As daryciausi tikrai jei finansai siuo metu leistu,pas mane,vienos kruties spenelis normalus,o kitos itrauktas,tikrai jausciausi daug geriau jei jie butu vienodi. As dar pasiskaiciau,kad yra kazkokie avento "niplete" speneliu istraukejai,parasyta buvo,kad reikia nesioti nuo 1-3 men,ir ilgam atsistato jie,idomu ar galima ji panesiot nors ir nesiruosiu maitinti ir gimdyti artimiausiu metu? gAl kas bandet ar zinot ka daugiau?
QUOTE(Ugnia @ 2007 05 02, 22:47)
kartais ir del estetinio vaizdo, kartais ir del maitinimo, o kartais tai gali buti rimtesne problema.
QUOTE(agnixa @ 2007 05 02, 23:53)
As daryciausi tikrai jei finansai siuo metu leistu,pas mane,vienos kruties spenelis normalus,o kitos itrauktas,tikrai jausciausi daug geriau jei jie butu vienodi. As dar pasiskaiciau,kad yra kazkokie avento "niplete" speneliu istraukejai,parasyta buvo,kad reikia nesioti nuo 1-3 men,ir ilgam atsistato jie,idomu ar galima ji panesiot nors ir nesiruosiu maitinti ir gimdyti artimiausiu metu? gAl kas bandet ar zinot ka daugiau?
Na kad ne, nesu girdejus apie toki dalykeli...

Del maitinimo, tai cia jokia problema, velgi ginekologe sake, kad kai kuriom netgi geriau sekasi maitinti su itrauktais speneliais, negu tom, kurios turi ilgus spenelius

Papildyta:
QUOTE(davile @ 2007 04 22, 18:47)
Ai, as nzn ar as tikrai noriu, bet kai kada mane uzknisa, kai reikia nusirengt kur nors...ir ten viskas matosi...kazkaip tada nekaip pasijuntu

QUOTE(Ievaa @ 2007 05 22, 16:48)
Na kad ne, nesu girdejus apie toki dalykeli...
bet nemanau, kad cia geras dalykas...na kur gi tau kazkoks "dalykiuks" paims ir istrauks speneli...manau, kad cia tik chirurginiu budu tai galima padaryti.
Del maitinimo, tai cia jokia problema, velgi ginekologe sake, kad kai kuriom netgi geriau sekasi maitinti su itrauktais speneliais, negu tom, kurios turi ilgus spenelius
O man idomu, kokia kaina sitos operacijos? 
Papildyta:
Ai, as nzn ar as tikrai noriu, bet kai kada mane uzknisa, kai reikia nusirengt kur nors...ir ten viskas matosi...kazkaip tada nekaip pasijuntu

Papildyta:

jau buvau anskciau rasius, kad drauge mano daresi tokia operacija, tai kaina svyruoja nuo miesto ir klinikos: nuo 1500 Lt iki 5000 Lt. Aisku, reikia pasiaiskinti, ar pvz. jei suma maza, ar uz vaistus reikes dar papildomai moket. Tiesa, nepamirsk, kad net ir pasidarius operacija, nera 100% tikimybes,kad sutvarkys, nebent pilnai nupjautu pieno liaukas (del ko negaletum maitint ateityje). Ir dar - labai ilgai gyja. Man drauge pasakojo, kad nors jau praejo beveik pusmetis, dar iki galo nera viskas uzgija ir dar net kalbos apie normalia spenelio busena nera. Mes kazkur skaiciuosios buvom,kad reikia mazdaug metu, kad viskas i savo vietas susitvarkytu. Jei reikes daugiau info - rasyk. Kol ji gyveno uzsieni as jai cia ieskojau vietos, kur lietuvoj ji galetu pasidaryt, tai zinau daug apie tai

QUOTE(monikaz @ 2007 05 22, 18:26)
Kol ji gyveno uzsieni as jai cia ieskojau vietos, kur lietuvoj ji galetu pasidaryt, tai zinau daug apie tai 

QUOTE(Ievaa @ 2007 05 23, 09:12)

jinai daresi vilniuje gk klinikoje ir mokejo apie 4500 lt, bet jai padare nuolaida. aisku, dar kraujo tyrimai pries tai ne mazai kainavo.
siaip sake, kad jei dabar darytusi, tai pvz. pas vitku, nes jis moke ta moteri, pas kuria ji daresi.
o gyja is tiesu ilgai. jai gydytoja pasakojo, kad kai kurioms ir po metu dar nebuna iki galo sugije, nes ta vieta tikrai labai jautri. be to - bent metus nerekomenduojama vaiku turet.
QUOTE(monikaz @ 2007 05 23, 09:57)
jinai daresi vilniuje gk klinikoje ir mokejo apie 4500 lt, bet jai padare nuolaida. aisku, dar kraujo tyrimai pries tai ne mazai kainavo.
siaip sake, kad jei dabar darytusi, tai pvz. pas vitku, nes jis moke ta moteri, pas kuria ji daresi.
o gyja is tiesu ilgai. jai gydytoja pasakojo, kad kai kurioms ir po metu dar nebuna iki galo sugije, nes ta vieta tikrai labai jautri. be to - bent metus nerekomenduojama vaiku turet.
nu bet ir kaina

