Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių hemangiomos (rausvieji apgamai)

QUOTE(laauraa @ 2007 07 08, 22:57)
O dėl mokėjimo, tai lyginant pirmą kartą, tai mokėjome 1200Lt, o kai pasidarė finansuojama, tai sumokėjome tik 200Lt (čia administraciniai mokesčiai). O užtaškavo kur kas daugiau nei pirmą kartą..
Žinoma vykstant reikia turėti siuntimą su užrašu,kad įgimta hemangioma. Be to priklauso, kokiame mieste gyvenat. Mes iš Kauno, tai su Kauno ligonių kasa yra pasirašyta sutartis.
Be je, šiandien parduotuvėje mačiau suaugusį vyrą su beveik išnykusia hemangioma. Tai tiesiog likę tik odos rausvumas. Lyg ilgiau būtų pasikąsęs..
Tai tokios vilties suteikė...

na ir kainelės doh.gif
o vilties niekada nepraraskit thumbup.gif viskas susitvarkys.
Atsakyti
Sveikos.
Seku vis dar šitą temą, nors jau galima sakyti, nebeaktuali ji mums. Hemangiomą mažius turėjo ant pilvuko, virš bambos. Po paskutinio apsilankymo gydytojas Pošiūnas pasakė, kad pas jį mums nebereikia vaikščioti kontrolei, nes laikas viską turėtų panaikinti. Atlikta buvo tik viena lazeriavimo operacija kažkur keturių mėnesių kūdikėliui. Įmetu nuotraukytę, kaip atrodė ir kaip dabar atrodo.
user posted image

Nepraraskit vilties, laikui ir medicinai padedant pas jus irgi viskas susitvarkys. Linkiu 4u.gif
Atsakyti
Didžiausi sveikinimai Degute.. Kaip nuostabu, kaip gražu... biggrin.gif
Tikimės, kad ir mūsų Saulytė galės turėti gražią nosytę, nes pas ją irgi buvo tokio ryškumo, kaip ir pas jus, o dabar jau gerokai šviesesnė, su balsganais lopinėliais..
Atsakyti
Degute, labai pradžiuginai 4u.gif Pas mus irgi tokio ryškumo, tik didesnė. Operuoti nerekomendavo, patikino, kad turi išnykti. Mums jau beveik metukai, o kažkaip tik vos vos matosi, kad blykšta pakraščiukas unsure.gif Bet dabar, pamačiusi tavo nuotrauką tikrai daugiau turiu optimizmo bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,mes irgi turim sita baisia liga doh.gif kai dukrytei buvo mazdaug savaite as pastebejau kad lupytes kamputis paraudes ,iskart parodziau gydytojai,galvojau gal kai pati maitinu tai nusiciunke doh.gif gydytoja liepe stebeti kelias dienas ar nenyksta,jau po kokios sav.pasake kad cia greiciausia ir bus hemangioma,gavom siuntima i Kauno klinikas,ten laukem eiles gal menesi,o gydytoja apziurejus sako galiu parasyt siuntima i Vilniu,bet jus gal dar nevaziuokit palaukit kokia puse metu,gal pati prades nykt,o dukrytei jau visa lupyte puciasi,auga.nu jau ne sakau, rasykit ir vaziuojam, tegu paziuri ir Vilniui.tik va pataikem,kaip daktaras Posiunas atostogavo tai vel laukem daugiau nei men.eiles schmoll.gif o kai nuvaziavom,sako kur jus anksciau buvot ?(dabar dukrytei 3 men)hemangioma jau vidui lupytes smarkei pasiputus.buciau zinojus kad cia taip blogai,tai butume privaciai veze kuo skubiau,bet kai Kaune pasake,kad galima laukt puse metu ,tai ir laukem tos eiles..Posiunas iskart pasake ,kad ant veido,ranku/koju pirstu,lytiniu organu jei tik pastebejot ka panasaus jokio laukimo negali but .tai jus man pasakykit kas Kaune per medike sedi klinikose gun_bandana.gif tai va jau kita sav.gulames i Santariskes lazerinei operacijai,labai bijau,bet tikiuosi viskas pavyks gerai wub.gif
IR PATARIMAS VISOM MAMOMS TIKRAI NIEKO NELAUKIT ,KAD NEBUTU BLOGIAU
Atsakyti
Taip, dėl pasiūlymo laukti ir stebėti tai pikta. Mums irgi sakė "o kur jūs buvot anksčiau". Nors pasirodėm apie 4 mėnesį.

O dėl "baisia liga" tai nesutinku. Nebent tai būtų kažkur viduje ir keltų pavojų. Mūsų, o ko gero ir jūsų (nes ant lūpos), nėra nei baisi, nei labai pavojinga, nei liga.
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2007 07 20, 14:09)
Taip, dėl pasiūlymo laukti ir stebėti tai  pikta. Mums irgi sakė "o kur jūs buvot anksčiau".  Nors pasirodėm apie 4 mėnesį. 

