Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(nicolle_ @ 2007 04 11, 09:56)
Na bet isemima vien tik pirstu pagalvelimis vistiek nelabai isivaizduoju blush2.gif

QUOTE(s@gute @ 2007 04 11, 13:58)
Aš tuo labiau neįsivaizduoju išėmimo su nagais  blink.gif  Juk akies ir lęšio nebrūžinsi su nagais, gali įbrėžt, įdrėkst, įplėšt... Tik su pirštukų pagalvėlėmis. Pagyvensi - pamatysi  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Nėr kaip nupasakoti - galėčiau tik pademonstruoti biggrin.gif
Tiesiog suimu iš šonų tą linzę akyje smiliaus ir nykščio pagalba, spusteliu, jinai susilenkia ir atsiduria tarp pirštų... Manau, optikoje gydytoja pamokintų mirksiukas.gif
Atsakyti
laba 4u.gif as irgi optikos pasaulyje pirkau,nesioju 30days&nights-84 lt,skysti dave nemokamai.Poros man uztenka iki 3 menesiu,aisku nezinau ar as cia labai gerai darau taip ilgai juos nesiodama.Anksciau vision express pirkdavau,tai tiek ,kad kitos firmos,bet analogiski lesiai 120lt g.gif
Atsakyti
Labukas, norejau paklausti tu kas nesioja stiprius akinukus. Na 4 metus nesiojau vien lesius, tai siandien isigijau ir akinius akytem pailsinti, tad kazkaip keista, uzsidedi akinius vienaip matai, uzsidedi lesius, ir vel kol akys pripranta. Tai ar taip nuolatos bus ar kaip. Gal ne tokius akinius parinko? g.gif g.gif g.gif Ar taip bus visada jei po darbo dienos issiimsiu lesius ir uzsidesiu akinius, tai kazkaip kitoks jausmas. Nesuprantu as biski toje vietoje schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Jetau bijau kad dar nesubloginciau savo akiu taip kaitaliodama g.gif
Atsakyti
Avietytė, gal tiesiog su akiniais ar su KL jautiesi komfortabiliau, arba nepataikyta su akinukų ir lęšių stiprumu, t.y. skiriasi dioptrijomis, kažkas stipresnis iš jų nei kitas.

Dar norėjau paklausti, šiandien teko būti vakarėlyje ir visą parą išbuvau su Pure Vision lęšiais. Akis labai skauda, raudonos verysad.gif kokius mėnesinius lęšius galėtumėte rekomenduoti, kad galėčiau išbūti parą su lęšiais ir, kad nebūtų tokių pasekmių. Ar aš čia per daug noriu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Avietytė @ 2007 04 13, 20:55)
Labukas, norejau paklausti tu kas nesioja stiprius akinukus. Na 4 metus nesiojau vien lesius, tai siandien isigijau ir akinius akytem pailsinti, tad kazkaip keista, uzsidedi akinius vienaip matai, uzsidedi lesius, ir vel kol akys pripranta.

Iš savo patirties galiu pasakyt, kad turėtum įprasti. Ir man taip buvo, kai nutariau akinukus pasidaryt, tai pirmą dieną darbe tik ašarojau ir į kompą žiūrėt net negalėjau. Pripratau gal per savaitę, iš pradžių panešiodavau akinius ne darbe, paskui pamažu ir į darbą pradėjau dėtis. Dabar jau normaliai viskas, nesijaučia diskomforto, po darbo dažniausiai lęšius išsiimu ir deduosi akinukus.

QUOTE(s@gute @ 2007 04 14, 15:28)
Akis labai skauda, raudonos  verysad.gif  kokius mėnesinius lęšius galėtumėte rekomenduoti, kad galėčiau išbūti parą su lęšiais ir, kad nebūtų tokių pasekmių. Ar aš čia per daug noriu  rolleyes.gif

Esu ir aš buvusi apie parą su įvairiais lęšiais, bet man nieko, tik truputį sudirgo akys. Stengiuosi taip algtis kuo rečiau, tik tada, kai tikrai nėra sąlygų išsiimti lęšių.
Gal reakcija labiau nuo akių jautrumo priklauso?
Atsakyti
QUOTE(s@gute @ 2007 04 14, 14:28)
Avietytė, gal tiesiog su akiniais ar su KL jautiesi komfortabiliau, arba nepataikyta su akinukų ir lęšių stiprumu, t.y. skiriasi dioptrijomis, kažkas stipresnis iš jų nei kitas.

Dar norėjau paklausti, šiandien teko būti vakarėlyje ir visą parą išbuvau su Pure Vision lęšiais. Akis labai skauda, raudonos  verysad.gif  kokius mėnesinius lęšius galėtumėte rekomenduoti, kad galėčiau išbūti parą su lęšiais ir, kad nebūtų tokių pasekmių. Ar aš čia per daug noriu  rolleyes.gif

o ar lašini dirbtines ašaras? Jei nėra uždegimo, tai tiesiog paraudo del sausų akių.
Atsakyti
QUOTE(eglužė @ 2007 04 14, 23:04)
o ar lašini dirbtines ašaras? Jei nėra uždegimo, tai tiesiog paraudo del sausų akių.

