QUOTE(Bahama mama @ 2008 06 10, 00:01)
Liepaegle, kaip tik norėjau tavęs klaust, ar laikėtės kažkokios dietos? Nes man taip sunku savo mažąjį išmaitint per dieną be jokio pienuko (kelis kartus jau buvau sugriešyjusi ir daviau mišinuko ryte atsigerti

). Visgi jam dar nė pilnų metukų nėra, dar ir taip sunku sumąstyti, kuo maitinti per dieną, kad kuo įvairesnis maistas būtų. O kai išbraukė gyd. mums iš meniu pieną ir jo produktus, tai kažkokia katastrofa

. Košių jis pas mane nėra super mėgėjas, mėsytę suvalgo kiek priklauso, bet tai čia tik 2 maitinimai per dieną susidaro (kruopų košė ir mėsa su daržovėm). O tų visų vaisinių tyrelių ir duoniukų aš kaip ir neskaičiuoju prie rimto maisto, čia tik užkandis tarp maitinimų. Tai ir galvoju, ar labai jau čia pakenktų tie 200 ml mišinuko per dieną

Parašyk prašau truputį daugiau, ką ir kaip jūs valgėt tuos 3 mėn. kol atstatinėjot geležį

Ir ar po to gydymo kurso jūs dar vartojot kažkokį geležies preparatą ar kokius nors papildus, kad palaikyt reikiamą Hgb lygį?
na žinok, specialios dietos jokios nesilaikėm

aš MP jau nebemaitinau tuo metu, pieno mišinukų jis nė į burną neimdavo, taip pat ir paprasto pieno nemėgo (nebent su košėm), bet jogurtus, varškytes, kefyrą laaabai mėgdavo, ir as tų dalykų neribodavau, tik tiek, kad tą geležies preparatą sugirdydavau, kai valgydavo mėsytę. Ką čia dar daugiau duodavau... žemuogių (kol buvo sezonas), grikių kruopų, burokėlių sriubos (jis ją labai mėgsta),
spanguolių trintų su cukrum ir su vandeniu (

), Magonijos minėtą kokteiliuką (dažniausiai savaitgaliais, pirkdavau tokių sulčių Sulčių bare ir skiesdavau su vandeniu), ... O šiaip labai tiksliai net ir negaliu pasakyt, ką jis valgydavo be to, ką aš duodavau, nes tuo metu mes jį vedėm pas auklę, tai žinai, kažko ypatingo tikrai neruošdavo

o tai, ka valgydavo patys ir jų vaikiukas. Na, ir aišku, dar svarbu grynas oras ir lakstymas lauke, bent jau aš tikiu, kad daugumą medžiagų daug geriau įsisavina organizmas, būdamas lauke

Po viso Ferum Lek kurso jokių geležies preparatų nebedavėm, o papildų ar vitaminukų karts nuo karto duodu, bet daugiau ligų profilaktikai, nes Hb tikrai, kiek darėm kraujo tyrimus, buvo ties aukštutine riba.