Įkraunama...
Įkraunama...

mokesčiai

QUOTE (Kuzia @ 2004 07 02, 14:58)
O manes niekas mokescio neprase unsure.gif , nors pardaviau 14000Lt brangiau unsure.gif . Ir gyvenom tik 2.5 metu unsure.gif .

Niekas ir neprasys, bet kai deklaruosit turta vo tada ir paprasys blink.gif
Atsakyti
QUOTE (doma_ @ 2004 07 02, 18:36)
Niekas ir neprasys, bet kai deklaruosit turta vo tada ir paprasys blink.gif

O kodel tureciau deklaruot turta unsure.gif ?
Atsakyti
tai kam jau grąžino pinigėlius už mokslus, kiek laukt ir kelt šumą rolleyes.gif ?Aš blogą tel. užrašiau prašyme-deklaracijoj ohmy.gif (na, bet gal kreipsis adresu, darbo arba namų, atrodo, pildėm g.gif ) ir dar gali būt keblumų dėl pavardžių, nes mokėjau viena pavarde, deklaraciją pildžiau kita (bet dadėjau santuokos liudijimo kopiją), gal jau dabar skambintis, ką patarumėt, gal žinot, kokiais telefonais/
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 07 05, 11:24)
tai kam jau grąžino pinigėlius už mokslus, kiek laukt ir kelt šumą rolleyes.gif ?Aš blogą tel. užrašiau prašyme-deklaracijoj ohmy.gif (na, bet gal kreipsis adresu, darbo arba namų, atrodo, pildėm g.gif ) ir dar gali būt keblumų dėl pavardžių, nes mokėjau viena pavarde, deklaraciją pildžiau kita (bet dadėjau santuokos liudijimo kopiją), gal jau dabar skambintis, ką patarumėt, gal žinot, kokiais telefonais/

apie pinigu pervedimus pradejom kalbetis stai cia
Atsakyti
QUOTE (lengvute @ 2004 07 05, 10:24)
ir dar gali būt keblumų dėl pavardžių, nes mokėjau viena pavarde, deklaraciją pildžiau kita (bet dadėjau santuokos liudijimo kopiją

Nors nepretenduoju i mokesciu ekspertus, bet manau, kad jokiu keblumu del pavardes neturetu kilti jau vien del to, kad asmens kodas abiem atvejais yra tas pats... Nuraminau?... wink.gif
Atsakyti
ar galetumet man patarti biggrin.gif

2000 metais emiau paskola 2000 lt wink.gif is lietuvos valstybinio mokslu ir studiju fondo.
tuomet studijavau ir paskola buvo skirta padengti pragyvenim islaidoms.

2004 liepa reikia pradeti grazinti dalimis paskola. pagal grafika wink.gif
dabar man 28 metai, si menesi dar esu vaiko auginimo atostogose, nuo rugpjucio grisiu i darba

ar man priklauso kokie pinigeliu grazinimai. jeigu taip ka reiktu daryti.

labai aciu uz atsakyma, sioj srity esu absoliuciai zalia blush-anim-cl.gif
Atsakyti
siandien gavau pranesima,nelabai susigaudau kas tai reiskia?Negi man permokejo pinigelius?Reiks grazint ar nori promoket?smile.gif)) g.gif
Gavau toki informacini pranesima,dar kas nors gavote?Noreciau iki pirmadienio perprasti ka tai reisk,gal paaiskinsite?

Pranesame,kad Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos teritorinis skyrius,ismokedamas motinystes pasalpa uz 2003 metus ,Jums pritaike didsni nei metinis neapmokestinamuju pajamu (toliau NPD)ir didesni nei metinis papildoma neapmokestinamuju pajamu dydi(toliau PNPD),t.y. daugiau nei 12 NPD ir 12 PNPD.
Jeigu jus savo nuolatines gyvenamosios vietos apskrities valstybinei mokesciu inpekcijai pateikete 2003 metu metine pajamu mokescio deklaracija,kurioje nurodete daugiau nei 12 NPD ir 12 PNPD ,issimties tvarka tai nelaikysime klaida.Atkreipiame Jusu demesi ,kad deklaruodami savo pajamas uz 2004 metus Jus galesite pritaikyti mazesni nei 12 NPD ir 12 PNPD.Tai reikia ,kad uz 2003 ir 2004 Jums gali buti pritaikytas ne didesnis kaip 24 NPD ir PNPD.

Suprantu,kad nieko nesuprantu-help,help:)Buhalterytes kas tas NPD kokie %?
Atsakyti
QUOTE (Jolanta26 @ 2004 07 24, 12:57)

Suprantu,kad nieko nesuprantu-help,help:)Buhalterytes kas tas NPD kokie %?

NPD - nepamoketinamas pajamu dydis, t.y. 290 lt jei neturi leliuku ir plius po 14,50 uz kiekviena leliuka. Tarkim jei tavo atlyginimas 1000 t tai is jo atims 290 lt ir likusia suma apmokestins 31 proc pajamu ir 3 prc sodrai.
Atsakyti
Na ir...? g.gif
Tai ka cia turetu reikst,jei man ismokedami motinystes pasalpa,pritaike didesni nei NPD ir didesni PNPD,t.y. daugiau nei 12 NPD 12 PNPD?A? g.gif

Hm..Kazkodel net nepamenu,kad buciau kur nors deklaravusi 2003 metu pajamas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanta26: 24 liepos 2004 - 13:38
Ar tik nebusi skolinga Sodrai? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 07 24, 15:23)
Ar tik nebusi skolinga Sodrai? wink.gif

Taip manai g.gif Tada busiu piktokai nusiteikusi,kokios cia dar kvailystes viena ranka duoda ,kita atima doh.gif ,nea geriau galvosiu,kad ji man skolinga ir taip prisipazista biggrin.gif
Atsakyti
Nieko baisaus,neapgavai tu valstybes ir niekas taves uz tai nebaus wink.gif
Nezinau tiksliai, kada isejai i dekreta, taciau pagal 2.gif gimimo data, galima speti, kad biuletenis buvo uzbaigtas jau 2004 m.sausio menesi.
Taigi, SODRA, apskaiciuodama tau pinigelius pritaike NPD ir uz 2004 m. sausio men., ko pasekoje gavosi, kad tau buvo pritaikyta ne 12 NPD ir PNPD, o 13 (gal ir 14, jei biuletenis baigtas vasario men.). O taip daryti pagal Mokesciu inspekcija nevalia, bet cia ju tarpusavio problema ir tikrai ne tavo. Si problema jau buvo nagrineta kiek anksciau spaudoje. Tu ne pirma wink.gif
Tuo laisku Mokesciu inspekcija tave nori perspeti, kad deklaruodama pajamas uz 2004 m., turesi nurodyti mazesni metini NPD ir PNPD. T.y. jei uz 2003 m. buvo panaudota 13 NPD ir PNPD, tai 2004 m. turi parodyti tik 11 NPD ir PNPD.

Taciau siulyciau tau pasiskambinti mokesciu inspektoriui (ant laisko turetu buti nurodytas kontaktinis telefonas) ir paklausti, ko jie nori. Ant taves rekti ir kitaip terorizuoti tikrai negali, nes tu sioj situacijo NEKALTA wink.gif

Beje, kas del nekuriu VMI inspektoriu kompetencijos, tai patyliu... Cia siaip, is sviezios patirties smile.gif
Atsakyti