Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

QUOTE(Magonija @ 2008 06 10, 16:14)
Jo pabandyk tikrai turetu padeti drinks_cheers.gif

šiandien nupirkau Maximoj ekologiškų prekių skyrelyje buteliuką ekologiškų burokėlių-obuolių sulčių ir jau daviau mažiukui, truputį praskiedusi virintu vandenuku, atsigerti. Tai net stebėjausi, kaip skaniai jis jas išgėrė, beveik pilną buteliuką iškart thumbup.gif Tai dabar ir duosiu jei ne kasdien, tai kas antrą dieną. Spausčiau pati, bet kad dabar tos daržovės jau tokios varganos parduotuvėse, suvytusios, palauksim šviežių. O tada jau vitamininsimės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 06 10, 19:53)
šiandien nupirkau Maximoj ekologiškų prekių skyrelyje buteliuką ekologiškų burokėlių-obuolių sulčių ir jau daviau mažiukui, truputį praskiedusi virintu vandenuku, atsigerti. Tai net stebėjausi, kaip skaniai jis jas išgėrė, beveik pilną buteliuką iškart  thumbup.gif Tai dabar ir duosiu jei ne kasdien, tai kas antrą dieną. Spausčiau pati, bet kad dabar tos daržovės jau tokios varganos parduotuvėse, suvytusios, palauksim šviežių. O tada jau vitamininsimės  biggrin.gif

drinks_cheers.gif rolleyes.gif Aš mačiau tik burokėlių g.gif reiks išbandyti, bet maniškis ir taip labai mėgsta vakuotus urokėlius kur su obuolių sultimis gaminus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 06 10, 00:01)
Liepaegle, kaip tik norėjau tavęs klaust, ar laikėtės kažkokios dietos? Nes man taip sunku savo mažąjį išmaitint per dieną be jokio pienuko (kelis kartus jau buvau sugriešyjusi ir daviau mišinuko ryte atsigerti  blush2.gif ). Visgi jam dar nė pilnų metukų nėra, dar ir taip sunku sumąstyti, kuo maitinti per dieną, kad kuo įvairesnis maistas būtų. O kai išbraukė gyd. mums iš meniu pieną ir jo produktus, tai kažkokia katastrofa  doh.gif . Košių jis pas mane nėra super mėgėjas, mėsytę suvalgo kiek priklauso, bet tai čia tik 2 maitinimai per dieną susidaro (kruopų košė ir mėsa su daržovėm). O tų visų vaisinių tyrelių ir duoniukų aš kaip ir neskaičiuoju prie rimto maisto, čia tik užkandis tarp maitinimų. Tai ir galvoju, ar labai jau čia pakenktų tie 200 ml mišinuko per dieną  g.gif Parašyk prašau truputį daugiau, ką ir kaip jūs valgėt tuos 3 mėn. kol atstatinėjot geležį  4u.gif Ir ar po to gydymo kurso jūs dar vartojot kažkokį geležies preparatą ar kokius nors papildus, kad palaikyt reikiamą Hgb lygį?  rolleyes.gif

na žinok, specialios dietos jokios nesilaikėm blush2.gif aš MP jau nebemaitinau tuo metu, pieno mišinukų jis nė į burną neimdavo, taip pat ir paprasto pieno nemėgo (nebent su košėm), bet jogurtus, varškytes, kefyrą laaabai mėgdavo, ir as tų dalykų neribodavau, tik tiek, kad tą geležies preparatą sugirdydavau, kai valgydavo mėsytę. Ką čia dar daugiau duodavau... žemuogių (kol buvo sezonas), grikių kruopų, burokėlių sriubos (jis ją labai mėgsta), spanguolių trintų su cukrum ir su vandeniu ( thumbup.gif ), Magonijos minėtą kokteiliuką (dažniausiai savaitgaliais, pirkdavau tokių sulčių Sulčių bare ir skiesdavau su vandeniu), ... O šiaip labai tiksliai net ir negaliu pasakyt, ką jis valgydavo be to, ką aš duodavau, nes tuo metu mes jį vedėm pas auklę, tai žinai, kažko ypatingo tikrai neruošdavo ax.gif o tai, ka valgydavo patys ir jų vaikiukas. Na, ir aišku, dar svarbu grynas oras ir lakstymas lauke, bent jau aš tikiu, kad daugumą medžiagų daug geriau įsisavina organizmas, būdamas lauke rolleyes.gif Po viso Ferum Lek kurso jokių geležies preparatų nebedavėm, o papildų ar vitaminukų karts nuo karto duodu, bet daugiau ligų profilaktikai, nes Hb tikrai, kiek darėm kraujo tyrimus, buvo ties aukštutine riba. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepaegle @ 2008 06 11, 10:35)
na žinok, specialios dietos jokios nesilaikėm  blush2.gif aš MP jau nebemaitinau tuo metu, pieno mišinukų jis nė į burną neimdavo, taip pat ir paprasto pieno nemėgo (nebent su košėm), bet jogurtus, varškytes, kefyrą laaabai mėgdavo, ir as tų dalykų neribodavau, tik tiek, kad tą geležies preparatą sugirdydavau, kai valgydavo mėsytę. Ką čia dar daugiau duodavau... žemuogių (kol buvo sezonas), grikių kruopų, burokėlių sriubos (jis ją labai mėgsta), spanguolių trintų su cukrum ir su vandeniu (  thumbup.gif ), Magonijos minėtą kokteiliuką (dažniausiai savaitgaliais, pirkdavau tokių sulčių Sulčių bare ir skiesdavau su vandeniu), ... O šiaip labai tiksliai net ir negaliu pasakyt, ką jis valgydavo be to, ką aš duodavau, nes tuo metu mes jį vedėm pas auklę, tai žinai, kažko ypatingo tikrai neruošdavo  ax.gif o tai, ka valgydavo patys ir jų vaikiukas. Na, ir aišku, dar svarbu grynas oras ir lakstymas lauke, bent jau aš tikiu, kad daugumą medžiagų daug geriau įsisavina organizmas, būdamas lauke  rolleyes.gif  Po viso Ferum Lek kurso jokių geležies preparatų nebedavėm, o papildų ar vitaminukų karts nuo karto duodu, bet daugiau ligų profilaktikai, nes Hb tikrai, kiek darėm kraujo tyrimus, buvo ties aukštutine riba.  4u.gif

