siaip tai siemet apie DU jau isduodamas spec pazymos, kuriose yra nurodytas npd, pndp, sumoketi mokesciai ir t.t
Priskaiciau as cia ir apstulbau,kazkaip buvau isitikinusi,kad man nieko deklaruoti nereikia.....o tai pasirodo, jei as iki dekreto dirbau beveik metus ir dabar esu motinystes atostogose, tai man reikia deklaruoti???? Ar tik tuo atveju, jei noriu atsiimti pinigeliu?
Kaip vakar Grybauskaite kalbejo per telika: dabar vyksta visuotinis deklaravimas, ir svarsto, kad reiketu pratesti ta deklaravima iki liepos 1 d.
Mano bendradarbes vyras gavo 600 lt. bauda kad 3 d. pavelavo priduoti turto deklaracija
Mano bendradarbes vyras gavo 600 lt. bauda kad 3 d. pavelavo priduoti turto deklaracija

QUOTE (Libra @ 2004 04 02, 08:59) |
Kaip vakar Grybauskaite kalbejo per telika: dabar vyksta visuotinis deklaravimas, ir svarsto, kad reiketu pratesti ta deklaravima iki liepos 1 d. Mano bendradarbes vyras gavo 600 lt. bauda kad 3 d. pavelavo priduoti turto deklaracija ![]() |
O tai turto jau reikejo priduoti? Na, o gal zinot kaip su tuo turtu, nes cia visokiu nuomoniu, saraso, kuriem reikia deklaruoti irgi nelabai randu...gal ka zinote....
Na ta turta jeigu ne siais metais tai kitais tikrai reikes registruoti. o siais metais tikrai zinau kad reikia registruoti valst. tarnautojams.
TURTĄ DEKLARUOTI PRIVALANČIŲ ASMENŲ SĄRAŠAS
1. Europos Parlamento nariai, išrinkti nuo Lietuvos Respublikos (toliau - EP nariai), ir jų šeimų nariai;
2. Kandidatai į EP narius, renkamus nuo Lietuvos Respublikos (toliau - kandidatai į EP narius), ir jų šeimų nariai;
3. Kandidatai į valstybės politikus ir jų šeimų nariai;
4. Krašto apsaugos sistemos profesinės karo tarnybos kariai, kurių veiklą reglamentuoja Operatyvinės veiklos įstatymas, profesinės karo tarnybos karininkai ir jų šeimų nariai;
5. Lietuvos banko valdybos nariai ir jų šeimų nariai;
6. Lietuvos kariuomenės vadas, kariuomenės vado pavaduotojai ir jų šeimų nariai;
7. Lietuvos Respublikos teismų pirmininkai, teismų pirmininkų pavaduotojai, teismų skyrių pirmininkai, teisėjai ir jų šeimų nariai;
8. Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierius ir jo šeimos nariai;
9. Nacionalinės teismų administracijos direktorius ir jo šeimos nariai;
10. Prokurorai ir jų šeimų nariai;
11. Seimo kontrolieriai ir jų šeimų nariai;
12. Seimo, Respublikos prezidento, Vyriausybės, kitų pagal specialius įstatymus paskirtų valstybinių (nuolatinių) komisijų ir tarybų pirmininkai, jų pavaduotojai bei nariai ir jų šeimų nariai;
13. Seimo, Seimo pirmininko, Respublikos prezidento ir ministro pirmininko paskirti institucijų ir įstaigų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai bei pareigūnai ir jų šeimų nariai;
14. Vaiko teisių apsaugos kontrolierius ir jo šeimos nariai;
15. Valstybės kontrolierius, valstybės kontrolieriaus pavaduotojai ir jų šeimų nariai;
16. Valstybės politikai ir jų šeimų nariai;
17. Valstybės tarnautojai ir jų šeimų nariai;
18. Valstybinių aukštųjų mokyklų vadovai ir jų šeimų nariai;
19. Žurnalistų etikos inspektorius ir jo šeimos nariai.
1. Europos Parlamento nariai, išrinkti nuo Lietuvos Respublikos (toliau - EP nariai), ir jų šeimų nariai;
2. Kandidatai į EP narius, renkamus nuo Lietuvos Respublikos (toliau - kandidatai į EP narius), ir jų šeimų nariai;
3. Kandidatai į valstybės politikus ir jų šeimų nariai;
4. Krašto apsaugos sistemos profesinės karo tarnybos kariai, kurių veiklą reglamentuoja Operatyvinės veiklos įstatymas, profesinės karo tarnybos karininkai ir jų šeimų nariai;
5. Lietuvos banko valdybos nariai ir jų šeimų nariai;
6. Lietuvos kariuomenės vadas, kariuomenės vado pavaduotojai ir jų šeimų nariai;
7. Lietuvos Respublikos teismų pirmininkai, teismų pirmininkų pavaduotojai, teismų skyrių pirmininkai, teisėjai ir jų šeimų nariai;
8. Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierius ir jo šeimos nariai;
9. Nacionalinės teismų administracijos direktorius ir jo šeimos nariai;
10. Prokurorai ir jų šeimų nariai;
11. Seimo kontrolieriai ir jų šeimų nariai;
12. Seimo, Respublikos prezidento, Vyriausybės, kitų pagal specialius įstatymus paskirtų valstybinių (nuolatinių) komisijų ir tarybų pirmininkai, jų pavaduotojai bei nariai ir jų šeimų nariai;
13. Seimo, Seimo pirmininko, Respublikos prezidento ir ministro pirmininko paskirti institucijų ir įstaigų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai bei pareigūnai ir jų šeimų nariai;
14. Vaiko teisių apsaugos kontrolierius ir jo šeimos nariai;
15. Valstybės kontrolierius, valstybės kontrolieriaus pavaduotojai ir jų šeimų nariai;
16. Valstybės politikai ir jų šeimų nariai;
17. Valstybės tarnautojai ir jų šeimų nariai;
18. Valstybinių aukštųjų mokyklų vadovai ir jų šeimų nariai;
19. Žurnalistų etikos inspektorius ir jo šeimos nariai.
QUOTE (Tuja @ 2004 04 02, 14:04) | ||
viespatie dieve sventas, o tai jis jau siais metais deklaruoti pavelavo? |
Ne, praeitais.

