Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių lopšeliai-darželiai

QUOTE(kristėja @ 2005 09 01, 16:36)
Neįsivaizduoju kaip kitos mamos atveda savo mažius ir palieka galvos nesukdamos kaip jiems ten sekasi, na nežinau, patarkite kaip apsišarvuoti kantrybe ir rankų nenuleisti.

Kantrybės tiktai kantrybės. biggrin.gif Ne viskas iš karto.
Aš ir verkiau,o ką,dabar jau pamirštas etapas.Negi nebuvo,kad paliktum savo vaiką kam nors ir vaikas neverktų???Labai natūrali vaiko reakcija-jis gi šiuo metu adaptuojasi.Beje,adaptuojiesi ir tu pati.Pamatysi kaip po savaitės kalbėsi ramiau.Aš manau,kad mes ,mamos vekiam,nes :
---Jaučiamės kaltos,kad paliekam savo vaikus lopšelyje.
---Dar labai sunku pripažinti-bet pačios nenutraukusios esam bambagyslės(psichologinės).
---Kirba pavydo jausmas,kad ne tu su savo auksuoliu esi,o kita moteris.
---Esam vištos perekšlės ir mums atrodo,kad niekas geriau už mus nepasirūpins.

Kadangi mes išgyvename ,mums atrodo,kad ir vaikui sunku.Bet ar visada?Gal mes tiesiog primetam tokią savijautą, sutapatinam ir susitapatinam su vaiku.Ar nemanote,mamos,kad jei vaiką paliksi su normalia ,pasitikėjimo kupina(aš ateisiu)išraiška,tai vaizdas vaiko atminty išliks kur kas optimistiškesnis,nei susirūpinęs mamos veidas,kuris vaikui gali kelti nepasitikėjimą???
Taigi,žinau,praėjau jau tą etapą.buvo pas mus irgi ir kūkčiojimo,ir ašarų,ir visko.Bet laikinai,kol priprato.
Tiesa,dar patarimas-ar nėra galimybės vesti vaiką tėčiui,seneliui?Tik jokiu būdu ne močiutei,nes tos dar labiau išgyvena nei mamos?
Atsakyti
Pirmiausia noriu padėkoti už paguodos žodžius ir protingus patarimus smile.gif .
Šiandien savo mažę palikau jau visai kita nuotaika, nutariau susiimti save į rankas ir neverkšlenti, o ir prieš auklėtojas gėda blush2.gif . O dėl patarimo, kad geriau būtų jei tėtis mažylę vestų tai sutinku, aš ir būčiau laiminga jei vestų jis o ne aš, bet tėčiui darbelis prasideda nuo 7.30, tad būtų labai gaila mažę kelti nuo 7 val ryto, nes dabar kol aš dar neinu į darbelį ją nuvežu tik 8.30 į lopšį. Tai tiek šiam kartui ir dar kartą dėkoju už palaikymą. Ir dar, manau mums labai sunku susitaikyti, kad vaikelis mūsų jau turi pereiti į kitą etapą ir kad jis jau ne be kūdikėlis biggrin.gif .
Atsakyti
Na šaunuolė mamytė esi.Sėkmės judviem. 4u.gif
Truputėlį dar pakentėkit,nesirkit ,kol tokios saulėtos dienos ir viskas bus gerai biggrin.gif O kas dėl sirgimų,tai jų aišku bus.Maniškiai kol ėjo pradžioje sirgo tikrai bent keletą kartų per metus,o dabar mažasis eina jau į priešmokyklinę (l-d"Žiogelis") ,tai ligas pamiršome tik pernai.Žodžiu vaikų kolektyvas ,visi mažiukai iš namų,tikrai bus visko.
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2005 07 19, 15:03)
Statybininku gatveje mes lankome "Pasaka" bet jis neprivatus..... yra ten kelios grupes neigaliems vaikams, yra dlis isnomuota ir isikurusi smalsuciu pabiruciu mokyklele, bet ten jau pradinukai eina, dar ten uzsiemimai vyksta maziukas sokiu ir dainavimo...... bet privataus darzelio nera....

