Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 2

sveiki
na del kirtimu turerciau pasakyti kad tektu veliai knisis nuotrauku taciau tai nera mano statymo budas todel as ju paprasciausiai neturiu kaip ir klijuoto bruso teko ieskoti internete ar pas kolegas.
tas skirstymas i rusiska ar norvegiska ,kanadietiska yra salyginis ir ne as ji nustaciau todel kilmes net ir negaleciau paaiskinti.taciau tai remiasi butent tu krastu tradicijomis ir medziagomis.aisku dizainu.
kas del pozos plocio tai ji skaitoma pakankama gyvenamam namui jei yra nuo 12cm ir didesne.beje kaikur rusijoje praktikuojama vos ne puse rasto isdrozti tai nera gerai nes kokybe nukencia. kaip sakoma viskam reikia saika tureti.
rusijoje gamonam dug rastu tekinimo masinu taciau tekinama dazniausiai slapi rastai o ir spynos gaminamos be vejo uzskalndu.turejau uomenuje senesnius tu irengimu modelius nauji irenginiai gamina kokybiskesni sujungima taciau manau yra brangesni.
todel dazname tekintu rastu name per kertes ju nekamsant ukiskai ,per kertes pucia.na o jei reikia daug kamsyti tai jau vaizdelis tikrai nebuna geras.
sakykime sujungime be vejo uzsklandos paemus liniuote galima kiaurai is vidaus i lauka iskisti su vejo uzsklanda to nebutu.
pazymesiu kad tai nera taikoma visiems tekintu rastu namams,tiesiog toks statymo budas opesnis.
Atsakyti
[quote=bildukas666,2007 11 28, 19:54]
sveiki
ko tai apmire pries kaledas sitas forumelis kaip ir darbai sustojo verysad.gif turbut vel ne ta darbo vieta pasirinkau *****.gal kas galetu duot adresiuku firmu kurios gamina rastinius ar siaip medinius namus labai norisi ir toliau mokintis sio amato o pats jau nebesugalvoju kur ieskot.konkreciau domina kaunas ir netoli kauno bet siulykit ir kitur gal reiks keist dislokacijos vieta jei gimtam mieste nerasiu g.gif
Atsakyti
sveiki
sis forumas dazniausiai priglaudzia norincius statytis o tai pat jau pasistaciusius todel lankytoju svyravimai normalus dalykas.
o statytoju firmu adresu pilna www.klasteris.lt o ir google narsykleje surinke rasite ju pakankamai.beje yra tokia rimta firmele kaip audimeksas berods bustine kaune tik vat kur stato nezinau.
bildukas666@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2007 12 04, 21:52)
sveiki
sis forumas dazniausiai priglaudzia norincius statytis o tai pat  jau pasistaciusius todel lankytoju svyravimai  normalus dalykas.
o statytoju firmu adresu pilna www.klasteris.lt o ir google narsykleje surinke rasite ju pakankamai.beje yra  tokia rimta firmele kaip audimeksas berods bustine kaune tik vat kur stato nezinau.
bildukas666@gmail.com


aciu kad atsiliepiete. reikies pabandyti i audimeksa kreiptis ju ofisas kaip netoli nuo mano namu siandien ir nueisiu pasikalbet.o klasteri tai ziurejau bet kad ten daugiausiai zemaitijoj firmos isikure kaune tik tris yra tai jau minetas audimeksas, ailona i kuria vakar skambinau ir pasirodo truputi pavelavau, jie ka tik surinko nauja brigada. dar yra "kaimo sodyba" esu ten anksciau skambines nelabai man kazkodel patiko ir dar sitam forume esu skaites kad ten jie pudrina smegenis. tai lieka audimeksas. bandysiu ten
Atsakyti
Sveiki, norime ir mes prisijungti prie rastiniu nameliu turetoju. Vieta, kur stoves namas pati diktuoja namo kontruktyva - aplinkui kaimas, vien rastiniai namai. Kaimyniniame sklype taipogi dygsta rastinis namelis. Taigi kaip ir nekyla klausimu koks turetu buti namas...

