Įkraunama...
Įkraunama...

Kepsniai

QUOTE(Limcamca @ 2007 11 13, 15:05)
Kepimo popierius paprastai būna pritaikytas kepimui ir nelabai jo jau reikia tepti.


Ačiū labai už pagalbą žengiant pirmuosius žingsnius kulinarijos pasaulyje biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 11 13, 15:05)
Kepimo popierius paprastai būna pritaikytas kepimui ir nelabai jo jau reikia tepti. Bet šiaip nepakenks, jei kažkiek ar aliejaus užpilsi, ar sviestu tiesiog ištepsi.

Jei parašyta 1 kg, tai reiškiasi, nepjaustytą, visą gabalą ir ištepk ir iškepk. Tiesa, gali pradurti skylutes, arba kryžmai įpjauti, tada greičiau iškeps ir mėsa sultingesnė bus  mirksiukas.gif

Skanaus gaminimo  4u.gif

MAN KALAKUTIENA SAUSAIS MAISTAS
Atsakyti
Gal kas pasakys kaip iskepti tokius kepsnius "kaip kavinese" buna?
Vyras vis tokiu praso doh.gif o man tokie nesigauna doh.gif
Nu as turiu galvoje ten su vosokiais "pribumbasais" t.y. morkom,grybais, agurkais viduje ir pan?
Papildyta:
ir dar ar juos reikia kepti keptuveje ar orkaiteje?
Atsakyti
as kai kepbdavau su obuoliu apvoliotu medum ir cinamonu, tai dedavau i skarda viena ismusta kepsni tada idara ir ant virsaus kita ismusta kepsni ir pasauni i orkaite


o siuo metu man parinka paprikos idarytos farsu su suriu ir kepti orkaitej, mmm kaip skanu tongue.gif

o vienas is greiciau paruosiamu patiekalu tikriau paprastesniu, tai supjaustyt smulkiais gabaliukais kumpi ar vistienos file ir imust 3 kiausinius, 3 krakmolo saukstus 3 majonezo siektiek tamato, aisku ziurint kiek mesos tai ir kiekius didint ar mazint reik. ir pora dienu pasimarinuoja ir iskepi keptuvej. prieskoniu nepamirst idet:) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(širdute @ 2004 01 08, 15:36)
As irgi kepu mesyte orkaiteje. Supjaustyta mesyte reikia pamust,det i skarda, ant jos riekutem pjaustyta svoguna, tada majonezo, o ant majonezo surio. Net is anksto mesos nemarinuoju ir neprieskoninu- majonezas ir suris pakankamai skonio suteikia. Bent jau man l. skanu  thumbup.gif  O svarbiausia nereikia ilgai terliotis ir prie plytos stovet  wink.gif


Sveikutės, kazka panašaus galvoju kepti šį vakarą. Bet tokia kepeja esu... doh.gif pasakykit man, o kiek laiko maždaug kepsniukai orkaiteje kepa? blush2.gif
Aš galvoju kiekvieną atskirai dėt i foliją ir užkept su daržovytėm ir sūriu.
Atsakyti
QUOTE(KOSMĖJA @ 2007 12 31, 11:26)
Sveikutės, kazka panašaus galvoju kepti šį vakarą. Bet tokia kepeja esu...  doh.gif  pasakykit man, o kiek laiko maždaug kepsniukai orkaiteje kepa?  blush2.gif
Aš galvoju kiekvieną atskirai dėt i foliją ir užkept su daržovytėm ir sūriu.



Manau,kad 30min tikrai uzteks. O as Nauju Metu vakarui ruosiu kepsniukus,kurie panasus i zrazus.Tai yra musta kiaulienos nugarine su karsto rukymo sonines,surio ir zalumynu idaru.Esu keleta kartu gaminus.Visiems labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 31, 16:41)
Manau,kad 30min tikrai uzteks. O as Nauju Metu vakarui ruosiu kepsniukus,kurie panasus i zrazus.Tai yra musta kiaulienos nugarine su karsto rukymo sonines,surio ir zalumynu idaru.Esu keleta kartu gaminus.Visiems labai patiko thumbup.gif


Ačiū 4u.gif

essen.gif skaniai tavieji kepsniukai skamba wink.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2007 11 14, 13:37)
Ačiū labai už pagalbą žengiant pirmuosius žingsnius kulinarijos pasaulyje  biggrin.gif 4u.gif


OI, visiskai nera uz ka mirksiukas.gif

QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 30, 18:50)
Gal kas pasakys kaip iskepti tokius kepsnius "kaip kavinese" buna?
Vyras vis tokiu praso  doh.gif  o man tokie nesigauna  doh.gif
Nu as turiu galvoje ten su vosokiais "pribumbasais" t.y. morkom,grybais, agurkais viduje ir pan?
Papildyta:
ir dar ar juos reikia kepti keptuveje ar orkaiteje?


