Motinos nesugeba suformuluoti atsakymo į klausimą - "kam reikalingi vaikai".
Tiesą sakant manęs tai nestebina. Bet smagu matyti beviltiškas pastangas sumenkinti patį klausimą ir jo autorių...
Medini, manes dabar niekas negali labiau sumenkinti, dabar mane tik stiprina
Na istikruju as nebijau net pats pasujuokti is saves, esu viskam atviras, imkite ir skaitykite mane..
O istikruju smagu stebeti moteriskaites, ir rimtas, ir pasimetusias, ir vaidinancias protingas, ir smaikscias.

Na istikruju as nebijau net pats pasujuokti is saves, esu viskam atviras, imkite ir skaitykite mane..
O istikruju smagu stebeti moteriskaites, ir rimtas, ir pasimetusias, ir vaidinancias protingas, ir smaikscias.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 22, 15:53)
Motinos nesugeba suformuluoti atsakymo į klausimą - "kam reikalingi vaikai".
Tiesą sakant manęs tai nestebina. Bet smagu matyti beviltiškas pastangas sumenkinti patį klausimą ir jo autorių...
Nu ne klausimas ne kam reikalingi, o kam reikia

Medinis ginamą neva menkinamą autorių aišku būtinai turi menkinti mamas? Reikia atsakymų? Prašom:
1. Vaikai reikalingi tam, kad turėtume iš ko mokytis būti žmonėm, kad netaptume sueižėjusiais cinikais ir mokytumėmės džiaugtis paprastais dalykais, o iš kitų paprastų nedaryti neišsprendžiamų problemų.
2. Vaikai reikalingi, nes nori susilaukti palikuonių su mylimu ir brangiu žmogum, nori tuo nauju "bendru" žmogučiu rūpintis ir auginti, žaisti, išliūdėt jo vaikiškus liūdesėlius ir t.t.
Nes jų dar negimusių jau lauki, pasiilgsti ir myli.
3. Vaikai santuoką daro prasmingą (niekas nesako, kad bevaikės santuokos nėra prasmingos, bet pilna šeima - šeima su vaikais)
4. Reikalingi, kad galėtume priglaust mažą žmogutį prie savęs ir jaustumėmės laimingi, kad mokytumėmės rūpintis ir būti atsakingi
5. Reikalingi, kad išsomozojęs ir kambarius ką tik nusiaubęs veidukas pasirodytų tarpdury ir pasakytų "mama, aš tave myliu", o tu iš to gerumo sutirptum.
6. Reikalingi, kad keltų rūpesčius, kad neužauštume tik į save žiūrėdami.
7. Reikalingi, kad turėtume kam vakare prisėdę skaityt pasakas ir t.t. ir pan. ir nepan.
Paprasčiau pasakyt? Reikalingi nes mes juos mylim, nes mes jų su savo žmogum labai laukėm.
Tik tema va vistiek nei šis nei tas...Gal geriau atidaryt iš esmės "Kam reikalingi žmonės?", ko jau čia smulkintis? Sobstvenno aš šitoj temoj matau tiesiog norą paerzint, bet mat jį bala - moterys į tokius klausimus neatsakinėja, nes paprastai toks klausimas net nekyla, nes tai savaime suprantama ir nefilosofuojama , o išgyvenama.
Kita vertus - skyrelis tėčio ar ne. Tai kur bent vienas tėčio atsakymas? Kaip suprantu irgi nesugeba atsakymo suformuluot?
Geros dienos. Diskusijoj ar kur ten nedalyvausiu, nebent ji persikeltų į skelbimų lentą kas ir panašu pagal pavadinimą

QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 16:05)
Kad skaityt tai kažkaip nelabai ką, atviruoli

QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 09:57)
Ar cia suo pakastas giliau?
Kieno šuo?

Karbyne,isvaliojai mane kaip suda miltuose.
QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 17:45)
Karbyne,isvaliojai mane kaip suda miltuose.
Nu tu sakai tu žinai, aš kai tokiais darbais neužsiimu, tai negaliu pasakyt panašu į tai ar ne.

QUOTE(Medinis @ 2007 03 22, 16:31)
Dovana kieno kam? Ar galima pasirinkti dovaną kokios nori (pareikšti pageidavimus?).
Vaikas yra dovana mamai ir tėčiui, jeigu ką... Nejaugi taip sunku suprasti?

