Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių kūdikių valgiaraštis

QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 16, 21:50)
na mes problemų su valgymu neturim  thumbup.gif  užvesdama šią temą guodžiaus, kad nukrito 300g, bet šį mėnesį atsiėmėm  smile.gif priaugom virš kilogramo ir dabar sveriam 9100g  thumbup.gif matyt antros košės įvedimas pagelbėjo  ax.gif
o tau, laukinuke, galiu palinkėti tik kantrybės  mirksiukas.gif

Tai jums sekasi. Maniškei priaugti kilogramą negresia. Košes nuo 6 mėn. valgome 3 kartus, o priauginėjame simboliškai. Ir iš kur pas ją tiek energijos be sustojimo judėti doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(dowiliuke @ 2007 04 15, 10:27)
o kokio riebumo pieną perki?

Sveika, pasiskambinau daktarei del to riebumo, tai sake geriausia 2 arba 2,5 proc.
As vakar bandziau duoti kose su karves pienu, tai atrodo patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 17, 08:19)
Sveika, pasiskambinau daktarei del to riebumo, tai sake geriausia 2 arba 2,5 proc.
As vakar bandziau duoti kose su karves pienu, tai atrodo patiko mirksiukas.gif

ačiū mirksiukas.gif bandysim ir mes smile.gif
Atsakyti
ax.gif ax.gif sveikos,ziuriu taip idomei plepat,as ir galvoju ar gerai mes cia jau maitinames. blink.gif
Atsakyti
labu 4u.gif

mūsų toks dienos meniu:

7h - 210ml mišinėlio;
11h - 210ml mišinėlio;
15h - daržovienė su mėsyte (kalakutiena, vištiena, stirniena);
19h - grūdų košė (įvairi);
23h - 210ml mišinėlio.

geriam sultis, Hipp vaisinę arbatą arba vandens. per parą išgeria apie 250ml skysčių. papildomai valgom duoniukus, Hipp sausainiukus, barankas arba vaisines tyreles.

nieko nesaldinu ir nenaudoju sviesto/grietinės/margarino/druskos. retkarčiais (ypač jei daržovienėje yra morkų) įpilu šlakelį pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.

truputėlį buvau šokiruota kaip kai kurios mamytės maitina vaikučius ikrais, keptom bulvėm, dešrelėm ir naudoja pieną mega_shok.gif na jei jau taip mažylis varvina seilę į tai, ką jūs valgot, tai duokit papildomą duoniuką ar barankytę, bet gink dieve, ne tokio šlamšto. unsure.gif
jūs pasakykit man, kas yra vertingo keptose bulvėse? dešrelėje? blink.gif

pabaigai pasakysiu tik tiek:
kiekviena esam mama ir geriausiai žinom ko reikia mūsų vaikui. bet...
ar po kelerių metų nelaužysim galvų, kodėl mūsų vaikučiams staiga atsiranda skrandžio opos ir panašiai... bandykim numatyti bent keliais žingsniais ateitį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliukas @ 2007 04 18, 17:54)
labu  4u.gif

mūsų toks dienos meniu:

7h - 210ml mišinėlio;
11h - 210ml mišinėlio;
15h - daržovienė su mėsyte (kalakutiena, vištiena, stirniena);
19h - grūdų košė (įvairi);
23h - 210ml mišinėlio.

geriam sultis, Hipp vaisinę arbatą arba vandens. per parą išgeria apie 250ml skysčių. papildomai valgom duoniukus, Hipp sausainiukus, barankas arba vaisines tyreles.

nieko nesaldinu ir nenaudoju sviesto/grietinės/margarino/druskos. retkarčiais (ypač jei daržovienėje yra morkų) įpilu šlakelį pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus.

truputėlį buvau šokiruota kaip kai kurios mamytės maitina vaikučius ikrais, keptom bulvėm, dešrelėm ir naudoja pieną  mega_shok.gif  na jei jau taip mažylis varvina seilę į tai, ką  jūs valgot, tai duokit papildomą duoniuką ar barankytę, bet gink dieve, ne tokio šlamšto.  unsure.gif
jūs pasakykit man, kas yra vertingo keptose bulvėse? dešrelėje?  blink.gif 

pabaigai pasakysiu tik tiek:
kiekviena esam mama ir geriausiai žinom ko reikia mūsų vaikui. bet...
ar po kelerių metų nelaužysim galvų, kodėl mūsų vaikučiams staiga atsiranda skrandžio opos ir panašiai... bandykim numatyti bent keliais žingsniais ateitį  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
desreles, keptos bulves ir ikrai tikrai ne mazuju maistas!!!
as pati pastebejau, kad pradejau valgyt daug sveikesni maista po sunelio gimimo, o ypatngai, nuo tada, kai jis pradejo valgyt papildoma maista ax.gif
issiverdam abu ryte aviziniu dribsniu koses be jokiu prieskoniu ir kertam susede - saukstas man saukstas jam biggrin.gif (nors anksciau as i ja negalejau paziuret, o dabar man net skanu)

PS vikuliuk, musu vaikai valgo vienodai - ir porcijos ir valandos sutampa lotuliukas.gif , tik musu paskutinis valgymas buna 22.30 tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedregie: 18 balandžio 2007 - 17:47
QUOTE(giedregie @ 2007 04 18, 17:44)
PS vikuliuk, musu vaikai valgo vienodai - ir porcijos ir valandos sutampa  lotuliukas.gif , tik musu paskutinis valgymas buna 22.30 tongue.gif