QUOTE(Ievaa @ 2007 05 23, 14:58)
nu bet ir kaina
atrodo, tokia mazyte opracija, o se kad nori...bet tai daba man paaiskink, kodel taip ilgai gyja? ten gilu pjuvi daro, ar ka, po paraliais?

vilniuje, northway medicinos centre tokia operacija padarytu ir uz 1500 Lt, bet nezinau, ar i ja ieina ir visos medicinos priemones. pasitikslink. beje, pas vitku irgi kainos nezinau, nes kazkaip netikslinom. kaune, zinau, sita operacija kiek pigesne, bet irgi klausimas, ar reikia medikamentus papildomai pirkti.
jos konkreciu atveju problema buvo ta, kad pieno liaukos buvo ne tik isitempusios, bet dar ir susijungusios i viena gumuleli, kuri operacijos metu skaide i daleles - dali liauku salino, o dali tiesiog skaide. Tai siek tiek sudetingesne operacija. Plius ji norejo, kad nebutu jokiu randu matyt, todel operacija dare per speneli ir pats randas gavosi viduje jo. Taip pat ji norejo ateityje maitinti, todel operacijos metu ne visas pieno liaukas salino.
Dabar bandau (tiek kiek suprantu) atsakyt i tavo klausima del gijimo (cia aisku, kiekvienu atveju skirtingai ir tikrai kiekvienu atveju tik gydytojas tau paaiskins viska) - aplink speneli eina tokia "aureole" - ji labai jautri viskam. Kai daroma operacija, ji kiek pazeidziama kraujo, kuris i ja patenka operacijos metu, todel po operacijos melynes buna ne tik ant pacios kruties, bet ir ant jos ir ta vieta kiek pakeicia spalva (i tokia pilkai murzina). Tam, kad kraujas is jos issivaiksciotu reikia nemazai laiko! pvz. mano draugei skaisti spalva grizta tik dabar (o jau praejo beveik puse metu!). Tai pirma. Antra - kadangi operacija buvo daryta per speneli, tai reikia laiko kad sugytu randas (sasiukas nukrenta jau po savaites) ir ne tik, kad jis sugytu, bet ir suminkstetu. Trecia - kadangi ittrauktas spenelis tam tikras refleksas, turi suprasti, kad tai ne taip lengva pakeist - is pradziu jis ir bus toks kaip buvo, nors sioki toki pagerejima matysi is kart.
Tiesa, tai ka parasiau galioja tik tokiu atveju, jei spenelis nuo gimimo/brendimo toks. Jei jis buvo normalus,o kazkuriuo metu (jau subrendus) isitrauke, tai rimtesne problema ir reiketu darytis kiek kitokius tyrimus.
Prisimenu tik viena savo drauges komentara - sake, kad operacija buvo paprasta ir visiskai neskausminga, be to ja po 15 min jau veziausi namo. Uz tai gijimas iki siol dar tesiasi ir jis pakankamai nemalonus ir kiek skausmingas procesas.
Jei reikes, klausk - jei galesiu padesiu. Mano mama su medicina susijusi, tai dar galiu jos paklaust.
Labai gerai vaikas spenelius ištraukia, o jei iš pradžių jam neišeina, tai labai puikiai padeda pientraukis tai atlikti. Operacija- tai tik kraštutiniu atveju, išbandžius visas kitas priemones
.

Esu girdėjusi, kad įtrauktus spenelius "pagydo" į juos įverti auskariukai

sutinku, kad operacija krastutine priemone ir jokiu budu jos nereklamuoju. tiesiog kartais buna tokiu atveju, kai jos prireikia, nes jokie kitokie budai nepadeda.
Pas mane taip pat si problema.Iki gimdymo dar kaskaip man tas dalykas netrugde,bet pagimdzius negalejau maitint,tai trys menesius nutraukinejau piena pientraukiu ir maitinau vaika is buteliuko.Pasekmes-krutis dabar atrodo tiktai nekaip,neelastingos,apkritusios,nejautrios...speneliai taip ir nesusitvarke,idubo dar daugiau.Sustangreja tik tada kai salta.