Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

Mano mazajai irgi uz savaites bus 8 menesiai rolleyes.gif
Mes valgom taip:
8 val. misinukas
11 val. vel misinukas
14 val. darzoves su mesyte
18 val. misinukas arba vaisiu tyreles.
21 val. manu arba milupa kosytes.

Pries sultis protestuoja, dar anksciau kazkaip gerdavo, bet dabar labai pasinesusi yra ant arbatu, tai maukia jas istisai blink.gif
O siaip tarp maitinimu ziauriai megsta gauti kazko naujo paragaut... Zodziu, jei ji mato, kad tu valgai ir begede jai neduodi, tai gali pretenduoti i baisius priesus tongue.gif Taigi valgo vos ne viska, ka valgau as, kramto kuo puikiausiai, nors visi 7 dantys yra priekyje... Vakar jau net sumustinius su ikra lapnojo, aisku ne suaugusio zmogaus kiekiais ax.gif
Tik vat bijau, kad daug svorio nepriaugtu, nes yra baisi tingine, protestuoja ir pries sliauzima, ir pries vaiksciojima, nors siaip vartosi daug, kojom dirba geriau nei rankom, bet kai pabandai paguldyt ant pilvo, tuoj pat apsivercia ant nugaros arba iskelia ir rankas ir kojas i virsu ir vaidina laiveli.. Su pastatymu ant koju biski paprasciau-kartais iseina, bet tik kartais tongue.gif ... Galvoju po svenciu pirkt vaikstyne, nes tox itarimas kankina, kad mazoji iskart vaikscios, ne sliauzios, nors baisiai jau gaila verysad.gif Girdejau, kad vaiku psichika geriau vystosi, kai viska daro laipteliais-pirma sedet, tada sliauziot, ropot, o tik tada vaiksciot, bet tikuosi, kad cia ne visiems galioja g.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 07, 09:22)
Kad kazkas negerai tikrai nemanau. Tiesiog ji nepratusi ir nesupranta ka jai daryti reikia. Savo vaikui su kiekvienu maitinimu duodu tokius grudelius, panasiai kaip grikiu kruopos, gal ciut mazesnes (del sveikatos problemu, kad geriau virskintu). Kai pirma karta pabandziau, jis baisiausiai springo, tai ilga laika juos sutrindavau. Vaiku raidos centre man parode, kaip duoti vaikui kukuruza. Pirstais sugnybi kukuruzo galiuka (ziurek pagal situacija, kokio dydzio) ir stengies priklijuoti ta gabaliuka vaikui prie zanduko. Taip i viena puse paskui i kita. Taip formuojasi burnytei lezuvio judesiukai. Nes jis stengiasi kukuruza nuklijuoti. Paskui idek kukuruza i lupu kamputi, kad formuotusi kandimas, o ne ciulpimas. Apsiasarvuok kantrybe, pamatysi ji ismoks. Dabar ir mes tuos grudelius suvalgom netrintus ir nespringstam thumbup.gif

Labai ačiū už patarimą, reiks išbandyti ir apsišarvuoti kantrybe
Atsakyti
mamytės, o Jūs su kuo maišot košes, su savo pienu, mišiniu, o gal su karvės pienu? aš galvoju pradėt košę maišyt su karvės pienu, bet nežinau kokio riebumo pirkt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 13, 09:28)
mamytės, o Jūs su kuo maišot košes, su savo pienu, mišiniu, o gal su karvės pienu? aš galvoju pradėt košę maišyt su karvės pienu, bet nežinau kokio riebumo pirkt  ax.gif

Ir mane tas pats klausimas kamuoja? siaip as kosytes darydavau su vandeniuku, nes misinuka uzuosdavo ir nevalgydavo, o savo pienuko neuztenka.

Ir dar norejau paklausti darzoviene verdat, ar trinat iki tyreles ar jau paliekat maziau sutrinta? ar skiedziat kuo nors, kad nebutu tokia standi?
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 13, 08:58)
Ir mane tas pats klausimas kamuoja? siaip as kosytes darydavau su vandeniuku, nes misinuka uzuosdavo ir nevalgydavo, o savo pienuko neuztenka.

