Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

paprastai lesiai parenkami pagal dioptrijas, spindulio vieta ir diametra. Ir geroje optikoje tikrai paprasys siuos parametrus nurodyti. As lesius nesioju kazkur 8-9 metai, bet pastaruoju metu pradejo labai akys nuo ju raudonuoti. Dirbtines asaros nelabai padeda.Taigi, perejau prie akiniu.
Beje, per ta visa laika, kol nesiojau lesius, tik viena karta pasitaike, kad isigijau per didelio diametro lesius, (t.y. pardave net nepaklause) kurie plaukiojo po akis smile.gif Teko ismesti. doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Nuejau i vaistine, sakau nesioju KT, noreciau drekinamuju lasu, tai man padave, kuriu informaciniame lapelyje parasyta: "preparatas padeda sumazinti nemalonius pojucius, sudirgus akims del vejo, dulkiu, KT ir t.t." O skiltyje kada negalima vartoti parasyta, jog netinka, kai nesiojami MINKSTI KT.
Gal galite pasakyti, kas tada tie minksti KT? Ir kokie buna kieti KT? Nes bijau lasint, dar uzdegima pasidarysiu sau... g.gif
Aciu uz ats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reicel @ 2007 05 06, 21:01)
Gal galite pasakyti, kas tada tie minksti KT? Ir kokie buna kieti KT? Nes bijau lasint, dar uzdegima pasidarysiu sau...  g.gif
Aciu uz ats smile.gif

Šiaip jau "minkšti" yra ko gero visi dabar įprastai nešiojami kontaktiniai lęšiai... g.gif Kieti - tai tokie, kurie nelankstūs, nekeičiantys formos. Teko išbandyt prieš 14 metų... biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Miaška,2007 05 06, 21:48]
Šiaip jau "minkšti" yra ko gero visi dabar įprastai nešiojami kontaktiniai lęšiai... g.gif Kieti - tai tokie, kurie nelankstūs, nekeičiantys formos. Teko išbandyt prieš 14 metų... biggrin.gif

Aciu uz atsakyma. O tie lasiukai tada isvis neaisku kam skirti. Lasinsiu tik su akinukais budama. Ir dar nuo ju kazkaip liejas kelias minutes akyse... zodziu, Hypromeloza-P nepirkite (antikreklama - sorry.. tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 05 06, 21:48)
Šiaip jau "minkšti" yra ko gero visi dabar įprastai nešiojami kontaktiniai lęšiai... g.gif  Kieti - tai tokie, kurie nelankstūs, nekeičiantys formos. Teko išbandyt prieš 14 metų... biggrin.gif

Aš kietus nešioju ax.gif Minkštų niekaip nepritaiko doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, as irgi neseniai istojau i kontaktiniu lesiu kluba biggrin.gif Nes akiniai jau juodai uzknise buvo, zavesio jie tikrai man nepridedavo schmoll.gif Kontaktinius lesius pirma karta gyvenime isidejau maziau nei pries menesi. Bet jau ismokau ir greitai isideti, ir issiimti smile.gif
Norejau jusu eksperciu paklausti keleta klausimuku:
1. Koki skysti naudojate lesiu plovimui, t.y. ka pilate i konteineriuka? Nes tas, kuri gavau nemokamai su akcija pirkdama Johnson & Johnson Acuvue su Hydraclear lesius, jau eina i pabaiga, ten tik 60 ml buvo...
2. Kokios talpos ir kainos tu skysciu buna mzdg?
3. Ir dar, koki skysti naudojate i akis lasinti? Man siaip kol kas normaliai toleruoja akys tuos lesius, t.y. akys neraudonuoja, bet del visa ko manau butu gerai tureti ir toki daikta su savim. Nes kartais vakarais (ypac jei kur ilgiau uzsibunu, ar pries tai nakti mazai miegojus), tai biski jauciasi, kad akys pavargusios, lyg ir jauciu lesiu konturus, bet neraudonuoja ir lesiai tikrai nepernesioti...
4. Dar girdejau, kad per daznai lasinti i akis tuos lasus nera gerai. Nes tada akis pripranta ir pati saves nedrekina, t.y. tinginiauja smile.gif Ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(nikute @ 2007 05 07, 14:24)
Aš kietus nešioju  ax.gif  Minkštų niekaip nepritaiko  doh.gif

Ojei... doh.gif Pratinausi prie kietų gal metus, niekaip nepripratau, akys bijojo dienos šviesos, ašarojo... Minkšti lęšiukai tapo tikra atgaiva smile.gif

