Įkraunama...
Įkraunama...

Anglų kalba mokykloje

QUOTE(vija @ 2008 10 27, 11:50)
Pratybose, mačiau, rašė pavienių raidžių eilutes, bet raidės gi lotyniškos abėcėlės, kokia prasmė jas rašyti? Čia gi išmokta jau pirmoj klasėj.

Girdėjau apie tą stovyklą. Papasakok, ar patiko, ar smagu buvo? Matyt reiks pasidomėt kitąmet, jei ir smagu, ir naudinga.

Na mūsiškiai tai ne raides rašo, o visokias ten užduotis sprendžia-man patinka pratybos.
O stovykloje tai jai labai patiko-grįždavo kupina įspūdžių ir geros nuotaikos. Mane dar net pamokydavo kai kurių angliškų žodžių.
Va čia šiek tiek apie tą mokyklą ir stovyklą
http://www.aisv.lt/index.php?id=173
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2008 10 26, 19:11)
Bet dabar mane pradėjo neraminti, va būtent garso TH tarimas  unsure.gif . Nemoku net parašyti, kaip jinai jį pradėjo tarti. Bet...jos mokytoja yra lenkė, o kiek man teko girdėti rusai (tie tai tikrai) ir lenkai ganėtinai keistai taria visus garsus.

Na labai svarbu, kad nepriprastų prie klaidingo tarimo - paskui perlaužti yra labai sudėtinga ir amžiams prisikabina tas keistas akcentas.

Mokytojos tarimo tikrai nepakeisite, o tai kad dalis mokytojų (ir lietuvių taip pat) turi itin stiprų akcentą - irgi ne naujiena. Jei taip nutiktų mano antrokei - iš karto investuočiau laiko ir pati padirbėčiau su ja, kad ištaisyčiau tarimą (aš kalbą moku, anglistė neesu). Jei nemokėčiau kalbos - kažkaip bandyčiau susiorganizuoti kelias privačias pamokėles ar kažką - nežinau.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2008 10 27, 09:26)
Vadovėlis man irgi pasirodė ne iš lengvųjų. Prikrauta tokių žodžių, kurių nežinia kada gyvenime prireiks, ypač visokie egzotiniai gyvūnai. Sunku pasakyt, ar tik maniškei per sunku ir nesudomina, ar visa klasė taip grybauja... Labiausiai nesuvokiu rašymo prasmės - šitiek rašyti kiekvieną pamoką, lietuviškai jie dar padoriai nemoka rašyt.

Man asmeniškai nepatinka anglistų mokymo stilius: kiekvienais metais mėtosi tarp vadovėlių. Trūksta nuoseklumo, sistemingo mokymosi. Manyčiau, kad pradedant mokytis reikia nuo elementarių kasdienių žodžių (prašau, ačiū, kaip sekasi ir t.t.). Jūsų mokytojos parinkta metodika atgrasis vaikus nuo mokymosi, nes tai jau sausas kalimas, o ne malonus mokymasis.
Atsakyti
sveikos mamytes ir teciai ,gal zinot kas susidure su tokia problema ,vaikai nesneka lietuviskai ,o prades gyventi Kaune nuo vasaros ka tokiem tevelems patartumet ,abu tevai lietuvei tiesiog nemokino ju lietuviu kalbos ,vaikams 7 ir 5metai sneka tik angliskai doh.gif i mokyklas anglijoj jau eina ir skaityti vyresnis jau moka
Atsakyti
patarciau bendrauti daugiau su bendraamziais,ziureti TV,jiems rodyti sakyti zodzius ir taip pamazu girdedami kalba isijungs,,,,arba eiti i kokius kursus...
Atsakyti
QUOTE(ingulikee @ 2009 04 06, 19:29)
sveikos mamytes ir teciai ,gal zinot kas susidure su tokia problema ,vaikai nesneka lietuviskai ,o prades gyventi Kaune nuo vasaros ka tokiem tevelems patartumet ,abu tevai lietuvei tiesiog nemokino ju lietuviu kalbos ,vaikams 7 ir 5metai sneka tik angliskai  doh.gif i mokyklas anglijoj jau eina ir skaityti vyresnis jau moka

su tokia problema nesusiduriau, bet jauciu ir man kiltu klausimas ka daryt, nes mano mazoji uzaugus jau Anglijoj ir kalba jos toli grazu nuo tobulos..

Pirmas dalykas ka patarciau, jei patrys teveliai nestresuoja del per didelio vaiko klaseje, 7-meti leisti i parengiamaja grupe darzelyje, jie ten daugiau zaidzia, nei sedi prie stalu ir mokosi..tai butu atsipalaidavimas vaikui po anglisku mokykslu, nes ten vaikuciai jau nuo 4 metu sedi uz suolu ir ziuri i lenta. Zaisdamas, neisitempes vaikas greiciau ismoktu lietuviu kalbos. Mazaji- tik i darzeli.. Jis pasivys savo bendraamzius daug lengviau..

