Įkraunama...
Įkraunama...

Arbata arba vanduo tarp žindymų

Iki 5,5 men. mano dukruze gerdavo tik MP, bet kai su sauksteliu pasiuliau virinto vandenuko, labai godziai gere. Is pradziu galvojau, kad jai tai naujas zaidimas, bet pasirodo, tikrai vaikas norejo atsigerti. Nuo to laiko po truputi pasiulydavau atsigeri, juk nesunku mirksiukas.gif
Nors mama sakydavo, kad pasiulyciau vandenuko, as neduodavau ir sakydavau, kad MP maitinant papildomo gerimo tikrai nereikia...
Kita vaikuti augindama tikrai vandenuko pasiulysiu anksciau, juk nesunku,ypac jei pasitaikys karsta vasara.
Atsakyti
nuo menesio geriame arbateliu po truputi nors ir maitinu MP

user posted image
Atsakyti
Pas mane irgi pilna patarėjų, bet aš neduodu nei vandens , nei arbatų schmoll.gif
ir ne todel, kad sunku, o tiesiog: kam to reikia? smile.gif Juk n kartu diskutuota, kad MP geriausia vaikui ax.gif
Atsakyti
vandenuko ir arbatėlių pradėjau duoti tik tada, kai košes pradėjo valgyti. ir tai dar maniškis vandenuką kol kas tik iš šaukštelio geria ax.gif buteliuko net neturim, kažkaip neprisireikė, tai pagalvojau, kad ir nebepratinsiu. iš avent puodelio kažkodėl vandens gerti neišeina, nors kai MP ten būna įpilta, atsigeria biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dunja @ 2009 02 01, 00:45)
specialiai nutraukiau siek tiek pieno, kad parodyti vyrui, kaip jis atrodo. ant dugno pienelis buvo vos balzganas, o ant virsaus nusistovejo riebus. tai as jam ir aiskinau, kad nuo to pirmo, balzgano vaikis atsigeria.  thumbup.gif  neitikinau.  schmoll.gif ozys  blush2.gif

Nusiuskit i kursus kokius arba siaip literaturos yra, nete taip pat.

Neduodam, ir neplanuoju iki 6 men, pienuko uztenka wink.gif Mes su vyru kartu zindymo kursus lankem, tai jam klausimu nekyla mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai maitini mišiniu, atsigerti vandenuko ar arbatėlės duoti būtina, o kai žindai tiiiiiiikrai nereikia smile.gif Pienas yra tokios konsistencijos, kad jo sudėtyje yra vandens ir to vaikui pakanka. Be to, pradėjus girdyti vandeniu ar arbatom, gali imti mažėti pienelio, nes vaikas rečiau ir mažiau valgys.
Atsakyti
QUOTE(Darfe @ 2009 03 12, 01:34)
Kai maitini mišiniu, atsigerti vandenuko ar arbatėlės duoti būtina, o kai žindai tiiiiiiikrai nereikia  smile.gif Pienas yra tokios konsistencijos, kad jo sudėtyje yra vandens ir to vaikui pakanka. Be to, pradėjus girdyti vandeniu ar arbatom, gali imti mažėti pienelio, nes vaikas rečiau ir mažiau valgys.

ir as tokios pat nuomones, o pas mus atejo sesute vaiko apziuret, kai buvo 5 dienos ir sako duok vandenuko, kai paklause kaip daznai duodu kruti ir pasakiau, kad ivairiai ir kas 3 ir kas 1h, ji vel pradejo aiskint, kad per daznai yra kas 1h... ka ji zino... as zinau kas mano vaikui geriausia, geriau kruti dazniau duosiu,nei vandeniu girdysiu unsure.gif
Atsakyti
Man nuo pat pradziu labai truko pieno, tai mes maitiname misinukais, bet as kadangi labai norejau maitinti, tai vis duodavau ir kruti. Tai pas mus iseina taip, kad pavalgo misinuko, o atsigeria MP smile.gif Arbatu as jokiu neduodu ir kiek matau, nelabai ju ir reikia.
Atsakyti
O as nors ir maitinu MP, duodu arbateles tarp maitinimu. Buna kad ji man kartais visa buteliuka arbatos isgeria vienu ypu. TAi matyt reikia bent jau mansikei kitokio atsigerimo, ne vien MP.
Atsakyti
MP yra visko ko reik kudikeliui, todel nei arbatu, nei vandenuko duoti tikrai nereik. O kokia nauda vanduo ar arbata duoda vaiko organizmui?

"Kada kūdikiui duoti atsigerti vandens ar arbatos?
Motinos pienu maitinamam kūdikiui iki 6 mėnesių amžiaus nereikia duoti vandens, arbatėlių, sulčių ir tyrelių, nes pienas visiškai patenkina skysčių poreikį.
Vandens, arbatos, sulčių duokite tik tuomet, kai kūdikis jau valgo tirštą maistą ir pavalgęs nori atsigerti. Aišku, vanduo, arbata ar sultys niekada nepakeis motinos pieno, adaptuoto mišinio, kadangi pieno produktai kūdikiui ir mažam vaikui yra būtini.
Reikėtų žinoti, kad iki 12 mėnesių amžiaus kūdikiui paruošti skysčiai yra nesaldinami jokiu cukrumi – nei sacharoze, nei fruktoze, nei gliukoze ar medumi. Visos cukraus rūšys vienodai kenkia dantims.
Kūdikiams ir mažiems vaikams nerekomenduojama dažnai gerti juodą, žalią bei ramunėlių arbatą, kadangi jose esantis taninas sujungia geležį ir taip slopina jos pasisavinimą. Vaistažolių arbatos pasižymi įvairiu farmakologiniu poveikiu, todėl jų arbatos kūdikiams taip pat nerekomenduojamos."
Kauno medicinos universiteto klinikų gydytoja vaikų gastroenterologe med.dr. Rūta ROKAITE.
Atsakyti
Per beveik 2 mėn. nedaviau nei arbatos, nei vandenuko - žindomas kūdikis su mamos pienuku gauna viską, ko jam reikia, ir atsigeria, ir pavalgo rolleyes.gif
Atsakyti
As duodu vandens ir kartais arbatos atsigerti. pageres vandens dazniau tustinasi 4u.gif
Atsakyti