Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

Vaikuciui 7,5 men, nuo 5,5 geriam ferrum lek. Hemoglobinas buvo 111, dabar 112. Gerai, kad bent nepamazejo, et didelio pagerejio irgi nesijaucia. Geriam po puse saukstuko. Gal permazai..? Kokia doze gydytojai skiria kitiems mazyliams? O gal dantukai kalti, nes visa sita laika dygsta... Ir apetitas pas vaika nera geras.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif
Mano suneliui kai buvo 1 metukas daktare irgi nustate per zema gemoglobina, sake kad reikes pagerti FEROGLOBIN sirupa, bet mes dar turejome skista kalcijo, ir vitamino D, patvarkem mityba ir viskas susireguliavo, Bet reikalas tame, kad as tokia panikojancia mamyte iskart nupirkau ta Feroglobina, kuri net ne buvom istraukes is dezutes, vakar perziurejau kad 2010 02 men baigsis galiojimas, tai gal kam prireiks tai kreipkites atidosiu uz simboline kaina 20lt, turiu kvita mokejau 37.44, ir recepta net radau blush2.gif
Atsakyti
Atsiprasau ne zinojau kad vaistu siulyti negalima, nezinau dabar kaip istrinti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(bjolla @ 2009 12 29, 12:30)
Sveikos,

mum taip pat mažakraujystė. gal ir kvailai atrodo, bet dėl to kaltinu pediatrę. jos nuomone, jei svoris geras, tai ir kraujas geras. kraują tyrėė tik kai buvo mažius mėnesiuko.

drinks_cheers.gif pilnai sutinku, pas ,mus lygiai tas pats, tik maniske ziauriai nevalgi yra, nuolatos serga! as jau itariau, bet pediatras man ta lentele vis rodo, kad ji normos ribose ribose pagal svori ir ugi tai atseit viskas ok. ... kol neatsidurem reanimacijoj , nes buvo eilinis anoreksijos priepolis ir dehydratavo, plius bronchitas,. tada padare krauja, buvo 8 men [pirma syki !] ir rado mazakraujyste - Hb -90 !
geriam ferrum lek lietuvoj pirkta, pakeitem pediatra, anam parasiau toki emaila, isdejau i suns dienas, net jo sekretore skambino atsiprasyt, bet kas is to....

QUOTE(Axxa @ 2010 01 14, 10:58)
, bet po to pusę metų gėriau Tardyferon ir atsistatė ir geras buvo visą nėštumą.

as pirma nestuma lakiau tardyferona, bet sunkiai kilo, paskui vaistinej patare jo negert, nes lab sunkiai isisavinamas, si nestuma geriu ferumglobin...
Atsakyti
QUOTE(Bluebell @ 2010 01 27, 14:45)
as pirma nestuma lakiau tardyferona, bet sunkiai kilo, paskui vaistinej patare jo negert, nes lab sunkiai isisavinamas, si nestuma geriu ferumglobin...

g.gif keista, aš irgi linkusi į mažakraujystę ir vis su ja kovoju. esu išbandžiusi visokiausius geležies praparatus ir vienintelis, kuris turėjo poveikį buvo būtent tardiferonas. Visi kiti man neturėjo jokio efekto g.gif
O šiaip tai geriausias vaistas jautienos steikiukai blush2.gif Ir šiaip raudona mėsa, kiaulienos kepenėlės, paštetai (tik darau namuose, o ne pirktinius). Pastaruosius tik nėščioms reikia riboti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 01 15, 00:04)
Vaikams:

1 d. 135 – 160
2 – 6 d. 120 – 150
14 – 23 d. 127 – 187
24 – 37 d. 103 – 179
40 – 50 d. 90 – 103
2 – 2,5 mėn. 92 – 150
5 – 7 mėn. 101 – 129
8 – 10 mėn. 105 – 129
11 – 13,5 mėn. 107 – 131
1,5 – 3 m. 108 – 128
5 m. 111 – 143
10 m. 119 – 147
12 m. 118 – 150
15 m. 128 – 168

