Įkraunama...
Įkraunama...

Nedirbanti moteris.Požiūris į ją...

QUOTE(LapeUrsa @ 2013 11 04, 14:51)
O kai vaikai jau uzauginti ir gali leist sau nedirbt, tai irgi nieko blogo

del sito tai kategoriskai nesutinku. Taip elgiasi tik egoistes, kurios nieko apart savo patogumo nemato. Nedirba, nes nenori ir nusispjaut, kad paskui stazo netures ir vaikai privales jas islaikyt, nes vyras is savo pensijos tikrai dar ir jos neislaikys. Ir tik nereikia pult aiskint, kad dar neaisku ar pensijas aplamai gausim. Kas nedirbs, tai jau tikrai negaus. O vaikai tures ne tik save ir savo vaikus islaikyt, bet dar ir mama, tingejusia dirbt, paremt.
Taip kalbu, nes pazistu 1 moteri, jau 40 metu perkopusia, kuri dirbus vos kelis men. per savo gyvenima, dabar ji tipo vaika augina (10 metu). Kas ja paskui priims dirbt? Niekas. Kita mano pazistama mazdaug 35 metu, gyvenime nera legaliai dirbus.
Arba nelegaliai truputi padirba arba is mamos pensijos gyvena. O is ko gyvens kai mama mirs? Kas ja priims i darba, kai CV jokios darbovietes nebus irasyta, jokio rimto issilavinimo? Kam toks darbuotojas reikalingas?
todel manau, kad reikia galvot ir apie ateiti. Ne tik savo, bet ir savo vaiku, kad nesedet paskui jiems ant sprando. O jei jau yra noras, kad senatvej vaikai islaikytu, tai gimdyt ju kuo daugiau, tai gal tada vis kaip nors jir ir mamai koki tukstanti "sumes".
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 11 04, 16:29)


Kalbejau labiau apie tas, kurios TIKRAI gali sau leist nedirbt(ir negalvot apie sunkia senatve), yra ir tokiu, sutikit smile.gif
Atsakyti
Aš galvoju, kad moteris turi dirbti. Ir labai gerbiu tokias moteris. O tokios moterėlės, kurios sėdi namie, nieko neveikia, tik lakuojas nagus ir dažosi veidelius, man pagarbos nekelia. Savo aplinkoje pažįstu ne vieną merginą, kuri sėdi namie, vaikų neaugina, nes jų dar neturi, namų netvarko ir nesugeba net vyrui valgyt padaryt. Knygų taip pat neskaito, į kursus nevaikšto, tik pas drauges važinėja ir kavą geria. Ir gyvena iš vyro algos ir pašalpos biggrin.gif. Kadangi pati vienu metu mokiaus universitete, dirbau ir kartu auginau sūnų, man atrodo, kad visai nupuščiau, jei reikėtų kasdien nuo ryto iki vakaro, nuo vakaro iki ryto nieko neveikt...Sugebėdavau net ir knygą paskaityt biggrin.gif Na kiek galima tuos nagus vis kita spalva lakuot biggrin.gif Sakyčiau, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau ir padarai..keistas tas laikas, baigėsi mokslai, o laisvalaikio ne tik kad nepadaugėjo, bet tik pamažėjo biggrin.gif Džiaugiuos savo gyvenimu smile.gif

P.S. Nekalbu apie tas moteris, kurios dirba nedirba dėl kažkokios rimtos priežasties. Vaikų auginimas taip pat rimta priežastis smile.gif.
Atsakyti
Aš šiuo metu nedirbu,auginu vaikus....Vyras turi gera darba,galečiau ir toliau nedirbt,bet....Nesu sutverta vien sėdėjimui namuose,norisi bent puse etato išeit kažkur dirbt...Rudeniui turiu planu,kad eit pasimokyt kalba anglu ir kažkokius kursus palankyti,patobulėt,kad vėliau darbelį rast lengviau galėčiau...
Atsakyti
Anyta ,jau daugiau nei 20 m. nedirbo,kai užsidarė ūkis.Vėliau prisiregistravo darbo biržoj,būdama 50 ,ji nenorinti dirbti .Gavo nedarbingumo pažymėjimą 50 % .Ir ji turbūt turės joliau stovėt darbo biržoj ,bet turės siūlyt lengvesnį darbą.Ji gyvena kaime,ir priežastis ,kad į darbą atvykti neturi galimybės.Važiuoja autobusai.Bet visvien jai tai kliūtis.Nes atseit labai ligota.Iki pencijos jai dar 10 m. Ir ji darbo biržai ir toliau gies ,kad negali dirbti.Kaip bus su pencija,ar ji begaus,ar gaus dalinai kažkokią minimalią penciją.Esu marčia,ir nenoriu jos išlaikyt .Šiuo metu dirba vyras jos.Bet juk vienos pencijos neužteks dviem.
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2014 02 13, 19:41)

