Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

Mes jau įpusėjom 8 mėnesiuką, o mūsų meniu atrodo va kaip: ax.gif

7.00 - mišinukas
11.00 - mišinukas
15.00 - daržovienė su mėsyte
19.00 - kruopienė
22.30 - mišinukas

Užkandžiaujam vaisiais (bananu, obuoliukais, vaisinėm tyrelėm), duoniukais, džiuvėsėliais. Geriam sultis skiestas vandenuku.
Šiaip aš iš tų konservatyviųjų mamyčių, kurios nuo savo stalo vaikelio nei koldūnais, nei dešrelėmis, nei kuo kitu nemaitina. Jei jau atrodo, kad labai ko nori mums valgant, pasiūlau obuoliuką geriau. ax.gif Ir pieno karvės iki metų neduosiu, ir varškės ar jogurtų. Nesaldinu maisto ir nesūdau, sviesto ar aliejaus irgi nededu. rolleyes.gif O ir Hipp produkciją ne visą ragaujam (nesvarbu, kad rašo nuo 4 mėn.), nes manau, kad tai tik noras parduoti kuo daugiau.
Pasitikiu savo gydytoja bei vidine savo nuojauta. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Isida @ 2007 06 10, 14:11)
Mes jau įpusėjom 8 mėnesiuką, o mūsų meniu atrodo va kaip:  ax.gif

7.00 - mišinukas
11.00 - mišinukas
15.00 - daržovienė su mėsyte
19.00 - kruopienė
22.30 - mišinukas

Užkandžiaujam vaisiais (bananu, obuoliukais, vaisinėm tyrelėm), duoniukais, džiuvėsėliais. Geriam sultis skiestas vandenuku.
Šiaip aš iš tų konservatyviųjų mamyčių, kurios nuo savo stalo vaikelio nei koldūnais, nei dešrelėmis, nei kuo kitu nemaitina. Jei jau atrodo, kad labai ko nori mums valgant, pasiūlau obuoliuką geriau.  ax.gif Ir pieno karvės iki metų neduosiu, ir varškės ar jogurtų. Nesaldinu maisto ir nesūdau, sviesto ar aliejaus irgi nededu.  rolleyes.gif O ir Hipp produkciją ne visą ragaujam (nesvarbu, kad rašo nuo 4 mėn.), nes manau, kad tai tik noras parduoti kuo daugiau.
Pasitikiu savo gydytoja bei vidine savo nuojauta. biggrin.gif

yra jogurtu ir varskes spec kudikiams hipp ir milupos, tai juos nuo 7men mes skaniai valgom, thumbup.gif o tu kur skirta suaugusiems, kad ir uzrasyta vaikiski neduosiu kol kas schmoll.gif
Atsakyti
Hmmm, kai paskaiciau, ka valgo jusu vaikuciai, tai maniske pasirode man tokia abzora blink.gif nors mums ir taip truksta svorio g.gif
Musu meniu:
8.00 kruopu kosyte (su trupuciu jogurtuko ar tyreles)
11.00 tyrele, i kuria visada idedu pora saukstu kruopu koses, nes vienos tyreles neuztenka
13-14.00 darzoviu-mesos kosyte
16-17.00 kruopu kosyte su trupuciu varskytes, jogurtuko ar tyreles
20.00 kruopu kosyte
4.00 pieniukas

Kadangi mano mergaite nieko negeria, tai kosytes darau gana skystas. Ir geriam mes karves pieniuka, nes misinuko ji grieztai atsisako.
Atsakyti
Musu meniu toks:
10.00 kruopu kose+arbatyte
14.00 darzoviu+mesos kosyte; uzsigeriam misinuku
18.00 kruopu kose+misinukas
20.00 vaisine tyrele+ arbatyte
22.00 misinukas ir liulio...

Tarpuose baronkytes, dziuveseliai, bananas, obuoliukas, arbata, sultys, vanduo...
Atsakyti
musu stai toks meniu
8-9 misinukas +tyrele
12:30-kosyte su mesa
16- grudu kosyte
19- kitokia kosyte
21- misinukas ir lovyte smile.gif

geriam tik arbatele ir vandeni,tarp maistu valgom vaisius,varskyte,barankas ir dziuveselius.
sveriam 9 kg ir 72 cm
Atsakyti
musu meniu toks:
8 val geraim piena ( jau duodu karves pieno pirkta parduotuvei ekologiska)
9.30 val. vaisine tyrele
12-13 valgom mesyte su darzovemis, kas antra diena keiciu( valgom kalakutiena, versiena ir triusiena) ivedinesim jau zuvi smile.gif
16val valgom mezines kruopas, triju grudu....... valgom visas , nes labai miegstam
18 va. valgom jogurta arba varskyte
20-20.30 val. misinuka ir einam miegucio 4u.gif
mums 8 menesiai ir sveriam 8500kg
Atsakyti
mes valgom taip:

~8.00-8.30 kruopu kose
~ 12.00 bananas(arba obuolys)
~ 15.00-16.30 darzoviene+mesa
~19.30 varskyte(arba jogurtas)
~22.00 misinyso kaip as jo nebenoriu duot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 03 13, 16:31)
Aš tai nežinau, ar gerai  ax.gif .
Mes valgom taip:

