nesenai gimdziusios mamytes pasidalinkit patirtim
ar mazylyje pries gimdyma dabar kas nors dar daro klizma?
QUOTE(jolituxs @ 2007 06 16, 12:48)
Per prievartą dabar niekur nebedaro. Tik pacientė turi žinoti, kad ji turi pasirinkimo teisę.
QUOTE(jolituxs @ 2007 06 16, 13:48)
Daro

QUOTE(BaltairJuoda @ 2007 05 10, 19:37)
Nors dar negimdžiau, bet domiuosi ir galiu paneigti informaciją, kurią čia parašėt (kursų metu galima konkrečiau išsiklausinėti). Mokėti niekam už nieką nereikia - tik už epidūrinį nuskausminimą yra nustatytas įkainis (200 lt). Jei gimdai be nuskausminimo, tuomet mokėti nereikia.
Kainos yra nustatytos, gydytojai gauna už gimdymo priėmimus iš ligonių kasų (taip tariant). Tačiau, jei nori gimdyti pas konkretų gydytoja, tai lyg ir nerašyta taisyklė, kad atsiskatai su juo, kadangi šis gydytojas aukoja savo laisvą laiką, atvyksta ne savo darbo metu ir pan. Akušerei duoti irgi neprivaloma, tačiau MGN akušerės labai malonios, ir tiesiog pačiam norisi atsidėkoti, kadangi gydytojai su personalu nesidalina
.
Kainos yra nustatytos, gydytojai gauna už gimdymo priėmimus iš ligonių kasų (taip tariant). Tačiau, jei nori gimdyti pas konkretų gydytoja, tai lyg ir nerašyta taisyklė, kad atsiskatai su juo, kadangi šis gydytojas aukoja savo laisvą laiką, atvyksta ne savo darbo metu ir pan. Akušerei duoti irgi neprivaloma, tačiau MGN akušerės labai malonios, ir tiesiog pačiam norisi atsidėkoti, kadangi gydytojai su personalu nesidalina

Atsiverskit www.gimdymonamai.lt (Mažylio gimdymo namų puslapis), įeikt į Klausimai- atsakymai ir paskaitykit, kiek kainuoja gimdymas. Pacituot ar ką? Klausimas nr.33.
33. Kiek kainuoja gimdymas?
Jeigu pageidauja moteris gydytojo globos gimdymo metu, kainuoja 460.88 lt.
Blogai domiesi. Arba netinkami informaciniai šaltiniai.
QUOTE(BaltairJuoda @ 2007 05 10, 19:37)
Nors dar negimdžiau, bet domiuosi ir galiu paneigti informaciją, kurią čia parašėt (kursų metu galima konkrečiau išsiklausinėti). Mokėti niekam už nieką nereikia - tik už epidūrinį nuskausminimą yra nustatytas įkainis (200 lt). Jei gimdai be nuskausminimo, tuomet mokėti nereikia.
.

ta taisyklė yra rašyta

QUOTE(jbs @ 2007 06 16, 12:57)
Atsiverskit www.gimdymonamai.lt (Mažylio gimdymo namų puslapis), įeikt į Klausimai- atsakymai ir paskaitykit, kiek kainuoja gimdymas. Pacituot ar ką? Klausimas nr.33.
Mažylyje dirbantys žmones (konkrečiai, kursus vedanti akušerė) sako lygiai tą patį, ką ir BaltairJuoda. manau, kad tai tikrai patikimas info šaltinis

QUOTE(Peledike @ 2007 06 16, 20:04)
Mažylyje dirbantys žmones (konkrečiai, kursus vedanti akušerė) sako lygiai tą patį, ką ir BaltairJuoda. manau, kad tai tikrai patikimas info šaltinis
mokėti reikia tik tuo atveju, jei renkiesi konkretų gydytoją ir tas mokestis yra įteisintas, t.y. turėtų būti mokamas į kasą

Žinoma, kad į kasą. Aš apie tai ir kalbu, kad gimdymas Mažylyje nėra nemokamas. Į kasą turi įplaukti 460,88 Lt, o kiek (ir ar) įplauks į gydytojo kišenę - gimdyvės reikalas

Noreciau pasiteirauti,o nuo kada uz gimdyma mokama
?kiek zinau anksciau tai buvo nemokama

QUOTE(sayonara2 @ 2007 06 17, 10:19)
Noreciau pasiteirauti,o nuo kada uz gimdyma mokama
?kiek zinau anksciau tai buvo nemokama 

