Įkraunama...
Įkraunama...

Kepsniai

QUOTE(Olesta @ 2009 07 08, 15:28)
karbonadinę iš mamytės tvarto lotuliukas.gif  wub.gif  blush2.gif o jei reikėtų taip jau pirkti, tai pirkčiau nugarinės su kaulu ax.gif arba palendricą be kaulo, gali ir kumpinę mėsytę pamušti jei turi, tik jau minkštinančios druskytės užsiberk tokiu atveju 4u.gif


O ta druskytė ir sūdo ar tik minkština?
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 12 01, 13:08)
O ta druskytė ir sūdo ar tik minkština?

ir sūdo ir minkština 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 01, 14:54)
ir sūdo ir minkština  4u.gif



jau ta druskyte visai nenaturali, vien e621, as niekad jos nededu schmoll.gif , kam save nuodyt. Minkstina mesyte ir pvz sutarkuotas svogunas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 01 01, 10:44)
Permečiau akimis visus 7 puslapius ir nemačiau labai skanaus receptuko, nors draugė sakė, kad rado SM'e: vakar kepiau kiaulienos kumpio kepsnius su ananasais thumbup.gif reikia 500 g kiaulienos mėsos
skardinės anansų žiedeliais
2 pomidorų
100-150 g sūrio
2 svogūnų
juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų
200 g majonezo

si vakar kepu ir as ji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2009 12 31, 19:17)
si vakar kepu ir as ji  ax.gif

mes jau ir suskanavom ax.gif thumbup.gif visas su Naujaisiais Metais 4u.gif
Atsakyti
Kalėdinis kepsnys

user posted image

receptas
Atsakyti
PRANCUZISKI JAUTIENOS KEPSNELIAI
300 g jautienos file
4 ilgos,tokio pat storio kaip mesos griezineliai,rukytos sonines juosteles
4 riekeles batono
70 g sviesto
2 saukstai aliejaus
maltu juoduju pipiru
druskos

keptuveje ikaitintame aliejuje is abieju pusiu pakepiname batono riekeles.Jautienos file supjaustome labai plonais griezineliais,apvyniojame rukytos sonines juostelemisir prismeigiame mediniu smeigtuku.Istirpiname sviesta ir ipilame aliejaus,i ikaitintus riebalus sudedame suktinukus ir kepame kol apskrus sonine.Iskepusia mesa dedame ant skrebuciu,isimame medinius smeigtukus,apibarstome druska ir pipirais. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif Įdėsiu ir aš mūsų šeimos mėgstamus kepsniukus smile.gif
Supjaustau sprandine, pamušu, suprieskoniuoju ir palieku marinuotis, tada keptuvėje kepinu tarkuotą morka ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną kol suminštėja, beriu druskos, pipirų ir šiek tiek pomidorų padažo, dar šiek tiek pakepinu kol viskas susijungia. Skardą iškloju kepimo popieriumi, dedu kepsniukus, ištepu majonezu ir dedu į įkaitintą orkaite kokiom 10 min ištraukiu sudedu daržoves ir vėl atgal 10 min, vėl traukiu dedu surio ir atgal į išjungtą orkaitę kol sūris išsilydys. Valgom su bulvių koše smile.gif Kepimo laikas apytikslis, niekad nežiūriu į laikrodį, matau pagal vaizdelį lotuliukas.gif
Atsakyti
oo.. cia tiek gardziu ideju, kad man kaip naujokei bus kur testuotis ir mokytis biggrin.gif
Tik reik iprasti is anksto nusipirkti mesytes ir ja pasimarinuoti.. O tai dabar dazniausiai buna taip - ka sian valgysim? Hm.. Nusiperkam mesos.. Nu ir kepam is karto, tai aisku tokio skonio jau nebuna, kaip pasiruosiant is anksto thumbup.gif
Atsakyti
Keliu tema,
turiu jautienos kepsniuku, gal galit patarti su kuo juos patiekti, jei nemegstam morku ir svogunu, o grybu padazas nusibodo...
Ar tiesa, kad uztenka apkepti kiekviena puse po keleta minuciu ir jau paruosta? Bijau kad nebutu kieti blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Asmeniškai man kepsniai, skaniausias valgis. smile.gif , todėl norėjau pasiteirauti kaip Jūs gaminate kepsnius?, dėkit receptus, nuotraukas. Kažkaip mano gamintų kepsnių skonis žymiai skiriasi nuo restoranuose patiekiamų. Man gaunasi nelabai skanūs. blush2.gif , todėl norėčiau paklausti Jūsų. Kaip pagaminti tokius skanius kepsnius, kokie būna restoranuose?, nes man vis niekaip nesigauna. doh.gif Žinoma, paruošti ir iškepti kepsnius tai moku, kas be ko, bet tas skonis, toks paprastas, norėtųsi kažko skanesnio. g.gif Iš pradžių gaminau iš kiaulienos, tai skonis buvo niekam tikęs, po to persimečiau ant vištienos ir gavosi jau kažkas skaniau... rolleyes.gif
Atsakyti
Sudėtinės dalys:
• Kiauliena, 700 gramų
• Majonezas, 350 mililitrų
• Kiaušiniai, 2 vienetai
• Česnakai, 4 skiltelės
• Paprika, raudonoji, 1 vienetas
• Paprika, žalioji, 1 vienetas
• Svogūnai, 1 vienetas
• Fermentinis sūris, tarkuotas
• Druska
• Juodieji pipirai
• Prieskoniai, Vegeta

Gaminimas:
Česnakus smulkiai supjaustome, įmušame kiaušinius, sudedame majonezą druską, juoduosius pipirus ir Vegetos prieskonius pagal skonį.
Viską išmaišome ir į marinatą dedame išmuštus kepsnius.
Marinate laikome apie 2val.
Kepsnius sudedame į šiek tiek aliejumi pateptą skardą, ant viršaus dedame pjaustytus svogūnus ir papriką.
Užberiame viską tarkuotu sūriu ir ant viršaus pilame truputį majonezo.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje kol sūris gražiai paruduoja.
Valgome su virtomis bulvėmis ar bulvių koše bei salotomis.
Skanaus.
Labai skaniai gaunasi. thumbup.gif
Atsakyti