Įkraunama...
Įkraunama...

Apgaulingi prašymai

Rudeneja, bet tu nori pasakyti, kad tau tikrai bankas isdave tokia paskola pagal tavo pateiktus popierius - 1000 litu nuskaiciuoja ir 500 litu jums su vaiku pragyvenimui lieka? ar vis tik veliau kazhkas atsitiko - sumazhejo alga ar teko keisti darba? kazkaip nesitiki, kad bankas taip darytu....(bet cia tikrai nesikabinu, cia siaip idomu - nejaugi taip bankai daro Lietuvoj? musu su vyru pajamos normalios, bet ir tai neduoda daugiau, nei DU pazymos rodo).

o del mamos NIEKAS, tai manau visas labiausiai sujudino tas pianinas derantis prie baldu...kai truksta rubu, maisto ar net to pacio pianino tavo vaikui, tai imi koki tau atiduoda ir dziaugiesi..svarbu veikia..o ar juodas, ar baltas, ar rudas..nesvarbu juk. tas spalvu derinimas manau leido suabejoti ar tikrai jau ten toks skurdas, ar vis tik poreikiai zmoniu savotishki?

mama bagdoncikas irgi nere i situacija nepasidomejusi - paprashe kazhkas rubu, nubego, nupirko, nusiunte..paskui viskas listi pradejo, nepatiko. pasimoke. kita karta pasidomes kokia situacija. zodziu, gyvenam ir mokomes.

rudeneja, tikrai sutinku, kad laiku ishtiesus pagalbos ranka butu ir pigiau, ir rezultatyviau. nelaukiant kol zmogus bus ishmestas i gatve. ir pries teikiant pagalba svarbu ishsiaishkinti kas per situacija, kas per zmones - kas nores, tas pades. o del to, kad paemus 2 seimas su panashia finansine padetimi, visi puls remti netvarkingaja ir apsileidusia, tai kazhkaip suabejojau blush2.gif jei mama rodo nora kabintis, vaikai priziureti, namai tvarkingi (pvz. Dainos atveju), tai visi mielai puola padeti. tuo tarpu per Kaledas lankem kita seima, kur mama net nesugeba vaiku nuprausti,namie bomzhynas, jai dzin is kur atejo parama, dovanos, poziuris - jus privalote duoti. matai, kad laiko ir pinigu metimas i bala. vaiku gaila, bet pasakem ate. visai nesinori net pirshto pajudinti. jei jai taip gerai, lai gyvena, mes netrukdysime.
Atsakyti
mamytės baikit taip įtarinėti ir puldinėti tas, kurios čia naujos pasisako. nreikia imti paskolos, kad įklimptum į skolas. ar matėte šiandien TV PAGALBĄ, kai mama pasiėmė išsimokėtinai telefoną, skalbenkę ir dar kažką. susirgo jos vaikas, 4mėn kartu guli ligoninėj, aišku, kad neina į darbą ir aišku, kad negauna jokių pajamų. ir skolos auga, bankui iš kažko reikia mokėti.
gyvenime negali visko iki smulkmenų suplanuoti, nes liga ar nelaimė visada užklumpa netikėtai.
sutinku, kad būna ir apsišaukėlių, bet būkit tolerantiškesnės.
Atsakyti
Kai kurios mamos matyt nelabai suvokia,kad jei nepaimsi paskolos butui,tai reikes buta nuomotis.Vieno kambario buno nuoma 600-700lt,dvieju kambariu 1000lt,be baldu,ir rajonas ne KOKS PRESTIZINIS tarkim Seskine.Tai ar geriau nuomotis buta ir gyventi kaip suniui su manta ir vaikais lakstyti is buto i buta ar paimti paskola,verstis galbut sunkiai prasyti paramos geru zmoniu,bet GYVENTI NUOSAVAME BUTE,KAD IR SUSISPAUDUS PINIGINE PRASME.Tad nepulkim ir neanalizuokim kitu,o geriau padekime jei galime.O dabar gaunasi perskaicius toks vaizdelis,as padedu tai reiskia kad galiu ant to zmogaus varyti,analizuoti jo gyvenima iki apatiniu. ir jei noresiu ir matysiu,kad noriu padeti,tai tada ir padesiu.
Aciu dievui,kad gyvenu(kol kas,nespjauk i vandeni kaip sakant) nuosavame bute,be paskolos,isilaikau save vaikus,vyras geras,nes jei reiktu prasyti pagalbos tai manau tikrai negaleciau isdristi,bet jau cia po tiekos komentaru blink.gif
Atsakyti
Mama bagdoncikas labai teisingai raso. Nevynioja i vata, o tiesiai sviesiai paraso. Lenkiu galva pries ja. Ir nereikia taip opiai reaguoti.
Zmones labai lengvai gyvena. Noriu telefono - prasau, noriu skalbykles - prasau, televizoriaus - prasau, o kaip atiduot paskolas (lizingus) nesusimasto. O gal reiketu susideliot prioritetus, tas, beje liecia ir vaiku lavinima (gal reiketu kazko ir atsisakyt, pvz. naujo TV, o pinigus paskirt bureliams)
Atsakyti
žinai, aš abejoju, ar prasčiau gyvenančios šeimos, taip paprastai keičia tv, ar skalbenkę į naujus, tik todėl, kad būtų noras turėti naują, ar, kad labai lengvai galima tai įsigyti paėmus lizingu. o tu pati be telefono kiek laiko galėtum išbūti, ypač jei būtum atskirta nuo namų ir šeimos (pvz ligoninėj)?
pritariu anksčiau parašiusiąjai, kad po tiek ir tokių komentarų, negalėčiau priimti pagalbos. savo atveju manau, kad negalėčiau suteikti paramos su jūsų pagalba, kad nebūtų aptarinėjama, kiek ir ko daviau, ką galėjau duoti, ir ko nedaviau. gal geriau tyliai- ramiai, kai rasiu šeimą, kuriai galiu kažkuom padėti ir padėsiu. nereiks nei tardymų, nei įtarinėjimų, nei žmonių užgauliojimų.