thumbup.gif šaunu tikiuos ir mum viskas bus čiki piki, nes praait vasarą ir tūrėjom 140Hb rolleyes.gif bet va aip jūsų reikaliukai su mėsytę g.gif nes aš vargstu begalo jis tik pajunta jautiena iš kart spjauna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepaegle @ 2008 06 11, 10:35)
na žinok, specialios dietos jokios nesilaikėm  blush2.gif

labai ačiū tau už info 4u.gif

QUOTE(wikonda @ 2008 06 11, 11:11)
bet va aip jūsų reikaliukai su mėsytę g.gif nes aš vargstu begalo jis tik pajunta jautiena iš kart spjauna verysad.gif

na taip, jautiena turi tą savo specifinį skonį (būtent dėl jo aš jos ir nemėgstu blush2.gif ). gal tada pabandyk mažiukui virt veršieną, jos kvapas ir skonis švelnesnis. Ir gal virdama kokių prieskoninių žolių truputuką įdėk (petražolių ar kokio raudonėlio) ar citrinos įlašink, gal kažkiek permuš kvapą g.gif Net nežinau, ką čia dar patarti. Sakau, mano mažius, nors man buvo labai keista, labai skaniai valgė virtą maltą jautieną, sumaišytą su obuolių tyrele tongue.gif Dar skaniai suvalgo sumaišytą su pirktine bulvių-moliūgų tyre (ji irgi tokia saldoka), į ją dar truputėlį sviestuko įdedu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 06 11, 11:11)
bet va aip jūsų reikaliukai su mėsytę g.gif

