Įkraunama...
Įkraunama...

Kepsniai

QUOTE(violina @ 2005 11 04, 16:13)
Noreciau paprasyti patarimo blush2.gif  Kai kepu ismusta plona kepsni-viskas gerai. Kai tik storesni (netgi riebesne vistienos kulsele)- pavirsius gaunasi skanus, o vidurys be skonio ir be druskos. Ir gerai itrinu visokiais prieskoniais(bent jau man taip atrodo smile.gif  ir pamarinuoju per nakti-visvien tas pats verysad.gif Gal tikrai daug daugiau druskos ar prieskoniu reik?


Tikriausiai del to, kad tikrai per mazai prieskoniu dedi, o tu pabandyk marinuojant ideti majonezo (kokio nors astresnio, ne svelnaus), labai pagerina skoni ir suminkstina mesyte. smile.gif
Atsakyti








Kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais

Jums prireiks:
• 250 g pievagrybių
• 2 šaukštų sviesto
• 2 šaukštų miltų
• 1/8 l grietinės
• 1/8 l baltojo vyno
• druskos
• maltų baltųjų pipirų
• 1 kiaušinio
• 8 plonų virto kumpio riekelių
• 2 mažų pomidorų
• 75 g tarkuoto žementalio ar kito sūrio
• petražolių





Gaminimas:
Pievagrybių griežinėlius pakepiname su sviestu ir išgriebiame. Į karštus riebalus suberiame miltus, pagardiname baltuoju vynu bei grietine (arba grietinėle) ir pakaitiname, kol padažas sutirštės. Nukeliame nuo viryklės ir pagardiname prieskoniais. Sudedame pakepintus pievagrybius, įmušame kiaušinį, suberiame sūrį. Gerai išmaišome. Ant kumpio riekelių uždedame įdaro, susukame kūgius ir sudedame į aliejumi pateptą kepimo indą. Papuošiame pomidorų griežinėliais ir pabarstome druska. Kumpio suktinukus ir pomidorus galima pabarstyti tarkuotu sūriu. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol apskrus.
Priedai – traškios ir gaivios paprikų salotos su prieskoninių žalumynų užpilu, skrudinta kvietinė duona.
Tai puikus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Gražiais suktinukais galima pavaišinti netikėtus svečius. Į stalą patiekiame tame pačiame inde, kuriame buvo iškepti.
Atsakyti
Kiaulienos sprandinės kepsneliai

Jums prireiks:
• 500 g kiaulienos sprandinės
• 2 valgomųjų šaukštų garstyčių
• 2 valgomųjų šaukštų raudonojo vyno acto
• druskos
• pipirų


Gaminimas:
Sumaišykite garstyčias, actą, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite supjaustytą riekelėmis kiaulienos sprandinę. Marinuokite apie 3 val. Ant grotelių kepkite apie 10 min.
Patiekite kepsnį su virtomis apkeptomis bulvėmis, keptomis ant grotelių daržovėmis – paprika, cukinija, pomidorais.
Atsakyti
Sultingas kiaulienos kepsnys

Jums prireiks:
• 4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
• Marinatui:
• žiupsnelio grūstų pipirų
• ½ šaukšto garstyčių
• 1 arb. šaukštelio medaus
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
• skiltelės česnako
• druskos
• ½ apelsino sulčių
• grūstų pipirų
• 50-70 g sauso raudonojo vyno

