esu girdėjusi
Kaimynas dukriuką norėjo savo mirusios mamos vardu pavadint, bet išgirdo tiek prietarų, kad persigalvojo...Atseit labai negerai duot(sąmoningai parinkti) ne sava mirtimi mirusio vardą. Na pvz pirmas kūdikis buvo X,jis mirė, bet ir antrą gimusį vaiką taippat krikštija. O to kaimyno mama nuskendo, tad irgi ne prie natūralių mirčių...

Tais prietarais, kad atiduodi artimo žmogaus likimą vaiką pavadindamas jo vardu - aš tikiu, nes visdėlto giminystės ryšiai sieja, o ir bruožai taip panašūs tai kam dar ta patį vardą kišti, juk galima nors šiek tiek ji pakeisti. Pvz. Andrėjus - Aurėjus, Valė - Vilė, ar bent vieną raidę Andrėjus - Adrėjus ir pan., beveik nieko nekeičia, bet likimą tai tikrai pats vaikutis atsineša savo, tai kam primesti kieno nors kito...
QUOTE(peledziuke @ 2005 12 14, 11:36)
pasak senu zmoniu, duodant konkretaus zmogaus varda naujagimiui, jam perduodamas ir to zmogaus likimas....Tiket ar ne , kiekvieno reikalas.
Pasak tų senų žmonių, kurie to vardo dėl sau žinomų priežasčių nenorėjo duot ir išmislijo sau patogų prietarą

Galų gale seniem žmonėm kažkaip reikėjo paaiškint šiokius tokius panašumus, o vat mokslo tai nelabai ragauta....Dabar tas paaiškinama labai paprastai (psichologijos pvz.)- šiokie tokie panašumai (o ne tas pats likimas

Tikėt ar ne prietarais XXI amžiuj, kurių neremia nei mokslas nei religija, tikrai kiekvieno reikalas

QUOTE(iiinga @ 2005 12 15, 21:21)
Tais prietarais, kad atiduodi artimo žmogaus likimą vaiką pavadindamas jo vardu - aš tikiu, nes visdėlto giminystės ryšiai sieja
O jei tėvas Petras, o sūnus Juozas, tai giminystės ryšiai jų aišku nesieja

Turiu kaimyna Algį ir sūnus Algis. Jū gyvenimai visai nepanašūs...
O aš ir nenorėjau duot vyro vardo, nors man jis ir gražus. Ir vyras nenorėjo.
QUOTE(Vėtružė @ 2005 12 16, 23:23)
Nenori ir nereikia. Kaip ir mistinių priežasčių tam išgalvot nereik.

O aš manyčiau - fantazijos trūkumas tėveliams
Žinoma, mano vardas pats gražiausias,
bet savo dukras pavadinau kitais vardais. Kad ateity nekiltų sumaišties.

Žinoma, mano vardas pats gražiausias,

Aš tai nevadinčiau tokiu pat vardu. Galima ir savo ką sugalvoti.
. Be to, kam šeimoje 2 žmonės tokiu pat vardu?
. ???

Su vyru nezinojom kas gyms!
Buvom sugalvoje daug vardu,bet kai gyme sunelis,kita diena vyrui pasiuliau duoti jo varda!Is dziaugsmo vyras apsiverke!
Tik mes dar pridurem-Junioras(jauniasnisis is ang.k.)!
Gavosi labai graziai-Romualdas Junioras Rynkevicius!
Tai dabar kai kada Juniku vadinam kai kada Romuku!
Man labai miela ir grazu!
Tikiuosi kai paaugs jam patiks!
O prietarais as netikiu!Tik tikrai neduociau myrusio zmogaus vardo!!!

Tai dabar kai kada Juniku vadinam kai kada Romuku!

Tikiuosi kai paaugs jam patiks!
O prietarais as netikiu!Tik tikrai neduociau myrusio zmogaus vardo!!!

QUOTE(rynkeviciene @ 2005 12 19, 19:47)
Manai, kad pasauly dar nė vienas Romualdas nemirė?

QUOTE(Kenga @ 2005 12 20, 14:52)
Labai juokinga

Argi neaisku,kad artimo zmogaus ar gyminaicio?!

o as noejau duoti tetuko varda ir sunui.. bet pskui pagalvojau kad - tikrai galvos fantazijos trukumas ir pan...
bet man grazus Raimondas
bet man grazus Raimondas