Nelašinu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(s@gute @ 2007 04 14, 15:28)
Dar norėjau paklausti, šiandien teko būti vakarėlyje ir visą parą išbuvau su Pure Vision lęšiais. Akis labai skauda, raudonos  verysad.gif  kokius mėnesinius lęšius galėtumėte rekomenduoti, kad galėčiau išbūti parą su lęšiais ir, kad nebūtų tokių pasekmių. Ar aš čia per daug noriu  rolleyes.gif

Manau, kad cia viskas nuo akiu jautrumo labiausiai priklauso. Siaip ilgesniam nei 12 val. vienu kartu nesiojimui rekomenduoja silikoninius lesius, juose lyg ir tie akies baltymai ne taip renkas. Bet as pati tai negaliu ilgai vis teik nesiot lesiu, net jei ir neprirukytoj aplinkoj bunu, bet vakare ima skaudet akis, noris issiimt lesius.
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 04 12, 00:00)
laba 4u.gif as irgi optikos pasaulyje pirkau,nesioju 30days&nights-84 lt,skysti dave nemokamai.Poros man uztenka iki 3 menesiu,aisku nezinau ar as cia labai gerai darau taip ilgai juos nesiodama.Anksciau vision express pirkdavau,tai tiek ,kad kitos firmos,bet analogiski lesiai 120lt g.gif

Neblogai, kad skysti nemokamai dave, kazi kokios talpos? Na as irgi nesioju ilgiau nei rekomenduoja - menesines linzes irgi mazdaug iki 3 men. isnesioju, bet stengiuos labai gerai priziuret jas. Klausiau kazkada gydytojos optikoj, ar labai rizikuoju taip darydama, sake, tai normalu, nes priklauso nesiojimas nuo akies baltymu isskyrimo - pas vienus daugiau buna, tai gali net ir viso menesio neistempt su menesinem linzem, kiti ir ilgiau gali, priklauso nuo to, ar komfortiskai akys jaucias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 15 balandžio 2007 - 14:49
QUOTE(s@gute @ 2007 03 31, 18:43)
Man net daktarė optikoj sakė, kad būtinai reikia silpnesnių nei akiniai. Man pasitvirtino. Vieną sykį turėjau tokio stiprumo, kaip ir akiniai, galva svaigo ir šiaip labai nekomfortabilu buvo.

Akinių stipresnių reikia tik dėl to, kad jie toliau nuo pačios akies, t.y. jie juk nepriglunda taip arti kaip kontaktiniai lęšiai. Maždaug vienos ar pusantros dioprtijos skirtumas tarp lęšių ir akinių būna.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2007 04 15, 13:53)
Manau, kad cia  viskas nuo akiu jautrumo labiausiai priklauso. Siaip ilgesniam nei 12 val. vienu kartu nesiojimui rekomenduoja silikoninius lesius, juose lyg ir tie akies baltymai ne taip renkas. Bet as pati tai negaliu ilgai vis teik nesiot lesiu, net jei ir neprirukytoj aplinkoj bunu, bet vakare ima skaudet akis, noris issiimt lesius.
Papildyta:
Neblogai, kad skysti nemokamai dave, kazi kokios talpos? Na as irgi nesioju ilgiau nei rekomenduoja - menesines linzes irgi mazdaug iki 3 men. isnesioju, bet stengiuos labai gerai priziuret jas. Klausiau kazkada gydytojos optikoj, ar labai rizikuoju taip darydama, sake, tai normalu, nes priklauso nesiojimas nuo akies baltymu isskyrimo - pas vienus daugiau buna, tai gali net ir viso menesio neistempt su menesinem linzem, kiti ir ilgiau gali, priklauso nuo to, ar komfortiskai akys jaucias.

tada pirkau 3 poras,tai prie kiekvienos po buteli skyscio dave smile.gif tiksliai nepasakyciau talpos,bet manau 300 gramu tikrai smile.gif ir kokybe gera.Turint omeny,kad linzes issiimu ne taip ir daznokai,tai man to skycio ilgam uztenka.Dazniausiai kam isdovanoju mirksiukas.gif
Atsakyti
O ar normalu, kad akys sausėja nuo lęšių? Įsidėjau šiandien pirmą kartą, nusipirkau specialių lašų į akis, bet vistiek sausos:(
Atsakyti
Man irgi akys paraudonuoja būnant ilgesnį laiką su KT - pvz. virš dvylikos valandų. Kadangi, esu naujokas elgiantis su KT (tai tik mano antrosieji KT) tai galvojau, jog netinka KT manosioms akims. Šiuo metu nešioju Jonhson n Jonhson Acuve su hydraclear

Ar užektų dirbtinių ašarų, kad dingtų akių paraudimas? Kažkur skaičiau, kad tas akių paraudimas - tai išsiplėtusios akių kraujagyslės, o dirbtinės ašaros, kraujagysles 'sutraukia atgal'.
Ir antra: man užtenka žinoti savo KT stiprumą, jei aš norėčiau pirkti kitoje optikoje? Kažkur skaičiau, kad renkant KT okulistė nustatinėja ir kažkokias sferas blush2.gif
Atsakyti