QUOTE(Euforija @ 2007 03 11, 10:14)
Beje, paskola paskolai nelygu? Nėra nė vienos paskolos, kuri būtų išduota neatsižvelgiant į gaunamas paskolos gavėjo pajamas...ir nėra nė vieno atvejo, kad palikta piniginių lėšų suma, būtų tokia, kad žmonės nebesugebėtų iš jos pragyventi...skiriant paskolą tai ir yra pagrindiniai veiksniai lemiantys jos išdavimą...bet kokios paskolos...
Kviečiu į realybę

Kai paėmiau būsto paskolą (pernai), bankui atiduodavau be kelių Lt 1000 Lt, atlyginimas į rankas buvo be kelių litų 1500, turiu vieną išlaikytinį, t.y. vaiką. Sumokėjus komunalinius, kas lieka dviems žmonėms? Pabandykit paskaičiuot ir įsivaizduot.
O gyvent kažkur reikia. Pirkau mažuliuką apskretusį butuką, jei jau pradėtumėte apie spalvas.
Bet esmė ne tame, parašiau tik dėl to, kad sugriauti įsitikinimą dėl bankų ir pajamų. Esmė tame, kad šiandien paėmęs paskolą (būstui), tu negali prognozuoti rytojaus. Kinta ir palūkanos, kinta ir atlyginimas. Gerai, jei į gerąją pusę ir kol į gerąją. Ir aš šiandien jau daugėliau nei vakar uždirbu. Bet juk bet kada gali būt ir kitaip.
Neteisinu nieko, nepažįstu čia nei čia rašančiųjų prašytojų, nei rėmėjų ir neagituoju padėti tiems, kam manote esant nereikalinga. Bet ne visada viskas yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Čia yra amžina paramos problema, kad kol vaikų ant laikraščių nemigdai, jais iš paskutiniųjų rūpiniesi ir stengiesi, kad jie kuo mažiau suprastų, kaip blogai jau yra, jei juos lavini -nes laiko neatsuksi atgal - tai paramos gali nesitikėti. Čia nesakau, kad privaloma remti, bet sakau, kad jei yra dvi mamos su vienodom finansinėm sąlygom ir viena tvarkinga, o kita nelabai, tai kaip taisyklė bus remiama bus antroji.
Nesakau, kad būtent čia aprašyta mama (-niekas-?) yra būtent ta, reikalinga paramos, bet.. Ar tikrai būtina sulaukti, kol žmogus vis tik neatlaikys? O gal geriau ištiesti ranką, kol jis dar nenukrito? Ir pigiau, ir greičiau, ir rezultatyviau.
Ir.. Nepykite, bet jei žmogus prašo padovanoti tai, kas jums nebereikalinga (o kas tokių daiktų per laiką nesukaupiame, bent jau vaikų rūbų tai tikrai), tai ir dovanokite, kas jums nereikalinga

Na netikiu, kad kažkas prirašys skelbimų, gaus dėvėtų vaikiškų rūbų, o paskui į turgų.
P.S. Prieš keletą metų esu prašius rūbų vaikui. Internete, bet ne šiame forume. Buvo labai labai sunku tai padaryti. Žmonės tada prirašė daug į tą mano temą ir visko. Ir kad Humanoje yra papigiai (o aš neįpirkdavau), ir dar viso ten ko neigiamo. Beje, toje savo temoje tada nieko nepakomentavau. Nieko. Buvo per sunku. Tik tiek, kad buvau ne naujas vartotojas, tai dėl asmenybės nekilo klausimų. Rūbų vaikui gavau... Tiek ir tetrūko, kad judėt toliau.
P.P.S. O prieš šias Kalėdas vieni žmonės išpildė mano vaiko svajonę. Tiesa, neprašiau, bet argi tai ką nors keičia. Pati nebūčiau tada dar pajėgus. Šiandien jau galbūt - va kaip greit viskas keičias ir tą kalėdinę dovaną laikau stebuklinga, nes kažkaip sulig ja atsirado bent viltis gyventi geriau ir ji po truputėlį darosi apčiuopiama.
P.P.P.S. Pritariu, kad realią žmogaus padėtį reikia sužinoti. O tada jau kiekvienam apsispręsti, ar jis nori padėti.