na, maniškis tai mėgsta pavalgyt (nors kudutis toks rolleyes.gif ), tai dažniausiai problemų nebūna, bet kartais kai nenori valgyt (gal tingi kramtyt, neįsivaizduoju), tai as jam sutrinu viska į tyrelę su smulkintuvu, ir tokia valgo. o jautieną labai mėgsta Hipp'o smile.gif gal ir didokas jis jau tokioms tyrelėms, bet kai nebūna laiko gamint, tai nuperku indelį, sušveičia su malonumu ax.gif vis geriau negu nieko.
šiaip aš irgi dažniausiai faršą perku ir verdu tokią pusiau sriubą, pusiau troškinį (na, čia savaitgaliais, nes jau pradėjom į darželį leisti, tai kiek auklėtoja pasakoja, ten dažniausiai viską sušveičia).
arba jei vaikas sriubą mėgsta, tai galima stiprų mėsos sultinį išvirt (ir mėsos galima nebeduot), įverti gabalą mėsos į puodą (į šaltą vandenį) ir verdi uždengus puodą, paskui visokių daržovių pridedi; neva mėsa tampa beverte, užtat sultinys thumbup.gif
Atsakyti
Oi ačiu mergaitės už patarimus, nes jau pabodo kepti tuos kotletus, nes tik juos ir tevalgo iš raudonos mėsytės doh.gif blush2.gif Troškinį ir aš darau, bet vistiek nesukramto pilnai tik sultys iš mėsytės iščiulpia ir išspjauna blush2.gif O blenderio neturiu tiesiog jo niekad nereikėjo unsure.gif Žinokit vis dažniau mintis kirba ir man nupirkti vyresniems tos Hippo tyrelės su mėsyte tongue.gif Gamint netingiu visai namie su juo 24val., per parą karsta.gif lotuliukas.gif Ojei šaunu, kad jau į daržiuką leidi Liepa egle kiek tavo sunyčiui smile.gif aš sakiau, kad iki kitų metų luktersime.
Atsakyti
wikonda, maniškiui 2 m 3 mėn ax.gif į darželį prieš du mėnesiukus tik pradėjom keliaut smile.gif oj, aš iš pradžių iš viso vos ne vien Hipp'ais maitinau blush2.gif bet paskui pradėjau ir pati šį tą paruošt vis. Smulkintuvo ir man beveik nereikėjo, bet vėliau visgi pradėjau daugiau naudot, tikrai, kartais vis nevalgo kažko gabalais, o tyrelės pavidalu - mielai bigsmile.gif
Atsakyti
na va, pasidarėm šiandien tyrimą, tai Hgb per mėn. pakilo nuo 108 iki 113 - ne taip greit, kaip aš tikėjausi, bet vis postūmis į priekį rolleyes.gif Kol kas į normos ribas telpam (nors ir prie apatinės ribos), žiūrėsim, ką ryt pasakys hematologė ax.gif Svorio tai mažai tepriaugom, tik 150 g, bet užtat ūgio 1,5 cm (mums čia labai daug biggrin.gif ). Bet pažiūrėjau šįryt į tą savo vaiką, tai net širdį suspaudė - toks jau baltas, kaip popieriukas. Karščiai atlėgo, teks leisti dienas parke.
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 06 12, 08:55)
...Svorio tai mažai tepriaugom, tik 150 g, bet užtat ūgio 1,5 cm (mums čia labai daug  biggrin.gif ). Bet pažiūrėjau šįryt į tą savo vaiką, tai net širdį suspaudė - toks jau baltas, kaip popieriukas. Karščiai atlėgo, teks leisti dienas parke.

tarp kitko, ir mano mažiuko svoris labai vangiai augo, kaip metukų svėrė apie 10 kg, per antrus metus tik 2 kg. priaugo (nors valgo tai ojojoj kiek), o į ūgį tai daug pasistiebė thumbup.gif
o kad nebūtų toks baltas, kuo daugiau lauke būkit, daug judrių žaidimų ir vaisių uogų daržovių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 06 12, 08:55)
na va, pasidarėm šiandien tyrimą, tai Hgb per mėn. pakilo nuo 108 iki 113

Oi, tai liuks bigsmile.gif sakyčiau neblogai rolleyes.gif Ir mes riebaliukus auginamės po to nelemto rotoviruso unsure.gif , tai nepilną kilą jau turim thumbup.gif iš ligoninės vos pats ėjo ant kojyčių toks nusilpęs buvo, bet dabar doh.gif lotuliukas.gif Mes nespėsim lašinukų užsiauginti visus iškratysim, nes judrumas blink.gif nesvietiškas biggrin.gif Bahama mama žinok mano burbulis irgi buvo perbalęs, tai žiūrėjau į jį ir ašaros riedėjo paakiai pamėlę verysad.gif bet pasitaisė mūsų sveikatytė, o grynas oras vaistas nr.,1 rolleyes.gif Mes kitaip ir pavalgyt žmoniškai negalim unsure.gif tik po lauko kerta už du tongue.gif Bus viskas gerai mirksiukas.gif
QUOTE(liepaegle @ 2008 06 12, 18:09)
tarp kitko, ir mano mažiuko svoris labai vangiai augo, kaip metukų svėrė apie 10 kg, per antrus metus tik 2 kg. priaugo (nors valgo tai ojojoj kiek), o į ūgį tai daug pasistiebė thumbup.gif
o kad nebūtų toks baltas, kuo daugiau lauke būkit, daug judrių žaidimų ir vaisių uogų daržovių  mirksiukas.gif

O mes metukų tik 9kg svėrėm blush2.gif ar valgo jūsų bananus g.gif nes maniškis net užuost nenori schmoll.gif neįsiūlysi nė per kur, o iki metukų po cielą bananą suvalgydavo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikonda: 12 birželio 2008 - 21:51
QUOTE(wikonda @ 2008 06 12, 21:50)
O mes metukų tik 9kg svėrėm blush2.gif ar valgo jūsų bananus g.gif nes maniškis net užuost nenori  schmoll.gif neįsiūlysi nė per kur, o iki metukų po cielą bananą suvalgydavo blink.gif

tai dar mažiau jūsiškis svėrė (jei tiksliai, mūsų svoris 9,900 kg buvo). banananus vienu metu labai mėgo, bet, įtariu, atsivalgė, nes jau kelis mėnesius beveik nenori niekad irgi.. bet jei sutrinu sumaišius su obuoliu, arba su kokiu pienišku kokteiliu tai eina mirksiukas.gif
Atsakyti