Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Iškart buvau pagalvojus apie savo senelių vardus, o čia pasirodo klausiama apie vaikučio senelių vardas, t.y. mano tėvelių... Hm? g.gif Šiaip tai būčiu rinkusis atsakymą NEŽINAU... blush2.gif 4u.gif Bet pasirinkau NE, nes greičiausiai tai ne... ax.gif
Atsakyti
Na, jei vardas gražus, tai kodėl gi ne? g.gif Netikiu aš ten visokiom pasakom vos ne apie reinkarnacijas ir pan irnesakyk.gif Mes išrinkom savo sūnui vardą ir paaiškėjo, jog tokiu vardu buvo mano proprosenelis bigsmile.gif Mes net apsidžiaugėm, kad šitaip sutapo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2004 06 23, 14:48)
Jokiu būdu neduočiau. Jeigu gyvo žmogaus.
O jei kokio artimo, labai gero, a.a. žmogaus, tai gal ir sutikčiau..Pvz. kažkada svajojau, kad mano dukra turėtų mano močiutės Sofijos vardą. Nors aš močiutės nemačiau, ji jau senai senai buvo mirus, bet labai ją visąlaik mylėjau.

Yra prietaras, kad vaikui negalima duoti vieno iš tėvelių vardo (berniukui - tėvo, o mergytei - mamos), jei dar nesulaukę tėveliai 30 m. Sakoma, kad žmogus, kuriam nėra 30 ir kurio vardas duotas vaikui, tų metų ir nesulauks rolleyes.gif Aš nesu prietaringa, bet kažkaip savaime to nenorėčiau rolleyes.gif

Panasiai girdejau ir as... Musu seimoj taip ir buvo... verysad.gif Nors gal tai buvo tik sutapimas...nzn,bet praradau pati nuostabiausi ir mylimiausi seneli pasaulije,jis buvo visai dar jaunas(kaip seneliui) Tai visa seimyna apie tai ir kalbejo,kad negalima buvo anuko,vadinti,butent tais metais-senelio vardu... Va tokia liudna istorija cray.gif
Papildyta:
Del to rankom ir kojom tik pries...!!!!!
Atsakyti
Aš tai duočiau, manu labai gražu yra smile.gif
Atsakyti
Kiekvienas atejes i si pasauli turim turet savo varda. smile.gif Kam nesiotis kitu vargus. blink.gif As savo vaikuciam rinkdama vardus ziurejau,kad giminej tokiu nebutu.
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2004 06 23, 12:27)
Kai as galvoju vardus savo vaikui, man norisi, kad bent jau is artimuju, seimos draugu nieks tokio neturetu. Turim seimos draugu, kuriems tevai grazius vardus isrinko, bet jau nebeduotume savo vaikui tokio paties. Man jis jau "uzimtas". Na, jei vardas daznas, tai dar pasvarstytume, bet jei retas - tai tikrai ne.
Man ypac nepriimtina, kai, pavyzdziui, tevas ir sunus tuo paciu vardu  blink.gif

Pusseseriu vaiku vardai, jei retai su jomis bendrauju - tai jau ant ribos... turetu labai patikt tas vardas, kad ryciausi kartoti. rolleyes.gif
O jus turite nusibreze kazkokia riba? ar nesuktumet galvos ir kartotumet varda?

duočiau gal kokio senelio/močiutės vardą, jei jie man labai brangūs. bet vyro vardo sūnui arba savo dukrytei tai tikrai nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
Kiek žinau tai psichologai nepataria duot artimųjų vardo vaikui, nes paskui žmonės vistiek kažkaip tikisi kad išaugs panašus į tuos artimuosius, o gaunasi tai ne visada taip. Pavyzdžiui, turiu aš giminaitę, kuri buvo pavadinta tetos vardu, o teta buvo menininkė, tapytoja - o giminaitė gavosi tokia kad į meną nei iš tolo, nei mėgsta, nei jai tinka - moteriškė praktiška, be lyrinių nuokrypių kaip sakant. Gaunasi kaip ir paradoksas, norejo tėvai duot svarbaus žmogaus vardą, o gavosi kaip ir toks likomo pasityčiojimas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(berniukai @ 2007 03 18, 22:47)
Kiekvienas atejes i si pasauli turim turet savo varda. smile.gif Kam nesiotis kitu vargus. blink.gif As savo vaikuciam rinkdama vardus ziurejau,kad giminej tokiu nebutu.

drinks_cheers.gif net ir geru pazistamu tarpe stengemes, kad tokio vardo nebutu.
Atsakyti
Duociau, jeigu grazus smile.gif ar net specialiai kokio giminaicio garbei pavadinciau ax.gif
Atsakyti
Nesinoretu savo vaikui duoti toki pati varda jei zinociau kad jo pusbrolis ar pussesere bus taip pat pavadinta... unsure.gif bet ne is vienos mamos girdejau, kad svarste ir toki ir anoki varda, o kai gime vaikelis, sake jam tiesiog ant kaktos buna parasytas tam tikras vardas ir rodos kad joks kitas netinka smile.gif
Atsakyti
mano pusseseres sunaus vardas dariukas,pusbrolio dukters-raminta,ir man jie abu tikrai patinka,bet negi cia dabar kopijuosi,kazkaip negrazu.
o brolio vardas-marius,tai ir sis man patinka,bet turbut teks susigalvot kitoki biggrin.gif
Atsakyti
Manau nieko tokio jei duodi artimojo varda, net ir mirusio. cia jau kiekvieno asmeninis reikalas smile.gif Na man pvz patinka vardas Arturas, bet jis yra mano brolio vardas. o dar zadu savo pavarde duoti, tai isvis maisytusi, tai ir nezinau.. ax.gif
Atsakyti