Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 2

sveiki
musu produkcija taipogi jau pabrango su pvm 530-540lt uz m2 sienos.
bet zinia tai is dziovintu dziovykloje 20cm storio ir su norvegiska kerte.ir jokiu pasakeliu apie zieminio medzio privalumus.mes ji lygiai taipat dzioviname dziovyklose.
bet suprantama tai nera didziausia kaina Lietuvoje ji tik vidutine,cia turiu mintyje
tarp tokius pat sienojus ir kokybe teikianciu firmu.
beje nepamirskite kad rastine dezutę sudaro tik sienos o perdangos, stogai jau kiti darbai.
kazkoks virusas kabinasi todel nelabai siom dienomis galesiu jusu minima projekta paziureti ,taciau jei zinote kokia sienu kvadratura nesunkiai kaina patys pasiskaiciuosite.bet jei spesiu tai pasiziuresiu.
kas del grindu tai tikrai nebus bedu nebent perdanga labai jau silpna.juk sildomu grindu betono storis nera didelis ,daugiau yra izoliacines(polistirolio) medziagos is apacios nei betono.
jei ka domintu galite rasyti i maila
bildukas666@gmail.com
p.s. suprantama kad is pradziu nama surenkame gamykloje jus ji apziurite ivertinate ir tik tada jis keliauja pas jus.negali buti ne kalbos kad aklai gaminti.
Atsakyti
papildysiu,ten yra danstemos projektas ir truksta duomenu apie ilgius jei suskaiciuotumete ju kaina su pvm tai jau gautumete 436.6.
i namus kurie pastatyti is zalio rasto isikelti galesite tik po metu nuo surinkimo ant pamatu.aisku galite ir anksciau bet tada rizikuojate sienu kokybe.mat toks namas turi stoveti be langu ir duru apie metus laiko kol naturaliai kiek nors pradzius.bet ir tai reiketu nutepti antiseptiku kad nepameltu.
jau turime aplink Ukmerge Vilniskiu firmu pastatytu namu kuriu savininkai priversti juos apkalineti ir siltinti.vejai svilpauja.o gal per anksti peciu uzkure neislaukia kol isdzius.na bet kuriuo atveju jums spresti ka su jusu pinigais daryti.
taciau jei manyti kad infliacija dides tai ta suma kuria investuosite i dziovinta dziovykloje medi nebus jau tokia didele.
pvz pries 12-15 m 6 tukstanciai buvo dideli pinigai tiek kainavo paskutiniai kooperatiniai 3 kambariu butai (dar nuo sovietiniu laiku pradeti statyti)kas dabar yra si suma
kaikam tik menesio atlyginimas.
taigi spresti jums ar verta taupyti kokybes saskaita.
Atsakyti
ta nama, kur buvau idejes linka, man asa.lt siule pastatyti uz 350kgLT mano sklype. cia iki raktu.. dezute (buvo pries menesi) 90kgLT, stogas su kaminu 60kgLT, pamatai 30kgLT.. pasirode brangoka... :/
siandien kalbejau su tos firmeles atstovu, su kuriuo sutareme po 350LT/m2. tai jie slapia medi kai nuvaro, istepa kokiu tais ten ogo dalyku, kuri galima skiesti 1:9. ne "berzas" vadinasi, bet kazkas su augaliniu pavadinimu susijes, tipo sako litras berods 40LT kainuoja (o gal kibiras :/ nebepamenu).. buvau tuo paciu ir nuvaziaves apziureti ju dabar statomo namo firmos teritorijoje ir pastatytu pries 1-5metus.. na ka as galiu pasakyti - patobulejusi gamyba... tiesa, sukirtimas ne norvegiskas - rusiskas.. tarp rastu isover deda ir linus (kurie geriau, Bilduk?).. man porino, jog isover geriau, tipo dregmes netraukia ir t.t. be to, pastacius is slapio medzio karkasa, galima sudeti langus bei duris, bet reikia palikti 1metams apie 5/7cm is virsaus sedimui (ten linais uzkamso ir viskas - taip palieka), nes pagal juos, tai 1m seda apie 5cm... blink.gif "chren paimios" dabar su ta statyba... norisi is sauso, bet kai paskaiciuoji, jog sausam isleisi tiek, kad iseis slapias su stogu, tai... unsure.gif nebezinau kas daryti... o pinigai tikrai kisenes nespaudzia sad.gif
Atsakyti
sveiki
na matote stogas kainuoja vos ne kaip visa dezute.
taciau jei jusu projektelis (cia namo be garazo nes garazas yra is karkaso kurio medziagos kainuoja nuo 700lt uz m3 ty pigus statinys)yra 9,6x7 m dydzio ir rastiniu sienu aukstis 3m bent taip jau as ji issimatavau.