Skaitymo angliskai 7 jau nepamirs, bet rasyba reikes gerokai patreniruoti, nes pas anglus reta mokykla moko dailyrascio, o ir jis kitoks nei lietuviskas.. O jei ir primirs angliskai skaityt- nemanau, kad beda, nemaisys mokytis skaityt lietuviskai..

na bent jau as tos mamytes vietoj taip daryciau..
Atsakyti
QUOTE(Markaurelija @ 2004 12 08, 15:18)
Sveikos mamytės,
norėčiau sužinoti, kaip sekasi jūsų aštuonmečiams mokytis anglų kalbos. Mane domina, ar šiuo metu  priimta tokia švietimo programa, pagal kurią nereikia vaikus mokyti tarimo, žodžių? ohmy.gif  Ar mokyklos mokytojai mano, jog tuo turėtų užsiimti tėvai (leisdami į kursus, patys mokydami, arba samdydami mokytojus). O gal problema mokytojoje? Parašykite, kaip sekasi Jūsų antrokėliams?

Laimingi tie vaikai, kurių Lietuvos mokytojai nemoko tarimo. Jeigu jūs gyventumėte Kinijoje ir norėtumėte savo vaikus leisti mokytis lietuvių kalbos, ar norėtumėte, kad lietuvių kalbos tarimo jūsų vaikus mokytų mokytojas - kinietis?

Atrodo suprantamai parašiau smile.gif Kas gali žiūrėti anglišką video, labai siūlau pažiūrėti ir paklausyti šitą. Čia žmogus kalba apie realius dalykus, kurie patikrinti praktikoje. Pagal šitą sistemą jie jau dirba daugiau kaip 25 metus.

David Long on the ALG Method

Ten iš viso 6 video. Jeigu norite padėti savo vaikams, skirkite savo laiko ir pažiūrėkite bent jau vieną iš jų.
Aš su savo dukra dirbu pakankamai, kas link anglų ir kai girdžiu kokio "tarimo" reikalauja jų mokytoja, tai... tiek to. Susilaikysiu. Būčiau labai patenkintas, jeigu mokykloje į tarimą apskritai niekas nekreiptų dėmesio.
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 04 15, 09:18)
Laimingi tie vaikai, kurių Lietuvos mokytojai nemoko tarimo. Jeigu jūs gyventumėte Kinijoje ir norėtumėte savo vaikus leisti mokytis lietuvių kalbos, ar norėtumėte, kad lietuvių kalbos tarimo jūsų vaikus mokytų mokytojas - kinietis?

Jei gerai supratau, jūs už tai, kad mūsų vaikus mokytų britai, amerikiečiai? Taip, dabar tai labai kieta ir madinga. Bet kaip tada mes patys išmokom anglų k.? Argi blogi buvo lietuviai anglistai tarybiniais laikais? Tai buvo vieni kiečiausių, šauniausių, labiausiai pažengusių mokytojų.
Aš už tai, kad lietuvius pradinukus užsienio kalbų mokytų tik lietuviai. Pirmiausia mokytojas turi mokėti savo gimtąją kalbą. Sakau iš patirties - slavų tautybės anglistė lietuviukus taip ir moko: "t-shirt" - "maikutė" ir pan. Man galvoje netelpa, kad mokykloje vaikai mokomi klaidingai! Jiems juk lietuvių k. rašinius reikės rašyti. O baigę mokyklas tegu eina į tobulinimosi kursus pas ką nori.
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2010 04 16, 13:00)
Jei gerai supratau, jūs už tai, kad mūsų vaikus mokytų britai, amerikiečiai? Taip, dabar tai labai kieta ir madinga. Bet kaip tada mes patys išmokom anglų k.? Argi blogi buvo lietuviai anglistai tarybiniais laikais? Tai buvo vieni kiečiausių, šauniausių, labiausiai pažengusių mokytojų.
Aš už tai, kad lietuvius pradinukus užsienio kalbų mokytų tik lietuviai. Pirmiausia mokytojas turi mokėti savo gimtąją kalbą. Sakau iš patirties - slavų tautybės anglistė lietuviukus taip ir moko: "t-shirt" - "maikutė" ir pan. Man galvoje netelpa, kad mokykloje vaikai mokomi klaidingai! Jiems juk lietuvių k. rašinius reikės rašyti. O baigę mokyklas tegu eina į tobulinimosi kursus pas ką nori.

Ne, aš būčiau labai patenkintas, jeigu mokytojai nereikalautų jokio tarimo, kadangi, mano kuklia nuomone norint kažko reikalauti, pirmiausia reikia tai parodyti. Tarpe kitų aš turiu ir karinį išsilavinimą ir ten buvo labai paprastas reikalavimas:

"показать, научить, потом - требовать."

