Įkraunama...
Įkraunama...

mokesčiai

I si klausima tiksliai galetu atsakyti mokesciu administratorius. Kadangi mokesciu inspekcija apskaito pajamu mokesti, jie tinkamiausiai galetu paaiskinti kokios pazymos jiems tinka
Atsakyti
As irgi negaunu pajamu, auginu vaika. Uz mokslus moka vyras, bet jei jis negali susigrazint pinigu, o tevai gali, tai gal galima pasinaudot ta galimybe. Bet as ant kvito (kai moku uz moksla), rasau savo pavarde, o mano pavarde dabar kitokia nei tevu. Tai kaip irodyt, kad as tikrai ju dukte, ar tokiu atveju is vis neimanoma atgaut pinigu?
Atsakyti
As kazka girdejau, kad isejo pataisa kad ta permoketa suma gali susigrazinti ne tik tevai, bet sutuoktiniai, broliai ir seserys. Pasidomek.
Atsakyti
QUOTE (simba @ 2004 03 25, 10:32)
As irgi negaunu pajamu, auginu vaika. Uz mokslus moka vyras, bet jei jis negali susigrazint pinigu, o tevai gali, tai gal galima pasinaudot ta galimybe. Bet as ant kvito (kai moku uz moksla), rasau savo pavarde, o mano pavarde dabar kitokia nei tevu. Tai kaip irodyt, kad as tikrai ju dukte, ar tokiu atveju is vis neimanoma atgaut pinigu?

Mano pajamos irgi yra gaunamos tik is Sodros. mama buhaltere ir pasidomejo tais dalykais. tai va, pirma as turiu uzpildyti tas formas del mokescio lengvatos (cia as apie studijas). Ir i likuti kuris liks gales pretenduoti mama. Kadangi 2003 metais dar buvo pajamu is darbo, mokesciai reikalauja pirma man, po to mamai tvarkytis popierius. Zodziu, dabar intensyviai abi domimes. Turiu skubeti, nes noriu kad ir mama pabandytu.
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 03 25, 10:37)
As kazka girdejau, kad isejo pataisa kad ta permoketa suma gali susigrazinti ne tik tevai, bet sutuoktiniai, broliai ir seserys. Pasidomek.

Taip, gali, bet tik tuo atveju, jei studentas iki 26metų. O jei vyresnis, tai už mokslą mokėti gali tik jis pats sad.gif
O man išvis ne kas, kadangi aš esu 27metų, be to dar vaiko auginimo atostogose, tai nieko negausiu sad.gif , nes, tipo ir taip valstybė mane išlaiko, o kad mokėjau aš tai su***** valstybei mokesčius - nieko nereiškia, vadinasi ir kitais metais nieko negausiu, nes tik nuo rugsėjo 1d. į darbą išeisiu. sad.gif g.gif , tai kokios ten pajamos už tuos 4mėn bus.....
Atsakyti
O tevai uz tave negali moketi?
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 03 25, 11:14)
O tevai uz tave negali moketi?

Nea, nes man virš 26metų sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Ajuss @ 2004 03 25, 11:07)
Taip, gali, bet tik tuo atveju, jei studentas iki 26metų. O jei vyresnis, tai už mokslą mokėti gali tik jis pats sad.gif
O man išvis ne kas, kadangi aš esu 27metų, be to dar vaiko auginimo atostogose, tai nieko negausiu sad.gif , nes, tipo ir taip valstybė mane išlaiko, o kad mokėjau aš tai su***** valstybei mokesčius - nieko nereiškia, vadinasi ir kitais metais nieko negausiu, nes tik nuo rugsėjo 1d. į darbą išeisiu. sad.gif g.gif , tai kokios ten pajamos už tuos 4mėn bus.....

Jeigu tu iki vaiko auginimo atostogų dirbai ir dabar gauni iš Sodros pašalpą, gali ir pinigėlius atgauti. Sodra irgi išskaičiuoja pajamų mokestį pries pervesdama pinigėlius. Taigi lengvata tokiu atveju priklauso. Tik reikia iš Sodros pažymą apie pajamas paiimti už praeitus metus ir pirmyn.
Atsakyti
Aisku, tai tada labai gaila. sad.gif Iseities turbut nera. Man irgi nekas gaunasi. Mokejau beveik 4 metus, o galiu susigrazinti tik uz pusmeti, tai yra pemoketa suma is 400 Lt. bet ir del 40 Lt. pildysiu vistiek biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1080206659[/mergetime]
o teisybe Margute sako, pasalpa irgi pajamos.
Atsakyti
QUOTE (Margute @ 2004 03 25, 11:22)
O man išvis ne kas, kadangi aš esu 27metų, be to dar vaiko auginimo atostogose, tai nieko negausiu sad.gif , nes, tipo ir taip valstybė mane išlaiko, o kad mokėjau aš tai su***** valstybei mokesčius - nieko nereiškia, vadinasi ir kitais metais nieko negausiu, nes tik nuo rugsėjo 1d. į darbą išeisiu. sad.gif  g.gif , tai kokios ten pajamos už tuos 4mėn bus.....

Jeigu tu iki vaiko auginimo atostogų dirbai ir dabar gauni iš Sodros pašalpą, gali ir pinigėlius atgauti. Sodra irgi išskaičiuoja pajamų mokestį pries pervesdama pinigėlius. Taigi lengvata tokiu atveju priklauso. Tik reikia iš Sodros pažymą apie pajamas paiimti už praeitus metus ir pirmyn.

taigi lengvata taikoma studentui tik iki26 metu. O ajuss kaip tik raso, kad perzenge sia riba. gaila bet mokescio lengvata tokiu atveju atkrenta. Labai apmaudu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingano: 25 kovo 2004 - 11:27
QUOTE (lengvute @ 2004 03 05, 10:41)
O pildoma mokesčių inspekcijoj?Kažin, užtenka ten tos pažymos ir pajamų deklaravimo?Ar aš gausiu už praeitą semestrą įmokėtus ar ir už šį?Kada už kurį reikia kreiptis, painiava blink.gif

grazint sumoketu uz moksla pinigu niekas negrazins, bet jei esi dirbantis ir studini , moki uz moksla, vadinasi tau priklauso mokesciu lengvata. Bet jei nedirbi tik studini ir jau virs 26 metu tai nieko ir nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE (Ingano @ 2004 03 25, 11:25)
QUOTE (Margute @ 2004 03 25, 11:22)
O man išvis ne kas, kadangi aš esu 27metų, be to dar vaiko auginimo atostogose, tai nieko negausiu sad.gif , nes, tipo ir taip valstybė mane išlaiko, o kad mokėjau aš tai su***** valstybei mokesčius - nieko nereiškia, vadinasi ir kitais metais nieko negausiu, nes tik nuo rugsėjo 1d. į darbą išeisiu. sad.gif  g.gif , tai kokios ten pajamos už tuos 4mėn bus.....

taigi lengvata taikoma studentui tik iki26 metu. O ajuss kaip tik raso, kad perzenge sia riba. gaila bet mokescio lengvata tokiu atveju atkrenta. Labai apmaudu.

Aš skambinau į MI ir klausiau, aišku aš dirbau iki 04-01, bet atlygis buvo tik 400Lt į rankas, tai iš viso gaunasi METINĖS pajamos 1200Lt - ašaros, tai nuo tokių pajamų tikrai man nieko neduos, o jei Sodra moka už vaiko auginima - nesvarbu, kad pajamų mokestis išskaičiuojamas - vistiek skaitosi, kad tave išlaiko VALSTYBĖ, tai iš jos špygą gausi mad.gif
Atsakyti