O dėl "baisia liga" tai nesutinku. Nebent tai būtų kažkur viduje ir keltų pavojų. Mūsų, o ko gero ir jūsų (nes ant lūpos), nėra nei baisi, nei labai pavojinga, nei liga. 
4u.gif  4u.gif  4u.gif


Aš tai irgi žiūriu paprasčiau į hemangiomą, nors pas mano klecką ji buvo laaabai didelė, čia kosmetinė bėdelė, nes tokių bėdų ir ligų būna, kad oi, oi, oi... 4u.gif
Atsakyti
Tipiška mūsų situacija su klinikomis, bet mums net nepasiūlė, o iškart pasakė, kad nereikia..
O dėl Pošiūno tos frazės, tai kartais nervas ima.. "Kur buvot?!"..
Čia kur medikai yra, kad nežino tokio dalyko? Ir kur kiti gydymo metodai? Juk jų ne vienas yra..
Kaune odos dispansery tiek vaikų išgydė rentgenu (užtekdavo kelių procedūrų ir hemangiomos nebūdavo), o ką padarė su aparatu, kai gydytojas išėjo į pensiją? Aparatą į metalo laužą atidavė.
Ach, kaip pikta.. blush2.gif
O dėl ligos, tai aš manau, kad priklausomai nuo lokacijos vietos, tai gali būti ne vien kosmetinis defektas.
Mūsų atveju yra iškreipta nosytė dėl vidinės hemangiomos vienoje pusėje, dalis kremzlės pairusi (išoriškai nesimato, bet pačiupinėjus minkšta).
Pradžioje Saulutė net viena šnerve negalėjo kvepuoti..
O kas dar būtų buvę, jei būtume atvažiavę dviejų ar trijų mėnesių?!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laauraa: 20 liepos 2007 - 13:43
QUOTE(laauraa @ 2007 07 20, 14:40)

O dėl ligos, tai aš manau, kad priklausomai nuo lokacijos vietos, tai  gali būti ne vien kosmetinis defektas. 


Tai taip. Juk gali ir užspausti kvėpavimo takus, ir šiaip, vidaus organuose būti. Gali kelti pavojų gyvybei.
Bet jei yra tik išoriškai, tai aš irgi žiūriu kaip į odos problemą. Ne kaip į ligą.
Pas maniškį ant pilvo šalia hemangiomos yra ir toks šviesus plotelis, šviesesnis, nei šiaip oda. Tai irgi kada nors gali pasidaryti problema. Bet kol kas nieko čia nepakeisi.
O gydyti rentgenu nesiryžčiau. Juk čia jau spinduliavimas, kuris gali ir pakenkti aplinkiniams organams.
Atsakyti
aisku yra ir baisesniu ligu,bet sitos vien tik pavadinimas siurpa kelia ,ígimtas kraujegyslinis vezys verysad.gif o kad ant lupytes tai labai blogai ,net vaikas gali pradeti dusti,ir jau ant dantenu ji yra,tai dar neaisku kaip bus su dantukais doh.gif bet as tikiuosi,kad viskas bus gerai ir sustabdys jos augima
Atsakyti
QUOTE(dovillee @ 2007 07 20, 21:03)
aisku yra ir baisesniu ligu,bet  sitos vien tik pavadinimas siurpa kelia ,ígimtas kraujegyslinis vezys  verysad.gif o kad ant lupytes tai labai blogai ,net vaikas gali pradeti dusti,ir jau ant dantenu ji yra,tai dar neaisku kaip bus su dantukais doh.gif bet as tikiuosi,kad viskas bus gerai ir sustabdys jos augima


Pirmą kartą girdžiu, kad vėžys blink.gif kad auglys, tai taip, bet ne vėžys schmoll.gif Pas mus diagnozė parašyta - įgimtas kraujagyslių navikas, kurį mes dėkmingai šalinam ir turim tik 1/4 dalį thumbup.gif
Jei jau pradėjot šitą kelią, tai viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Degute, nemanau, kad rentgenas būtų blogiau nei lazeris. Lazeris juk irgi suardo audinį... Neaišku, kas vėliau gali būti.. Tuo labiau, kad ne visi lazeriai veikia arti odos. Tarkim Santariškių lazeris mums dabar netinka, nes veikia per gyliai ir paliktų randus. O ko mes dar apie jį smulkiau nežinome?! blush2.gif
Be to, lazerinių procedūrų mes darėme penkias ir dar ne viskas. O pagal statistiką, tai rentgeno tik poros kartų būtų pakakę. Tai kur didesnė žala?! g.gif
O Ryną, tai dar kartą sveikinu, kaip nuostabu, kad jums taip pagerėjo. clap_1.gif Įdomu, kaip dabar atrodo.. Ar prie akytės tas ketvirtadalis liko, tai yra kur buvo vidinė hemangioma?
Atsakyti