Tai paskambinkit į Mažylį ir paklauskit, nuo kada ten už gydytojo priežiūrą gimdymo metu reikia 460,88 Lt mokėt į kasą. Data nenurodyta.
QUOTE(jbs @ 2007 06 17, 10:30)
Žinoma, kad į kasą. Aš apie tai ir kalbu, kad gimdymas Mažylyje nėra nemokamas. Į kasą turi įplaukti 460,88 Lt, o kiek (ir ar) įplauks į gydytojo kišenę - gimdyvės reikalas
Kadangi suma nurodyta ta, kuri mokama į kasą, tai gydytojas, negaudamas į kišenę, gali ir nesutikti atlėkti "pagal užsakymą". Čia kalbama ne apie konkretaus, o apie gydytojo apskritai priežiūrą gimdymo metu. Gimdymas Mažylyje nekainuoja, jei gimdymą priima tik akušerė.

Gimdymas Mažylio GN yra nemokamas

Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais apie šiuos gimdymo namus. Neseniai pagimdžiau ten savo sūnutį
Buvau susitarus su gydytoju, prižiūrėjo, ateidavo, paklausdavo, dėl to esu patenkinta. Kas man nepatiko: buvom prieš gimdymo nuėję su vyru apsitarti, ko mes norėtume, kaip viskas turėtų vykti. Tai kai jau gimė mažius, sulėkė visi, toks bruzdesys, vaikiuką ant krūtinės uždėjo, labai trumpai palaikė, mol, jau pliusą uždėjom. Paskui naujagimių slaugytoja jį pakišo po vandeniu
galvelę, veidą, būčiau pamačius, bučiau šaukus. Gi vaškinis dangalas apsaugo odelę nuo išsausėjimo, nereikia skubėt jo nuplaut, ypač po gimdymo, kai ir vaikiukui stresas. Paskui vaikiuką išnešė kitur skiepyt. Man tai viskas kažkaip labai valdiškai atrodė. Palyginus, kai beveik prieš pora metų gimdžiau dukružę VGN, labai didelis skirtumas. Ten jokio šurmulio, jokio skubėjimo, ramiai pabuvom po gimimo tik tryse, paskui atėjo naujagimių gydytoja, vaikiuką apšluostė, apžiūrėjo...
Labai nepatiko naujagimių slaugytoja, gal dėl to kad savaitgalis, nes ta kuri dirbo pirmadienį, tai matosi, kad žmogus savo darbą dirba su meile.
Šiaip bendras įspūdis geras. Gimdyklos jaukios, vonia labai sėkmingai pasinaudojau. Maistas simbolinis, reikia pasirūpinti pačiam.

Buvau susitarus su gydytoju, prižiūrėjo, ateidavo, paklausdavo, dėl to esu patenkinta. Kas man nepatiko: buvom prieš gimdymo nuėję su vyru apsitarti, ko mes norėtume, kaip viskas turėtų vykti. Tai kai jau gimė mažius, sulėkė visi, toks bruzdesys, vaikiuką ant krūtinės uždėjo, labai trumpai palaikė, mol, jau pliusą uždėjom. Paskui naujagimių slaugytoja jį pakišo po vandeniu

Labai nepatiko naujagimių slaugytoja, gal dėl to kad savaitgalis, nes ta kuri dirbo pirmadienį, tai matosi, kad žmogus savo darbą dirba su meile.
Šiaip bendras įspūdis geras. Gimdyklos jaukios, vonia labai sėkmingai pasinaudojau. Maistas simbolinis, reikia pasirūpinti pačiam.
QUOTE(jbs @ 2007 06 17, 09:30)
Kadangi suma nurodyta ta, kuri mokama į kasą, tai gydytojas, negaudamas į kišenę, gali ir nesutikti atlėkti "pagal užsakymą". Čia kalbama ne apie konkretaus, o apie gydytojo apskritai priežiūrą gimdymo metu. Gimdymas Mažylyje nekainuoja, jei gimdymą priima tik akušerė.

kam skleisti neteisinga informacija tokiu grieztu tonu

o budintis gydytojas gali nepriimt gimdymo nebent jei yra gimdymu bumas, nors kai gimdziau maziu gydytoja vistiek spejo atlekt, o kai gimdziau dicke, gimdziau viena, tai daktaras visa laika prasedejo salia, neisejo niekur

abu pagimdziau nesusitarus

Merginos pasakykit ka reikia imti i Mazylio GN? Kokius daiktus sau ir vaikeliui? Ar reikia patalines vyrui jeigu jis nores ten nakvot? Ar ja duoda ten ?