Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 09 11, 20:44)
jau tik nesakykit  umn.gif jei moteris istekejus visiskai nemokejo valgyt gamint, o dabar namuose be darbo sededama (su vaiku ar siaip bedarbe) gali isigilinti i maisto ruosima, dometis receptais internete, pirkti knygas, ji gali tapti super gera kulinare ar vireja! Stai ir bus tobulejimas. Kad ir maisto ruosimo srityje. Arba mokytis rankdarbiu, kurti grozybes ir pardavineti. Ar, kad ir knyga protinga perskaityti. Uzsienio kalbos pasimokyti, kad ir savarankiskai. O po darbo gal jau netures nei jegu, nei noro. Juk dirbdama moteris daznai darbe neturi laiko uzsiimti savo hobiu ar kazko naujo mokytis, nes... darbe dirbti turi! Tai kodel sakot, kad namie negalima tobuleti???


Nu bet žinokit ir dirbančios ir maistą gamina, ir puikios virėjos, ir rankdarbius daro, ir mezga, ir knygas skaito, viską daro. Taip, sutinku, kad visam tam laiko turi mažiau, natūralu, juk dieną dirba. Bet visa tai, kaip privalumą, priskirti TIK namuose sėdinčiom tikrai nesutunku.

QUOTE(mylimuke @ 2013 09 11, 22:32)
kaip jūs čia gražiai viską piešiat biggrin.gif  tai dabar pasakykit, kiek tokių moterų yra, kurios visa tai daro ir realiai tobulėja?

drinks_cheers.gif Būtent, kad viskas iš pirmo žvilgsnio yra gražu, bet iš antro žvilgsnio biggrin.gif realybėje, tai retas atvėjis ir tas kalbų mokymasis, ir knygų skaitymas ir t.t., dažniausiai visa veikla ir apsiroboja tik buitimi, valgyt darymu.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 12, 08:01)
Nu bet žinokit ir dirbančios ir maistą gamina, ir puikios virėjos, ir rankdarbius daro, ir mezga, ir knygas skaito, viską daro. Taip, sutinku, kad visam tam laiko turi mažiau, natūralu, juk dieną dirba. Bet visa tai, kaip privalumą,  priskirti TIK namuose sėdinčiom tikrai nesutunku.

nera privalumas tik namie sedinciam, bet dirbanciojo laisvalaikis priklauso nuo jo darbo. As po darbo bunu taip pavargus, kad vos valgyt padarau, bet ir tai "ant greituju". Apie knygas ar rankdarbius visai pamirst galima. Net TV ne kasdien isijungiu. Va, jau kai laisvesne diena, tai ir pyraga galiu is kept. Bet velgi, laiko maloniai veiklai nelabai ir lieka. Nes namus reikia apskuopt, issiskalbt, issilygint, apsipirkt ir pan. Tai jei pradeciau dabar megztini megzt, tai kazin ar per 5 metus numegsciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 09 12, 09:54)
nera privalumas tik namie sedinciam, bet dirbanciojo laisvalaikis priklauso nuo jo darbo. As po darbo bunu taip pavargus, kad vos valgyt padarau, bet ir tai "ant greituju". Apie knygas ar rankdarbius visai pamirst galima. Net TV ne kasdien isijungiu. Va, jau kai laisvesne diena, tai ir pyraga galiu is kept. Bet velgi, laiko maloniai veiklai nelabai ir lieka. Nes namus reikia apskuopt, issiskalbt, issilygint, apsipirkt ir pan. Tai jei pradeciau dabar megztini megzt, tai kazin ar per 5 metus numegsciau  g.gif


Aš pasikartosiu, kad dirbanti gal būt to laiko turi mažiau, nežinau ką tu dirbi, kad taip pavargsti, bet jei taip būtų visiems ar daugumai dirbantiems taip kaip tu sakai apie save, tai tada dirbantis nekeliautų, nepramogautų, neitų į renginius, teatrus, netgi kavinėj jų nerastum ir t.t., bet jų pilna ir netgi sakyčiau priešingai viso šito pagrindą kaip tik sudaro dirbantys žmonės.

Be to, nors čia sakoma, kad tipo nedirbanti turi daug laiko viskam, iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad tokią ištempti kur nors, misija neįmanoma-pietūs nedaryti vyrui, vaikas vėl ten kažkas, namai netvarkyti, arba iš vis nenori, tingi, užsisėdėjus.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 12, 09:35)

tikra tiesa, buna tokiu moteru. Kai paklausysi, tai ziauriai uzsieme, visai laiko neturi, tik dirba ir dirba, o kai nueisi pas tokias - visas butas pelesiais ir kerpem apauges biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciukas @ 2013 09 11, 00:18)
nemanau kad visuose darbuose galima tobuleti, namie zmogus gali tobuleti daugiau!!!,

nebent jus esate vadove ir galite sau leisti narsyti internete bei rasti laisvo laiko sau,


Na taip, ne kiekvienas darbas skatina tobulėjimą, nu bet tai niekas ir neverčia gi 40 metų gamykloj vieną varžtą sukt. Jei žmogus ieško galimybių, jis jas paprastai randa. Na, o jei jau neieško, tai ne darbas dėl to kaltas. Interneto įsijungimas ir skaitymas dar nėra tobulėjimas... apskritai internetas pilnas šlamšto, todėl tik naudojant jį labai tikslingai tobulėjimas bus realus ir prasmingas.

