif  Blogiausia, kad man itaria endocista o pirmadieni jau laukia laparoskopija doh.gif
Na va, visa laika buvau sveikut sveikutele, nuolat lankydavausi pas savo daktaryte, o dabar se tau...

O kada paskutini karta tikrinaisi? kaip suprantu greit uzaugo unsure.gif , ka darysi,reikia tai reikia 4u.gif o kas ta endocista?
Atsakyti
QUOTE(Čiotki @ 2008 04 07, 16:27)
O kada paskutini karta tikrinaisi? kaip suprantu greit uzaugo  unsure.gif , ka darysi,reikia tai reikia  4u.gif o kas ta endocista?

Man paciai buvo keista, kad per metus laiko uzsiauginau tokia cista nieko nepajutus bigsmile.gif Gydytoja man pasake, kad per 3 men dar ne tokios uzauga blink.gif Niekad negalvojau, kad tos bjaurybes auga kaip grybai po lietaus doh.gif
Kiek man pavyko issiaiskinti, endocista - prifarsiruota kazko ne skysto, greiciausiai tai endometriozes padarinys unsure.gif O kas is tikruju ten per darinys, paaiskes tik po laparoskopijos verysad.gif

Ir baisu ir norisi kuo greiciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2008 04 07, 15:12)
Ir baisu ir norisi kuo greiciau doh.gif

Nesibaimink 4u.gif ,baisu butu jei operacija butu neplanuota ir isveztu greitoji nuo gatves apalpusia ,va cia tai ne kas butu. Ir dar kol issiaiskintu kas per bedos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiotki @ 2008 04 07, 18:38)
Nesibaimink  4u.gif ,baisu butu jei operacija butu neplanuota ir isveztu greitoji nuo gatves apalpusia ,va cia tai ne kas butu. Ir dar kol issiaiskintu kas per bedos  unsure.gif

Jo... tu teisi, cia butu visai ne kas. Gerai kai siuo metu nieko neskauda, bet kas zino kuo viskas pasibaigtu jei nebuciau pasitikrinus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(avvka @ 2008 04 07, 14:15)

Sveikos!Vat tai ir yra slyksciausia, kad nuolat tikriniesi, atrodo, neturetu but jokios priezasties "dygti" cistoms, o jos ima ir atsiranda. Man lygiai taip pat - tvarkingai tikrinausi, labai planuojam leliuka, o nuejus pas gydytoja suzinojau, kad turiu 5 cm cista. Net kojas pakirto.... Skaitau apie jusu patirti ir tikiuosi, kad viskas susitvarkys savaime. g.gif
Labai linkiu visom sveikatytes!
Atsakyti
QUOTE(Kryma @ 2008 04 10, 01:19)
Sveikos!Vat tai ir yra slyksciausia, kad nuolat tikriniesi, atrodo, neturetu but jokios priezasties "dygti" cistoms, o jos ima ir atsiranda. Man lygiai taip pat - tvarkingai tikrinausi, labai planuojam leliuka, o nuejus pas gydytoja suzinojau, kad turiu 5 cm cista. Net kojas pakirto.... Skaitau apie jusu patirti ir tikiuosi, kad viskas susitvarkys savaime.  g.gif
Labai linkiu visom sveikatytes!

O cistos gali trukdyti pastoti? unsure.gif Pas mane 2,5 cm cistute rado, bet kazkaip dvi gines jau ramiai reagavo, viena tik foto padare, kad butu galima stebeti auga ar ne, o kitai isvis nieko rimta nepasirode, vos ne kad normalu, pagimdzius gali dingti ir pan. g.gif Su vyru labai laukiam stebuklelio, realiai tik tris menesius bandom, bet kai isivaizdavom, kad tik uzsinori ir pastoji, tai sioks toks nusivylimas doh.gif Tai gal del cistos cia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amour @ 2008 04 09, 18:13)
O cistos gali trukdyti pastoti?  unsure.gif Pas mane 2,5 cm cistute rado, bet kazkaip dvi gines jau ramiai reagavo, viena tik foto padare, kad butu galima stebeti auga ar ne, o kitai isvis nieko rimta nepasirode, vos ne kad normalu, pagimdzius gali dingti ir pan.  g.gif Su vyru labai laukiam stebuklelio, realiai tik tris menesius bandom, bet kai isivaizdavom, kad tik uzsinori ir pastoji, tai sioks toks nusivylimas  doh.gif Tai gal del cistos cia  g.gif

Visokių tų cistų būna ir įvairiose vietose.Taigi gali trukdyt pastot arba ne.Man pvz siūlė gimdyt antrą,ir sakė,kad iki 16 nėštumo savaitės turėtų dingti....bet nedingo schmoll.gif ,taigi reikėjo operuot.
Atsakyti
Man irgi aktualiausias klausimas, ar galima pastoti su cista. Kazkodel galvojau, kad bus paprasciau pradet lauktis. Bet, ko gero viskas bus taip, kaip turi buti ir niekur nesidesi.
O dar noriu klausti, Ciotki, kai laukeisi, tada ir operavo cista? nestumo metu?
Atsakyti