Ir dar norejau paklausti darzoviene verdat, ar trinat iki tyreles ar jau paliekat maziau sutrinta? ar skiedziat kuo nors, kad nebutu tokia standi?

aš tai skiedžiu tuo vandenuku kur verdu smile.gif aš dat trinu iki tyrelės ax.gif valgėm hipp daržovienę kur gabaliukais, tai visai tiko ir ta thumbup.gif
Atsakyti
aš tai grikių košę verdu vandeny, sutrinu ir pridedu sutrinto banano, kartais net du. Kaip valgo thumbup.gif , natūralu ir saldu, ir skanu.
Daržovių košę paskystinu tuo pačiu nuoviru. O šiaip tai dar sočiai atsigeriam MP.
Atsakyti
koseles uzpilu misinuku,nes karves pieno negalima duoti kudikiams iki metuku laiko.darzoves sutrinu,jau isvirtas ir pravesusias su specialiu blenderiu ir sutrina labai gerai,kad nerasi ne gabaliuko..prisidedu i smulkius indelius ir uzsisaldau,kad ilgesniam laikui uztektu(kai kurias darzoves galima taip daryt)...nors valgom ir stambesni maistuka,labai megstam makaronu sriubyte ir gana lengvai valgosi...ir graziai po kampari skraido biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
nemoku rasyt 4u.gif.kambari,o ne kampari laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(baby_Danyal @ 2007 04 14, 01:01)
koseles uzpilu misinuku,nes karves pieno negalima duoti kudikiams iki metuku laiko.darzoves sutrinu,jau isvirtas ir pravesusias su specialiu blenderiu ir sutrina labai gerai,kad nerasi ne gabaliuko..prisidedu i smulkius indelius ir uzsisaldau,kad ilgesniam laikui uztektu(kai kurias darzoves galima taip daryt)...nors valgom ir stambesni maistuka,labai megstam makaronu sriubyte ir gana lengvai valgosi...ir graziai po kampari skraido biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
nemoku rasyt 4u.gif.kambari,o ne kampari  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

košes su karvės pienu, man atrodo jau nuo 8 mėnesių galima maišyt ax.gif
o kaip tu makaronų sriubytę verdi? aš ir norėčiau pabandyt smile.gif
šian gaminau pati košę, tai mažei visai patiko (išviriau avižinių dribsnių ir sumaišiau su bananu ir šaukštu natūralaus jogurto thumbup.gif )
Atsakyti
Svaikos,

9val. MP
11val. kruopu kosyte (valgo tik dribsnius, spec mudykiams nevalgo ir protestuoja. Uzplikau, palaikau paprastus dribsnius, i smulkintuva - turim kose)
2-3val. MP
5val. darzoviu (su mesa arba be)
8-9val. kruopu kose

dar iterpiu duoniuku, obuoliu, bananu

darzoviu tyreles kartais darau, kartais perku. Koses skaninu karves pienu, nes jei ipilu MP ar misinuko, tai nevalgo. Isvis jis realiai valgo kada pats nori, nes jei nenori, tai jam neikisi, taigi reguliariu valandu galim sakyt nera. Jau is jo mimiku suprantu, kad alkanas, nes pradeda sakyt amamamam ir ziuri didelem akim.

