Įkraunama...
Įkraunama...

mokesčiai

QUOTE (makuke @ 2004 03 05, 15:48)
O studijuojantiems neakivaizdžiai ši lengvata taikome ar ne? Niekur nerandu apie tai paraštyta.

taikoma ir neakivaizdininkams. Pati domejausi, nes esu neakivaizdininke.
Atsakyti
QUOTE (Ingano @ 2004 03 04, 14:25)
Biski susinervinau. nu jus man paaiskinkit,ar as visai nieko nesuprantu.cia info radau VMI

"Klausimas. Žmona mokosi universitete ir moka už studijas.2003 m. žmona negavo jokių pajamų. Ar už studijas universitete sumokėtomis įmokomis (atitinkama jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas galėtų susimažinti vyras?
Atsakymas. Pagal GPM įstatymo 21 straipsnio nuostatas už studijas sumokėtomis įmokomis (jų dalimi, neviršijančia 25 proc. gyventojo apmokestinamųjų pajamų, apskaičiuotų įstatymo 16 straipsnyje nustatyta tvarka) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti pats studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas. Tačiau tais atvejais, kai ne vyresnis kaip 26 metų studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas neturi galimybių pasinaudoti šia teise, tai minėtomis įmokomis (jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti vienas iš tėvų (įtėvių) arba globėjų. Vadinasi, gyventojo (vyro) apmokestinamosios pajamos negalės būti mažinamos jo sutuoktinio (žmonos) už mokslą universitete sumokėtomis įmokomis."

Tai kaip suprast, mama gali susigrazinti, o vyras ne? Pas mus ta pati situacija. o tai Sodros pajamos skaitosi ar ne? g.gif g.gif g.gif As vaikeli auginu ir is darbo pajamu kaip ir nera.

aisku, kad niekas neaisku?

kauno dienoj buvo parasyta, kad bus ar yra svarstoma seime, priimti pataisa, kad galetu sia mokescio lengvata pasinaudoti ir sutuoktinis, taciau kol kas tai neimanoma... sad.gif sad.gif
Atsakyti
Va ka reiskia filologinis issilavinimas - nieko nesuprantu biggrin.gif Matyt teks nuzygiuot i vmi ir jau vietoj abjisniatsa. O tai kaip ten su tokiu atveju,jei pas mane oficialios darbines pajamos buvo labai jau nedideles?Tai tada gali vienas is tevu pateikt savo pajamu deklaracija?Gal kas susidure su tuo?
Atsakyti
Pateikus deklaracijas iki balandzio 1d. (atrodo) pagal VMI paaiskinima, VMI isipareigoja pinigus grazinti iki liepos 1d. (kiek suprantu pervest i nurodyta saskaita)

Pagal paskutinius "gandus" uztenka pateikti tik deklaracijas, jokiu papildomu pazymu nereikia rolleyes.gif Kiek tame tiesos niekas nezino, pagal si paaiskinima VMI tikes tuo kas parasyta deklaracijoj ir netikrins, taciau kiekvienas privalom deklaracijas namie saugot 10 metu (tame tarpe ir pazymas is darbovietes), kad bet kuriuo momentu galetu mus patikrint). Sis deklaravimas ir pajamu mokescio permokos grazinimas bus siaubingai sudetingas dalykas, nes nusistovejusios tvarkos dar nera, viskas vyks eksperimento lygy, man nuosirdziai gaila VMI buhelteriu ir eiliniu darbuotoju kurie tures apskaiciuoti ir paaiskinti zmonems apie deklaracijas viska kas tik galima.

Naudodamasi proga noreciau priminti
http://supermama.com...?showtopic=2147
neuzmirskit nurodyt kokia nors istaiga pateike deklaracija, kad 2 proc butu pervesti jiems, juolab kad tai nieko nekainuos jums, o kazkam kad ir tie 10Lt gali padeti. Daznas manau pamanys kad ai kas tie 10Lt, nebus nei silta nei salta, o jei as 10Lt, ir jus 10 Lt jau 20, o jei dar kazkas 20??? ir dar kas nors? jau ziurek ir 60susidaro??? 2 sauskelniu pokai rolleyes.gif , manau kad net galima susitart (jei kas dar nesugalvojes) kokiem vaiku namams suteikti tokia parama.
Atsakyti
Sios dienos Auktualijose yra sarasas istaigu, kurioms galija grazintinas PVM. nes pav. po konservatorijos su aukstesn. issilavinimu ta lengvata netaikoma.
Atsakyti
mokyklai nei darželiui- nenoriu unsure.gif g.gif , geriau gal senelių namams, vaikų globos namams ar ligoninei kokiai, reikia sąrašo, rekvizitų ir t.t.
Atsakyti
Dar klausimelis. Jei tuos 2% pervedu darzeliui, mokyklai etc , ar man mazeja kompensacija uz gyvybes draudima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laselis: 08 kovo 2004 - 11:01
Tuos 2% galima skirti ir savo namu ukio bendrijai, jei ji zinoma, suskubs ir isiregistruos kaip paramos organizacija. Tai tie pinigeliai nueitu jusu paciu namo prieziurai. Gal ir visai neblogas variantas, jei nezadate skirti pinigu mokykloms ir t.t.
Atsakyti
Kadangi mano mamyte uzkietejusi bitininke, tai as bitininku draugijai tuos 2 proc. padovanojau. Galima ir taip clap_1.gif
Atsakyti
As manau, kad reiks kokiai baznyciai paskirt. Pvz. Kauno Sanciu baznyciai. Ten tikrai zinau, kad klebonas normalus ir visokia labdara ir be tu procentu uzsiima... Tai su procentais gales dar geriau uzsiimt smile.gif
Atsakyti
Jei kas suzinos kokios vaiku paramos organizacijos rekvizitus, labai prasome paskelbti.
Man keista, kad tos organizacijos tokios neaktyvios-juk tokia proga gaut pinigeliu...
Atsakyti
Parama skirti galima visiem istatyme numatytiems paramos gavejams:
Lietuvos Respublikoje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas, o gautas pelnas negali būti skiriamas jų steigėjams, dalininkams ar nariams.

Sios organiizacijos turi registruotis kaip paramos gavejai, o 2 proc. skyrimas itakos gyvybes draudimui, palukanoms ir kitoms lengvatoms itakos nedaro.
Atsakyti