Įkraunama...
Įkraunama...

Mažakraujystė

beveik metu ir 2 men vaikui hemaglobinas 101. CIa jau nerimauti? O daktare nieko net nepaskyre gerti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2009 10 01, 23:26)
beveik metu ir 2 men vaikui hemaglobinas 101. CIa jau nerimauti? O daktare nieko net nepaskyre gerti  g.gif

sveika,

mums 3 men. hemoglobinas dabar jau 106 ir geriam gelezi kad pakelti hemoglobina bent iki 110, o buvo pries 4 sav 91, tai gerem 2 sav folio rugsti, bet ji mums hemoglobino nekele sad.gif tada pradejom gert gelezi.

p.s. lankomes pas hematologa, o ne seimos gyd.

Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2009 10 01, 22:26)
beveik metu ir 2 men vaikui hemaglobinas 101. CIa jau nerimauti? O daktare nieko net nepaskyre gerti  g.gif

Manau prasykit siuntimo pas Hematologus. Hematologai padarys issamesnius kraujo tyrimus ir jums paciai bus ramiau. Hemaglobinas manau zemas pas jus, tik neaisku kokie kiti rodikliai.
Atsakyti
mano dvynukes dukrytes gime neisnesiotos,todel irgi turi mazakraujyste,vienos hemoglobinas 110,o kitos tik 97,mes geriam foline rugsti ir hemofero lasus,mums vaistukus paskyre isvaziuojant is gimdymo namu,ir liepe tirtis kraujuka kas tris savaites ax.gif
Atsakyti
o kokius gelezies preparatus savo mazyliams girdot? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrute @ 2009 11 06, 10:13)
mano dvynukes dukrytes gime neisnesiotos,todel irgi turi mazakraujyste,vienos hemoglobinas 110,o kitos tik 97,mes geriam foline rugsti ir hemofero lasus,mums vaistukus paskyre isvaziuojant is gimdymo namu,ir liepe tirtis kraujuka kas tris savaites ax.gif

2 mėn. vaikų hemoglobino norma 92-150, tad tavo mergytėms kaip ir nėra mažakraujystės g.gif
QUOTE(ciku_caku @ 2009 11 21, 18:36)
o kokius gelezies preparatus savo mazyliams girdot?  rolleyes.gif

Mano mažiui nepadėjo jokie geležies preparatai, išskyrus Amway geležį.
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2009 11 21, 20:36)
o kokius gelezies preparatus savo mazyliams girdot?  rolleyes.gif

Savo vaikui duodu AMWAY gelezies tabletes kramtomas ir butinai vitamino C, nes be joorganizmas neisisavina gelezies. taip pat butina ziureti vaiko mityba,vien preparatais kraujo nesutvarkysit schmoll.gif
Atsakyti
sveikos. Mano 3 men dukryte- tikras ligu masiukas sad.gif viduriuoja 3 men jau, nieko neranda, tyrimai nieko ypatingo be disbakteriozes nesako.... 3 sav serga sloga, karsciuoja nestipriai jau savaite, turi atopini dermatita, ir bla bla bla, bet gydytoja tik va dabar sumaste padaryti kraujo tyrima, ir tai, kazkodel mokama (15 lt...gmh), ir ka randa... kad kazkoks indeksas, rodantis organizmo alergija- 9,4, kai norma iki 3. Kraujas rodo virusine infekcija (atseit, sloga), bet blogiausia-kad kraujas per tirstas (kazkokiu ten per daug ar per mazai...) ir hemoglobinas- tik 86. Eina kalba apie 3 men kudiki. Sako, nueikit pas gastroenterologa ir prasykiters, kad guldytu i ligonine tyrimams.

Beje, suzinojusi sita dalyka, puoliau savojo hb kelti (nes tikriausiai irgi itin zemas), taciau isgerusi tardyferono tablete, pamaciau, kas nuo jos (gyd itaria) pasidare....vaikui pute pilva tiek, kad jis visa para praklyke vos ne dusdamas, (o dar sloga trukdo..), net su nerviniais traukuliais. Siaubingai isisigandau, bet gyd "nuramino", kad teks pagerti hemofer (ferumlec MAN israse, nes jie yra sokolado skonio, o vaikui jokiu sirupu ir vaistuku su "skoniais" negalima del alergijos).

as kelis sykius paklausiau, ar nereikia skubiai i ligonine, sake ne...
ir dar, kai is pirsto paeme krauja, jis tekejo istisai gal 45 minutes ne kiek nekresedamas...tai kaip kraujas gali buti per tirstas?
Atsakyti
manau kad mamytei kycia su mazyle reiketu pirmiausia pas alergologe apsilankyti, nes kiek teko skaityti aukstas hemoglobinas buna nuo alergijos, beje mano abu vaikuciai alergiski verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgelep @ 2009 12 20, 13:46)
manau kad mamytei kycia su mazyle reiketu pirmiausia pas alergologe apsilankyti, nes kiek teko skaityti aukstas hemoglobinas buna nuo alergijos, beje mano abu vaikuciai alergiski  verysad.gif

tai,kad rašė,kad vaikučio hemoglobinas žemas doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mano dukrytei mažakraujystę nustatė dar begulint po gimdymo kmuk ( buvo ant ribos, nepamenu tų skaičiukų ). Girdė ligoninėj folio rūgštį ir grįžusios namo dar mėnesį laiko gėrėm tų miltukų tirpalą. Susitvarkė. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgelep @ 2009 12 20, 13:46)
manau kad mamytei kycia su mazyle reiketu pirmiausia pas alergologe apsilankyti, nes kiek teko skaityti aukstas hemoglobinas buna nuo alergijos, beje mano abu vaikuciai alergiski  verysad.gif

pas alergologe buvom 5 savaiciu, irase atopini bei seborejini dermatita, cia viskas su tuo aisku. Tik hemoglobinas jos ZEMAs, ne aukstas g.gif As tai manau, kad nusilpom mes abi su maze, plius streso man buvo per jos tas ligeles, bet tikiu, kad atsigausim 4u.gif 4u.gif
Atsakyti