Kiek esu skaiciusi laikrastyje toks buvo Siauliuose, bet lygtai uzsidare.... man tik keistokai pasirode, kad tai isnomuota dalis darzelio, aukletoja dirba, maistas is tos pacios virtuveles kaip ir kitiems vaikams, menesiui kainuoja apie 400..... na net nezinau, tuo metu lanke gal kokie 7 vaikai (jeigu gerai pamenu).... ta prasme vaikas eina i ta pati darzeli, valgo ta pati kaip ir kiti, tik moketi reikia 4 kartus daugiau biggrin.gif

Sveikos , mamytes, as cia naujokele, bet nesusilaikiau ir sugalvojau prisiregistruoti, nes noriu papriestarauti mirksiukas.gif , is tiesu as savo maziu isvedziau 1.7m i sia privacia grupele, ji NUOSTABI, deja, buvo, nes tikrai uzsidare, kai pradejom eiti i paprasta darzeli , tai ir pasijuto skirtumas. Nesakau, kad yra labai blogai, bet kai yra 7, o ne 20 vaikuciu, ir kai aukletojos dirba ne "valdiskai" yra didziulis skirtumas. Musu sunelis, (jam jau 6m.) labiausiai prisimena aukletojas butent is sio darzelio, jos tikrai fantastines.
Dabar einam i TRIS NYKSTUKUS, esam patenkinti (nors esu tikrai laaaabai isranki), bet visgi labiausiai priklauso nuo aukletoju, o ne nuo darzelio. Praeitais metais buvom papuole i tokia grupe, is kurios pabegom po 1.5 menesio (nezinau kaip tiek iskentem cry.gif ), nes vaikui prasidejo depresija, pradejom aiskintis kodel, buvo priezasciu daug, bet kai pasake, kad per pietu miegeli neleidzia vartytis ir liepia miegoti ant vieno kazkurio sonelio, tai buvo viskas. Taciau vedeja tikrai saunuole, jai tiesiog pasakem, kad mums blogai ir perkele i kita grupe, dabar jau busim paruosiamukai, aukletojos supper rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Beile @ 2005 09 03, 23:13)
bet visgi labiausiai priklauso nuo aukletoju, o ne nuo darzelio.

Visiškai pritariu.Ir ne tik nuo auklėtojų,bet ir mokykloje nuo mokytojų (pradinėse klasėse,vėliau klasės auklėtoja).O darželiai visi daugmaž jie vienodi-tik fasadas skiriasi.O tie kurie biedni-mums tėvams nepatinka,o vaikui gal ir patiktų(nes ten sakykim auklėtoja fainuolė dirba),o tie kurie "krūti",gal vedėja kolektyvą ant ausų stato,o savo ruožtu kolektyvas (auklėtojos ,šeimininkutės)-vaikus ant ausų stato.Ten gali būti labai blogai vaikui.Taigi reziumuojant-ieškokite auklėtojos,kuri jūsų vaikui patiktų,o ne darželio ,kuris jums patinka.O darželiuose kaip ir visur kitur pakazūchos pilna,o tėvai to "nesuvirškina"-priima už gryną pinigą.Sėkmės visiems pradedantiems ir lankantiems biggrin.gif
Atsakyti
BEILE> kokioj jus grupej busit,nes mano mazius irgi siemet paruosiamoj.Ir lanko Tris nykstukus.
O apie "Varpeli" atsiliepimai irgi geri,siemet tenpradedu dirbt,tai labai patiko kolektyvas,vedeja labai faina ir siaip viskas ten thumbup.gif .Kol kas tokia mano nuomone,verta ten vaikus vest,tik gaila kad tas rajonas ne kokios reputacijos.Bet is vedejos sprendziu,kad labai rupinasi darzeliu ir jo klientais ypac biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2005 09 04, 17:19)
BEILE> kokioj jus grupej busit,nes mano mazius irgi siemet paruosiamoj.Ir lanko Tris nykstukus.
O apie "Varpeli" atsiliepimai irgi geri,siemet tenpradedu dirbt,tai labai patiko kolektyvas,vedeja labai faina ir siaip viskas ten  thumbup.gif  .Kol kas tokia mano nuomone,verta ten vaikus vest,tik gaila kad tas rajonas ne kokios reputacijos.Bet is vedejos sprendziu,kad labai rupinasi darzeliu ir jo klientais ypac biggrin.gif