tie kas nori padėti, tai daro be ypatingos reklamos. o jei jūs padedate, tai nesijauskite visagaliais dievais. būkite tolerantiškesnės ir nežeminkite žmonių.
Atsakyti
QUOTE(ausrella @ 2007 04 02, 17:42)
žinai, aš abejoju, ar prasčiau gyvenančios šeimos, taip paprastai keičia tv, ar skalbenkę į naujus, tik todėl, kad būtų noras turėti naują, ar, kad labai lengvai galima tai įsigyti paėmus lizingu. o tu pati be telefono kiek laiko galėtum išbūti, ypač jei būtum atskirta nuo namų ir šeimos (pvz ligoninėj)?
pritariu anksčiau  parašiusiąjai, kad po tiek ir tokių komentarų, negalėčiau priimti pagalbos. savo atveju manau, kad negalėčiau suteikti paramos su jūsų pagalba, kad nebūtų aptarinėjama, kiek ir ko daviau, ką galėjau duoti, ir ko nedaviau. gal geriau tyliai- ramiai, kai rasiu šeimą, kuriai galiu kažkuom padėti ir padėsiu. nereiks nei tardymų, nei įtarinėjimų, nei žmonių užgauliojimų.

tie kas nori padėti, tai daro be ypatingos reklamos. o jei jūs padedate, tai nesijauskite visagaliais dievais. būkite tolerantiškesnės ir nežeminkite žmonių.

Labai teisngai pasakete-------geri darbai daromi tyliai,be dideles reklamos ir zmoniu gyvenimo analizavimo viesai iki paciu apatiniu.
As nors cia neprisidedu,bet esu paremusi kitur,bet tikrai niekam nesaukiau kokia geriete esu ir neanalizavau,kur tie pinigeliai panaudoti buvo,galu gale nors kazkiek pasitikejimo ir tolerantiskumo reiktu vieni kitiems,nors ir tokiais laikais.
Sekmes visoms darant gerus darbelius,mazus ir didelius. wub.gif
Atsakyti
Aš taip pat atiduodu daud rūbų ir daigtų ir neseku tų žmonių kurie paima ką jie veikia ir ką daro.Viskas tuo ir pasakta ATIDUOD........ gėda toms kurios [COLOR=red]ATIDUODA o po to jaučiasi Dievais doh.gif
Papildyta:
Nesupykit mamos 4u.gif gal aš dar nenudegiau, bet tikrai jei atiduodu man visai DZIN ka ta mama daro su tais daiktai.Nes aš atiduodu iš širdies o ne dėl to , kad mane garbintų ar dar kažin ką. ..... nemanau, kad kuri mama ,,gerai,, gyvenanti čia kreiptūsi pagalbos, paramos g.gif
Atsakyti
pasisakymai mamų, kurios nė karto nenudegė kam nors padėdamos. ( arba jos labai paviršutiniškai vertina atitinkamas situacijas )...o man būna apmaudu, jeigu matau, kad padėjau ne tam, kuriam iš tiesų reikėjo, tuo tarpu tam, kuriam iš tiesų reikėjo tos pagalbos, nebuvo padėta...kartais būna absurdiškų situacijų, kad padedančios mamos gyvena prasčiau už tuos, kuriems padeda...
deja, duodančių šiais laikais mažiau,negu prašančių....kai bus atvirkščiai, bus tas pats kam duodi, nes žinai, kad visi gaus ir neliks nuskriausi tie, kuriems iš tiesų reikia...
ir ne dzin tikrai jeigu tai, kas atiduodama paskui prageriama...
parodykit man pirštu tą, kuris čia duodamas jaučiasi Dievu???? arba verčiau perskaitykit dar kartelį tai, kas buvo čia surašyta, jeigu vis dar suprantate lietuvių kalbą doh.gif
aj, bet beprasmiškos kalbos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Euforija: 03 balandžio 2007 - 23:09
QUOTE(Goodmother @ 2007 04 03, 18:24)
Nesupykit mamos  4u.gif  gal aš dar nenudegiau, bet tikrai jei atiduodu man visai DZIN ka ta mama daro su tais daiktai.Nes aš atiduodu iš širdies o ne dėl to , kad mane garbintų ar dar kažin ką. ..... nemanau, kad kuri mama ,,gerai,, gyvenanti čia kreiptūsi pagalbos, paramos  g.gif