Man nepatinka, kai kai kurie mokytojai pradeda ir užbaigia trečiuoju punktu wink.gif

Mano patirtis labai ribota, taigi galiu tik pasidalinti nuogirdomis, kurias išgirstu iš savo dukters. Taigi jos lietuvių kalbos mokytoja kalba taisyklinga lietuvių kalba.
Ar man kas nors galėtų pasakyti, kur dar yra kalbama tokia kalba (neskaitant televizijos žinių ir sveikinimų koncertų vedėjų). Kur gyvenime naudojama tokia kalba, kurios mokoma mokykloje. Asmeniškai aš realiame gyvenime nesu girdėjęs tokios kalbos. Taigi mano kuklia nuomone tai yra dirbtina. Galbūt aš kažko tai nesuprantu, bet tikrai neįsivaizduoju, kam gyvenime reikia dirbtinų dalykų. Dirbtinis medus, dirbtiniai ikrai, dirbtinės Monikos ir Žanai (dėl vardų nesu tikras - galiu ir suklysti mirksiukas.gif)

Man žmogus gatvėje kalbantis tokia kalba atrodytų mažų mažiausiai keistas g.gif
Bet čia gal tautiniai dalykai. Jeigu žiūrėsit amerikonišką arba rusišką filmą pamatysite, kad ten aktoriai kalba kaip žmonės. Pažiūrėkit lietuvišką - pamatysit klojimo arba šėpos teatrą...
Atsakyti
QUOTE(akagintaras @ 2010 04 21, 22:39)
Ne, aš būčiau labai patenkintas, jeigu mokytojai nereikalautų jokio tarimo, kadangi, mano kuklia nuomone norint kažko reikalauti, pirmiausia reikia tai parodyti. Tarpe kitų aš turiu ir karinį išsilavinimą ir ten buvo labai paprastas reikalavimas:

"показать, научить, потом - требовать."

Man nepatinka, kai kai kurie mokytojai pradeda ir užbaigia trečiuoju punktu wink.gif

Mano patirtis labai ribota, taigi galiu tik pasidalinti nuogirdomis, kurias išgirstu iš savo dukters. Taigi jos lietuvių kalbos mokytoja kalba taisyklinga lietuvių kalba.
Ar man kas nors galėtų pasakyti, kur dar yra kalbama tokia kalba (neskaitant televizijos žinių ir sveikinimų koncertų vedėjų). Kur gyvenime naudojama tokia kalba, kurios mokoma mokykloje. Asmeniškai aš realiame gyvenime nesu girdėjęs tokios kalbos. Taigi mano kuklia nuomone tai yra dirbtina. Galbūt aš kažko tai nesuprantu, bet tikrai neįsivaizduoju, kam gyvenime reikia dirbtinų dalykų. Dirbtinis medus, dirbtiniai ikrai, dirbtinės Monikos ir Žanai (dėl vardų nesu tikras - galiu ir suklysti mirksiukas.gif)

Man žmogus gatvėje kalbantis tokia kalba atrodytų mažų mažiausiai keistas  g.gif
Bet čia gal tautiniai dalykai. Jeigu žiūrėsit amerikonišką arba rusišką filmą pamatysite, kad ten aktoriai kalba kaip žmonės. Pažiūrėkit lietuvišką - pamatysit klojimo arba šėpos teatrą...

Mūsų lietuvių kalbos mokytoja irgi taisyklingai kalbėjo, taip pat ir nemažai kitų dalykų mokytojų. To aš pasiilgstu universitete, kai ateina visokie "kelinto šiandien", "įtakoti", "joooo" ar tiesiog pameti mintį skaičiuodamas kelintą kartą per pastarasias 2min dėstytoja ištarė "reiškias" doh.gif O paskui skundžias visi, kad baigęs universitetą žmogus nesugeba šnekėt rišliai ir padoriai, taigi iš ko mokomės... verysad.gif
Dėl anglų kalbos tarimo, manau nereik labai spaust tarti vienaip ar kitaip: a raidę tęst 1,1 ar 1,2 sekundės, bet pagrindinių taisyklių reiktų laikytis 4u.gif
Atsakyti
Tikriausiai as is tu atsilikusiuju busiu. Nes man grazu W.Sekspyro, A.Puskino, Maironio eiles originalo kalba. o jei ir musu vaikai mokysis amerikonisku filmu kalbos kur ten aktoriai kalba kaip žmonėsdoh.gif Bijau, kad nesusisnekesiu su jais... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žmogė: 23 balandžio 2010 - 08:06
QUOTE(vija @ 2008 10 25, 18:27)
Eilėraštis 25 psl - įmanoma jį išmokti mintinai taisyklingai tariant vos tik pradėjusiam mokytis?
Ką reiškia NEWT pati tik dabar sužinojau... blush2.gif
VULTURE, YAK, TURN INTO RAVENS, UNICORN, HATE - čia yra pirmus mėnesius besimokančiųjų aktyvusis žodynas?

Beje, pas jus mokytoja moko vaikus, kaip teisingai tarti garsus TH, anglišką R, sprogstamuosius T, P, K?

Netinkama programa visiškai (Esu AK mokytoja)
Atsakyti