dazniausiai nemokame "NE" sakyti stipresniems uz save..As irgi priklausau tam tipui ir mokausi buti konkretesne. Kai mokaisi, tai ir gaunasi. Pirmi kartai su "NE" buna sunku, o paskui einasi... Jokios veido israiskos "viepti" nereikia. Mes juk patys daznai susizavim tais konkreciais zmonemis, kurie isstovi uz save. Prisiminkim... Grubu nebus. Svarbu KAIP tai pasakysi. Kiekvienas turim savo salygas. Jei sefas uzkrauna tau nepriklausanti darba, reikia isdristi pasakyt, kad tai neiiena i tavo pareigybes. "Na, si karta gerai, bet, siaip, zinokit, as to nedarau..."Is darbo neismes. Manau, tik, kad pakeis poziuri. Pagarba tavo paties atzvilsiu atsiras. O be to, patys paziurekim: kas veza- tam kraunam.
Parašysiu vieną pavyzduką...kuris mane ypač nervina.
Pas mus nedidelis ofisas ir žmonių ne daug...
Mes neturim valytojos, tad kiekv. darbuotojas susitvarko savo darbo vietą ir vsio...Viskas būtų kaip ir normaliai, jei...
nebūtų problemos su grindų plovimu..Kadangi pas mane dirba beveik vieni bernai, o moterų tik 2, tai va, tas grindis tenka plauti man arba direktorei...Išsivaizduojat?
Aš juk suprantu, kad čia ne mano darbas...Ir už tai man nesumoka..O , ir pinigų valytojai samdyti jiems tikrai pakanka, bet ne...Kodėl - nežinau?Gal taupo...Bet kodėl tada jos mimika būna ypač ne kokia, kai aš vat sėdžiu ir nekreipiu dėmesio, kai ji su tuo šepečiu aplink laksto...Na, ir ką daryt, mielosios tokiu atveju?
Pas mus nedidelis ofisas ir žmonių ne daug...
Mes neturim valytojos, tad kiekv. darbuotojas susitvarko savo darbo vietą ir vsio...Viskas būtų kaip ir normaliai, jei...
nebūtų problemos su grindų plovimu..Kadangi pas mane dirba beveik vieni bernai, o moterų tik 2, tai va, tas grindis tenka plauti man arba direktorei...Išsivaizduojat?
Aš juk suprantu, kad čia ne mano darbas...Ir už tai man nesumoka..O , ir pinigų valytojai samdyti jiems tikrai pakanka, bet ne...Kodėl - nežinau?Gal taupo...Bet kodėl tada jos mimika būna ypač ne kokia, kai aš vat sėdžiu ir nekreipiu dėmesio, kai ji su tuo šepečiu aplink laksto...Na, ir ką daryt, mielosios tokiu atveju?
as seniau nemokedavau apskritai niekam ne pasakyti, bet su kiekvienu padejimu nesulaukiant net paprasto zodelio aciu, pradejau ismokti atsirinkti kam pasakyti ne. nors zinau viena,kad del artimu zmoniu galiu ir visada darau daugiau nei darau sau..
123456, vel prajuokinai
Isivbaizduoju bose su skuduru ir ta veido israiska!
Nu ner ka ir sakyt. Kurioj vietoj cia pasakysi "NE"...Keist Tu ta darba
Isivbaizduoju bose su skuduru ir ta veido israiska!
Nu ner ka ir sakyt. Kurioj vietoj cia pasakysi "NE"...Keist Tu ta darba
Jau einu link to, tik laaabai norisi kur gera ir šilta, ir TAIP bus!!!
Taip trumpa zodeli NEbuna pasakyti sunkiausia.Betas zinau tokia knygute,su daug praktiniu patarimu,kaip galima atsiriboti nuo ivairiausiu meginimu brauti i jusu asmenini gyvenima.Kol neperskaiciau tos knygutes ir man buvo labai sunku,nubrezti ta linija,bet daba viskas praeityje;ta knyga parase Breitman,Pati,,Kaip pasakyti "ne"nesijauciant kaltam.Rekomenduoju ja perskaityti,geros pamokos.Tai vertimas is angu kalbos.Ji isleista alma litera.
Kai taves klausia:"Ar kartais jusu nepazystu?",atsakyk "ne"
Kai esi kvieciamas i vakareli,
pries atsakydamas prisimink,kokie jie buna.
Kazkas ikyriai giriasi
parases eilerasti.
Riebios desreles poperinese lekstese.
Tada atsakyk.
Jeigu tau sako:"Turime buti kartu",
Tada paklausk"Kodel?"
Tai ne del to,kad tu visu ju nemyli.
Tiesiog megini prisiminti kai ka
pernelyg svarbaus,kad pamirstm.
Medzius.Vienuolyno varpa sutemose.
Pasakyk jiems,kad emeisi naujos uzduoties.Iki galo jos niekada neuzbaigsi.
Kai kas nors atpazysta tave bakalejos parduotuveje,
tik linktelek kukliai ir tapk kopustu.
Kai zmogus,kurio nematei desimt metu,
staiga isdygsta tarpdury,
nepradek dainuoti jam visu naujuju savo dainu.
