Įkraunama...
Įkraunama...

Artimųjų vardai vaikučiams

Apklausa: Ar duotumėt savo mirusio tevelio ar mamytes varda vaikuciui? (107 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
neduociau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mellysa @ 2007 03 16, 16:20)
Panasiai girdejau ir as... Musu seimoj taip ir buvo... verysad.gif Nors gal tai buvo tik sutapimas...nzn,bet praradau pati nuostabiausi ir mylimiausi seneli pasaulije,jis buvo visai dar jaunas(kaip seneliui) Tai visa seimyna apie tai ir kalbejo,kad negalima buvo anuko,vadinti,butent tais metais-senelio vardu... Va tokia liudna istorija cray.gif
Papildyta:
Del to rankom ir kojom tik pries...!!!!!

Jei tiki prietarais, tai paprastai jie ir išsipildo smile.gif Galbūt veikia ne prietarai kaip tokie, o mes patys visas negeras situacijas priskiriame tiems prietarams, kad tik save galėtume paguosti.
Jei man vardas labai patiktų, pavadinčiau vaikutį net negalvodama tongue.gif Su prietarais tikinčiomis giminaitėmis susidūrėme, kai teko rinkti savo dukrytei vardą, nes toks vardas vyro giminėje jau buvo. Kadangi turėjom du variantus, iš kurių vienas labiau patiko man, o kitas vyrui...tai jam teko nusileisti. Neatlaikė moteriškių spaudimo biggrin.gif Tačiau tas vardas nėra pamirštas, jis laukia savo šeimininko smile.gif
Atsakyti
O as balsavau uz. smile.gif
Ir kaip tikinti katalike manau, kad kiekvienas zmogus turi savo gyvenimo kelia, kuri praeisime patys, o vardas gali tik puosti smile.gif
O pavadinti vaika mums brangiu zmoniu, - tevo, mamos ar senelio, vardu - tai grazus budas prisiminti mums brangius zmones wub.gif . Tik tokiu atveju nereikia to vaiko "zombinti", juk jis yra visai kita asmenybe, nei tas, kurio garbei jis pavadintas.

O juk mirsime visi.. verysad.gif Tad galu pagalej neber skirtumo, ar gyvo, ar mirusio artimojo garbei vardas vaikui duotas.
Atsakyti
Seip sako, jeigu duodi vaikui varda kazkurio is artimuju seimos nariu, tarkim jau mirusio, tai kazkokiu budu tas vaikas gauna to zmogaus karmines skolas... na ir reik jam vargsui stengtis, nes po to gyvenimas dazniausiai kartojasi.... geriau ta varda duoti per kriksta, jei sventas, arba nzn... duoti du vardus vaikui g.gif
Atsakyti
MB senelio vardu pavadintas
Atsakyti
Mano vyras netgi pries kad jo varda suneliui suteiktume. O man vyro vardas labai grazus bet as ir tokios nuomuones kad seimoje du vardai vienodi tai kazkokia nesamone.cia mano nuomuone 4u.gif mes ruosiames duoti varda suneliui toki koki turi vyro draugas bet ne del to kad jo garbei lotuliukas.gif o del to kad tas vardas labai grazus ir mes neisivaizduojame sunelio kitu vardu wub.gif
Atsakyti
Manau, kad vaikui vardas, tai "palikimas" nezinau kieno? Vyresneliui dejom vyro senelio varda, kurio net nemaciau, maniau, kad ne koks, nepatiko tuokart, bet dabar neisivaizduouju savo vaiko kitu vardu ir beto labai svarbu, kad jis ne siaip sau su galvotas, o senelis ji "nesiojo", tai prasmes tame yra g.gif
Atsakyti
Ir as neduociau to paties vardo schmoll.gif
Atsakyti
tikrai neduociau schmoll.gif
Atsakyti
oi kaip nepatinka man kaip iš vaikų paminklai daromi dry.gif
Atsakyti
neduociau schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau jusu patarimo.. blush2.gif
as dar nezinau ko laukiuos, taciau diskusijos del vardo prasidejo arsios.. doh.gif Jei gims mergaite, viskas gerai - varda galesiu isrinkti koks man patiks.. wub.gif o jei sunus - vyras nori ji pavadinti savo vardu (Kostas).. unsure.gif todel, kad ju giminej yra tokia kaip ir tradicija, nes prosenelis, senelis ir vyro tevas taip pat yra pavadinti tokiu vardu... As jau nebezinau ka ir daryti, nes nelabai noriu ta tradicija testi.. doh.gif o be to manau ir vardu zymiai idomesniu ir grazesniu yra.. rolleyes.gif Ka manote apie tokias tradicijas ir is vis apie minti sunu pavadint tevo vardu? blink.gif
Atsakyti