Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jums sunku pasakyti "NE"?

As nemoku atsisakyti. Prisizadu sau,kad daugiau niekam nieko, bet viskas veltui.Del to labai nervinuos.
Atsakyti
Aš norėčiau paklausti, kokius veiksmus reikia atlikti, kokią veido išraišką parodyti ir kokius žodžius pasakyti, kai man pasako NE. Aš anksčiau tiesiog nueidavau šalin, bet man pasakė, kad žmonės taip nesielgia.
Atsakyti
Noreciau ir as, kad kas nors instrukciju knyga tuo klausimu isleistu. As nenueinu is karto, pries tai sugebu daug nesamoniu privelt (nu ne visada) doh.gif
Beje, pati labai sunkiai sakau ''ne'' . Gal kur nors yra knyga ir apie tai, kaip tai padaryti lengva sirdim?..
Atsakyti
QUOTE(birdie @ 2007 03 15, 01:06)
Noreciau ir as, kad kas nors instrukciju knyga tuo klausimu isleistu. As nenueinu is karto, pries tai sugebu daug nesamoniu privelt (nu ne visada)  doh.gif
Beje, pati labai sunkiai sakau ''ne'' . Gal kur nors yra knyga ir apie tai, kaip tai padaryti lengva sirdim?..

Nusipirkau tik ką išleistą Thomas D"ansembourg knygą "Liaukitės būti malonūs, būkite savimi! Kaip būti su kitais, išliekant savimi". Manau, ji būtent apie tai. Ir man ta tema aktuali, todėl puoliau skaityt, kol kas labai įdomu, faini patarimai.
Papildyta:
QUOTE(F @ 2007 03 15, 00:50)
Aš norėčiau paklausti, kokius veiksmus reikia atlikti, kokią veido išraišką parodyti ir kokius žodžius pasakyti, kai man pasako NE. Aš anksčiau tiesiog nueidavau šalin, bet man pasakė, kad žmonės taip nesielgia.

Manau, jei mes bendrautume ir pasakyčiau Tau "ne", norėčiau iš Tavo veido išraiškos suprast, kad nesupykai, kad be susierzinimo ir pasmerkimo priimi mano atsisakymą (bent jau aš atsisakau tik tada, kai tikrai negaliu įvykdyt prašymo). Būtų labai malonu, jei nusišypsotum, bent jau puse lūpų ir pasakytum: "Gerai, tiek to, paprašysiu ko nors kito pagalbos" ar "Suprantu, negali, tai negaliu, nieko tokio" ar dar ką nors panašaus. Tai garantija, kad abiejų neužklups nemalonūs jausmai (kaltė, nepasitenkinimas, pasimetimas ir pan.)
Atsakyti
ziurint kam g.gif
niekada neatsakiau mamai blush2.gif nu tikrai g.gif ...ten sventa man wub.gif
o draugams-tai sakau kaip yra,ne reiskia ne...zino jie bigsmile.gif

Atsakyti
anksčiau man labai labai sunku buvo NE pasakyti, tiek artimiesiems, tiek vaikinams, kuriems labai patikau. O dabar pasidariau drąsesnė, o gal atsibodo, kad pradėjo gerumu naudotis. Fui. doh.gif
Atsakyti
As manau reikia gyvenime ismokti pasakyti NE,arba bent pasikyti "As pagalvosiu" Jai sakai NE tai gali zmogui pasiskinti kodel tu taip sakai.Zinoma yra zmoniu kuriems ir negali atsakyti....Priklauso nuo situatcijos mirksiukas.gif kiek tau klus atsakyti uz prasoma pagalba,ir taip toliau...
Atsakyti
Man sunku žmogui atsakyti blush2.gif Jeigu jau prašo ko nors neįmanomo tai tada atsakau, o jei kokios smulkmenos tai visad nusileidžiu.
Beje sunku man ne tik pasakyti "ne", nu niekaip nedrįstu draugei pasakyti: "Tai atiduok gi Tu man tuos 300 litų, kuriuos skolinaisi prieš tris metus, dviems savaitėms" doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Man pasakyti NE ne visada sunku...

Na, sunku atsakyti gal tik darbe...
Trumpai - čia darbe turim vieną l. keistą asmenį, na mūsų direktorę...
Išsivaizduokit ji pyksta, kai po darbo kažkas eina namo, jeigu tuo metu būna švenčiamas koks nors gimtadienis...ar šiaip kita proga... g.gif
Man pavyzdžiui daug mieliau tą laiką po darbo būtų praleisti su man artimais žmonėmis, negu su bendradarbiais sėdėti iki išnaktų ar pan.? Balių darbo metu tai nedaro, visi turim laukti, kol baigsis darbo laikas..O jei kas išeina - ji pyksta...
Tad va, aš tada negaliu pasakyti NE ir dėl to l.l. po to parinuosi...O kaip tą padaryti?
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2007 03 15, 15:22)
Man sunku žmogui atsakyti  blush2.gif Jeigu jau prašo ko nors neįmanomo tai tada atsakau, o jei kokios smulkmenos tai visad nusileidžiu.
Beje sunku man ne tik pasakyti "ne", nu niekaip nedrįstu draugei pasakyti: "Tai atiduok gi Tu man tuos 300 litų, kuriuos skolinaisi prieš tris metus, dviems savaitėms"  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Ir man žiauriai sunku paprašyti grąžinti pinigus, tiesiog negaliu žodžio pralement. Atrodo, bendrai mažai kompleksuoju, bet čia - šakės. Beveik visada, jei kam skolinu, iškart nusiteikiu, kad jei pats žmogus pamirš atiduoti, tiesiog tuos pinigus pamiršiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(123456 @ 2007 03 15, 15:27)

Man pavyzdžiui daug mieliau tą laiką po darbo būtų praleisti su man artimais žmonėmis, negu su bendradarbiais sėdėti iki išnaktų ar pan.? Balių darbo metu tai nedaro, visi turim laukti, kol baigsis darbo laikas..O jei kas išeina - ji pyksta...
Tad va, aš tada negaliu pasakyti NE ir dėl to l.l. po to parinuosi...O kaip tą padaryti?

Labai gerai Tave suprantu. Gal pavyktų nesusilaukt bėdų iš direktorės ir vis dėlto išeiti pas artimus žmones, jei sakytum, kad kur nors reikia išvažiuot ar vaiką nuvežt į treniruotę ar pan.? Ar Tau nepriimtinas toks melas iš reikalo? Aš kartais jį sėkmingai naudoju smile.gif
Atsakyti
Tai dažniausiai ir bandau taip ale ''nekaltai'' pameluoti...
Bet matau jos labai ne kaip ''švytintį'' veidą... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(123456 @ 2007 03 15, 17:27)

Na, sunku atsakyti gal tik darbe...
Trumpai - čia darbe turim vieną l. keistą asmenį, na mūsų direktorę...
Išsivaizduokit ji pyksta, kai po darbo kažkas eina namo, jeigu tuo metu būna švenčiamas koks nors gimtadienis...ar šiaip kita proga... g.gif

gal apie ta pacia kalbam? biggrin.gif nes man lygiai tokia pati situacija buvo.Na tiesiog ne direktore,o kazkoks nesusipratimas buvo.Man taip pat budavo nepatogu, bet buvo tas pirmas kartas kai as atsisakiau,pasakius,kad turiu svarbiu reikalu.Veliau papasakojo bendradarbe, kaip ji putojosi ir saipesi.Taciau kaip kolektyvas liko patenkintas, nes pasirodo,kad visi ta pati spaudima jaute kaip ir as.
Atsakyti