Įkraunama...
Įkraunama...

Arbata arba vanduo tarp žindymų

Aš daviau vaandenuko nuo pirmo mėnesiuko,nors ir maitinau motinos pienu.Nes kai gimė ,buvo labai karšta.Nuo dviejų mėnesiuku pradejom gert ir arbatėle,pieno nesumažėjo iki šiol (9 mėn.) dar maitinu motinos pienu.
Atsakyti
IKI 6 MENESIUKU JOKIO VANDENUKO,TIK PAPULIS,NEBENT VASARA,KAI LABAI KARSTA. IR TAI REIKETU ZIURETI,AR TIKRAI REIKIA PAPILDOMAI VANDENS-GAL RECIAU SLAPINASI,AR UZKIETEJES KAKULIS.DEL KAKULIO MAITINANT KRUTIMI TAI GALI 4-5 DIENAS NEDARYTI-TAI YRA NORMALU,BET PO TO ISEJES KAKULIS -PATS PATS PIRMAS-NETURI BUTI KIETAS.
JEI MAITINAMA MISINUKAIS,VANDENUKO REIKIA,YPAC JEI KIETEJA KAKULIS.
VANDENS DUOTI LIEPIA ARBA VYRESNI DAKTARAI-JIE TAIP BUVO MOKINTI-,ARBA DABARTINIAI SEIMOS GYDYTOJAI,KURIE NERA PEDIATRAI.PASTARIEJI TIEK NESAMONIU PRIPLIURPIA,TOKIAS DIAGNOZES NUSTATO...
TA PATI ISTORIJA SU KRAUJUKU IS PUTYTES PIRMOM DIENOM PO GIMDYMO-TAI YRA PEREINAMOJI BUSENA,DEL MAMYTES HORMONU POVEIKIO,IR VANDENUKO DAVIMAS CIA VISAI NE PRIE KO -IR BE VANDENS VISKAS BUTU PER PORA DIENU PRAEJE.
PATI ESU PEDIATRE,TAI NET KEISTA SKAITYTI VISAS TAS NESAMONES APIE INKSTUKU PRAPLOVIMA,BURNYTES SKALAVIMA IR T.T.
Atsakyti
Tevai mus augindami dave ir vandenuko ir karves pieno ir visi uzaugom thumbup.gif tik siais laikais kaip tai viskas pradejo kenkt g.gif
Atsakyti
jei maitini savo pienu tai nereikia, jei misinukais tai nemanau kad kas atsitiks nuosvaraus vandens,as savo duodu visa laika daugiau nieko negerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pegasa @ 2007 04 03, 23:44)
Tevai mus augindami dave ir vandenuko ir karves pieno ir visi uzaugom  thumbup.gif  tik siais laikais kaip tai viskas pradejo kenkt  g.gif

Bet dar nežinai kiek tau kas pakenkė. O mano manymu paprasto vandenuko (nesaldyto) nieko neatsitiks jei ir MP maitindama duosi. Aš vyresnėliui daviau ir thumbup.gif , o va mažajam iki 6 mėn. net nesiūliau ir ką...jam dabar tuoj 8 mėn., o į burną neima jokių gėrimų. Siūlyk ką nori viską spjauna. O skysčių trūkumas, turbūt visos žinom, kad negerai
Atsakyti
Man tai vyro mociute irgi panasius ''patarimus'' dalina, neva mano vaikiukas per mazas, nedavalgo ir reik papildomai skysciu duot. Neimu i galva ka sako kiti. Gydytojai geriau zino per mazas ar per didelis:D Savo maziuka MP maitinu, o vandenuka naudoju nebent tada kai tenka vaistukus sugirdyt, ir tai vos vos, maximum10-20ml
Atsakyti
Pirmagimiui iki 5.5 mėn. nieko papildomo nedaviau, vien tik MP. Dabar auginu 2 sav. sūnelį. Maitinu pati ir neduodu jokių arbatėlių ar vandenuko.
Atsakyti
QUOTE(princesa @ 2007 04 18, 00:19)
Bet dar nežinai kiek tau kas pakenkė. O mano manymu paprasto vandenuko (nesaldyto) nieko neatsitiks jei ir MP  maitindama duosi. Aš vyresnėliui daviau ir  thumbup.gif , o va mažajam iki 6 mėn. net nesiūliau ir ką...jam dabar tuoj 8 mėn., o į burną neima jokių gėrimų. Siūlyk ką nori viską spjauna. O skysčių trūkumas, turbūt visos žinom, kad negerai

Tokio amziaus vaikuciui puikiai tinka atsigerti mamos pienukas,jo dienos racione manau dar turetu buti nemazai. o kai jo prades mazeti ir mazuli troskins,tai gers ir arbata, ir vandenuka.

va mociutes su savo "ismintim" daznai klysta, kad reikia kudikiui gerti duoti papildmai. nuo to tik mazeja pienas, o jis kaip zinom kudikiui yra ir maistas ir gerimas bent iki 6men mirksiukas.gif Aisku jei duosim,tai gers, bet ar to reikia? nejaugi manom,kad arbatele ar vandenukas naudingiau nei pienukas? g.gif
Atsakyti
Na is pradziu as i davima arbatu ziurejau skeptiskai, kai anyta pasake kad tureciau duoti arbatos, tai tik ispucia akis, juk suneliui tebuvo 1 men. blink.gif O dabar jam du su puse, tai teko duoti siek tiek arbateles, nes baisus karstis lauke, vaikas praso papo kas pusvalandi o kelioneje tai ne taip jau ir lengava , be to uzsioziavo ir neima krutines. Tai daviau nesaldintos ramuneliu arbatos labai silpnos ir jam labai patiko thumbup.gif gere geriau negu pienuka, ir atimti nejo, rekia tada. Bet dabar kai nekarsta vaikas pats negeria. Pats zino ko nori tongue.gif
Atsakyti
Praeita vasara, per didziuosius karscius, kai mano princesei buvo 4-5 men tai daviau truputuka su sauksteliu atsigerti virinto vandenelio ir MP kas 0.5-1 val. ir vilgiau kuneli dregnom palutem thumbup.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif

Iki 5,5men meniu buvo tik MP, tada prasidejo:
1)virintas H2O
2)ramuneliu, penkoliu arbateles
3)sultytes (obuoliu, vynuogiu, kriausiu)

Atsakyti
maniskiui 3,5men. tai per karscius duodu vandens be nieko. kai nori tai geria, bet jei nenori tai ir neisiulysi mirksiukas.gif manau cia nieko tokio, ypac jei prakaituoja
Atsakyti