Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Žinau, kad bent vieno iš mano tėvų krašte buvo tradicija pirmą sūnų vadinti tėvo vardu. Kiek treštelėjus ta tradicija man atrodo tongue.gif
Atsakyti
Mano tėčio ir jo vyriausio sūnaus, mano vyriausio brolio, vardai vienodi. Anksčiau buvo vardai kaip vardai, o dabar - kultiniai doh.gif . Mano tėtis ir brolis - Valentinai! thumbup.gif
Nei dukters savo, nei sūnaus vyro vardais nekrikštyčiau ax.gif ... šiaip sau... be jokių nuostatų rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(lely @ 2007 01 08, 17:52)
nors mano vyrop vardas man ir patinka, bet savo vaikuijo neduociau, veina pazistama vaikui tevo varda dave, tai kai ji vaika kviecia ir vyras kartu atsiliepia biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manau, kad turėsime berniuką, o kadangi vis mažiau laiko lieka iki gimdymo - jau pradeda vis dažniau sukiotis mintys apie varduką. Norėčiau būsimam vaikiukui uždėti vyro vardą... Įdomi situacija - vyro ir mano tėčio vardai vienodi, bet negana to - vyro tėčio ir mano tėčio tėvo vardai vienodi... Manau būtų gražu pratęsti likimo suklostytą vardų tapatumą... Tuo labiau visi šie vyrai labai šaunūs ir geri žmonės. Norėčiau, kad mano sūnelis būtų toks geras kaip mano vyras. O jeigu dar ir panašus išvaizda - tai tikrai neklausysiu kitų nuomonės - jei vaikeliui šis vardukas tiks, kodėl jo taip nepavadinus.
Atsakyti
manau kad netiesa, jog davus kito varda uzkrauni ir bedas, kad nesiseka, nelaimingi buna it t.t.
mano anyta Alė, vyras Alius o dukrytė Alija. ir visi laimingi.
tik va pastebejimas, isoriskai be galo visi trys panasus.
Atsakyti
Man tai gakl butu ir nesvarbu kieno varda kas duoda ir ko garbei, bet va pazistų ne vieną zmogų kuriems vrdai buvo suteikti tam ir tam atminti, tiems kurie -mirę( ir visi yra savo vardu nepatenkinti) protest.gif sako to zmogaus ( nesvarbu kad tai giminaitis ) net nepazistu o visi va sako tu nesioji to ir to varda, savo vaikui niekada taip neduociau angel_sadangel.gif
Atsakyti
Aš tikrai savo vaikui neduočiau tėvo vardo.Šauki vieną ateina abu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rona @ 2007 01 14, 20:20)
Aš tikrai savo vaikui neduočiau tėvo vardo.Šauki vieną ateina abu  doh.gif

Tai visai linksma biggrin.gif - ateina abu mylimi žmonės smile.gif koks dėmesys thumbup.gif o jei kuris nors neišgirsta - tai nors vienas kuris išgirs ateis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rona @ 2007 01 14, 21:20)
Aš tikrai savo vaikui neduočiau tėvo vardo.Šauki vieną ateina abu  doh.gif

drinks_cheers.gif O prietarais tai visiškai netikiu schmoll.gif mano abu vaikai pavadinti artimų mirusių žmonių vardais, todėl kad tuos žmones labai mylėjau ir vardai labai gražūs wub.gif Kai rinkau vardą sūnui tai apie tai kad duosiu savo senelio ar kito giminaičio vardą net negalvojau, kaip ir daugelis dariau vardų sąrašą, bet dauguma nelipo arba vardas negražus arba žmogų nekokį tokiu vardu pažįsti, tai man, tai vyrui nepatinka, kol netyčia pamačiau kalendoryje Stepono vardadienį ir tą pačią sekundę tas vardas prilipo ir aišku daug įtakos turėjo, kad mano senelis buvo Steponas. O dukrą pavadinau savo mamos vardu wub.gif Kai netenki mylimo žmogaus tai nori kažkaip konpensuoti tą netektį, kai pastojau antrą kartą buvau įsitikinus kad bus mergaitė -Julija. Visi labai laimingi, kad vėl giminėj turim Julytę ir dar kai vyro močiutė sužinojo pronūkės vardą, tai negalėjo tuom patikėti, nes jos mama irgi buvo Julija ir mano dukra gimė lygiai po 100m tą pačią dieną. Vyro giminė irgi buvo laiminga. Kartais gaunas, kad ir nenorint visiškai netyčia paėmi ir pratesi giminės vardą.
Atsakyti
vyras nusprende pavadinti vieno gero seimos draugo vardu. bus aruniukas. manau kvailokai skambetu paulius. a. jaunesnysis...
Atsakyti
Man pvz. labai graži tradicija pavadinti vaiką tėvo vardu. Labai gražu. Žinau ne vieną Vytautą su Vytautėliu arba su Vytaute.
Ir dar.
Mamos, kodėl jūs taip nelietuviškai šnekate? Ką tai reiškia "uždėti vardą", "dėti vardą"? Ar jau nebemokate gražiai šnekėt? Vardą galima suteikti, galima pavadinti, bet jokiu būdu ne uždėti. Ką, jūs tą vardą ant galvos uždėsit?
Atsakyti
Mano pusbrolis turi Tevo varda.. na tiesa pasakius biski makalyne gaunasi.. Pvz .: Kaip Andrius laikosi ? Kuris? senasis smile.gif biggrin.gif
Atsakyti