Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
man tai labai jau miela būna,kai sūneliui duodamas tėčio vardas.tarsi pasakai savo vyrui,kad juo labai žaviesi ir norėtum,kad sūnelis būtų toks pats kaip jis. wub.gif
Atsakyti
mano vyras noretu kad dukrai duotume jo varda-tada ji butu raimonda.kaip jums toks vardas? scare.gif
Atsakyti
Visą laiką sakiau, kad sūnus bus Paulius (dar savo vyro nepažinojau). Ir kažkada, kol vyras buvo tik širdies draugas, prasitariau, kad sūnų pavadinsiu Paulium, jis pasakė, kad tai bloga linkintis ženklas. Tada pradėjo taisytis, aišku nebūtinai jis bus mano vaikų tėvas. biggrin.gif
Na blogais ženklais aš netikiu, bet tiek tos, užteks namie ir vyresniojo Pauliaus biggrin.gif
Atsakyti
o man nieko kai tik panasus vardai pvz.: mano vyro Dainius, o pirmojo sunaus Deimonas, Mano Kristina, o antrojo vardas Kristupas. smile.gif
Atsakyti
Papasakosiu jum tokia istorija su vienodais vardais. Kai gime mano vyras anyta niekam nesakius suneli uzregistravo uosvio vardu, esa tai pagarba vyrui. taigi, mano vyrelis ir turi tevo varda. reiktu pamineti, kad mano uosvis jau yra mires. viena karta mano vyras paskambino uosvio pusbroliui, kuri labai seniai mate, ir prisistate vardu ir pavarde, kitame laido gale stojo ilga ir nejauki tyla. vyras suprato, ka padares greit prisistate, kad cia sunus. tuomet uosvio pusbrolis pasake, kad daugiau taip neprisistatinetu, nes pagalvojo, kad numirelis prisikele.

nors dabar ir musu seiminele laukiam leliaus (dar nezinom kas bus) prasidejo gincai del vardu. vyras postringauja, kad sunu nori pavadinti savo vardu, esa taip butu isreikta pagarba jam. as esu pries ir nenoriu, kad seimoje dubliuotusi vardai ir pavardes.

as jo klausiu, jei gims sunus pavadinsim tavo vardu, tavo garbei, ir jei bus antras vaikas dukra, tai ja pavadinsim mano garbei? tai bus seiminele.

esu priesininke vienodu vardu seimoje, juk yra begales graziu vardu ir galima is ju issirinkti.
Atsakyti
Manau, kad galima issirinkti keleta vardu, bet kai vaikutis gimsta jis tarsi pats atsinesa savo varda, nes tik pasiziurejus i vaika galima pasakyti koks vardas jam tinka, net jai tai butu ir tevelio vardas.
Atsakyti
QUOTE(sandralita @ 2005 11 02, 13:23)
mano vyras noretu kad dukrai duotume jo varda-tada ji butu raimonda.kaip jums toks vardas? scare.gif

Man tai Raimonda schmoll.gif o dėl vaikam duodamų tėvų vardų, tai nieko blogo nematau, mano irgi vardas pagal tėvuko thumbup.gif
Atsakyti
Man tai keista,kai zmones duoda savo vardus.Manau vardas duodamas jau atskirai asmenybei,tai kam ji tapatinti su tecio ar mamos.
Atsakyti
QUOTE(leja30 @ 2005 11 23, 14:28)
Man tai keista,kai zmones duoda savo vardus.Manau vardas duodamas jau atskirai asmenybei,tai kam ji tapatinti su tecio ar mamos.

Sutinku, man irgi keista, netgi nekeista,o kvailai atrodo. Juk tikrai tiek gražių ir įvairių vardų yra. Vardas žmogui turi didelę reikšmę. Mano anyta kai sužinojo kokiu vardu pavadinom savo sūnelį, susinervino, nes sako kad kiekvienas vardas turi reikšmę. Mes sūnelį pavadinom Karoliu. 4u.gif
Atsakyti
Neduociau vaikui to paties vardo,kaip kazkas is seimos,kad turi.Kazkaip ir as galvoju,kad tai nera gerai.O panasu koki nors TAIP,bet tikrai ne ta pati.
Atsakyti
kazkaip pastebejau, kad butent vyrai labiau nori, kad vaikai butu ju vardais pavadinti. kazkaip moteriskes nelabai verziasi duoti vaikams savo vardu.
ir siaip man nelabai patinka kai vaikai vadinami "garbei" ar kad "tokia tradicija" schmoll.gif
dar kai kokie monarchai buna, tai galima toki principa suprast. bet paprastiems mirtingiesiems vardu pilna -- turetu uztekt.
Atsakyti
Mano klasioko šeimoje buvo tokia gili tradicija-jau kelintoje kartoje sūnus buvo vadinamas Juozu. Žodžiu, prosenelis-senelis-tėvas ir tas vaikinukas. Bet labai nepatenkintas jis, nei kai mokėmės, nei dabar. Ne dėl tradicijos, bet dėl paties vardo. Jis labai iškalbingas, šmaikštuolis, tai niekas per daug netikėdavo, kai jis prisistatydavo. Galvodavo, kad juokauja smile.gif Dar gerai, sakydavo, kad ne Jeronimas esu doh.gif dabar problemų kyla, nes su tėvu dirba vienam versle, tad painiava bedraujant su klientais bei partneriais unsure.gif
Atsakyti