dar karta noreciau pasitikslinti.
mano atvejis toks. Dirbau 2003 metais iki 04 men, po to dekretas ir nuo spalio motinystes pasalpa. As studijuoju . Ar reikalinga pazyma, pildant pajamu deklaracija, is Sodros? Ar uztenka pazymos is darbo? Vieni sako reikia, kiti ne. Ar cia skaitosi su darbu susije santykiai?
pildant deklaracija tau reikes nurodyti visas gautas pajamas ( isskyrus vienkartine vaiko gimimo pasalpa) - taigi pristatinesi ir pazyma is darbo uz tuos isdirbtus 4 men, ir is sodros pazyma apie motinystes ir motinystes ( tevystes) ismoketas pasalpas.
QUOTE (Silvute @ 2004 04 07, 11:39) |
pildant deklaracija tau reikes nurodyti visas gautas pajamas ( isskyrus vienkartine vaiko gimimo pasalpa) - taigi pristatinesi ir pazyma is darbo uz tuos isdirbtus 4 men, ir is sodros pazyma apie motinystes ir motinystes ( tevystes) ismoketas pasalpas. |
Aciu tau, lekiu i Sodra uzsisakyti pazymos.
Papildyta @ [mergetime]1081332172[/mergetime]
ir dar. ar svarbu kokiai VMI pristatyti deklaracijas? Ruosiuosi vaziuoti i kita miesta ir kartu su mama pildyti dokumentus.
Dirbu biudzietineje istaigoje (destytoja). Mano pareigybe yra priskiriama paslaugu valstybes tarnautojams. Noreciau paklaust gerbiamos teisyninkes ar man yra prievole deklaroti pajamas ir (jei taip) ar turiu deklaroti pajamas is motynistes pasalpos kuria tebegaunu. Girdejau daug skirtingu nuomoniu. Padekit .
Visiems valstybes tarnautojam siais metais privaloma deklaruoti pajamas ir kuo greiciau. Terminas iki 2004-05-01.
Paslaugu tarnautoju dabar jau nebera tokiu (cia pagal sena istatyma buvo). Dabar arba tarnautojas arba darbuotojas esi. Jei tarnautojas - reikia deklaruoti. Jei ne tarnautojas - nereikia (tiksliau reikia pagal ta visuotini turto deklaravima, bet nereikia deklaruoti tu metiniu pajamu).
Bet kokiu atveju, jei nori atsiimti palukanas uz busta, dali gyvybes draudimo ar mokesti uz vaiku moksla, reikes pildyti dar kazkokia tai deklaracijos forma (oj bet dabar pati taip uzmeciau tuos reikalus, kad pati nebeprisimenu
)
Bet kokiu atveju, jei nori atsiimti palukanas uz busta, dali gyvybes draudimo ar mokesti uz vaiku moksla, reikes pildyti dar kazkokia tai deklaracijos forma (oj bet dabar pati taip uzmeciau tuos reikalus, kad pati nebeprisimenu

kaip tik siandien buvau sodroje(nes as deklaruoju kiekvienais metais)tai zinokitpridaviau prasyma,o bus tik po 7 darbo dienu
taip kad mamos paskubekit

Ir man tas pats buvo.Tik as siandien ne i Sodra ejau,o i socrupyba,ar kaip ten ji vadinasi,na kur reikejo eit,kad gautume vienkartine ismoka gimus vaikui.Tai irgi pareiske,kad bus po savaites.
Na zinot,kazkokia atsiprasant sush,... pazyma rasyt savaite.
O Sodroj greiciau padare,gal po triju dienu reikejo ateit.

Neseniai mes pardavem savo buta - jokiu mokesciu valstybei nemokejom. Tik nemazai suplojom nekilnojamo turto agenturai, notarui ir siek tiek uz dokumentus
QUOTE (Zvirbliuke @ 2004 04 10, 17:36) |
Kur internete galima būtų rasti informacijos apie nekilnojamo turto pardavimo mokesčius? Ar parduodant butą bet kokiu atveju (nepriklausomai nuo to, ar butas buvo pirktas, ar paveldėtas) reikia mokėti 15 procentų pardavimo mokestį? |
jeigu nepraejo 3 metai nuo buto isigijimo, parduodant reikia moketi 15 proc.
QUOTE (katia @ 2004 04 11, 17:25) |
jeigu nepraejo 3 metai nuo buto isigijimo, parduodant reikia moketi 15 proc. |
O man pasirodė, kad tas 3 metų terminas taikomas tik tada, kai butas paveldėtas ar dovanotas, o jei pirktas, tai taikomas kažkoks kitas įstatymas...