Papildyta:
QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 17:05)

Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2007 03 22, 16:53)
Bet smagu matyti beviltiškas pastangas sumenkinti patį klausimą ir jo autorių...
niekas čia nebando vaidinti nei protingų, nei šmaikščių. Ir tuo labiau niekam nereikia dėti beviltiškų pastangų kažką sumenkinti.
Ar tu menkas, ar protingas, ar medinis, ar geležinis, pasako paties autoriaus išsakyta nuomonė.

Na va, vel eilini karta, moteriskes ilindusios i teciu skyreli uzsipuole vyrus
As tai manau, kad temos autorius, tokia absurdiska tema uzvede vien tam, kad sulauktu arsiu diskusiju ir paerzintu moteriskaja gimine
O jei atsakyt i netikslu klausima "kam reikia vaiku?", tai ju reikia ne tik moterims, bet ir vyrams. Zmones, kaip ir visi kiti gyviai aplinkui, yra gamtos uzkoduoti daugintis ir pratesti savo gimine, todel kartais sunku paaiskinti, kodel vaiku reikia ir neretai vienu neapsiribojama. Be to, labai daznai tuo klausimu iniciatyva rodo vyrai (cia jau is savo patirties sakau
)

As tai manau, kad temos autorius, tokia absurdiska tema uzvede vien tam, kad sulauktu arsiu diskusiju ir paerzintu moteriskaja gimine

O jei atsakyt i netikslu klausima "kam reikia vaiku?", tai ju reikia ne tik moterims, bet ir vyrams. Zmones, kaip ir visi kiti gyviai aplinkui, yra gamtos uzkoduoti daugintis ir pratesti savo gimine, todel kartais sunku paaiskinti, kodel vaiku reikia ir neretai vienu neapsiribojama. Be to, labai daznai tuo klausimu iniciatyva rodo vyrai (cia jau is savo patirties sakau

Ar galime sakyti, tie kurie pamyli ir pridaro keliom moteriskaitem vaiku yra evoliuciskai geriau issivyste, nes jis sugeba suviliuoti daugiau pateliu?
Kodel jus juos tobulesnius vadinate "kiaulemis"?
QUOTE(Viesulas @ 2007 03 23, 00:01)
Ar galime sakyti, tie kurie pamyli ir pridaro keliom moteriskaitem vaiku yra evoliuciskai geriau issivyste, nes jis sugeba suviliuoti daugiau pateliu?
Na ir kodel gi jūs tokios blogos nuomonės apie save?....

QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 23:01)
Koks elgesys, toks ir pavadinimas

QUOTE(Viesulas @ 2007 03 22, 23:01)
Taip, be abejo - galime. O galime ir nesakyti.