man tas irgi yra baisiausia. Juk tokius zmones tures kazkas islaikyt. O kas? Ju vaikai ir vaiku antros puses. O juk jie savo vaikus tures dar augint, i mokslus isleist ir dar kaip prieda mama/anyta ant galvos doh.gif O senatvej ji gal gaus kazkokia pasalpa truputi virs 300Lt. Kaip kisenpinigiai is valstybes bus. O is kitos puses - o uz ka ta valstybe jai net ir ta pasalpa turetu moketi, jei ji valstybei nieko nedave?
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 02 17, 00:25)
man tas irgi yra baisiausia. Juk tokius zmones tures kazkas islaikyt. O kas? Ju vaikai ir vaiku antros puses. O juk jie savo vaikus tures dar augint, i mokslus isleist ir dar kaip prieda mama/anyta ant galvos  doh.gif O senatvej ji gal gaus kazkokia pasalpa truputi virs 300Lt. Kaip kisenpinigiai is valstybes bus. O is kitos puses - o uz ka ta valstybe jai net ir ta pasalpa turetu moketi, jei ji valstybei nieko nedave?

Pagalvojau ,nes ji su manimi nekaip elgiasi ,egoistė tikra.Sūnus dar vienas yra virš 30 ,bet antros pusės neturi .Jai ir neturės ,tai gyvendamas kartu su ja ,galės ją ir išlaikyti ,bet jai susiras moterį ,greit užprotestuos ,kad ir mūsų šeima ją išlaikytų .To ir bijau unsure.gif Kad darnų dabartinį gyvenimą sudrums ji .Dabar nieko neturime ,o išleidę sūnų į gyvenimą ir aš noriu gerai pagyventi ,kažkur pakeliauti .Kaip sakiau vyrui ,pensininkas išsilaiko save ,nors ir gali padėti vaikai .Bet su pašalpa 300 lt neišgyvensi ,čia jai pensija mokėsim ,kad valgyt ką turėtų .Aš iš savęs nė cento nenoriu duot ,vien iš priešiškumo man.Sakė vyras kalbėsis su broliu ,ir tėvais ką jie žada daryti ,visi tik pečiais gūsčiosis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uodegyte @ 2014 02 17, 14:25)
Pagalvojau ,nes ji su manimi nekaip elgiasi ,egoistė tikra.Sūnus dar vienas yra virš 30 ,bet antros pusės neturi .Jai ir neturės  ,tai gyvendamas kartu su ja ,galės ją ir išlaikyti ,bet jai susiras moterį ,greit užprotestuos ,kad ir mūsų šeima ją išlaikytų .To ir bijau  unsure.gif Kad darnų dabartinį gyvenimą sudrums ji .Dabar nieko neturime ,o išleidę sūnų į gyvenimą ir aš noriu gerai pagyventi ,kažkur pakeliauti .Kaip sakiau vyrui ,pensininkas išsilaiko save ,nors ir gali padėti vaikai .Bet su pašalpa 300 lt neišgyvensi ,čia jai pensija mokėsim ,kad valgyt ką turėtų .Aš iš savęs nė cento nenoriu duot ,vien iš priešiškumo man.Sakė vyras kalbėsis su broliu ,ir tėvais ką jie žada daryti ,visi tik pečiais gūsčiosis  g.gif