Taciau turiu keleta pradedanciojo klausimu.
1. Kaip yra su rastinio namo pridavimu? Jei rastinis namas yra nesiltinamas, paliekami rastai ir isoreje ir viduje, rastu storis 20cm, silumine varza niekaip nepasiekia reikalaujamu 5. Kaip toki nama priduoti?

2. Ar reikia projektuojant rastini nama orientuotis i kazkokius tipinius isores matmenis t.y. kazkas mane tikino, kad rastinuku gamintojams yra parankesi 6, 9m sienu ismatavimai? Ar isoriniu sienu matmenys gali buti kad ir 11,5 ar 13,2?
Atsakyti
QUOTE(tomas1979 @ 2007 12 05, 11:44)
"kaimo sodyba" esu ten anksciau skambines nelabai man kazkodel patiko ir dar sitam forume esu skaites kad ten jie pudrina smegenis. tai lieka audimeksas. bandysiu ten

Papasakokit ką gi apie tą kaimo sodybą girdėjot?Per forumo paiešką žiūrėjau tai radau tik keletą pagyrimų su pastaba, kad brangoka pas juos. tai įdomu pasidarė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2007 11 21, 23:05)
pvz neseniai buvo viena labai maloni  seimynele atsiveze savo eskizus,  tarpkitko patys daresi ir gana kokybiskai,ju namas apie 170m2 grindu ploto sienu kazkur  285m2
pas mus jie gaus(jei mus pasirinks) ta rastine  dezute is 20cm storio dziovintu rastu  norvegiska kerte,be abejo nuvezimas montavimas, linai taipogi ieina, uz 134 500 lt kaina nurodyta su pvm.

Sveiki,
jei teisingai supratau, šitą kainą sumokės, kai šių žmonių sklype stovės vien namas su sienom ir uždengtu stogu, be langų, durų ? Aš www.svajoniunamas.lt skaičiuoklės pagalba primečiau apie 110kv.m namuko kainą, tai man mažiau 380 000lt nerodo (pamatai, namo konstruktyvas, pirmo ir antro aukšto konstrukcija, stogas ir terasos konstrukcija bei atvežimas ir montavimas). Tai kaip tokias kainas suprast?
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2007 12 06, 14:15)
Papasakokit ką gi apie tą kaimo sodybą girdėjot?Per forumo paiešką žiūrėjau tai radau tik keletą pagyrimų su pastaba, kad brangoka pas juos. tai įdomu pasidarė  blush2.gif