Niu, as iskepu mesa: paprastai, t.y. ismusi, isprieskoniuoji, apvolioji pvz. kiausinyje, majoneze, ir krakmole. Ir iskepi. Bet gali buti ir tiesiog, kiausinis ir dziuveseliai.
Tada atskirai keptuveje pasikepini ka nori, ar tai morkas, ar tai grybus, ar morkas su grybais, ar svogunus, ar krabus ir pan.
Ta pakepinta uzdedi ant iskepto kepsnio, surio ant virsaus ir i orkaite kol suris issilydys dedu. Ir vsio.
Skanaus tavo vyrui mirksiukas.gif

QUOTE(rutamano @ 2007 12 31, 01:26)
o siuo metu man parinka paprikos idarytos farsu su suriu ir kepti orkaitej, mmm kaip skanu tongue.gif


Labai sudomino sis jusu patiekalas: arba parasykit man tyliai (gal merginos nepyks, kad ne i tema) arba nurodykit kita tema, kurioje ji skelbiate mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sharka111 @ 2003 12 18, 12:58)
Kepsniai su suriu:
Reikia 1kg farso,200g varskes,3 riekiu mirkyto batono,1 kiausinio,priekoniu,fermentinio surio.
Farsa,varske,kiausini batona ir prieskoniu sumaisai,tada suri supjaustai 4cm ilgio pirsto storio gabaliukais.Imi farsa,isploji,dedi i vidu suri ir formuoji pailga kotletuka.Apvolioji dziuveseliuose,dedi i skarda ir kepi orkaiteje 30-40min.Pliusai-nereikia stoveti prie keptuves ir vartyti,labai skanu.Minusai-labai tingisi plauti skarda. dry.gif Kaledom manau,ypac tiks.

o skarda aliejum turbut reik istept? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(išprotėjus @ 2007 12 30, 18:50)
Gal kas pasakys kaip iskepti tokius kepsnius "kaip kavinese" buna?
Vyras vis tokiu praso  doh.gif  o man tokie nesigauna  doh.gif
Nu as turiu galvoje ten su vosokiais "pribumbasais" t.y. morkom,grybais, agurkais viduje ir pan?
Papildyta:
ir dar ar juos reikia kepti keptuveje ar orkaiteje?

Stai pora: Ismusi karbonada, pabarstai prieskoniais (kokius megsti), ir ant vidurio dedi pievagrybius pakepintus su svogunu. Sulenki per puse, apspaudai stipriai krastus, tada vilgai kiausinio plakinyje ir volioji dziuvesiuose. Tada kepi ant keptuves, ant silpnos ugnies, apverciant kol abi puses graziai apskrus. smile.gif
Kitas: Ant iskepto karbonado uzdeti pakepintas morkas su svogunu, uzpilti majonezo ir pabarstyti suriu. Ir trumpam i orkaite arba mikrobange. Kol suris issilydys.
Papildyta:
QUOTE(Karalaite28 @ 2008 01 17, 13:14)
o skarda aliejum turbut reik istept? smile.gif

Manau kad tikrai reikia patepti skarda aliejum, arba itiesti folija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rutamano @ 2007 12 31, 00:26)
o vienas is greiciau paruosiamu patiekalu tikriau paprastesniu, tai supjaustyt smulkiais gabaliukais kumpi ar vistienos file ir imust 3 kiausinius, 3 krakmolo saukstus 3 majonezo siektiek tamato, aisku ziurint kiek mesos tai ir kiekius didint ar mazint reik. ir pora dienu pasimarinuoja ir iskepi keptuvej. prieskoniu nepamirst idet:) mirksiukas.gif

Buvau pamirsus kaip marinuot bigsmile.gif Tikrai skanus blyneliai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Sweikos smile.gif knygoje radau KIAULIENOS MEDALIONU recepta. Pati jo dar neisbandziau, bet esu valgius restorane, tai mesytte buvo thumbup.gif thumbup.gif

Produktai: 8 gabaliukai kiaulienos file, MARINADE HONEY (Santa Maria), 0.5 butelio sviesaus alaus, 3-4 saukstai medaus, 200 ml grietineles, zalumynu, penkiu pipiru misinio, druskos, cinamono, gvazdikeliu.

Paruosimas: Kiaulienos gabaliukus valanda palaikykite marinate. Medu sudekite i keptuve, supilkite puse alaus ir is abieju pusiu apkepkite nusausinta mesa. Padekite siltai. I keptuve supilkite likusi alu, grietinele ir kaitinkite, kol sutirstes. Paskaninkite prieskoniais. Mesa patiekti su siuo padazu.
Atsakyti