rastine dezute tesudaro 150-160m2.tagi jei dezute tai tik rastines sienos ir nieko daugiau(juk stoga ir pamatus nurodot atskirai)
tada skaiciuokite160x370 gaunate 59000(cia dar netgi be pvm kiek suprantu)(cia pagal gamintojo deklaruojama kaina)
manau kazkas su jusu skaiciavimais neteisinga.nes musu kaina160x540 yra tik 86 400, dziovinto 20cm rasto.
taigi musu kaina is sauso medzio net su pvm nesiekia jusu nurodyto 90tukst.
man nelieka nieko kito tik patarti jums gerai pagalvoti ar jums tik" nepudrina smegenu" juk pats nesunkiai galite pasiskaiciuoti kiek m2 sudaro jusu statini bent jau rastine dali.
ten juk virs 3m aukscio yra karkasinis antstatas kuris jau nera rastine siena todel rastines dezutes skaiciavimai baigiasi ties 3m auksciu.todel ismatujate sienu ilgi sudedate padauginat is 3 gaunate visa sienu plota.tada belieka ismesti apie 20-25m2 tusciu ertmiu (gyvenamojoj patalpoj nr1)ir apie 5m2 langu duru plotu taigi ir kieka jusu grynas sienu plotas.kuri padaugine is siulomos kainos kainos turetumete gauti savuosius 90 000 jei ju negavote deja reiskiasi jus mulkina
.beje reiketu nepamirsti kad matujant reikia matuoti ir +30cm lauke rastu is sienos issikisima ir 20cm vidinem sienom
na kas del garazo tai nemanau kad jus sunaudosite daug m3 statybines medienos siam statiniui .
tiesa dar nemaciau kad rastai normaliai galetu isdziuti su kazkokiu naturaliu priedu pagalba.........siaip yra visokiais budais impregnuojama nuo pelesio taciau butinybe laikyti atvira pastata islieka nes rastai turi isdziuti!!!
tarpas virs langu ar duru butinas tiek sausam tiek slapiam rastui,tas pat ir klijuoto rasto sienoms tik gal kiek mazesnis bet visvien turi buti.
del sandarinimo tarp rastu viskas gerai kas leidzia pasiekti sandaruma.nuomoniu yra daug ir ivairiu bet manyciau kad geriausias sprendimas yra avies vilna kuria naudoja skandinavai.taciau aisku jis yra brangus tada jau geriau linai.
taciau daugelis statytoju del gaminamo rastinio profilio yra priversti pasirinkti izoveri nes kitkas tiesiog netilptu.


bildukas666@gmail.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bildukas666: 12 gruodžio 2007 - 07:56
jei pavartytumete gamintoju svetainiu puslapius ar rastiniu namu statybos literatura tai nesunkiai rastumete kad laikyti pastatus be duru ar langu butina bent metus kad vyktu dziuvimo procesas.
tiesa ne visi musu gamintojai tai nurodo .
kitas dalykas kad namo niekas neperstatines atsiradus plysiams tiesiog jums teks ji apsisiltinti (ar kamsyti kas velgi gadina vaizda )jei vejas pus per kertes ar sienas,o tai jau patikekit nemazi pinigai.
na bet tai nera kiekvienam namui taikoma.taciau yra yra tokiu statiniu.
bet betkuriuo atveju spresti jums
daugelis rimtesniu statytoju turi savo dziovyklas ir jau nebesiulo statytis is nedziovinto rasto,mazesnieji neturi kitos iseities taipat dirbantys su tekintais rastais taipogi manyciau neturi tokiu galimybiu.
dabar daug imoniu metesi prie rastinuku gamybos taciau kartais prasilenkiama su kokybe
bildukas666@gmail.com
Atsakyti
siaip sio projekto kaina isaugusi delto kad gamintojas matomai garaza taipogi skaiciuoja kaip rastine konstrukcija .manau kad tai nera reikalinga, garazas is rastu prabanga ,jau geriau karkasas.
siaip sios firmos standartas numato kad i kaina iskaityta perdengimo balkiai,taciau juk ju nera daug iki 4m3 tai butu apie 3000 -3500lt uz medziagas + darbai.
taigi jei remtis musu kaina tai rastine dezute+perdanga iseitu apie 90 000
bet juk tai jau is sauso medzio(laukas nudazytas naturalaias kelmolio dazais)
stogai daugmaz panasiomis kainomis nes juk viska lemia jusu pasirinktas aukstis ir danga.
aisku garazas(rastine dalis) dar kazkiek kainuotu jei is 20cm rastu tai jo kaina apie 28000
jei is karkaso tai be abejo daug pigiau.
na bet cia jau isiveliau gal i nereikalingas diskusijas juk visvien kiekvienas pats sprendima priimam.
