QUOTE(XXXXXX @ 2007 11 28, 20:40)
ir mano mazei tas pats.Ir maitinu versiena beveik kiekviena diena.Tik kad nelabai ji valgo.
aš savo mažajam kartais išvirtą sumaltą mėsytę (jautieną ar veršieną) sumaišau su obuolių tyrele, tada skaniai suvalgo

Dar maišau ją su daržovėm, grikių dribsniais, žodžiu, bandau sumaitinti tą dienos normą visais įmanomais būdais
QUOTE(aistene @ 2008 06 01, 22:27)
mano vaikuciui hb buvo 112, tai girdziau foline rugsti ir granatu sultis - dejau i burnyte po viena seklyte ir pirstais suspasdavau, kad isbegtu sultys. Manau tai padejo, dabar hb 130

dar lb gerai kelia hb kiausinio trynys, aisku, tik naminio ir juodieji ikrai
Dėl granatų ir aš esu girdėjusi, kad jų sultys netgi vadinamos antruoju krauju. Juose labai daug susikaupia vitamino C, kuris, kaip žinia, padeda įsisavinti augalinės kilmės geležiai. Iš daržovių geležimi vertingi dar yra špinatai, porai, brokoliai. Putpelės kiaušiniuose taip pat itin daug geležies, didesniems vaikams netgi patariama juos valgyti su lukštu (išviręs jis būna labai minkštas ir trapus). O dėl ikrų net nežinau, tokiam mažam aš dar pabijočiau jų duoti
QUOTE(deima15 @ 2008 06 05, 23:31)
Jei mamyte pati maitina MP tai nebutinai vaikui duoti gelezies, pati mamyte gali ja gerti, o vaikelius su pieneliu jos gaus. Ir aisku mamyte turi valgyti visaverti maista.
dėl šito drįsčiau abejoti, nes jei vaikeliui, maitinamam MP, išsivysto mažakraujystė, vadinasi, geležies nepakanka mamos organizmui. Mamai pradėjus vartoti geležies preparatus, pirmiausia jos organizmas puls atstatinėti trūkstamas atsargas, tai kaži, ar tam vaikučio pieneliui kas beliks, nebent tik po tam tikro laiko

Taigi, jei mažyliui reikia skubaus gydymo, manau, kad toks variantas netinka
The one who follows the crowd will usually get no further than the crowd. The one who walks alone, is likely to find himself in places no one has ever been. Albert Einstein