QUOTE(orange @ 2007 05 11, 21:33)
Norejau jusu eksperciu paklausti keleta klausimuku:
1. Koki skysti naudojate lesiu plovimui, t.y. ka pilate i konteineriuka? Nes tas, kuri gavau nemokamai su akcija pirkdama Johnson & Johnson Acuvue su Hydraclear lesius, jau eina i pabaiga, ten tik 60 ml buvo...
2. Kokios talpos ir kainos tu skysciu buna mzdg?
3. Ir dar, koki skysti naudojate i akis lasinti? Man siaip kol kas normaliai toleruoja akys tuos lesius, t.y. akys neraudonuoja, bet del visa ko manau butu gerai tureti ir toki daikta su savim. Nes kartais vakarais (ypac jei kur ilgiau uzsibunu, ar pries tai nakti mazai miegojus), tai biski jauciasi, kad akys pavargusios, lyg ir jauciu lesiu konturus, bet neraudonuoja ir lesiai tikrai nepernesioti...
4. Dar girdejau, kad per daznai lasinti i akis tuos lasus nera gerai. Nes tada akis pripranta ir pati saves nedrekina, t.y. tinginiauja  smile.gif Ar tai tiesa?

1. Nusipirk tokį patį ir pilstyk, tikrai rasi toje pačioje optikoje, kurioje gavai kartu su lęšiais. Arba vaistinėse.
2. Talpos pačios įvairiausios, didžiausia lyg ir 355 ml, tokią ir perku, kai namie, o komandiruotėms - mažesnę. Kainos labai svyruoja, nuo keliolikos iki ~30 Lt. Bet užtenka ilgam.
3. Nelašinu nieko.
4. Tą patį girdėjau ir aš smile.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif

noreciau dukrai nupirkti kontaktinius lesius tik nezinau kokie butu geriausi? be to kuo skiriasi miksti nuo kietu ir kurie geresni? gal galetumet kokia nors firma ir optika patarti kur isigyti? ir dar domintu kainos kokios yra smile.gif smile.gif

labai aciu smile.gif

dar norejau paklausti nuo keliu metu rekomenduojama jas nesioti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunele:): 12 gegužės 2007 - 20:32
Svekutės smile.gif

Noriu Jūsų patarimo: Nusprendžiau įsigyti vienadienius KL spalvotus, ir kai paklausiau optikoj, kuom skiriasi paprasti ir su spalva, pasakė, kad spalvoti labiau dėl mados, jie nelinkę prisitaikyti prie akies. (Čia man tai pasakė juodė UK(Londonas), tad nusprendžiau pasikonsultuoti su Jumis mirksiukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(puciuko mamyte @ 2007 05 15, 13:02)
Svekutės smile.gif

Noriu Jūsų patarimo: Nusprendžiau įsigyti vienadienius KL spalvotus, ir kai paklausiau optikoj, kuom skiriasi paprasti ir su spalva, pasakė, kad spalvoti labiau dėl mados, jie nelinkę prisitaikyti prie akies. (Čia man tai pasakė juodė UK(Londonas), tad nusprendžiau pasikonsultuoti su Jumis mirksiukas.gif ).

Laba 4u.gif Na kiek aš žinau tai ar paprasti ar su spalva - nėra skirtumo. Kai sakiausi savo lęšius konsultantė klausė gal noriu su spalva, kad įdomiau būtų. Paklausus kuo skirias, atsakė kad nei kaina nei "veikimas" nesiskiria, tik spalvotus reik užsakyt kad parvežtų. Taigi jei lęšiai reikalingi tik pramogai - drąsiai pirk, tik susižiūrėk dioptrijas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke_v @ 2007 05 21, 14:39)
Laba  4u.gif  Na kiek aš žinau tai ar paprasti ar su spalva - nėra skirtumo. Kai sakiausi savo lęšius konsultantė klausė gal noriu su spalva, kad įdomiau būtų. Paklausus kuo skirias, atsakė kad nei kaina nei "veikimas" nesiskiria, tik spalvotus reik užsakyt kad parvežtų. Taigi jei lęšiai reikalingi tik pramogai - drąsiai pirk, tik susižiūrėk dioptrijas wink.gif

Dėkui už atsakymą thumbup.gif . Aš kiekviena dieną jų nenešiosiu, tai pabandysiu su spalva, ydomiau bus lotuliukas.gif . Toje optikoje lietuvaitė pasirodo dirba tai su ja pakalbėjau, sako, spalvoti ar nespalvoti prisitaiko taip pat, gal pas juodzius akys kitokios tada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2007 05 11, 22:02)
2. Talpos pačios įvairiausios, didžiausia lyg ir 355 ml, tokią ir perku, kai namie, o komandiruotėms - mažesnę. Kainos labai svyruoja, nuo keliolikos iki ~30 Lt. Bet užtenka ilgam.

As perku 375ml uz 25 LT smile.gif
Atsakyti