Įkraunama...
Įkraunama...

Arbata arba vanduo tarp žindymų

O, kaip smagu, kad radau sia tema thumbup.gif Kaip tik norejau to paties klausti, nes visi aplinkiniai stebisi ir vis liepia duoti vaikeliui vandenuko ar arbateles kai taip karsta doh.gif
As siulau vis kruti, net lauke tenka daznai duoti smile.gif Tai siandien jau buvau sumascius, kad leksiu kokiu arbatyciu pirkt, bet gerai kad cia uzejau thumbup.gif Nusiraminau ir toliau siulysiu kruti thumbup.gif
Tik nezinau, ar pienuko man mazeja, ar del to kad daznai siulau, krutys nebuna jau pilbnos, visada apytustes verysad.gif
Ir dar, pastebejau, kad sunelis maziau slapinasi... Ar tai gali buti susije su tokiais karstais orais ir isprakaituoja daugiau skysciu? g.gif Ka manote?
Atsakyti
As duodu vaikui vandens, jis ji geria labai noriai.
Piena jis irgi geria, bet kai sitaip karsta, manau vanduo tinka.
As perku specialu vandeni skirta kudikiams, gerti duodu kartais is buteliuko, kartais is buteliuko-puoduko, piena jis irgi dar geria, ir vis dar nemazai kartu per diena.

Iki 6 men. vaikui nieko papildomo, tame tarpe ir vandens nedaviau.
Atsakyti
O man kaip tik gydytoja kiekviena karta sako, kad jokios vandens, jokiu arbatu iki 6 men. Net dabar kai taip karsta reikia dazniau duoti kruti. Vaikas pats dazniau praso smile.gif Bet yra ir nepazangiu gydytoju, kurios vis dar sako duoti krapu vandenuko ir arbateliu kudykiams. Mano draugei taip sake, tai jinai bando mane mokinti smile.gif Nenusileidziu, nes teko pienuka nutraukineti ir maciau koks tas pirmasis pienas. Jis beveik skaidrus, kaip vanduo. Taigi mamytes nesiklausykite mamu, bobuciu ir senamadisku gydytoju. Mamos pienas geriausias, net per didziausius karscius. Afrikoje ne vienai moteriai nesaus i galva naujagimi girdyti vandenimi , o ten karsciai istysus metus smile.gif
Atsakyti
Aš tai duodu silpnos kmynų arbatytės biškutį - tik liežuviuką karts nuo karto suvilgyti. Mama mane taip pamokė, nes mane taip augino ax.gif beje maitinu krūtimi
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 10, 22:20)
O, kaip smagu, kad radau sia tema  thumbup.gif  Kaip tik norejau to paties klausti, nes visi aplinkiniai stebisi ir vis liepia duoti vaikeliui vandenuko ar arbateles kai taip karsta  doh.gif
As siulau vis kruti, net lauke tenka daznai duoti  smile.gif  Tai siandien jau buvau sumascius, kad leksiu kokiu arbatyciu pirkt, bet gerai kad cia uzejau  thumbup.gif Nusiraminau ir toliau siulysiu kruti  thumbup.gif
Tik nezinau, ar pienuko man mazeja, ar del to kad daznai siulau, krutys nebuna jau pilbnos, visada apytustes verysad.gif
Ir dar, pastebejau, kad sunelis maziau slapinasi... Ar tai gali buti susije su tokiais karstais orais ir isprakaituoja daugiau skysciu?  g.gif  Ka manote?

Krūtys juk ne buteliukas smile.gif Joms ir nereik būt pilnoms, kūdikis kuo puikiausia pavalgo iš tokios "apytuštės" - ištraukia toliau esantį pienuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 10, 22:20)
O, kaip smagu, kad radau sia tema  thumbup.gif  Kaip tik norejau to paties klausti, nes visi aplinkiniai stebisi ir vis liepia duoti vaikeliui vandenuko ar arbateles kai taip karsta  doh.gif
As siulau vis kruti, net lauke tenka daznai duoti  smile.gif  Tai siandien jau buvau sumascius, kad leksiu kokiu arbatyciu pirkt, bet gerai kad cia uzejau  thumbup.gif Nusiraminau ir toliau siulysiu kruti  thumbup.gif
Tik nezinau, ar pienuko man mazeja, ar del to kad daznai siulau, krutys nebuna jau pilbnos, visada apytustes  verysad.gif
Ir dar, pastebejau, kad sunelis maziau slapinasi... Ar tai gali buti susije su tokiais karstais orais ir isprakaituoja daugiau skysciu?  g.gif  Ka manote?