bildukas666@gmail.com
Atsakyti
aciu, Bilduk, uz nuomone ir issamu parasyma thumbup.gif dabar belieka apsispresti is kokio medzio statytis ir laukti kol bankas perves pinigelius.. bet jau kaip bankas apmove, tai jau gun_bandana.gif bet cia atskira tema..
o del garazo is karsaso tai super sugalvota.. as masciau ji pristatyti is blokeliu, bet karkasas butu gal net ir geriau - vaizdas butu kitoks wink.gif
bet kokiu atveju pasvarstysiu variantus is sauso ir is slapio medzio... rolleyes.gif
Atsakyti
Kas turėtų skaičiuot apkrovas? Mūsų architektė tik projektą padarė, o rąstininkai pastatė, bet man vis tiek neramu dėl voniojs antrame aukšte. Pas mus tarp aukštų eina balkiai 20cm kas 1m. Bet kai ant vieno balkio atsistoja du vyrai ir pašokinėja jis linguoja. Ar atlaikys perdanga nestorą betono sluoksnį (šildomom grindim), plyteles, vonią pilną vandens ir mane? g.gif O jei dar MB ateis nugaros nutrint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(loncelotas @ 2007 12 17, 13:03)
Kas turėtų skaičiuot apkrovas? Mūsų architektė tik projektą padarė, o rąstininkai pastatė, bet man vis tiek neramu dėl voniojs antrame aukšte. Pas mus tarp aukštų eina balkiai 20cm kas 1m. Bet kai ant vieno balkio atsistoja du vyrai ir pašokinėja jis linguoja. Ar atlaikys perdanga nestorą betono sluoksnį (šildomom grindim), plyteles, vonią pilną vandens ir mane?  g.gif O jei dar MB ateis nugaros nutrint lotuliukas.gif

be architektūrinio projekto būna dar ir konstrukcinis. kuriame nurodoma kokia perdanga, koki pamatai stogo konstrukcija... Konstruktorius šį darbą mums darė. ir pasmus irgi suprojektuota taip, kad maždaug kas metrą po balkį (skersmuo apie 30cm) ant jo dailylentes kalsim, tadu lages siltinimas ir virsutinis sluoksnis. nemanau, kad tokius balkius vonioj sulaužytume smile.gif
Atsakyti
sveiki,
taip apkrovas turetu skaiciuoti architektas.taciau nezinant kokio ilgio yra tarpas 4-5-6-7 metrai sunku pasakyti kokio balkio reikia.
Atsakyti
papildysiu dar kiek .turi buti protinga riba renkantis balkius,nes pvz 20x20 nebutinai bus stipresnis ar maziau pralinks uz 25x16.daugeliu atveju nulems rasto aukstis o ne jo plotis.konstrukciju neverta sunkinti ypac dideliais rastais nes tada jau ju paciu svoris tampa kliutimi,tai liecia apvalius rastus ypač.
aisku kad linguoti kaip minėjote perdanga neturi teisės ,matomai per mazi balkiai ar per retai sudėti.sitokiu atveju tektu ieskoti galimybės juos sustiprinti ar paremti kolonomis is apacios.
apie balkius 30 cm galiu pasakyt kad tokiu ismatavimu naudojam zemiu stogui norvegams(imirkusios zemės sveria iki 15 t ) todel manau neverta persistengti ten kur nereikia.nebent to reikalauja konstrukcija.
tesiant kainu tema galiu pridurti
mes taipogi galime statyti is zalio medzio ar zieminio pjovimo suprantama bus pigiau taciau kokybe jau kita todel ir pinigai kiti.taciau mes jums nesakysime jog tai gerai ar kad be chemijos apseisite.tada jau ir rnga standartu straipsnis su 1cm tarpais galios nes juk niekas negali garantuoti kas dziustant bus.
aisku padarysime viska kad to negatyvo butu kuo maziau bet tai jau kitokia darbu kokybe .
manau 400- 470 uz sienos m2 tokia statyba kainuotu pas mus.taigi jei kam reikia galite kreiptis pastatysime ir is tokio.
bildukas666@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(bildukas666 @ 2007 12 17, 21:42)
apie balkius 30 cm galiu pasakyt kad tokiu ismatavimu naudojam zemiu stogui norvegams(imirkusios zemės sveria iki 15 t ) todel manau neverta persistengti ten kur nereikia.nebent to reikalauja konstrukcija.


Pas mus sieno bus is rastu nuo 25cm storumo, virsuje panasiai - toki rimti smile.gif iki lubu 2.75m, ir labai jau mum grazu tie balkiai wub.gif beja apvalus. taip isejo, kad konstrukcini sprendima suderinom su groziu bigsmile.gif
Atsakyti