o man ne tas pats, jei as duodu kazkam 50Lt ir del to savo vaiko nevedu i picerija, tai noreciau, kad uz tuos pinigus kazkas butu sotus, o ne apsipirktu papuosalu parduotuveje 4u.gif dauguma cia nera pinigais apteke.. tada ir buna skaudu, nes kiekviena parama, tai dalis seimu pajamu. Cia kalbama ne apie nudevetu rubu dalinima... del to man irgi visai nesvarbu. Ir nera ne vienos, kuri cia kazkokios garbes ieskotu... bent jau as nesusiduriau.
Atsakyti
Ir aš nemanau,kad šitam skyrely"dirbantys" žmonės jaučiasi dievai.Užtenka paskaityt kitas Paramos skyrelio temas,kad suprastum,koks sunkus darbas dirbamas.Pvz,aš džiaugiuosi,kad užėjau į šį skyrelį ir čia "dirbančių "merginų dėka mano parama pateko ten,kur jos labiausiai reikėjo smile.gif ir tikrai ne tas pats,kur mano dovanotas daiktas patenka schmoll.gif Kaip kažkuri čia minėjo,nenorėčiau,kad būtų pragertas,iškeistas ar dar kur numestas,juolab,kad tikrai yra žmonių,kuriems galbūt mirtinai to ar ano reikia.

Aš žaviuosi šita veikla ir tais ,kas ja užsiima wub.gif Tikrai linkiu dideliausios sėkmės toliau darant gerus darbus bei nekreipti dėmesio į kai kuriuos pasisakymus 4u.gif
Atsakyti
Mamoms, kurioms nepatinka cia vykdoma paramos veikla:

Mielosios, apsiziurekit - aplink garbetroskos, besiknaisiojancios po svetimu seimu gyvenimus, kaskart issidalinancios tarpusavy surinkta labdara ir tuo patenkintos. Zinoma, jos ne nesusimasto kad kazkas paskolu issimoket negali - joms ju nereikia. Jos sociai gyvena is vykdomos veiklos...

O jeigu mastyma apsuktumet kiek kitaip, isivaizduotumet kad yra nors maziausia tikimybe, kad taip nera. Kad mamos aukoja savo vaikams skirta laika ir skiria ji sunkiai besiverciancioms seimoms. Kad zmones "aukoja" (o jeigu tiksliau - atsikrato) ne vien jiems nereikalingais daiktais, taip isivaizduodami kad nuosirdziai paremia kazka. Yra zmoniu, aukojanciu dali pajamu (tai jau buvo kazkieno pasakyta). Kiek tu zmoniu? Kas ten zino...
Bet jusu, gerbiamosios, zodziai gali tureti dar blogesniu pasekmiu nei jusu paciu isvardintos (garbes troskimas, dievai... ir t.t.). Jeigu jus nors truputi tikite nuosirdziai ir besalygiskai padedanciu zmoniu buvimu, zinokit, kad po jusu pasisakymu ir ju gali nebelikti, nes rankos pacios nevalingai svyra zemyn... Kam tada nuo to bus geriau?

Visa laime, kad sitie papostringavimai, trumpam nugesinantys nuosirdu nora kazkam padeti (ne atiduoti bele kokiu budu i maisus sukistus patiems nereikialingus daiktus, o padeti - skirti demesi, isklausyti, pasirupinti reikalingiausiais daiktais, pagelbeti finansiskai, patarti, uzjausti, pabuti su jais...) ne maziausia dalimi neuzgozia vaiku, gaunanciu dovaneles, butinus rubelius ar trokstamus zaisliukus, akyciu spindesio. Vien del sio spindesio verta daryti tai ir toliau.

Sunys loja, karavanas eina...
Atsakyti
Na paskaiciau ir truputuka pasidare liudna. Nesupratau,kodel moteris kuri praso paramos vaiku rubams negali prasyti tokiu paprastu dalyku kaip lempu,spintu,pagaliau to pacio pianino g.gif Taigi i ta pacia sima,tiems patiems vaikams.Galvojat,kad vaikams reikia tik rubu kad sikniukai nesaltu ir maisto...Jiems reikia ir jaukiu namu.O mama visomis isgalemis stengiasi.
Na kas del labdaros tai visai noreciau gaut pajurio mamos kordinates smile.gif Nes pati auginu pugzliuka tai isaugtu rubeliu prisikaupe.Per geri,kad ismest,o vaiku namai kaskodel nenori g.gif Taigi lauksiu kontaktu i AZ smile.gif
Atsakyti