Gaminimas:
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
Atsakyti
Galiu pasiūlyti tikrai paparastus ir skanius kepsniukus smile.gif Tereikia faršo ir paukštienos odelių farša paruošti kaip paprastiems kotletams ir susukti į odeles, pašauti į orkaitę ir kepti Kas mėgsta į faršą galima įdėti maltų grybų. thumbup.gif
Atsakyti
Jei tingite stovėti prie keptuvės ir paskutinę valandą prieš sulaukiant svečių norite palikti pasigražinimui brunette.gif , siūlau kepsnį orkaitėje. Jis mūsų namie neturi pavadinimo, vadinam paprasčiausiai:
KEPSNYS SU SŪRIU
-0.5 kg faršo;
-0.5 stiklinės džiuvėsių;
-2 kiaušiniai;
-pagal skonį druskos, pipirų;
-5-6 svogūnai;
-200 g sūrio (kad gerai tarkuotųsi);
-200 g neriebaus majonezo;
-prieskonių savo nuožiūra.
Faršas, kiaušiniai ir džiuvėsiai, pagal skonį pridėjus druskos, pipirų ir maltos mėsos prieskonių, suminkomi ir išklojama riebalais patepta skarda. Ant faršo lygiu sluoksniu užklojamas sluoksnis griežinėliais supjaustytų svogūnų. Toliau tolygiai užpilstomas majonezas, o ant viršaus užtarkuojamas sūris. Galima uždėlioti pertažolių, kitų žalumynų, apibarstyti mėgstamais priekoniais. Dedama į šaltą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Kas mėgsta gali į faršą įdėti smulkintų grybų, visai negadina skonio
Kepsnio užtenka 6-7 žmonėms essen.gif
Atsakyti
QUOTE(sharka111 @ 2003 12 18, 12:58)
Kepsniai su suriu:
Reikia 1kg farso,200g varskes,3 riekiu mirkyto batono,1 kiausinio,priekoniu,fermentinio surio.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.Pliusai-nereikia stoveti prie keptuves ir vartyti,labai skanu.Minusai-labai tingisi plauti skarda. dry.gif Kaledom manau,ypac tiks.

Oi, kaip skanu thumbup.gif . Tik aš dėjau 600g faršo, ne 1kg. Dėjau vištienos, o dar jei sumalti krūtinėlių tai išvis būtų pasaka...O jau vyrui kaip patiko( ojis visai vištienos nemėgsta) drinks_cheers.gif . O kas svarbiausia kad labai paprasta ir greita padaryt, įkišai į orkaitę ir laisva essen.gif
Atsakyti
QUOTE(sharka111 @ 2003 12 18, 12:58)
Kepsniai su suriu:
Reikia 1kg farso,200g varskes,3 riekiu mirkyto batono,1 kiausinio,priekoniu,fermentinio surio.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.Pliusai-nereikia stoveti prie keptuves ir vartyti,labai skanu.Minusai-labai tingisi plauti skarda.


thumbup.gif katlietkos, o kad skardos plaut nereiktų, kepiau ant kepimo popieriaus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(širdute @ 2004 01 08, 14:36)
As irgi kepu mesyte orkaiteje. Supjaustyta mesyte reikia pamust,det i skarda, ant jos riekutem pjaustyta svoguna, tada majonezo, o ant majonezo surio. Net is anksto mesos nemarinuoju ir neprieskoninu- majonezas ir suris pakankamai skonio suteikia. Bent jau man l. skanu  thumbup.gif  O svarbiausia nereikia ilgai terliotis ir prie plytos stovet  wink.gif

Aš vakar tokį kepiau iš žuvies, net odos nelupau, tik kaulus išėmiau thumbup.gif
Atsakyti
toks vaizdas, kad niekas nieko negamina vieni ir tie patys kepsniaijuk ir paprastus kepsnius apkepus dar truputi patroskini su darzovemis o i poabaiga idei grietines valgyti, taip skanu, ar bandete kas
reikia kursus ruosti maisto gaminimo
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2007 09 26, 22:42)
toks vaizdas, kad niekas nieko negamina vieni ir tie patys kepsniaijuk ir paprastus kepsnius apkepus dar truputi patroskini su darzovemis o i poabaiga idei grietines valgyti, taip skanu, ar bandete kas
reikia kursus ruosti maisto gaminimo


Aš už drinks_cheers.gif
Atsakyti
o as neseniai labai skanius kepsnius gaminau, pati sumasciau patiekala, paragaukite ir jums patiks
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU VYNO PADAZU
Kalakutienos krutinele pamusame apibarstome prieskoniais kokiais norime truputi palaikome, apvoliojame miltuose, apkepame.
Sudedame i puoda, su morkomis, svogunais, cesnakais.
Paruosiame toki padaza troskinimui
pora puodeliu vandens sultinio kubelis sutrupinamas ismaisoma idedam pora sukstu majonezo, pora grietines, arbatinis saukstelis garstyciu, truputis medaus, ismaisoma supilama ir troskinama apie 15 - 20min. po to ipilama puse stiklines vyno ir dar patroskinama 5 min.,atidengus.
valgoma su salotomis ir ivairiais garnyrais
Atsakyti