Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

tik ar ar as neradau ar ju ir nebuna mazesnej talpoj? na pabandymui nesinori moket 50 lt ir pirkt didele bonka... 4u.gif

ir dar...gal ne i tema, bet kazkur cia skaiciau kad kai kurie iesko tos izymiosios rus autoriaus Norbekovo knygos "Kvailjio ptirtis, arba kelias i praregejima kaip atsikratyti akiniu"...as ja sian nusipirkau thumbup.gif kas keikia, kas giria...reik ismegint, blogiau nuo to tikrai nebus...
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2007 07 17, 15:15)
ir dar...gal ne i tema, bet kazkur cia skaiciau kad kai kurie iesko tos izymiosios rus autoriaus Norbekovo knygos "Kvailjio ptirtis, arba kelias i praregejima kaip atsikratyti akiniu"...as ja sian nusipirkau thumbup.gif kas keikia, kas giria...reik ismegint, blogiau nuo to tikrai nebus...

Ir apie ka ta knyga? kokio cia ji pabudzio (moksline)?
Atsakyti
kadangi perskaiciAU DAR TIK 35 PSL. IS 237 TAI SUNKU PASAKYT APIE KA...KOL KAS RASOMA APIE TAI KAIP ZMONEMS PATINKA BUTI LIGONIAIS, KEIKT GYDYTOJUS, NORET KAD JU VISI GAILETUSI IR NEDET JOKIU PASTANGU PASVEIKIMO LINK g.gif Siaip labai savotiskai tekstas, pacioj pradzioj autorius raso,kad ne visiem pavyks perskaityt ja iki galo, o ypac tiem apie kurios per daug izulios tiesos prirasyta,is tikruju skaitau ir kazkaip
'uzkabliuoja" mane tas skaitalas g.gif
Atsakyti
O cia sita knyga lietuviu kalba, nes autorius tai kaip suprantu rusu kilmes
Atsakyti
Is tirpalu man siuo metu geriausias (perku jau koki 6 buteli is eiles) SOLO (melyna dezute). RENU man netiko nuo pat pradziu, nugrauzdavo akis, ilgai naudojau toki zalioje dezuteje, baltas butelis su zalia etikete.. Bet pradejo labai sauseti akys, su SOLO geriau.

Noriu isbandyti ta AOSEPT, bet jis lyg ir brangesnis? Ir niekada nepataikau nusipirkti.

Beje, kalciausias del akiu sausumo visgi kompas smile.gif Nes kai su lesiais buvau kelioneje (daugiausia mieste, lauke), galedavau nesioti nuo ryto iki velaus vakaro be jokiu akiu dziuvimo simptomu. Bet ka padarysi, kai didzioji darbo dalis susijusi su spoksojimu i kompa wink.gif
Papildyta:
QUOTE(jufka @ 2007 07 17, 14:17)
Ir apie ka ta knyga? kokio cia ji pabudzio (moksline)?

Esu skaiciusi knygu apie regejimo pagerinima mankstomis, esu ir pati jas dariusi, tiek individualiai, tiek daktaro priziurima. Paauglysteje po 3 sav. intensyvios mankstos regejimas nuo 0,1-0,2 pakilo iki 0,5-0,7 (!!!). Zinot kuriam laikui? smile.gif Tiek, kiek kasdien po valanda-pusantros dariau ta manksta ir vengiau skaitymo, TV (kompiuteriais tada nesinaudojau). O paskui, prasidejus mokslo metams, regejimas labai nuosekliai pablogejo smile.gif

O dabar as linkusi tiketi vienos gydytojos oftalmologes mintimis, kurias perskaiciau kazkokiame zurnale apie sveikata (ir labai gaila, kad neisidemejau pavardes nei pavadinimo): visos akiu mankstos, vitaminai akims yra tik zaidimai, saves apgaudinejimas. Musu regejimas daugiausia yra gyvenimo budo pasekme. Jei didziaja laiko dali spoksai i monitoriu/popierius/knygas, akys PRISITAIKO MATYTI TOKIU ATSTUMU (t.y. musu supratimu akys pablogeja, nes nebemato i toli). (Nekalbant apie paveldetas ligas ir kt. atvejus). Kai as mokiausi mokykloje, klaseje vienu metu buvau vienintele "akiniuota" lotuliukas.gif , veliau atsirado dar pora tokiu klasioku. O dabar? smile.gif Turbut puse vaikuciu su akinukais (ar bent pusei studentu ju reikia).

