Įkraunama...
Įkraunama...

Cistos ant kiaušidžių

QUOTE(une @ 2011 03 18, 16:20)
sveikos . gal kazkas su panasia kaip mano ligos istorija? labai reikia paguodziamu zodziu...

pas mane cista 11cm. ribinio piktybiskumo. markeriai normose. netrukus operuos-pasalins ir kiauside su kiausintakiu, o operacijos metu sius skubiam istyrimui ar nepiktybine... jei taip-salins viska-antra kiauside, gimda, dali taukines....
gydytojas sako, kad negali pasakyt 100% vezinis darinys, bet kai kas rodo ji esant toki  unsure.gif 

gal kazkam panasiai buvo?  unsure.gif

Paguosti negaliu bet,labai noreciau pabendrauti sia tema nes man labai aktuali.
Pasidalinsiu savo turima informacija,taigi del cistu piktybiskumo,gydytojas turetu matyti jau po pirmuojo tyrimo eukoskopu ir kraujo tyrimo.Jai piktybinis manau daroma pjiuviu operacija jai ne laparoskopine operacija.
Tiksliau nustatoma kompiuterine tamografija ir magnetiniu rezonansu.
As visa ta tyrimu kosmara praejau siuo metu laukiu atsakimo,del cistu piktybiskumo ir del tolimesnio gydimo.
Pas mane cistos dvi viena 5.5 cm kita 8.5 cm.
Atsakyti
kraujo tyrimai pas mane geri. tris skirtingus zymenis dare ir visi normose. bet tai pasirodo nieko nereiskia...
echoskopu matesi, kad yra pozymiu ir piktybiniu ir yra tokiu, kurie budingi nepiktybiskai. bet kaip jis issireiske: negrazus darinys ir labai paguodziamo negaliu nieko pasakyt unsure.gif sake, kad greiciausiai bus ribinio piktybiskmo... bet paaiskes tik operacijos metu nusiuntus skubiam istyrimui...
tai tau dar neoperuota? kur lankaisi pas gydytojus?

(kaip gerai, kad nors kas nors atsiliepe... smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 03 20, 19:53)
kraujo tyrimai pas mane geri. tris skirtingus zymenis dare ir visi normose. bet tai pasirodo nieko nereiskia...
echoskopu matesi, kad yra pozymiu ir piktybiniu ir yra tokiu, kurie budingi nepiktybiskai. bet kaip jis issireiske: negrazus darinys ir labai paguodziamo negaliu nieko pasakyt  unsure.gif  sake, kad greiciausiai bus ribinio piktybiskmo... bet paaiskes tik operacijos metu nusiuntus skubiam istyrimui...
tai tau dar neoperuota? kur lankaisi pas gydytojus?

(kaip gerai, kad nors kas nors atsiliepe...  smile.gif  )

As gyvenu anglijoje tyrimus cia ir darausi.Pirma mane tikrino eukoskopu veliau nusiunte kompiuterine tamografija sia savaite dare magnetini rezonansa sake kad sis tyrimas tiksliau atsakys del piktybiskumo.Pirmadieni pas gydytoja tai ryt ir kvosiu ji biggrin.gif nes tyrimus dare 4 men.jau pavargau laukti atsakymo.Kas liecia operacija tai jai neskauda sake kad stebes bet,jai bus piktybines kilmes operuos.Ir dar jai noresiu pati operacijos tai pat operuos.
Papildyta:
QUOTE(Aukselis35 @ 2011 03 20, 20:00)
As gyvenu anglijoje tyrimus cia ir darausi.Pirma mane tikrino eukoskopu veliau nusiunte kompiuterine tamografija sia savaite dare magnetini rezonansa sake kad sis tyrimas tiksliau atsakys del piktybiskumo.Pirmadieni pas gydytoja tai ryt ir kvosiu ji biggrin.gif nes tyrimus dare 4 men.jau pavargau laukti atsakymo.Kas liecia operacija tai jai neskauda sake kad stebes bet,jai bus piktybines kilmes operuos.Ir dar jai noresiu pati operacijos tai pat operuos.

Tik galiu paguosti tik kaip guodziu save verysad.gif Labai daug domejausi sia tema,labai mazas procentas moteru iki menopauzes turi piktybiniu kiausides naviku tai yra piktybiniu cistu nes vyksta pasiruosimas pastojimo procesui.Tai siek tiek guodzia nes dar nesu siuo amziaus ir nepapuolu i rizikos amziaus grupe.
Atsakyti
neskauda, tai ta prasme, kad ar neskauda sono? g.gif man tai laaaabai retai kada suskausta ...
o kokiu tu tyrimu laukei 4 menesius? blink.gif nieko sau doh.gif bet tai jeigu rimta, tai juk 4 menesiai yra labai ilgas laikas-kiek pakitimu gali buti doh.gif

na taip i rizikos faktoriu ir as nepapuolu, bet gydytojas sake: "pasiima ir jausnesnes " unsure.gif

man tai dabar kosmariskas laikas, nes operuos tik balandzio 7d doh.gif taip sunku laukti to laiko, momentais atrodo zeme slysta is po koju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo une: 20 kovo 2011 - 18:11
QUOTE(une @ 2011 03 20, 20:08)
neskauda, tai ta prasme, kad ar neskauda sono?  g.gif  man tai laaaabai retai kada suskausta ...
o kokiu tu tyrimu laukei 4 menesius?  blink.gif  nieko sau  doh.gif  bet tai jeigu rimta, tai juk 4 menesiai yra labai ilgas laikas-kiek pakitimu gali buti  doh.gif

na taip i rizikos faktoriu ir as nepapuolu, bet gydytojas sake: "pasiima ir jausnesnes "  unsure.gif

man tai dabar kosmariskas laikas, nes operuos tik balandzio 7d  doh.gif  taip sunku laukti to laiko, momentais atrodo zeme slysta is po koju...