Ačiū už patarimus, aš savo mažių jau užrašiau Į Varpelį, nors vedėja sakė kad pas juos problemų su lopšelinėm grupėm nelabai būna. O dėl rajono reputacijos, tai ten kur aplinkui bendrabūčiai visur ta pati reputacija.
Atsakyti
QUOTE(kristėja @ 2005 09 01, 15:36)
Sveikos mamytės.
  Šiandien savo mažylę pirmą kartą pusdieniui palikau lopšelyje ,,Žirniukas" ir galima sakyti visą tą pusę dienos ir kai parsivežiau mažę namo žliumbiau  . Nė nemaniau kad taip bus sunku. Kai atėjau pasiimti savo mažylės radau ją sėdinčią prie stalo ir nė nereaguojančią į mane, mane apėmė toks didžiulis liūdesys  sad.gif , tada priėjau prie savo mžylės, ji atsisuko į mane ir sako apapa, paėmiau šaukštą ir pradėjau maitinti, maistas jau buvo visiškai šaltas. Na nemoku apsakyti kokia neviltis mane apėmė kai pklausiau ar darė į puoduką ir šeimyninkėlė atsakė kad ne, ji verkė. Parsivežiau namo, išbučiavau visą savo brangenybę ir  cry.gif . Neįsivaizduoju kaip kitos mamos atveda savo mažius ir palieka galvos nesukdamos kaip jiems ten sekasi, na nežinau, patarkite kaip apsišarvuoti kantrybe ir rankų nenuleisti.

Į kurią grupę einat?
kristėja, man atrodo, kad tu pati nebežinai, ko nori (nesupyk). Aš džiaugiuosi, kai maniškė būna kažkuo užsiėmus darželyje ir manęs net nepastebi, vadinasi vaikui gerai, o tu lyg įsižeidei, kad tavęs nepasigędo...
O dėl maisto - čia dažnai ne auklėtoja ar šeimininkėlė kalta, jei tokį atneša. Jei kas nors negerai paruošta ar neskanu iš virtuvės, jos praneša vedėjai.
Aš dažnai su savo dviem nesusitvarkau, puolu į neviltį, kai ko nors nespėju, o darželyje vaikučių ... 10-15 ar dar daugiau, tai kaip tu įsivaizduoji auklėtoja turi suspėt visus pamaitint... g.gif Aišku norisi, kad viskas būtų čiki, bet jei nori, kad šokinėtų tik aplink tavo vaiką, tuomet turbūt supranti, kad ... išeitis kita mirksiukas.gif
Tikiuos nesupyksi dėl to ką parašiau, gal kiek griežtokai, bet ... yra kaip yra ir tai ne kokie tušti sapaliojimai, o tiesiog tokia realybė.
Atsakyti
QUOTE(NORIKA @ 2005 09 04, 18:19)
O apie "Varpeli" atsiliepimai irgi geri,siemet tenpradedu dirbt,tai labai patiko kolektyvas,vedeja labai faina ir siaip viskas ten  thumbup.gif  .Kol kas tokia mano nuomone,verta ten vaikus vest,tik gaila kad tas rajonas ne kokios reputacijos.Bet is vedejos sprendziu,kad labai rupinasi darzeliu ir jo klientais ypac biggrin.gif

Musiskis eina i KODELCIUKUS, manau, kad esame grupiokai, bent jau grupeje tikrai yra Ernestas smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Aš tai norėčiau pagirti Ežerėlio darželį. thumbup.gif Labai puikios auklėtojos,tikrai vaikai numyluoti ir išmokyti.Mano sūnus ėjo į šį darželį.Vaikai užimami ir mokomi,labai gerai paruošė mokyklai ir dar pliusas,kad vasarai neužsidaro,nereikia vaiko tampyt po kitus darželius.Pakliuvom aišku tik su dovanom,bet užteko simbolinių ir manau,kad visur tas pats. g.gif O dukrytę ruošiuos užrašyt Spindulio g. nes arčiau namų.Kiek girdėjau atsiliepimų tai visai neblogas tik vedėja labai kyšininkė. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2005 09 11, 23:38)
Sveikos mamytės 4u.gif Aš tai norėčiau pagirti Ežerėlio darželį. thumbup.gif Labai puikios auklėtojos,tikrai vaikai numyluoti ir išmokyti.Mano sūnus ėjo į šį darželį.Vaikai užimami ir mokomi,labai gerai paruošė mokyklai ir dar pliusas,kad vasarai neužsidaro,nereikia vaiko tampyt po kitus darželius.Pakliuvom aišku tik su dovanom,bet užteko simbolinių ir manau,kad visur tas pats. g.gif O dukrytę ruošiuos užrašyt Spindulio g. nes arčiau namų.Kiek girdėjau atsiliepimų tai visai neblogas tik vedėja labai kyšininkė. blink.gif

Ar jis taip ir vadinas? Ežerėlio? Kurioj vietoj yra?
Atsakyti
Nenusimink taip Kristėja,pradžia visada sunki.Aš taip pat verkiau krokodilo ašarom ,o po savaitės turėdavau jėga ištemti ponaitį namo,nes galėjo jis ten gyvent. thumbup.gif Truputėlį pakentėk ir viskas bus gerai. thumbup.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jasia: 11 rugsėjo 2005 - 22:48