o kodel manot, kad JIS MAMA ISLAIKYS? Jis vienas neprivales, net jei zmonos netures. Islaikyti turetu visi vaikai, o ne tas, kuris seimos neturi. tipo, jusu vyras turi seima, tai visi pinigai jam, o kitas sunus neturi tai privalo su mama savo uzdarbiu pasidalint? Netikiu, kad bus toks kvailas ir apsiims. Bent as nesutikciau,net jei mano brolis 5 vaikus turetu, o as nei vieno. Mama mus abu augino, islaike, naktim nemiegojo, tai prie ko ji vien mano rupestis????????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 20 vasario 2014 - 19:31
QUOTE(Terroriste @ 2014 02 20, 21:30)
o kodel manot, kad JIS MAMA ISLAIKYS? Jis vienas neprivales, net jei zmonos netures. Islaikyti turetu visi vaikai, o ne tas, kuris seimos neturi. tipo, jusu vyras turi seima, tai visi pinigai jam, o kitas sunus neturi tai privalo su mama savo uzdarbiu pasidalint? Netikiu, kad bus toks kvailas ir apsiims. Bent as nesutikciau,net jei mano brolis 5 vaikus turetu, o as nei vieno. Mama mus abu augino, islaike, naktim nemiegojo, tai prie ko ji vien mano rupestis????????????

Jie gyvena kartu ,jų rūpestis,kad jiems (VYRUI IR SŪNUI) nerūpi ,kad ji nedirba.Vyras pensiją gaus,ji ne.Galės savo žmoną ir toliau išlaikyt.Padėti neatsisakom,bet jai pensiją mokėt po kelis šimtus lt per mėn ,todėl ,kad bambą kasė 30 m. ,ir nerūpi jai MŪSŲ ateitis.Mes su vyru dirbsim,kad ją išlaikyt ? Žmogus turi pats užsidirbti . Pagimdė sūnų,kad ją išlaikytų senatvėj.Gėrė 10 m. niekur nedirbo,nieko neužsigyveno.Į vaikų ateitį neinvestavo,kol ji gėrė ,brolis manąjį į mokyklą išleido,pirko viską.

Vyro tėvas rūpinosi savo motina,bet ji pensiją gaudavo,tik nuvažiuodavo padėt,nors vaikų buvo 5 ,jam ir liko palikimas ,užtai jis ją ir palaidojo vienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uodegyte: 25 vasario 2014 - 15:07
kai mama per teisma pareikalaus is vaiku, jog tie jai duotu pinigu pragyvenimui, nes pati neturi, tai ne velnio neirodysit, kad tycia ji nedribo. Ir joks teismas nepriteis pinigu ir rupybos tik is vieno vaiko, kuris su ja gyvena. Dar ziurekit, kad jusu vyras daugiau neturetu duot, nes brolis prie mamos daugiau darbu/globa prisides.
Va jei irodysit, kad gere, vaikais nesirupino ju vaikysteje, tada kitas dalykas. Bet jei vaikus augindama negere, rupinosi, kad ir nedirbo, tai jau paskui jos gerimai niekam neidomus. Ai, dar teismas gali pakalbet, kad alkoholizmas liga ir bla bla bla, kodel seima nesistenge gydyt bla bla bla. Zodziu, patys kalti, bet tevus paremt finansiskai vistiek privalot ir niekam cia neidomu, kas su kuo gyvena.
Atsakyti
QUOTE(Nora @ 2003 10 26, 23:21)
Ka norejau pasakyti - jei kas nors moketu atlyginima uz darba "mama", tai butu saziningai uzdirbti pinigai, uz kuriuos retkarciais galetum samdytis aukle, kai prireikia, leisti savo reikalams, mokytis kalbu, pirkti knygas ir t.t.... Gal kai kam tokia alga moka nuosavas vyras, tai zinoma yra puiku. Bet kai reikia kiekvienakart prasyti... na tai jau tikrai zemina. Ir mama gaunanti atlyginima uz savo darba visuomeneje butu kitaip vertinama. O dabar mamu darba visi priima kaip auka bendrai gerovei, tik kazkodel cia vien moteru pareiga aukotis, joms tai tinka >:(. Kad koks nors diedas atsisakytu viso savo laisvalaikio keliems metams vardan zmonijos geroves...


Sorry,juokingai nuskambejo, juk jus pati norejote vaiku niekas jums ju neliepe tureti...
Atsakyti
QUOTE(Wejuske @ 2014 08 26, 19:32)
Sorry,juokingai nuskambejo, juk jus pati norejote vaiku niekas jums ju neliepe tureti...

Labai trumpariagiškas požiūris.
Atsakyti