Na anglijoje viskas vyksta letai nuo pimo eukoskopo iki kito laukiau 1.5 cia matai laisko reikia laukti kada jie paskirs diena.
Tikiu kad zeme slysta is po koju ir netikek tu lt daktaru gazdinimu jie tik gazdindami stengiasi ka nors patys islosti,pvz pinygu uz operacija ,cia ti mano nuomone.Ir patikek
turiu tam labai rimta priezasty,mano pirmas vyras mire nuo vezio budamas 32 met. per velai nustate liga.Pradzioje is vis jokiu tyrimu nedare tik pastate lasaline ir tiek is akies nustate ,nusilpima organizmo.Liga nustate 4 stadijoja tai yra diagnoze mirtis.
As siek tiek del cistu pergyvenu bet rimtai jos tikrai labai retai vezeja ir mano nuomone nebuna dalinio suvezejimo jis yra arba jo nera.Jai kraujija nerado nieko o,ir cistos ne tokios kilmes tai ir neturetu buti piktybine,operacija reikalinga nes pas tave jos labai dideles taip kaip ir pas mane,be to tai trukdo pastoti jai kartais noretum vaikucio.
Atsakyti
neturiu pagrindo netiketi, nes kartu su gydytoju buvo mano drauge ginekologe, kuri irgi kmuk dirba...
ir tikrai yra ribinio piktybiskumo cistos . lietuviskai nedaug informacijos tik...

sekmes tau rytoj 4u.gif butinai parasyk kaip sekesi wink.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 03 20, 20:08)
neskauda, tai ta prasme, kad ar neskauda sono?  g.gif  man tai laaaabai retai kada suskausta ...
o kokiu tu tyrimu laukei 4 menesius?  blink.gif  nieko sau  doh.gif  bet tai jeigu rimta, tai juk 4 menesiai yra labai ilgas laikas-kiek pakitimu gali buti  doh.gif

na taip i rizikos faktoriu ir as nepapuolu, bet gydytojas sake: "pasiima ir jausnesnes "  unsure.gif

man tai dabar kosmariskas laikas, nes operuos tik balandzio 7d  doh.gif  taip sunku laukti to laiko, momentais atrodo zeme slysta is po koju...

Skausmas pilvo apacioje,pilvo pinumo jausmas ,daznokai norisi slapintis,skauda sona kuriame yra cista ir lytinis gyvenimas sustoja nes tai pat skauda,tai ir dazniausios priezastys piktybinio naviko turiu visus siuos simtomus bet,vis tiek optimiste nes manau kad neturiu piktybiniu tik cistos dideles ir jos trukdo gyventi nes esu kudo sudejomo ir jos per dideles pagal mane.
Atsakyti
saunuole, kad nepuoli i panika! 4u.gif tai labai svarbu .
man deja kol kas sunkiai sekasi... tokie panikos priepoliai kartas nuo karto uzeina... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 03 20, 20:30)
neturiu pagrindo netiketi, nes kartu su gydytoju buvo mano drauge ginekologe, kuri irgi kmuk dirba...
ir tikrai yra ribinio piktybiskumo cistos . lietuviskai nedaug informacijos tik...

sekmes tau rytoj  4u.gif  butinai parasyk kaip sekesi wink.gif

Na as gal per griezta lt daktarams bet,turiu del ko pykti,deja pati noreciau operuoti lietuvoje pas savo gyditoja,bet del tyrimu man prie sirdie uk.
Butinai parasysiu 4u.gif
Ir dar nesuprantu kodel tau nedare magnetinio rezonanso?jai jau itaria piktybines kilmes,jis labai padeda nustatyti bent,jau man taip sake daktaras ta pati ir internete skaiciau schmoll.gif
Atsakyti
net nezinau.. ko gero del to, kad operacijos metu anyway tures istirt unsure.gif operuot tai ar siaip ar taip reikia sake ir ne tik cista, bet ir visa kiauside... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(une @ 2011 03 20, 20:36)
saunuole, kad nepuoli i panika!  4u.gif tai labai svarbu .
man deja kol kas sunkiai sekasi... tokie panikos priepoliai kartas nuo karto uzeina... unsure.gif

Na dar bandysiu paguosti net ir piktybines kilmes sekmingai isoperuojamos ir po gydimo visikai igydomos gali tureti vaiku ir sekmingai gyventi,nusiteik optimistiskai nes tai padeda,sakoma visos ligos nuo nervu ir streso.
Tiesa dar perskaiciau kad nuo 10 cm jos nebuna piktybines kilmes,dazniausiai iki 10 cm,nezinau kiek yos tiesos bet tai gal nuteiks tave optimistiskiau g.gif
Atsakyti
nu aciu tau labai 4u.gif bent jau sia minute, tai tikrai gerai pasijauciau 4u.gif

(nors tai, ka as apie jas skaiciau tai nuo tavo informacijos ir labai skiriasi biggrin.gif bet uk dazniausiai mes renkames tiketi tuo, kuo norime tiketi smile.gif )
Atsakyti