mano sūnui 8men. Hgb-116 ir gydytoja šiandien patarė gert feroglobiną. Bet taigi normos ribose g.gif Negi tikrai jie į vaikus žiūri kaip į suagusius, negi normų nežino? doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, Siandien mums lygiai trys menesiukai, lankemes pas gydytoja (atrode, kad viskas gerai), pirma karta daveme kraujuka. Skambina sivakar gydytoja (nors pati buciau skambinusi rytoj ryte) ir sako, kad mazyles Hmg 97, mazakraujyste, ir liepe gerti Ferrum Lek. Pagal lentele, kur rasoma kokios normos Hmg kazkaip praleistas musu amzius:(. Galvojau rytoj pirkti Fe preparatu, tiesiog nezinau ka daryti, kai paskaitai kokie yra salutiniai poveikiai. Siaip, tai mazyle valgi, judri, rieciasi, kaip noretu sestis, gerai laiko galva. Tiesa, valgom misinuka. Gaila, kad ne puse metu mums, tai bandyciau naturaliai Hmg "pakelti". Tiesa, gydytoja nei apie folio ruksti, nei apie gelezies miltukus nieko nesake, gal kas gali patarti?Dekui:)
Atsakyti
QUOTE(galery @ 2010 03 03, 21:35)
Sveikutes, Siandien mums lygiai trys menesiukai, lankemes pas gydytoja (atrode, kad viskas gerai), pirma karta daveme kraujuka. Skambina sivakar gydytoja (nors pati buciau skambinusi rytoj ryte) ir sako, kad mazyles Hmg 97, mazakraujyste, ir liepe gerti Ferrum Lek. Pagal lentele, kur rasoma kokios normos Hmg kazkaip praleistas musu amzius:(. Galvojau rytoj pirkti Fe preparatu, tiesiog nezinau ka daryti, kai paskaitai kokie yra salutiniai poveikiai. Siaip, tai mazyle valgi, judri, rieciasi, kaip noretu sestis, gerai laiko galva. Tiesa, valgom misinuka. Gaila, kad ne puse metu mums, tai bandyciau naturaliai Hmg "pakelti". Tiesa, gydytoja nei apie folio ruksti, nei apie gelezies miltukus nieko nesake, gal kas gali patarti?Dekui:)

3 mėn. norma yra kaip ir 5-7mėn.
Atsakyti
Labukas ir mes jungiamės prie jūsų. Mums metai ir mėnuo, jau nuo pusės metukų vargstam su mažakraujyste. Turim atopinį dermatitą. Šią savaitę darėmės tyrimus, tai šiuo metu 109 hemoglobinas. Gėrėm homoferą, tačiau nuo jo alergizuoja doh.gif
Atsakyti
Mano sūneliui kraujukas buvo imtas 4 mėn. tai hemoglobinas buvo 130, o kai ėmė 10 mėn. (mano prašymu, nes girdėjau, kad per pirmus 6 mėn. išsenka vaiko organizme nuo mamos sukauptos geležies atsargos, be to, prieš nėštumą turėjau mažakraujystę (hemogl. 70), o III trim. buvo vos virš 110), tai buvo tik 114, tai gydytoja sakė, kad žemokas ir liepė mėnesį pagert Hemofer (pagal amžių ir svorį po 3 laš.x3k./d.).
Žiūriu pagal tą lentelę tai telpam į normas, bet gal gydytoja pagal kažką kitą žiūri... g.gif Bet kuriuo atveju tie lašiukai tikrai nepakenks, nes esant mažam hemoglobinui, smegenims ima trūkti deguonies ir gali lėtėti vystymąsis.
Atsakyti
As tai noreciau paklausti is kur tokios normos??? Is kokio saltinio??? tas normas parase viena panele - jauna pakankamai ir visos ta lentele cituoja blink.gif
gydytojos gal geriau zino normas, be to darant kraujo tyrima laboratorijoj yra prie tyrimo atsakymo prirasytos normos, kurios priklauso to vaiko amziui, kuriam daromas tyrimas
Noreciau paklausti negi visos Lietuvos vaiku gydytojos klysta ir visos laboratorijos taip pat? NEMANAU schmoll.gif
jei vaiko hemoglobinas zemas butina stengtis ji pakelti, nes kaip jau minejo ir viena mamyte, jis pernesa deguoni, o kai deguonies lygis organizme krenta, tai nera gerai - ypac mazam vaikui.
Atsakyti
musiskes 3 men HB buvo 86, pora dienu bandem Hemofer (netiko, pilva pute ir isbere), tad gydytoja liepe MAN gerti Ferum Lek, kad per piena maziukei eitu. Nuo jo isbere MANE. Tad neskaitant tu dvieju dienu, likusias 10 dienu gerem ABI homeopatinius zirniukus, kuriuos individualiai paskyre homeopatas. HB soktelejo iki 111 wink.gif sekmes visiems wink.gif
Atsakyti