Vistiek nespesi to padaryti.
Vaiksciok jausdamasis medzio lapeliu.
Zinok,kad bet kuria akimirka gali suklupti.
Tada nuspresi,kaip panaudoti savo laika....
tai istrauka is tos knygos....gal sudominau....
Kai taves klausia:"Ar kartais jusu nepazystu?",atsakyk "ne"
Kai esi kvieciamas i vakareli,
pries atsakydamas prisimink,kokie jie buna.
Kazkas ikyriai giriasi
parases eilerasti.
Riebios desreles poperinese lekstese.
Tada atsakyk.
Jeigu tau sako:"Turime buti kartu",
Tada paklausk"Kodel?"
Tai ne del to,kad tu visu ju nemyli.
Tiesiog megini prisiminti kai ka
pernelyg svarbaus,kad pamirstm.
Medzius.Vienuolyno varpa sutemose.
Pasakyk jiems,kad emeisi naujos uzduoties.Iki galo jos niekada neuzbaigsi.
Kai kas nors atpazysta tave bakalejos parduotuveje,
tik linktelek kukliai ir tapk kopustu.
Kai zmogus,kurio nematei desimt metu,
staiga isdygsta tarpdury,
nepradek dainuoti jam visu naujuju savo dainu.
Vistiek nespesi to padaryti.
Vaiksciok jausdamasis medzio lapeliu.
Zinok,kad bet kuria akimirka gali suklupti.
Tada nuspresi,kaip panaudoti savo laika....
tai istrauka is tos knygos....gal sudominau....
Mane istikrųjų sudominai. Reiks paieškoti tos knygos.
pradejau mokytis ir drasinis sakyti "ne" kartais pavyksta ir todel labai dziaugiuosi
As vis dar nemoku pasakyti ne, nors kartais oi kaip reiketu. Cia tikriausiai mano viena didziausiu silpnybiu.
Bet taip sunku nuvilti, ypac artimus zmones.
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 19, 09:24)
Kiek suprantu, dar esi labai jauna. Su metais išmokstama sakyt "NE" ir nesigraužt dėl to, nes gyvenimo patirtis išmokina.
Oi Ne
QUOTE(Erszebeth @ 2007 03 23, 23:23)
Oi Ne
NE pasakyti kaip nemoku, taip nemoku. Šiuo metu turiu viršininkę, dar aukštesnį viršininką ir būsimą viršininkę. Ir visiems sakau TAIP. Ir ariu vakarais, savaitgaliais. Manęs paprašo, aš maloniai sutinku. Lygiai, kaip sutinku mylėtis, kai nesinori. Lygiai, kaip sutinku dar pašokti su diedu, kuris man nepatinka. Lygiai, kaip negaliu atsakyti vaikui, jei jis nori. Lygiai, kaip neatsisakau kvietimo papietauti, nors turiu neatidėliotino darbo, ar pagerti, nors noriu namo. Ir begalybė atvejų. O visi jie baigiasi bemaž vienodai. Manimi nusivilia. Nes aš, prisiėmusi per daug darbų, neįstengiu kažko padaryti tobulai. Arba nebūnu linksma, jei kalbama apie pasilinksminimus, kurių nenorėjau. Arba pamatau, kad nespėju. Tada jau pasakau - sorry... Bet tai reiškia, kad JAU pavedžiau. Jei būčiau nesutikusi iškart - manim nenusiviltų. Bet esu nepataisoma optimistė šia prasme. Kažkodėl atrodo, kad spėsiu, kad patiks, vilioja papildomi honorarai ir panašūs dalykai. Kiekvieno pasiūlymo atveju susimėtau, o gal patiks, o gal to ir noriu. Lengvai pasiduodu įtikinėjimams, išvis esu svyruojantis žmogus. Žinau, kad reikia gero spyrio subinėn. Užtat taip atvirai ir rašau. Pati žinau problemą ir patyriau jos pasekmes, bet nepasimokau, nors būna, kad nukenčiu. Nors dažniausiai įvykdau pažadus. Per kraują. Bet kam to reik?
Ačiū už nuoširdų pasakojimą. Man tai labai gerai suprantama. Ilgą laiką pati labai panašiai elgiausi ir jaučiau tą patį - kad tai neteisnga, kad laipioju per save, o tik nuviliu kitus. Labai padėjo man požiūrį pakeist A. Svijašo ir S. Lazarevo knygos. Tiesiog gavau patvirtinimus savo sumąstymams, kodėl, kas ir kaip vyksta gyvenime, ką darau ne taip ir pan. Pabandžiau keist požiūrį ir net man pačiai buvo netikėta, kad taip fantastiškai viskas pasikeitė, susitvarkė. Kiek pamenu, visą savo sąmoningą gyvenimą siekiau pasikeisti, t.y. būti savimi, o ne kitų lūkesčių pildytoja, bet anksčiau nesisekdavo
Beje, jei nori paskaityt ištraukų iš tų knygų (persirašiau svarbesnes mintis), parašyk. Atsiųsiu el. paštu. Mano el. pašto adresas: Lelija33@takas.lt