QUOTE (Libra @ 2004 03 05, 10:55) |
Nea, pagal diploma finansininke, o pagal darbo specifika - administratore, kadrus tvarkau ![]() Papildyta @ [mergetime]1078477117[[b]*Margute rgetime] [/b] Mergaites, gerai skaitykit kas parasyta pildymo taisyklese. Galima gauti lengvata ne uz SEMESTRA, bet uz mokestinius metus. O kada prasideda mokestiniai metai? 2003 m. sausio 1 d. As mokejau uz 2002-2003 mokslo metus ir didesne dali sumokejau 2002 m., tai PVm nuo to laikotarpio man niekas negrazins ![]() |
Mokestiniai metai - tai kalendoriniai metai.
Kiek sumokėta per tuos metus už mokslą, kaupiamojo gyvybės draudimo įmokų, sumokėtą kreditą. Šių pažymų geriausia prašyti tos įstaigos, kuriai mokėta buvo.
Deklaracijas galima pildyti ir namuose, po to galima išsiųsti paštu, įdėti į spec.dėžes mok.inspekcijose ar nunešti.
Pinigėlius perveda po gegužės 1 d. po 90 dienų.
Na turbut per 90 d. tikrai niekas neperves. Dabar ilindau i VMI puslapi ir bandau issiaskinti kokia man deklaracija pildyti. O jus kokia pildot???
Papildyta @ [mergetime]1078481227[/mergetime]
Na va, issiaskinau. Kas gauna pajamas tik is darbi santykiu
tas pildo FR0462L, FR0462P33, Fr0462S. kas greiciau uzpildys prasom pranesti - sudarysim eile konsultacijai
Zodziu mane jau pariso, nespejau paskambinti iskarto liepe sakyti pavarde, adresa ir telefona

Papildyta @ [mergetime]1078481227[/mergetime]
Na va, issiaskinau. Kas gauna pajamas tik is darbi santykiu

Zodziu mane jau pariso, nespejau paskambinti iskarto liepe sakyti pavarde, adresa ir telefona