Dievina makaronus. Isverdu pieniska makaronu sriuba su tokiais postambiais makaronais. Isgraibai is lekstes ir duodi jam i burnyte. Makaronai pasiziuri, kad kuo sveikesni butu kai perki. Dar labai megsta tyrele makaronai su kumpiu.

nakti valgo MP kas dvi valandas... jau mastau apie nujunkyma, nes as jau pervargus... menuo jau nemiegu
Atsakyti
QUOTE(la bamba @ 2007 04 14, 19:18)
Svaikos,

9val. MP
11val. kruopu kosyte (valgo tik dribsnius, spec mudykiams nevalgo ir protestuoja. Uzplikau, palaikau paprastus dribsnius, i smulkintuva - turim kose)
2-3val. MP
5val. darzoviu (su mesa arba be)
8-9val. kruopu kose

dar iterpiu duoniuku, obuoliu, bananu

darzoviu tyreles kartais darau, kartais perku. Koses skaninu karves pienu, nes jei ipilu MP ar misinuko, tai nevalgo. Isvis jis realiai valgo kada pats nori, nes jei nenori, tai jam neikisi, taigi reguliariu valandu galim sakyt nera. Jau is jo mimiku suprantu, kad alkanas, nes pradeda sakyt amamamam ir ziuri didelem akim.

Dievina makaronus. Isverdu pieniska makaronu sriuba su tokiais postambiais makaronais. Isgraibai is lekstes ir duodi jam i burnyte. Makaronai pasiziuri, kad kuo sveikesni butu kai perki. Dar labai megsta tyrele makaronai su kumpiu.

nakti valgo MP kas dvi valandas... jau mastau apie nujunkyma, nes as jau pervargus... menuo jau nemiegu

Sveika, ar karves piena naturalu duodi, ar pirktini? Jei pirktini koki perki? Busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 14, 09:50)
košes su karvės pienu, man atrodo jau nuo 8 mėnesių galima maišyt  ax.gif
o kaip tu makaronų sriubytę verdi? aš ir norėčiau pabandyt  smile.gif
šian gaminau pati košę, tai mažei visai patiko (išviriau avižinių dribsnių ir sumaišiau su bananu ir šaukštu natūralaus jogurto  thumbup.gif  )

ne,pienas prasideda tik nuo vieno meto..bent jau pas mus taip daktarai liepia...
o makaronu sriubyte tai paprastai: isverdu makaroniukus,bet tuos smulkius labai sliekiukus,palaukiu kol pracesta,tai dar biski pabrinksta ir ipilu misinuko.Maniskiui labiau patinka tirstesnes kosytes,tai as jam taip tirsciau padarau,jau kaip pusiau kosyte.Ir jam taip patinka,taip skaniai valgo thumbup.gif .zuvytes viena karta daviau,tai spjove lauk,neitiko..dar dariau makaronu kosyte su pomidoru ir desrelem,bet ir tik puse suvalge.labai megsta keptas bulves,bet duodu i savaite viena gabaliuka,uztenka,dar per mazas.bet jau kaip valgo,tai ne nesureaguojam kaip staigiai dingsta ir sukramto lengviausiai viska,be problemu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 14, 18:38)
Sveika, ar karves piena naturalu duodi, ar pirktini? Jei pirktini koki perki? Busiu dekinga 4u.gif

aga, aš ir norėčiau sužinot ax.gif ir dar, kokio riebumo?
Papildyta:
QUOTE(baby_Danyal @ 2007 04 14, 19:57)
ne,pienas prasideda tik nuo vieno meto..bent jau pas mus taip daktarai liepia...
o makaronu sriubyte tai paprastai: isverdu makaroniukus,bet tuos smulkius labai sliekiukus,palaukiu kol pracesta,tai dar biski pabrinksta ir ipilu misinuko.Maniskiui labiau patinka tirstesnes kosytes,tai as jam taip tirsciau padarau,jau kaip pusiau kosyte.Ir jam taip patinka,taip skaniai valgo thumbup.gif .zuvytes viena karta daviau,tai spjove lauk,neitiko..dar dariau makaronu kosyte su pomidoru ir desrelem,bet ir tik puse suvalge.labai megsta keptas bulves,bet duodu i savaite viena gabaliuka,uztenka,dar per mazas.bet jau kaip valgo,tai ne nesureaguojam kaip staigiai dingsta ir sukramto lengviausiai viska,be problemu smile.gif

duodi dešrelių? ohmy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowiliuke: 14 balandžio 2007 - 20:53