4 - 4.30 mp
7.30 mp
8.30 košė (200-250ml), sultys, vanduo
11 - 12 mp
15.30 - 16 daržovės su mėsa (200-250ml), sultys, vanduo
17 17.30 mp
20.00 košė (200-250ml), sultys, vanduo
22.00 mp

Bet tarpuose kažkaip nesmaguriaujam. Tai miegas, tai mp, tai stojam, sėdam, krintam, keliamės, verčiamės, taip ir nebelieka kada. Apsidairai, kad vėl košės metas. O svoris tai auga silpnai  verysad.gif . Gal dėl to judrumo nežmoniško  g.gif

smile.gif Mes taip pat labai panašiai valgome. Gal tik nakti dar +1 kartą mp.
Manau, kad tiek valgio 8 mėn kūdikėliui tikrai užtenka, gal net ir daugoka. O svoris?... tai užtenka, kad priauga po 300-500g.

Atsakyti
musu meniu stai toks:
10val.-misinukas 220ml.
12val.-darzoviu-mesos kosyte 200gr.+sultys arba arbata
14val.-jogurtukai arba bananas,misinukas 180ml.
17val.-darzoviu arba kruopu kosyte 200gr.+sultys ar arbata
20val.-vaisiu tyrele ar jogurtine kosyte su vaisiais+misinukas
22val.-misinukas 220ml.
uzkandziaujam sausainiais,baronkom,kukuruzais,uzgeriam sulciu,vandenuko(labai retai-nemegsta)
Atsakyti
oi ne cia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pacific: 22 birželio 2007 - 21:50
[ sveikutes smile.gif skaitau skaitau as ir db kazkaip keista man. ar cia jus daugelis tiek DAUG valgyti duodat ar cia as viena tie MAZAI.. g.gif blink.gif unsure.gif na mano vyrukui 8 men ir 3d. tai musu valgymo dienotvarke tokia :
apie 9-10 val - MP(dar lovoj, nes mudu miegaliai - is lovos issiritam apie 11-12val blush2.gif ax.gif )
apie 11-12 val - MP
apie 14-15 val - grudu kosyte su MP(kol kas dar tik ryziu,nes grudu kose tik nuo 8men ivedziau)
apie 18-19 val - darzoviene su mesyte
apie 21-22 val- dar ragaujam obuolio, agurko(nuo bananu tiesiog purto schmoll.gif )

miegoti einam velai(nes velai ir keliames ax.gif ), tai pries uzmiegant ir nakti pora kartu valgo MP. grudu kosytes tai dar irgi tik kokia 50ml suvalgo,o kartais ir pora sauksteliu per daug buna blink.gif as visada kosytes ir darzovienes tik pati verdu- kazkaip esu pries pirktines rolleyes.gif . o ir vaisiu tai ne jokius 100 ar 190 ml, o tik pagremziu pora sauksteliu ir tai jis jau nuo manes sprunka. arbateliu ir sulciu irgi negeria- tik vandenuka ir MP(sio vienintelio niekada neatsisako thumbup.gif )
tai as db viena sau ir galvoju, kad pagal kitus vaikucius maniskis "badauja" unsure.gif
ale, kad nepasakyciau - ir atrodo- sveria 9.8kg, ugis apie 75cm(gime 3150g ugis 49.5cm), ir jauciasi gerai- laabai aktyvus, ropojimo cempijonas, pagaut neina, lovytej pats atsistoja ir vaiksto, visur kitur kabinasi ir bando stotis, turi 2 dantukus, dar 2 tuoj tuoj...]
Atsakyti
QUOTE(lialka21 @ 2007 06 13, 23:06)
musu meniu toks:
8 val geraim piena ( jau duodu karves pieno pirkta parduotuvei ekologiska)
9.30 val. vaisine tyrele
12-13 valgom mesyte su darzovemis, kas antra diena keiciu( valgom kalakutiena, versiena ir triusiena) ivedinesim jau zuvi smile.gif
16val valgom mezines kruopas, triju grudu....... valgom visas , nes labai miegstam
18 va. valgom jogurta arba varskyte
20-20.30 val. misinuka ir einam miegucio  4u.gif 
mums 8 menesiai ir sveriam 8500kg

[ man tai kazkaip keista, kad jus valgot varskyte , jogurta, kuriuos rekomenduojama tik nuo 10-12men, ir karves piena gerti TIK nuo 12men(juk yra misinuku pirkti , jei MP nera) blink.gif g.gif nesupyk, ne mano vaikelis, ne man ir rupeti turetu, tik man lb keista... ar vaiku gyd taip rekomenduoja? as tai paskaitau straipsnius, kokios yra PSO rekomendacijos, nes dar daug gydytoju "senamadisku" yra ir jos rekomenduoja tai, kuo pacios vaikus augino.. ir dar pasako, kad" mes irgi taip augom ir savus vaikus taip auginom ir visi druti uzaugo, niekas jiem neatsitiko.." blink.gif na, tai ir aciu Dievui, ka uzaugo! bet nereiskia, kad tai yra geriausia vaikui! nieko nenoriu izeisti, tik nuomone savo issakiau mirksiukas.gif ]
Atsakyti