Na, bet tavo lelius jau beveik 6 mėn. Tokiam per toookius karščius aš jau tikrai duočiau užsigerti truputį g.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2010 07 13, 08:53)
Na, bet tavo lelius jau beveik 6 mėn. Tokiam per toookius karščius aš jau tikrai duočiau užsigerti truputį  g.gif

O kodel galvojat,kad vanduo geriau, nei Mamos pienukas?
Siaip,manau, diaugiausia bedu ir kyla is to, kad zmones vis netinki, kad Mamos pienukas visiskai numalsina ir alki, ir troskuli. O be to vasara tiek vaisiu , uogu aplink, juose gi tiek daug vandens ir jame istirpusiu paciu sveikiausiu vitaminu ir mineral medziagu.
O paprasto vandens kudikis nelabai gers, reiks saldinti, o cukrus jau visai negerai.
Reiktu daugiau duoti kruti ir tiek, paprasta ir sveika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2010 07 13, 23:04)
O kodel galvojat,kad vanduo geriau, nei Mamos pienukas?
Siaip,manau, diaugiausia bedu ir kyla is to, kad zmones vis netinki, kad Mamos pienukas visiskai numalsina ir alki, ir troskuli. O be to vasara tiek vaisiu , uogu aplink, juose gi tiek daug vandens ir jame istirpusiu paciu sveikiausiu vitaminu ir mineral medziagu.
O paprasto vandens kudikis nelabai gers, reiks saldinti, o cukrus jau visai negerai.
Reiktu daugiau duoti kruti ir tiek, paprasta ir sveika  4u.gif

Mano vaikas geria paprasta vandeni, ir labai noriai, nereikia jo net saldinti.
Ir maniskis pats pasirenka ko nori atsigerti pieno ar vandens, va toks jis pas mane savarankiskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reduke27 @ 2010 07 10, 21:20)

zinoma,jis gali isprakaituoti. mano dukrai daugiau nei 2 metukai ir slapinasi per karscius tikrai retokai,nors pati matau,kad skysciu suvartoja daug.

QUOTE(erika08 @ 2010 07 12, 15:03)
Aš tai duodu silpnos kmynų arbatytės biškutį - tik liežuviuką karts nuo karto suvilgyti. Mama mane taip pamokė, nes mane taip augino  ax.gif beje maitinu krūtimi

Oi tos mamos....
mane mama 6 menesiu jau cepelinais maitino,tai negi ir as taip turiu daryti?
kas buvo pries 20-30metu tikrai nelygu dabar.. tada augino mamos kaip pacios ismane ir kas beliko vaikams? prisitaikyti.. o paskui islenda problemos,skrandzio opos,prastas virskinimas... kaip gi nebus problemu jei tais laikais mus augino nelabai atsizvelgiant i amziu. aisku,visi augom ir uzaugom smile.gif
mano mama taip pat kisdavo buteliuka vos ne per prievarta mano dukrai su kmynu arbata,viskas baigdavosi tuo,kad Saule buteliuka isstumdavo su liezuviu ir tiek.
as ant jos pykau ne del arbatos,o del to,kad kiso buteliuka nuo pirmu dienu.
ir per karscius pastoviai bambedavo,kokia as motina,neduodu vaikui gerti. o MP kas? negerimas? biggrin.gif jei buciau aklai klausiusi savo mamos,aplamai nebuciau dukros tiek ilgai maitinusi,pienas butu po savaites dinges kai prasidejo buteliuko kisimai ir aiskinimai,kas kiek laiko ir kaip maitinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 07 15, 23:38)
Mano vaikas geria paprasta vandeni, ir labai noriai, nereikia jo net saldinti.
Ir maniskis pats pasirenka ko nori atsigerti pieno ar vandens, va toks jis pas mane savarankiskas smile.gif

O kiek jusu sunui metu? juk ne kudikis jau 4u.gif mano ir abu vaikai jau graziausiai geria vandenuka ir isipila patys smile.gif Pradejo po truputi nuo metu gal panasiai 4u.gif

gerai cia rase kazkuri per anksti davimas kito maisto ar vandens gali veliau sukelti virskinimo problemas, nes vanduo is greziniu negyvas is gerai isplauna organizma ir kartu gerasias bakterijas mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai argumentuotas ATSAKYMAS ar reikia vaikui vandenuko. Ir aš jam tikrai pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 07 18, 13:57)
Labai argumentuotas ATSAKYMAS ar reikia vaikui vandenuko. Ir aš jam tikrai pritariu  thumbup.gif

drinks_cheers.gif ir nereikia klausytis mamu ir mociuciu. nereikia savo vaiku zarnyno plauti tais dalykais kuriu jis dar nesugeba suvirskinti!!! kmynu arbateles, vandenukas. paskui tik nuogastauja kodel vaikas neramus, pilvukas skauda ar nekakoja savaite!
Atsakyti