QUOTE(Karbynė @ 2007 03 22, 17:40)
Medinis ginamą neva menkinamą autorių aišku būtinai turi menkinti mamas? Reikia atsakymų? Prašom:
1. Vaikai reikalingi tam, kad turėtume iš ko mokytis būti žmonėm, kad netaptume sueižėjusiais cinikais ir mokytumėmės džiaugtis paprastais dalykais, o iš kitų paprastų nedaryti neišsprendžiamų problemų.
2. Vaikai reikalingi, nes nori susilaukti palikuonių su mylimu ir brangiu žmogum, nori tuo nauju "bendru" žmogučiu rūpintis ir auginti, žaisti, išliūdėt jo vaikiškus liūdesėlius ir t.t.
3. Vaikai santuoką daro prasmingą (niekas nesako, kad bevaikės santuokos nėra prasmingos, bet pilna šeima - šeima su vaikais)
4. Reikalingi, kad galėtume priglaust mažą žmogutį prie savęs ir jaustumėmės laimingi, kad mokytumėmės rūpintis ir būti atsakingi
5. Reikalingi, kad išsomozojęs ir kambarius ką tik nusiaubęs veidukas pasirodytų tarpdury ir pasakytų "mama, aš tave myliu", o tu iš to gerumo sutirptum.
7. Reikalingi, kad turėtume kam vakare prisėdę skaityt pasakas ir t.t. ir pan. ir nepan.
Kadangi pirmas bandymas pagrįsti savo pasirinkimą turėti vaikų, tai pabandykime pažvelgti atidžiau.
1. Ar girdėjote apie tokį dalyką - "jie gyvena iš vaikų pašalpų"? Taigi vaikų (nors ir 10) turėjimas nedaro žmonių "geresniais". Džiaugtis paprastais dalykais daug geriau galima neturint vaikų, nes vaikai jau reikalauja sudėtingesnių ir dalykų ir santykių. Atmetamas.
2. Ar žinote kiek vaikų gimsta tėvams nesusituokus? Pažiūrėkite vienišų mamų skyrelyje, kur vaikai dar negimė, bet "mylimo ir brangaus žmogaus" nėra. Tie vaikai niekada neturės tėvo (nesiplėsiu apie kitas iš to kylančias pasekmes). Atsižvelgiant į tai, ką pasakiau, negaliu prieštarauti prieš argumentą "reikalingi, nes nori".
3. Turbūt pati matote, kad prieštaraujate sau. Bevaikės santuokos (tame tarpe ir vyresnių žmonių) nėra beprasmės, bet vaikai jas daro prasmingas. Argumentas atmetamas.
4. Išmokti rūpintis ir būti atsakingais reikėtų prieš priimant sprendimą turėti vaikų. "Treniruokitės ant kačių", kaip sakė klasikas. Beje, vaikų namuose pilna paliktų vaikų, kurie yra nelaimingi, kurie auga nepatirdami tam tikros rūšies dėmesio. Manau žmogus (na tas - iš didžiosios raidės) neturėtų galvoti apie savo vaikus, kol nors vienas auga be tėvų.
5. Arba sutirptum, arba su vamzdžio galu pridaužytum iki samonės netekimo. Pavyzdžius skaitykite kriminalinėje kronikoje.
6. Nesupratau ką reiškia "neužauštume".
7. Kova su nuoboduliu? Rimtas argumentas, jam prieštarauti sunku. Kiekvienas kovoja su juo kaip sugeba.
Nenoriu nieko įžeisti, tiesiog norėjau atkreipti dėmesį į keletą netikslumų.
Papildyta:
QUOTE(viltuke @ 2007 03 22, 22:24)
Na va, vel eilini karta, moteriskes ilindusios i teciu skyreli uzsipuole vyrus
1. As tai manau, kad temos autorius, tokia absurdiska tema uzvede vien tam, kad sulauktu arsiu diskusiju ir paerzintu moteriskaja gimine
2. O jei atsakyt i netikslu klausima "kam reikia vaiku?", tai ju reikia ne tik moterims, bet ir vyrams.
3. Zmones, kaip ir visi kiti gyviai aplinkui, yra gamtos uzkoduoti daugintis ir pratesti savo gimine, todel kartais sunku paaiskinti, kodel vaiku reikia ir neretai vienu neapsiribojama.
4. Be to, labai daznai tuo klausimu iniciatyva rodo vyrai (cia jau is savo patirties sakau
)

1. As tai manau, kad temos autorius, tokia absurdiska tema uzvede vien tam, kad sulauktu arsiu diskusiju ir paerzintu moteriskaja gimine

2. O jei atsakyt i netikslu klausima "kam reikia vaiku?", tai ju reikia ne tik moterims, bet ir vyrams.
3. Zmones, kaip ir visi kiti gyviai aplinkui, yra gamtos uzkoduoti daugintis ir pratesti savo gimine, todel kartais sunku paaiskinti, kodel vaiku reikia ir neretai vienu neapsiribojama.
4. Be to, labai daznai tuo klausimu iniciatyva rodo vyrai (cia jau is savo patirties sakau

1. Kodėl tema absurdiška? Tai vienas geriausių mano matytų klausimų SM forume.
2. Autorius gal pataisys, bet klausimas "kam?" ko gero skirtas priežąsčiai. O gal ir ne

3. Sunku kodėl? Nes niekada apie tai negalvojote, ar tiesiog manote neturinti pakankamai sugebėjimų atsakyti į šį klausimą?
4. Kiek vyrų jau norėjo nuo jūsų vaikų, kad darote išvadą "labai dažnai"?