Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
esu girdėjusi 4u.gif Kaimynas dukriuką norėjo savo mirusios mamos vardu pavadint, bet išgirdo tiek prietarų, kad persigalvojo...Atseit labai negerai duot(sąmoningai parinkti) ne sava mirtimi mirusio vardą. Na pvz pirmas kūdikis buvo X,jis mirė, bet ir antrą gimusį vaiką taippat krikštija. O to kaimyno mama nuskendo, tad irgi ne prie natūralių mirčių...
Atsakyti
Tais prietarais, kad atiduodi artimo žmogaus likimą vaiką pavadindamas jo vardu - aš tikiu, nes visdėlto giminystės ryšiai sieja, o ir bruožai taip panašūs tai kam dar ta patį vardą kišti, juk galima nors šiek tiek ji pakeisti. Pvz. Andrėjus - Aurėjus, Valė - Vilė, ar bent vieną raidę Andrėjus - Adrėjus ir pan., beveik nieko nekeičia, bet likimą tai tikrai pats vaikutis atsineša savo, tai kam primesti kieno nors kito...
Atsakyti
QUOTE(peledziuke @ 2005 12 14, 11:36)
pasak senu zmoniu, duodant konkretaus zmogaus varda naujagimiui, jam perduodamas ir to zmogaus likimas....Tiket ar ne , kiekvieno reikalas.

Pasak tų senų žmonių, kurie to vardo dėl sau žinomų priežasčių nenorėjo duot ir išmislijo sau patogų prietarą laugh.gif
Galų gale seniem žmonėm kažkaip reikėjo paaiškint šiokius tokius panašumus, o vat mokslo tai nelabai ragauta....Dabar tas paaiškinama labai paprastai (psichologijos pvz.)- šiokie tokie panašumai (o ne tas pats likimas doh.gif ) būna dėl paveldėjimo, auklėjimo ir kitų veiksnių ir būdingi toli gražu ne tik bendravardžiams.
Tikėt ar ne prietarais XXI amžiuj, kurių neremia nei mokslas nei religija, tikrai kiekvieno reikalas bigsmile.gif Žmogus pats savo vardui duoda prasmę, savo gyvenimui taip pat. Kiekvienas gyvena SAVO unikalų gyvenimą, o ne kieno nors kito. Turiu savo giminėj tokį tęstinį pavyzduką trim kartom...gyvenimai panašūs tik tiek, kiek apskritai gali būt panašus (dėl auklėjimo ir tos pačios gyvenamos aplinkos) sūnaus ir tėvo gyvenimas. Pati savo ir savo tėvų gyvenimuos matau šiokių tokių panašumų su savo tėvų gyvenimu, bet su vardų panašumu tai neturi nieko bendro, nes jie nepanašūs. Prietarai žmonėm dažniausiai labai "teisingi ir įtikinami" tampa tada, kai jų prisireikia norint reikalą pasukt "savo linkme" tongue.gif O paprasčiausiai jais pasinaudodami tingim paieškot kitų įtikinamų argumentų ir taip "sumanipuliuojam" savo artimaisiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 15 gruodžio 2005 - 21:37
QUOTE(iiinga @ 2005 12 15, 21:21)
Tais prietarais, kad atiduodi artimo žmogaus likimą vaiką pavadindamas jo vardu - aš tikiu, nes visdėlto giminystės ryšiai sieja

O jei tėvas Petras, o sūnus Juozas, tai giminystės ryšiai jų aišku nesieja laugh.gif Ir tėvo auklėjimas tada savaime suprantama sūnui įtakos nedarys. laugh.gif
Atsakyti
Turiu kaimyna Algį ir sūnus Algis. Jū gyvenimai visai nepanašūs...
O aš ir nenorėjau duot vyro vardo, nors man jis ir gražus. Ir vyras nenorėjo.
Atsakyti
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 16, 23:23)
O aš ir nenorėjau duot vyro vardo, nors man jis ir gražus. Ir vyras nenorėjo.

Nenori ir nereikia. Kaip ir mistinių priežasčių tam išgalvot nereik.tongue.gif Viskas paprasta va kaip Vėtružės atveju.
Atsakyti
O aš manyčiau - fantazijos trūkumas tėveliams rolleyes.gif
Žinoma, mano vardas pats gražiausias, bigsmile.gif bet savo dukras pavadinau kitais vardais. Kad ateity nekiltų sumaišties.
Atsakyti
Aš tai nevadinčiau tokiu pat vardu. Galima ir savo ką sugalvoti. tongue.gif . Be to, kam šeimoje 2 žmonės tokiu pat vardu? lotuliukas.gif . ???
Atsakyti
Su vyru nezinojom kas gyms! tongue.gif Buvom sugalvoje daug vardu,bet kai gyme sunelis,kita diena vyrui pasiuliau duoti jo varda!Is dziaugsmo vyras apsiverke! bigsmile.gif Tik mes dar pridurem-Junioras(jauniasnisis is ang.k.)! lotuliukas.gif Gavosi labai graziai-Romualdas Junioras Rynkevicius!
Tai dabar kai kada Juniku vadinam kai kada Romuku! doh.gif Man labai miela ir grazu!
Tikiuosi kai paaugs jam patiks!
O prietarais as netikiu!Tik tikrai neduociau myrusio zmogaus vardo!!! schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rynkeviciene @ 2005 12 19, 19:47)
Tik tikrai neduociau myrusio zmogaus vardo!!! schmoll.gif

Manai, kad pasauly dar nė vienas Romualdas nemirė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 12 20, 14:52)
Manai, kad pasauly dar nė vienas Romualdas nemirė?  g.gif

Labai juokinga fool.gif
Argi neaisku,kad artimo zmogaus ar gyminaicio?! irnesakyk.gif
Atsakyti
o as noejau duoti tetuko varda ir sunui.. bet pskui pagalvojau kad - tikrai galvos fantazijos trukumas ir pan...
bet man grazus Raimondas wub.gif
Atsakyti