žinok ir mūsų dažniausiai 22.30 bigsmile.gif drinks_cheers.gif biggrin.gif

beje, nespėjau pas klaipėdietes pasakyt, kad laaaaaabai graži ten jūsų foto. tiesiog nereali wub.gif jei negaila, išduok paslaptį pas ką ten pozavot? blush2.gif
ir labai sveikinam su pirmaisiais žingsniukais bigsmile.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliukas @ 2007 04 18, 17:54)

truputėlį buvau šokiruota kaip kai kurios mamytės maitina vaikučius ikrais, keptom bulvėm, dešrelėm ir naudoja pieną  mega_shok.gif  :

Į košes dėti aliejaus ar sviesto yra net labai rekomenduojama mirksiukas.gif Aišku, labiau aliejaus.
Dar kartelį dėl pieno. Vakar www.mamosdienorastis.lt skaičiau apie devinto mėnesio racioną. Taigi, kokią radau versiją apie pieno iki 1 metų fobiją. Greičiausiai, kad tai atėję iš užsienio, nes, pasirodo, ten pienas parduotuvėse yra iš pieno miltelių, galiojantis pusę metų. Štai tokio pieno tai tikrai nerekomenduoja. O mūsiškis praktiškai visas yra tikrasis pienas, va dar atsirado ir ekologiškas "Dobilas". Taigi, ten rašoma, kad jau devintą mėnesį galima pilti pienuko į košes. O mūsų gydytojai net nesusimąstydami taiko vakarietiškas teorijas, nepagalvodami, kad kol kas maistas Lietuvoje yra daug natūralesnis, nei pvz. JAV.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 04 19, 07:45)
Į košes dėti aliejaus ar sviesto yra net labai rekomenduojama  mirksiukas.gif Aišku, labiau aliejaus.
Dar kartelį dėl pieno. Vakar www.mamosdienorastis.lt skaičiau apie devinto mėnesio racioną. Taigi, kokią radau versiją apie pieno iki 1 metų fobiją. Greičiausiai, kad tai atėję iš užsienio, nes, pasirodo, ten pienas parduotuvėse yra iš pieno miltelių, galiojantis pusę metų. Štai tokio pieno tai tikrai nerekomenduoja. O mūsiškis praktiškai visas yra tikrasis pienas, va dar atsirado ir ekologiškas "Dobilas". Taigi, ten rašoma, kad jau devintą mėnesį galima pilti pienuko į košes. O mūsų gydytojai net nesusimąstydami taiko vakarietiškas teorijas, nepagalvodami, kad kol kas maistas Lietuvoje yra daug natūralesnis, nei pvz. JAV.

aš ir nesakiau nevartoti pieno. taip nuo 9mėn. košes juo balinti galima. bet gerti tai ne. o sviesto tikrai nedėsiu. juk jau rašiau, kad naudoju pirmo spaudimo alyvuogių aliejų. jis kur kas vertingesnis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliukas @ 2007 04 19, 11:33)
aš ir nesakiau nevartoti pieno. taip nuo 9mėn. košes juo balinti galima. bet gerti tai ne. o sviesto tikrai nedėsiu. juk jau rašiau, kad naudoju pirmo spaudimo alyvuogių aliejų. jis kur kas vertingesnis.  4u.gif

As irgi kelias dienas pradejau balinti kosyte, bet pilu per puse vandens ir pieno. O del aliejuko, pritariu, kad jis yra vertingesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(braske11 @ 2007 04 19, 11:39)
O del aliejuko, pritariu, kad jis yra vertingesnis mirksiukas.gif

Žinau, kad aliejus vertingesnis. Pilu jį į daržovienę, bet į kruopų košes, tai sviestuką. Nevalgyčiau pati su aliejumi, o dar mažė kai paskelbia košių boikotą, tai, atrodo, padarytum viską, kad tik skanu būtų doh.gif O ir gydytoja sakė skaninti košę sviestu. Nemanau, kad kenktų. Plius mums dar ne pro šalį būtų nors kokią rinkutę užsiauginti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(vikuliukas @ 2007 04 19, 11:33)
juk jau rašiau, kad naudoju pirmo spaudimo alyvuogių aliejų. jis kur kas vertingesnis.  4u.gif

Buvo parašyta retkarčiais, tai supratau, kad labai retkarčiais blush2.gif . Aš ir aliejų, ir sviestą dedu kasdien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukinukė: 19 balandžio 2007 - 13:09
QUOTE(laukinukė @ 2007 04 19, 13:11)
Žinau, kad aliejus vertingesnis. Pilu jį į daržovienę, bet į kruopų košes, tai sviestuką. Nevalgyčiau pati su aliejumi, o dar mažė kai paskelbia košių boikotą, tai, atrodo, padarytum viską, kad tik skanu būtų  doh.gif O ir gydytoja sakė skaninti košę sviestu. Nemanau, kad kenktų. Plius mums dar ne pro šalį būtų nors kokią rinkutę užsiauginti  blush2.gif

Buvo parašyta retkarčiais, tai supratau, kad labai retkarčiais  blush2.gif . Aš ir aliejų, ir sviestą dedu kasdien.

friends.gif friends.gif friends.gif

tik neauginkit rinkučių blush2.gif nereikia jų. aš kaip tik mažikei stengiuos kuo mažiau duot. nes storuliukams sunku gyvent ant šio svieto. o ji ir šiaip gimė didelė. paraše viskas matosi ax.gif tai svoris auga, kaip ant mielių. bet pas ją nėra lašinukų ax.gif vieni raumenukai ax.gif

beje, nebenaudoju blenderio jau nuo tada, kai Emutei suėjo 6 mėnesiukai. dabar sutrinu šakute arba bulvių grūstekliu. lapnoja kaip reikalas biggrin.gif
Atsakyti