nu kur tiksliai forume apie juos atsiliepimus skaiciau nepasakysiu. o kada ieskodamas darbo skambinau tai tiksliai neatsimenu ka kalbejom nes tai buvo pavasari tiesiog neprilipo man to zmogaus zodziai nors labai norejosi dirbt toki darba bet pasirinkau kita statybu srityje.kiekvienas turi savo supratima ir skoni gal jums jie patiks tiesiog pabandykite ir nereiks pletku klausytis o turesite savo nuomone
Atsakyti
sveiki
namo sienu ilgiai neriboja jokiu statytoju, tik istisines sienos ilgis be jungiamosios sienos(nors 50cm ) neturetu virsyti 5,5-6m.
pirmas dalykas ilgesne siena taptu nestabili.
antras- Lietuvos zaliavinio rasto ilgis 6 metrai todel skaiciuojama butent pagal tai.
taciau kaip minejau padarius nedidele pertvarele pvz ten gali tilpti komoda spintele ar tiesiog kambario siena ,bendras sienos ilgis nera ribojamas.
Norvegijoje statomi viesbuciai prilygstantys musu 3aukstu pastatams su 25-30 butu ir tai nieko nestebina.taciau ir ten 6 metrai kaip standartas virs to jau papildomai brangiau kainuoja rastai .
tiesa ka domino kainos paskysiu kad viskas brangs po naujuju nes patys zinot kad brangsta kuras ir tt zodziu eilinis kainu suolis.neisimtis ir rastinukai ir murinukai.
kainos skiriasi pagal gamintojus ir aisku komplektacija ,jus audimekso (380tukst)skaiciuokleje nurodet ir stoga.musu pateikta tik sienoju dalies kaina.nes i dezutes savoka patenka tik sienoju dalis, stogas ir kitkas jau nebe dezute.musu kaina buna apie 20proc mazesne taciau ne viskam juk ne viska gaminame tenka pirkti komplektuojancias.
jei pastebesite ir audimekse kainos suskirstytos pagal kategorijas pamatai,rastine dalis,stogas ir tt.taip skirstome beveik visi gamintojai
kitas dalykas komplektacija nelygu ka pasirinksite juk galima duris ir uz500 ir uz 1500 ideti todel cia jau pirkejo reikalas.
mums patiems nera reikalo kaina vaikytis audimekso ar zemaitijos rimtesniu firmu kolkas dar siulome kiek zemesne bet ir ji jau pradeda kilti.
jau kitu metu medienai pirkti su siu metu kainomis nebepavyksta ji vel pabrango kokiu 30-40 lt uz m3 todel logiska manyti kad po nauju bus pabrangimas.
kadangi patys pjauname mediena todel statybines medienos kaina pas mus buna mazesne.
bildukas666@gmail.com

Atsakyti
sveiki. nemazai laiko praleidziu skaitydamas apie rastinius namus. daug teko vazineti,klausinetis.. visiems rodau viena projekta rastiniainamai.asa.lt/22/39 aisku, planuose yra ji siek tiek pakoreguoti, bet esme namo tokia. vinintele firma radau vilniaus rajone, kur kaina pastatytos sienos 1m2 uz 350/400lt (cia nedziovinto). ir tai savikaina, nes ten per gimines ir t.t. bet skaitant ir matant nuotraukas slapios medienos, tai tas melynumas bei tie visi cheminiai dalykai manes nezavi.. tad butu klausimukas Bilduikui:
preliminariai ziurint i toki brezinuka, kaip numeciau linka, kiek mazdaug galima pas jus butu pasidaryti pati karkasa? galite ir AZ parasyti, galite ir cia, man jokio skirtuma, be to, manau, daug kam tai butu aktualu wink.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(tomas1979 @ 2007 12 05, 09:44)
aciu kad atsiliepiete. reikies pabandyti i audimeksa kreiptis ju ofisas kaip netoli nuo mano namu siandien ir nueisiu pasikalbet.o klasteri tai ziurejau bet kad ten daugiausiai zemaitijoj firmos isikure kaune tik tris yra tai jau minetas audimeksas, ailona i kuria vakar skambinau ir pasirodo truputi pavelavau, jie ka tik surinko nauja brigada. dar yra "kaimo sodyba" esu ten anksciau skambines nelabai man kazkodel patiko ir dar sitam forume esu skaites kad ten jie pudrina smegenis. tai lieka audimeksas. bandysiu ten

Teisingai pastebeta, kad zemaiciai daugiau rastiniu stato. Nesuprantu kodel zmones kaimynuose iesko statybininko- juk Lietuva maza, o namas tai ne siaip pirkinys. Tuo labiau, kad normalesnes firmos namus pasigamina gamykloje ir atveza juos sumontuoti. Svarbiausia i kokybe ziureti! Musu seimyna pati su tuo buvo susidurusi- ziurekite normalios firmos, kuri ne pirmus metus dirba ir yra pastaciusi neviena desimti namu.
Atsakyti
Aš irgi turiu klausimuką rąstinukų statytojams - kaip antrame aukšte padaryti vonios kambaryje šildomas grindis? Ar tiesa, kad gegnės, jei nėra po ja kolonos, gali neatlaikyti betono sluoksnio?
Atsakyti