Tai va, atleiskite sita mano ekskursa KL temoje, manksta, aisku, nepakenks, bet ir stebuklu nepadarys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 17 liepos 2007 - 14:29
jo jo, ir as manau,kad didziausia kalte tenka kompui verysad.gif bet darbo juk nemesi,nors db labai stengiuos ribot ta spoksojima i monitoriu, nes dazniausiai tai darau is neturejimo ka veikt... blush2.gif nuo kitos svaites mudvi su akytem iseinam atostogu, tai manau kad akytes pailses smile.gif

p.s. sita knyga yra ir lietuviu kalba, nors as uzsiknisau jos ieskot doh.gif o siandien visai netycia uzmaciau rusu kalba, ir dar kainavo 6 litus, tai kai ciupau tongue.gif o lietuviska berods apie 30 lt kainuoja, bet as jos niekur neradau...
Atsakyti
vienu zodziu kol nenesioji cl neturi problemu..tik va beda ,kad su ackarikais vien buti nusibosta
Atsakyti
Pati nešiojau lęšius kelis metus, ir galiu pasakyt, kad nuo skysčio praretėjo blakstienos. Neatsistatė...
O mano sesuo papuolė pas seną tokią pensininkę okulistę, ta ilgai ją tyrinėjo, ir paskelbė baisų nuosprendį: nuo kontaktinių lęšių įaugę į akį kraujagyslės. Ir jeigu dar nešios, tai apaks. Esu apie tai skaičius, bet visada gi galvoji, kad taip bus ne man...
Atsakyti
manau, kad tai senutei okulistei jau reiktu eiti i uztarnauta poilsi 4u.gif nes didesnio briedo nesu girdejus... schmoll.gif mielosios, 21 amzius, nuo lesiu gyvenime nieks neapako, gal tikekit mokslu,o ne nukvankusia bobulka medike, kuri tiesiog nusiteikus prie lesius lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emanacija @ 2007 07 18, 18:22)
Pati nešiojau lęšius kelis metus, ir galiu pasakyt, kad nuo skysčio praretėjo blakstienos. Neatsistatė...
O mano sesuo papuolė pas seną tokią pensininkę okulistę, ta ilgai ją tyrinėjo, ir paskelbė baisų nuosprendį: nuo kontaktinių lęšių įaugę į akį kraujagyslės. Ir jeigu dar nešios, tai apaks. Esu apie tai skaičius, bet visada gi galvoji, kad taip bus ne man...

nusisnekejo,iaugusios kraujag yr liga ,o ne nuo kontaktu,ir blakstienos nereteja ,jos reteja no tuso arba genai{gal mamkai taip buvo}panos didesniu nesamoniu negirdejau doh.gif
Atsakyti
KL nesioju kokius 6-7 metus, nebeatsimenu, kada buvo ta laiminga diena, kai pirma karta isejau su jais is okulistes kabineto smile.gif smile.gif Bet pasaulis buvo TOKS RYSKUS smile.gif lotuliukas.gif

Blakstienos nepraretejo (nors ir taip nebuvo lb tankios), abejoju, ar taip gali atsitikti butent del tirpalo. Kazin, ar toki galima naudoti i akis smile.gif Gal greiciau gali prareteti nuo netinkamo tuso valymo...

Kad trukstant deguonies ir per ilgai nesiojant lesius, akyje gali isveseti kraujagysles, esu girdejusi. Manau, to priezastys naturalios - organizmas stengiasi labiau aprupinti aki krauju. Tam ir keiciame/priziurime lesius, tikrinames reguliariai pas gydytojus. O kai isgirstu, kad zmogus vienadienius lesius nesioja menesi arba menesinius lesius - 3-4 men., tai, atleiskite, bet patys prasosi...

Atsakyti
Sveikos,
Nusipirkau iš aš lęšius ax.gif Nešiojau gal prieš 7 metus, tai dabar vėl pratinuosi iš naujo... rolleyes.gif Norėjau paklausti, ar yra tik mėnesiniai lęšiai, ar yra ir ilgesniam laikotarpiui? (Mano bendradarbė sakė perkanti pusmečiui, juos, anot jos, optikos nelabai linkusios parduoti, nes mėnesiniai didesnį pelną neša... Nežinau, ar čia tiesa? Jei tokių yra, gal žinot, kurioj optikoj (Vilniuj)? Dabartinius (Focus Night 'n Day) įsigijau CUP, mados optikoj; ten sakė, kad pusmečiui neturi lyg ir...
Dar norėčiau paklausti, ar būna spalvotų lęšių (turiu omeny didelėms diotrijoms, nes pas mane dabar -7 abiems akims (kol kas, vėliau kairei turbūt išrašys -7.5) - gal tokioms nebūtų?) Labai norėčiau žalių akių...
Atsakyti