Na, požiūris į vadovus pas Jus tai...

Šiaip tai pritariu, kad namie sėdint tobulėjimui galimybės yra nerealios. Bet. Kažkada tas tobulėjimas vardan tobulėjimo netenka jokios prasmės, jei įgyti gebėjimai ir žinios nėra panaudojimos praktiškai. Nu kiek gali tobulėti virtuvėje? Iki pensijos? Ir kam? Kad kartą per mėnesį atvažiavusiems vaikams skanią vakarienę padaryt? Čia gyvenimo tikslas? Nu gal. Turbūt nuo žmogaus priklauso.

Dar viena problema, kad sėdinčios namie dažniausiai (iš mano patirties) tik tą ir tedaro - sėdi namie. Nei jos ten kursų lanko, nei sportuoja, nei ypatingai valgyt daro, nei kalbų mokosi. "geriausias" pasiūlymas, kurį esu išgirdusi kai vaiką iki 2 metų auginau buvo - tai kai vaikas miega, ir tu pamiegok kartu. Iš tokių pačių "namie tobulėjančių" čia. Patarimas nerealus tipo. Arba kad tą laiką galiu paskirt kambarių tvarkymui doh.gif Tobulėtojos... Kadangi dauguma mano aplinkos moteriškių šiuo metu augino/augina mažus vaikus namie, tai galiu pasakyti, kad 90 proc. jų tobulėja tik vaiko užpakalio valyme ir sriubos virime, na, gal dar kūrybišką dulkių valymą ir grindų siurbimą iš bėdos galima pridėt prie jų "tobulėjimo" sąrašo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 13 rugsėjo 2013 - 09:40
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 09 13, 09:36)
tikra tiesa, buna tokiu moteru. Kai paklausysi, tai ziauriai uzsieme, visai laiko neturi, tik dirba ir dirba, o kai nueisi pas tokias - visas butas pelesiais ir kerpem apauges  biggrin.gif

o tai manot, kad geriau tobulėt pelėsių valyme negu pvz knygą paskaityt, pakeliaut, pasportuot?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 09 13, 09:39)

na, jei prie nedirbanciu moteru priskiriamos tos, kurios namuose budamos augina mazus vaikus, tai as kategoriskai nesutinku. Tai labai sunkus darbas.

QUOTE(mylimuke @ 2013 09 14, 19:59)
o tai manot, kad geriau tobulėt pelėsių valyme negu pvz knygą paskaityt, pakeliaut, pasportuot?

aisku, geriau sedet ir knyga skaityt ir gyvent sutryne. Ir dar pasiskust, oj kokia as pavargus, gi maza vaika auginu. Bet uzpakalio ner ko pakelt nuo sofos ir kad vien jau del vaiko sveikatos apsivalyt, net jei ir paciai nera slykstu tokiom salygom gyvent ir vyras toleruoja (kas gan keista g.gif ).
Atsakyti
Niekas nekaba apie tokią netvarką, kad jau grybai ant palangės savaime auga biggrin.gif bet man tikrai nebūtini išblizginti namai, geriau jau knygą gerą paskaitysiu ar pasportuot nueisiu, o jeigu vyras siautėja dėl kiekvienos dulkelės, tai tegu pats ir tvarkosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 09 15, 12:26)
Niekas nekaba apie tokią netvarką, kad jau grybai ant palangės savaime auga biggrin.gif  bet man tikrai nebūtini išblizginti namai, geriau jau knygą gerą paskaitysiu ar pasportuot nueisiu, o jeigu vyras siautėja dėl kiekvienos dulkelės, tai tegu pats ir tvarkosi biggrin.gif

as kalbejau apie butent tokia betvarke, kai ateini pas toki zmogu i namus ir net nedristi ant sofos atsisest, kad nesusipurvintum. Vat tai ir vadinu pelesiais ir kerpem apauge namais. Tai bjauru ir slykstu. Ir apsileidimas, kurio negalima pateisinti jokiu tipo tobulejimu skaitant knygas.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 09 15, 13:58)
as kalbejau apie butent tokia betvarke, kai ateini pas toki zmogu i namus ir net nedristi ant sofos atsisest, kad nesusipurvintum. Vat tai ir vadinu pelesiais ir kerpem apauge namais. Tai bjauru ir slykstu. Ir apsileidimas, kurio negalima pateisinti jokiu tipo tobulejimu skaitant knygas.

žmonės, kurie jau iki tiek apsileidžia, tai nemanau, kad knygas skaito. Jie tobulėja rinkdami butelius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 09 15, 09:08)
na, jei prie nedirbanciu moteru priskiriamos tos, kurios namuose budamos augina mazus vaikus, tai as kategoriskai nesutinku. Tai labai sunkus darbas.



Jei mažas vaikas tik vienas, tai to darbo gal iki metų tik daugiau, o paskui irnesakyk.gif Kas nori, tas spėja, o kas ne, tas pietų miego miega ir verkia, kad sunkiai dirba biggrin.gif
IMHO.
Atsakyti
Poziuris tikrai ne neigiamas, nes kiekvienas atvejis individualus smile.gif Tuo labiau namie visada yra ka nuveikti, o jeigu dar yra vaikas ar keli, tai ner ka ir kalbet smile.gif . O kai vaikai jau uzauginti ir gali leist sau nedirbt, tai irgi nieko blogo
Atsakyti