Įkraunama...
Įkraunama...

mokesčiai

Menkai nusimanau apie teise, gal ka patarsite g.gif

As dabar dirbu, bet noriu dar mokytis. Ka labiau apsimoka - 1variantas - gimdyti vaika, po metu eit mokytis 1,5 metu, o tada kai vaikui bus 3 metai grizt i darba. 2 variantas - mokytis ir dirbti kartu, tik paskui gimdyt vaika? 1 atveju tikriausiai jokiu pinigeliu negausiu?

Is vis - kuo daugiau uzdirbi, tuo daugiau valstybe grazina? Ar imanoma apskaiciot, kiek man turetu grazint, gal yra kokia formule?

Beje, grazina rodos uz anuos metus. O kaip tuo atveju, jei pvz. 2004 metu gruodi sumoku uz mokslus i prieki?
Atsakyti
Tu cia sudetingai vartai smile.gif Sunku pasakyt, kas labiau apsimoka, reikia i situacija isigilint ir i tavo norus. As pirmiau mokslus baigciau, bet cia mano nuomone.
Del pinigeliu, tai esme tame, kad valstybe grazina 33 proc. nuo to, ka sumokesi uz studijas. Tai jei sumokesi 2004 metais 3000 Lt uz moksla, tai 2005 m.deklaravus pajamas atgausi grubiai 1000 Lt, zinoma, jei tavo pajamos bus pakankamos.
Del pakankamu pajamu, jei pvz. uzdirbtum 1500 Lt (ant popieriaus)

pajamos 1500*12=18000 Lt
NPD =3480 Lt
Maksimali apmokestinamasias pajamas mazinanti suma:

(18000-3480)*0.25=3630.00

Siuo atveju pajamu uztenka, kad susigrazintum pajamu mokesti nuo visos uz moksla sumoketos sumos.
Vienzo, cia daug niuansu ir konkreciai reikia ziureti kiekvienu atskiru atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedroocia: 29 liepos 2004 - 15:24
Siaip sau niekas nieko negrazina-visu pirma dvi salygos:
1) gaut apmokestinamu pajamu;
2) patirt kompensuojamu islaidu.

O visa kita jau reikia ziuret ir konkretint.
Atsakyti
Sveiki,

Norejau suzinoti, ar parduodant buta reikia moketi valstybei pelno mokesti 15 %?
Mes gyvename bute jau 2 metai. Pirkome buta labai pigiai, suremontavome, o dabar parduodant uzsidetumeme apie 40 000Lt.
Atsakyti
tai ne pelno, o gyventoju pajamu mokestis wink.gif
Atsakyti
Gal but ir taip vadinasi. Tai kaip, ar ji reiks sumoketi?
Atsakyti
GPMĮ
17 str. Neapmokestinamosios pajamos
21) ne individualios veiklos turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn pajamos, gautos pardavus ar kitaip perleidus nuosavybėn kilnojamąjį daiktą, teisiškai įregistruotą Lietuvoje, arba nekilnojamąjį daiktą, esantį Lietuvoje, jeigu jie įsigyti anksčiau negu prieš trejus metus iki šio turto pardavimo ar kitokio perleidimo nuosavybėn;

visas istatymas cia : http://www3.lrs.lt/c...619&Condition2=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikitta: 11 spalio 2004 - 10:42
Labai aciu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Prieš 0,5 metų paveldėjau iš mamos 2 ha žemės sklypą (mamai buvo atkurta nuosavybė). Registrų centro dokumentuose nurodyta vertė apie 4000 Lt. Jei šiuo metu tą sklypą parduočiau už 30000Lt, ar reikėtų mokėti gyvenojų pajamų mokestį?
Atsakyti
Galioja lygiai tas pats įstatymas. Pardavus anksciau nei po 3 metu, turesi sumoketi 15 proc. nuo vertes ir pardavimo kainos skirtumo arba turto vertinimo agenturos vertinimo kainos ir pardavimo kainos.
Atsakyti
2003 m. įsigijau atomobilį, o 2004 m. jį pardaviau. Pirkimo sutarty nurodyta suma yra mažesnė už nurodytąją pardavimo sutarty šiais metais. Ar nuo skirtumo, t.y. gauto "pelno" aš turiu mokėti pajamų mokestį? Esu fizinis asmuo, automobilį pardaviau vieną per metus? Jei taip, tai kiek procentų? 15%?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
reikės mokėti 15 %. labai ilgai aiškinausi. mokesčiai mano silpnoji vieta wink.gif
Atsakyti