Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Man tai gražu, kai sūnus pavadinamas taip kaip tėvas thumbup.gif
Atsakyti
aš pati savo vaiko taip nevadinčiau. Pamenu draugė norėjo sūnų pavadinti vyro vardu. Jis atšovė: kviesi-Tomai, o mes ir lakstysim abu kol neatsibos, o poto nei vieno neprisišauksi. Tai ji pagalvojo ir davė kitą sūnui vardą
Atsakyti
QUOTE(leja30 @ 2005 11 23, 14:28)
Man tai keista,kai zmones duoda savo vardus.Manau vardas duodamas jau atskirai asmenybei,tai kam ji tapatinti su tecio ar mamos.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ir su nerimu laukiu dienos, kai mums gims sūnus, o tada kils daugybė ginčų dėl vardo... bet aš pasirengus kautis box.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikutes,
padekit help.gif help.gif help.gif kaip itikinti vyra, kad butent jo vardas(Andrius) musu sunui netiks.man nesamoningai asmeniskai atrodo, kai vaikas pavadinamas tecio vardu, o pas mus tokia problema kyla todel, kad mes dar nezinom kas turetu gimti, bet man grazus mergaites Guste vardas, o vyrui ne, tad jis rado tik tokia iseiti.jei gims mergaite bus Guste, o jei berniukas - Andrius.kaip man ji itikinti?
Atsakyti
Mes dabar kaip tik renkam antram vaikuciui varda. Tai vyras juokais vis sako: jei bus berniukas- duosim mano varda lotuliukas.gif Tikiuosi tai ir liks tik juokai g.gif nes as pries tai, kad vaikai butu vadinami tevu vardais schmoll.gif
Tai as jam ir sakau: o tu isivaizduok, kad tau butu dave tevo varda. Ar tu labai dziaugtumeis?
Atsakyti
tyga Paskelbta Vakar, 21:13
  sveikutes,
padekit    kaip itikinti vyra, kad butent jo vardas(Andrius) musu sunui netiks.man nesamoningai asmeniskai atrodo, kai vaikas pavadinamas tecio vardu, o pas mus tokia problema kyla todel, kad mes dar nezinom kas turetu gimti, bet man grazus mergaites Guste vardas, o vyrui ne, tad jis rado tik tokia iseiti.jei gims mergaite bus Guste, o jei berniukas - Andrius.kaip man ji itikinti?

Patarciau daryti kompromisa ir isrinkti ir mergaitei ir berniukui visai kitus vardus, kurie tiktu abiems. Zinau, kad tai nelengva, bet pabandyti verta 4u.gif
Atsakyti
Man irgi nepatinka kai duodamas tevu vardas vaikui. Bet pas mus taip gavosi:vyras -Simas, dukte - Simona. Bet tikrai ne del vyro, bet vyresnioji turejo labai faina drauge Simona ir kai gime (as dar buvau ligoninej ) ji visiems aiskino, kad turi sese Simona, net man paskambinus klause, kaip Simona gyvena. Nu ir a, prisiskaicius apie problemas del maziuko, jai nusileidau. pats vardas visai nieko, bet sutapimas man labai nepatinka schmoll.gif .
Atsakyti
O man labai grazu, kai mergaite gauna tecio varda, o berniukas mamos.
Atsakyti
QUOTE(mingaude @ 2005 12 05, 00:09)
Man irgi nepatinka kai duodamas tevu vardas vaikui.

O kuo jau čia nepatinka? Užsieny žiū dar ir madinga ir net prabangu tongue.gif tas pats, tik pridedama junior ir tiek. Vieniem gražu, kitiem ne. Skonio reikalas. O dėl skonio taip sakant nesiginčijama tongue.gif O apie gyvenimų užkrovimus - išmislas tų mamų ir bobučių, katros taip duot vardo nenorėjo lotuliukas.gif Tušti prietarai ir tiek. Vaikas pats SAVO vardui duoda prasmę. Nors, gali būt ir dar vienas aspektas - kai tas vardas duodamas ne iš šeimos tradicijos, o iš tėvų savimeilės. Pamenu vieną iš savo retai žiūrimų Nomedos laidų kaip tik apie vardus. Kaip pavyzdys buvo kai tėtis su mama suklijuoja savo vardus (pvz. Arvydas ir Vaida) ir duoda jį savo vaikui (Arvaidas pvz.). Ivertinta kaip begalinė tėvų meilė...sau. Šiuo atveju pritariu...vaikas ne paminklas, kuriame tėvai įamžina savo vardus. Jei motyvas - šeimos tradicija (esama jau ar tik ta, kurią norima kurti) ar tai, kad tas vardas tikrai atrodo tėvams gražiausias ir savam vaikui, tai gal ir nieko. Jei noras "įamžinti" (pasakant, kad privalo būt mano vardu ir taškas) tai jau...nu nea.. schmoll.gif Vėlgi, jei duodamas gražus gražaus žmogaus vardas (kad ir močiutės, o nu kad ir tėčio mamytės iniciatyva tongue.gif ) ir vaikui linkint to žmogiško gražumo - aš už drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 gruodžio 2005 - 22:57
QUOTE(Domukio mama @ 2005 12 11, 22:35)
O man labai grazu, kai mergaite gauna tecio varda, o berniukas mamos.

Aha bigsmile.gif man irgi labai gražu: Gražinas, Dovilius, Rusnius, Ievas, Liepas, Rolanda, Juozė, Noja biggrin.gif
Ai nu...o man kažkaip jei rimtai vistik nea...tegu ir mamos, nu bet "nelimpa" man kai berniukui duodamas moters , o mergaitei vyro vardas schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 gruodžio 2005 - 23:00
QUOTE(Karbynė @ 2005 12 11, 22:57)
Aha  bigsmile.gif man irgi labai gražu: Gražinas, Dovilius,  Rusnius, Ievas, Liepas, Rolanda, Juozė, Noja biggrin.gif 
Ai nu...o man kažkaip jei rimtai vistik nea...tegu ir mamos, nu bet "nelimpa" man kai berniukui duodamas moters , o mergaitei vyro vardas  schmoll.gif

kas tiesa, tas tiesa... nors kai kurie vardai buna universalus, gal ir nieko: Erikas-Erika, Vaidas-Vaida, Danielius-Daniele, Giedrius-Giedre.
bet kai pasidaro Jovitas arba Gedimina... nu tai tevai ryskiai persistenge blink.gif
Atsakyti
pasak senu zmoniu, duodant konkretaus zmogaus varda naujagimiui, jam perduodamas ir to zmogaus likimas....Tiket ar ne , kiekvieno reikalas.
Atsakyti