O tu ir sablona ir instrukcija parsiusk - zinosi kaip pildyti.
kazko negaliu atsakyti per az

Gal galit pakonsultuoti ir mane? Užpildžiau deklaracijas dėl to, kad gražintų už studijas. Turiu nekilnojmo turto, dar neįregistruoto, bet nepriklausau tai grupei asmenų, turinčių deklaruoti turtą. Tai kada man tą turtą reikės sudeklaruoti?
wajej vajej...
perskaiciau sita topika ir pagalvojau "va pagaliau suprasiu kas tos deklaracijos kaip jomis naudotis ir kaip pinigeliu uz mokslus atsiimt"
ale kad kei perskaiciau pagalvojau "kokios jus visos protingos"
ale kaip jus gaudotes ? man taip ir nedaejo ka cia daryt reik ir kaip
jei man nera 26m ir gyvenu su tevais ir tik pries pora savaiciu dirbt pradejau
o uz praeita semstra sumokejau uz mokslus aukstojoje.
tei man pinigeliu priklauso, bet juos turi atsiimt vienas is tevu..
ae kad tevas neturi laiko,
o mama nesupranta ka ten daryt rejk ir kadangi su mazu vaiku sedi tei gauna pasalpa..vadinas jin nieka negaus, o tiksliau as nieka negausiu
is sejp bijau as tu deklaraciju..baudos kazkokios....
hm...jei visas mano turtas tai masina ir nedidele saskaita banke, tej as kazhka deklaruot turiu? ar neturiu...hm...kas isvis tos deklaracijos?
ale suprantu ten buvo tu pavyzdzhiu, bet tej nezinau kaip chia yra,
bet man kazhkajp per sudetingai ir kazhkajp labai atmestinai bei oficialiai viskas aprashyta...
nesuprantu
perskaiciau sita topika ir pagalvojau "va pagaliau suprasiu kas tos deklaracijos kaip jomis naudotis ir kaip pinigeliu uz mokslus atsiimt"
ale kad kei perskaiciau pagalvojau "kokios jus visos protingos"
ale kaip jus gaudotes ? man taip ir nedaejo ka cia daryt reik ir kaip
jei man nera 26m ir gyvenu su tevais ir tik pries pora savaiciu dirbt pradejau
o uz praeita semstra sumokejau uz mokslus aukstojoje.
tei man pinigeliu priklauso, bet juos turi atsiimt vienas is tevu..
ae kad tevas neturi laiko,
o mama nesupranta ka ten daryt rejk ir kadangi su mazu vaiku sedi tei gauna pasalpa..vadinas jin nieka negaus, o tiksliau as nieka negausiu
is sejp bijau as tu deklaraciju..baudos kazkokios....
hm...jei visas mano turtas tai masina ir nedidele saskaita banke, tej as kazhka deklaruot turiu? ar neturiu...hm...kas isvis tos deklaracijos?
ale suprantu ten buvo tu pavyzdzhiu, bet tej nezinau kaip chia yra,
bet man kazhkajp per sudetingai ir kazhkajp labai atmestinai bei oficialiai viskas aprashyta...
nesuprantu

Yra du skirtingi dalykai - TURTO ir PAJAMU deklaracijos. TURTO deklaracijas privalo pildyt tie, kuriuos Libra isvardino -valdzios zmones ir kitokie siskos o ne paprasti zmogeliai. PAJAMU DEKLARACIJAS GALI PILDYT TIE, KURIE NORI SUSIGRAZINTI PINIGELIU UZ:
1.SUMOKETAS STUDIJAS
2.KAUPIAMUOSIUS GYVYBES DRAUDIMUS
3.PAEME PASKOLAS IS BANKO.
Saulytee,
jei tau nera 26, moki uz studijas ir 2003 metais neturejai jokiu pajamu, pinigelius gali susigrazinti tavo tevai (jeigu jie turejo pajamu). Tavo mama sedi su vaiku? Jei 2003 metais ji gaudavo uz mazyli Motinystes pasalpa, kuri mokama iki vaikui sueis 1 metai, vadinasi ji turejo apmokestinamu pajamu. Jei vaikui nuo 1-3 metu, pasalpos uz ji neapmoketinamos, vadinasi ju deklaruoti nereikia. O tavo minima masina, butas -tai yra turtas, o ne pajamos, todel ju deklaruoti nereikia.
1.SUMOKETAS STUDIJAS
2.KAUPIAMUOSIUS GYVYBES DRAUDIMUS
3.PAEME PASKOLAS IS BANKO.
Saulytee,
jei tau nera 26, moki uz studijas ir 2003 metais neturejai jokiu pajamu, pinigelius gali susigrazinti tavo tevai (jeigu jie turejo pajamu). Tavo mama sedi su vaiku? Jei 2003 metais ji gaudavo uz mazyli Motinystes pasalpa, kuri mokama iki vaikui sueis 1 metai, vadinasi ji turejo apmokestinamu pajamu. Jei vaikui nuo 1-3 metu, pasalpos uz ji neapmoketinamos, vadinasi ju deklaruoti nereikia. O tavo minima masina, butas -tai yra turtas, o ne pajamos, todel ju deklaruoti nereikia.
Dekui, Libra uz sarasiuka....
palengvinai vargeli