deklaracijos yra labai skirtingos - priklauso nuo to, kokiu tikslu pildomos ir kokios pajamos yra gaunamos.
Toli grazu ne visos formos yra tinklalapyje. Nepasikliaukite buchalteremis - siemetai yra pirmieji, kai reikalingos tokio deklaracijos ir tvarka nera labai aiski - man irgi paciau buchaltere patare, tik deja, visai ne ta forma kur reikejo. Lengviausia yra nuvaziuoti - pasakai, kodel nori deklaruoti ir kokias pajamas gauni ir tau isduoti tas formas + paaiskinimu knygute kaip pildyti, kokias pajamas reikia irasyti, kokiais kodais ir t.t
Papildyta @ [mergetime]1078481412[/mergetime]
kas gauna pajamas is darbo santykiu ir pagal patenta, tai tie pildo FR0426V, FR0462S33, FR0462P33. Darbo santykiai ir autorine sutartis nera tas pats. Darbo santykiai, tai kai mokate 33%pajamu mokescio.
Toli grazu ne visos formos yra tinklalapyje. Nepasikliaukite buchalteremis - siemetai yra pirmieji, kai reikalingos tokio deklaracijos ir tvarka nera labai aiski - man irgi paciau buchaltere patare, tik deja, visai ne ta forma kur reikejo. Lengviausia yra nuvaziuoti - pasakai, kodel nori deklaruoti ir kokias pajamas gauni ir tau isduoti tas formas + paaiskinimu knygute kaip pildyti, kokias pajamas reikia irasyti, kokiais kodais ir t.t
Papildyta @ [mergetime]1078481412[/mergetime]
kas gauna pajamas is darbo santykiu ir pagal patenta, tai tie pildo FR0426V, FR0462S33, FR0462P33. Darbo santykiai ir autorine sutartis nera tas pats. Darbo santykiai, tai kai mokate 33%pajamu mokescio.
Na visai nebutina vaziuoti, as paskambinau ir man malonia paaiskino ir susake visu reikalingu deklaraciju numerius.
Papildyta @ [mergetime]1078481539[/mergetime]
Butent tokius santykius 33 pros as ir turejau galvoj.
Papildyta @ [mergetime]1078481539[/mergetime]
Butent tokius santykius 33 pros as ir turejau galvoj.
tai gerai, jei tas deklaracijas galima pildyti kompu... man tokiu nepasitaike.
Tikrai visos formos yra, paziurek ten
http://www.vmi.lt/De...ija_pildyti.htm
Pildyt kompu galima, bet reikia patiems nesti, siusti el. pastu negalima.
http://www.vmi.lt/De...ija_pildyti.htm
Pildyt kompu galima, bet reikia patiems nesti, siusti el. pastu negalima.
pildyt kompu galima tas formas prie kuriu yra raide P skliausteliuose.
Pvz kad ir FR0462P33 negalima pildyti kompu.
P.S tavo nuoroda neveikia
Pvz kad ir FR0462P33 negalima pildyti kompu.
P.S tavo nuoroda neveikia
Sveiki!
Noreciau pasidometi, ar teko susidurti su situacija, kai reikia sumoketi 33% pajamu mokesti, dirbus uzsienyje. Nors istatymas galioja jau nuo 2003m. sausio 1d. budama Amerikoje, apie tai nieko nezinojau, kaip ir mano seima, draugai bei artimieji. Grizus namo, suzinojau kraupia teisybe, kad man teks moketi tikrai didele suma.
Tad, gal jus zinote, kur Amerikoje galeciau kreiptis (konkreciai kokiu adresu). Dirbau legaliai, t.y. mokejau visus mokescius, gyvenau Washington valstijoje, Seattle.
Be to, prasoma pazymos tik uz 2003 metus, o as jau turejau pajamu ir 2002m., tad ar man uz pastaruosius atlyginimus teks moketi ar ne?
Dekui is anksto!
Noreciau pasidometi, ar teko susidurti su situacija, kai reikia sumoketi 33% pajamu mokesti, dirbus uzsienyje. Nors istatymas galioja jau nuo 2003m. sausio 1d. budama Amerikoje, apie tai nieko nezinojau, kaip ir mano seima, draugai bei artimieji. Grizus namo, suzinojau kraupia teisybe, kad man teks moketi tikrai didele suma.
Tad, gal jus zinote, kur Amerikoje galeciau kreiptis (konkreciai kokiu adresu). Dirbau legaliai, t.y. mokejau visus mokescius, gyvenau Washington valstijoje, Seattle.
Be to, prasoma pazymos tik uz 2003 metus, o as jau turejau pajamu ir 2002m., tad ar man uz pastaruosius atlyginimus teks moketi ar ne?
Dekui is anksto!
Tuos 2% galima pervesti ir mokykloms, kurios turi įsteigusios paramos fondus.
Jei gerai atsimenu, tavo mergaitės lanko Pilaitės mokyklą. Mokykla turi Labdaros ir paramos fondą, į kurį galima pervesti tuos pinigėlius. (turiu ir banko rekvizitus, jeigu prireiks)
O prašymus pateikti kartu su metine pajamų mokesčio deklaracija (jei privaloma) arba iki gegužės 1 d. (jei neprivaloma deklaruoti) - darbdaviui.
Jei gerai atsimenu, tavo mergaitės lanko Pilaitės mokyklą. Mokykla turi Labdaros ir paramos fondą, į kurį galima pervesti tuos pinigėlius. (turiu ir banko rekvizitus, jeigu prireiks)
O prašymus pateikti kartu su metine pajamų mokesčio deklaracija (jei privaloma) arba iki gegužės 1 d. (jei neprivaloma deklaruoti) - darbdaviui.
As pati dar nelabai gilinausi, bet Delfi buvo ismestas straipsnis, kad bus galima pildyt kompe tik tiems kas naudojasi bankas internetu, o tai ka vistiek reiks vezt popierini varianta?
Kovo mėnesį gyventojams turėtų būti sudaryta galimybė metines pajamų deklaracijas užpildyti ir internete. Ypač lengvai tai galės padaryti gyventojai, kurie jau yra elektroninės bankininkystės klientai, nes jos įrankiai ir asmens identifikavimo priemonės bus naudojamos šiam reikalui.
Gyventojai, kurie namuose ar darbo vietoje turi priėjimą prie interneto, bet nesinaudoja elektroninės bankininkystės paslaugomis, prieš pajamų deklaravimą elektroniniu būdu turės vieną kartą apsilankyti Valstybinės mokesčių inspekcijos padalinyje pagal gyvenamąją vietą ir pasirašyti su VMI sutartį. Joje reikės nurodyti, kaip deklaruotojas nori gauti informaciją iš VMI (mokesčių inspekcijos interneto vartuose, elektroniniu paštu ar SMS žinute telefonu).
Kovo mėnesį gyventojams turėtų būti sudaryta galimybė metines pajamų deklaracijas užpildyti ir internete. Ypač lengvai tai galės padaryti gyventojai, kurie jau yra elektroninės bankininkystės klientai, nes jos įrankiai ir asmens identifikavimo priemonės bus naudojamos šiam reikalui.
Gyventojai, kurie namuose ar darbo vietoje turi priėjimą prie interneto, bet nesinaudoja elektroninės bankininkystės paslaugomis, prieš pajamų deklaravimą elektroniniu būdu turės vieną kartą apsilankyti Valstybinės mokesčių inspekcijos padalinyje pagal gyvenamąją vietą ir pasirašyti su VMI sutartį. Joje reikės nurodyti, kaip deklaruotojas nori gauti informaciją iš VMI (mokesčių inspekcijos interneto vartuose, elektroniniu paštu ar SMS žinute telefonu).
QUOTE (Margute @ 2004 03 05, 11:34) |
Pinigėlius perveda po gegužės 1 d. po 90 dienų. [/color][/i] |
Cha, optimistės. Man irgi reikia pildyti deklaracijas, nes noriu bent kiek už mokslus pinigėlių susigrąžinti, tai prisirinkau formų ir tokią knygelę davė apie visus pildymus, tai ten aiškiai parašyta, kad grąžinti turi iki einamųjų metų lapkričio 1 d.!
Visas formas galima gauti ir didžiuosiuose prekybos centruose- tam tikrą savaitės dieną sėdi moteriškės su formomis, dar ir paaiškina normaliau, nes nėra spūsties (pvz Maximoj Mindaugo g-vėj- antradieniais)