Ne nuo šių metų, o nuo praėjusių, t.y. pernai parduotas turtas jau apmokestinamas ir mokesčius reikėjo susimokėti iki gegužės 1 d.Apmokestinamos pajamos (skirtumas tarp įsigijimo ir pardavimo vertės). Bet yra daug įvairiausių išimčių, kurios priklauso nuo parduodamo turto rūšies ir vertės, todėl konkrečiu atveju galima pasakyt kokia situacija, žinant, koks turtas parduodamas, kada ir už kiek buvo įsiytas ir pan. Dėl nekilnojamojo turto ar automobilio - jei įsigytas prieš tris metus - neapmokestinama.
QUOTE (doma_ @ 2004 06 30, 10:50) | ||||||
Na tai as ir pardaviau masina, kuria pirkau pries metus.... Del to ir domiuosi kiek reikes valstybei atbasliuot... ![]() |
O ar pliusa is to pardavimo gavai?
QUOTE (ilja @ 2004 06 30, 09:53) | ||||||||
O ar pliusa is to pardavimo gavai? |
Negavau jokio pliuso.... minusas
Tai reiskias kad nieko nereikes moketi ania?

QUOTE (doma_ @ 2004 06 30, 10:58) | ||||||||||
Negavau jokio pliuso.... minusas Tai reiskias kad nieko nereikes moketi ania? ![]() |
Teip

QUOTE (doma_ @ 2004 06 30, 10:11) |
Valio Valio Valio ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nereikes man moketi nieko lia lia lia lia ![]() ![]() ![]() ![]() |
šiaip jau mano žiniomis, mokesčių inspekcija atkreipia dėmesį į keistus sandorius, t.y. kai dirbtinai sumažinama parduodamo daikto vertė, siekiant išvengti apmokestinimo. Yra tam tikri žinynai ar kaip ten juos pavadinti, kur yra nurodytos vidutinės tam tikrų objektų (tame tarpe ir automobilių) rinkos kainos.
Siūlyčiau geriau pasidomėti, kad neturėti problemų.
P.S. Atsimenu atvejį, kai notaras atsisakė forminti sandorį dėl žemės pardavimo už juokingai mažą kainą ir perspėjo tą žmogelį dėl galimų baudų ir pan.
O jei mano masina tipo dauzta buvo a? Todel ir pardaviau uz juokinga suma kad ir uz 100 litu

Tai taip išeina, kad jei nori parduoti butą ar namą jį prieš tai turi oficialiai kazkas ("Kadastras"?) įvertinti, kiek jis vertas, nes kaip tada žinoti, ar reikia mokėti pajamų mokestį ar ne?
Idomu, kaip jus sugebat pries 1-2 metus pirkta masina parduoti su pliusu
Jos gi su kiekviena savo diena pinga... Svarbu tureti isigijimo dokumentus, kad masina neatsirastu pas jus siaip sau. Arba turint buta - netgi statybos ir remonto islaidos skaiciuojamos, kad paskui nesigautu didelis pliusas is to namo

Jos gi su kiekviena savo diena pinga... Svarbu tureti isigijimo dokumentus, kad masina neatsirastu pas jus siaip sau. Arba turint buta - netgi statybos ir remonto islaidos skaiciuojamos, kad paskui nesigautu didelis pliusas is to namo
O kaip tas išlaidas suskaičiuoti? Čekius kaupti? Bet juk dažniausiai remonto darbams samdai privačius žmones, kurie čekių neduoda.
Nu blyn gryna nesąmonė turiu pasakyt.
Man tai atrodo taip - padarei remontą ar dar kažką, tai to buto vertė pakilo ir jeigu darai turto įvertinimą (na nežinau kaip tai tiksliai pavadinti) tai jau atsispindės jame, kad buto/namo vertė išaugo.
Nu blyn gryna nesąmonė turiu pasakyt.
Man tai atrodo taip - padarei remontą ar dar kažką, tai to buto vertė pakilo ir jeigu darai turto įvertinimą (na nežinau kaip tai tiksliai pavadinti) tai jau atsispindės jame, kad buto/namo vertė išaugo.
QUOTE (Inga N @ 2004 07 02, 10:26) |
O kaip tas išlaidas suskaičiuoti? Čekius kaupti? Bet juk dažniausiai remonto darbams samdai privačius žmones, kurie čekių neduoda. Nu blyn gryna nesąmonė turiu pasakyt. Man tai atrodo taip - padarei remontą ar dar kažką, tai to buto vertė pakilo ir jeigu darai turto įvertinimą (na nežinau kaip tai tiksliai pavadinti) tai jau atsispindės jame, kad buto/namo vertė išaugo. |
Privaciu zmoniu samdymas vadinamas nelegaliu darbu, uz tai net bauda iki 10 000 duodama. O kai samdai oficialiai, tai arba pagal darbo sutarti moki, arba saskaita gauni
Mokesti reikia moketi, jei turta turi maziau nei 3 metus ir parduodi brangiau nei isigijai. Is kainu skirtumo galima atimti visus remontus (oficialius)
O manes niekas mokescio neprase
, nors pardaviau 14000Lt brangiau
. Ir gyvenom tik 2.5 metu
.