QUOTE(rutamano @ 2007 12 31, 01:26)
o siuo metu man parinka paprikos idarytos farsu su suriu ir kepti orkaitej, mmm kaip skanu
Labai sudomino sis jusu patiekalas: arba parasykit man tyliai (gal merginos nepyks, kad ne i tema) arba nurodykit kita tema, kurioje ji skelbiate
[/quote]
labas
jau seniai nesilankiau sioi temelej ir aplamai supermamoi
nelabai supratau ka cia norejai pasakyt tuom
QUOTE(sharka111 @ 2003 12 04, 16:16)
As jau kazkur rasiau,bet pasikartosiu.LIUKS kepsnys.Reikia 1kg kiaulienos ar jautienos,gali buti ir kumpis,ir nugarine.Sumaisyti 1 sauksta garstyciu,1 sauksta pomidoru padazo,siek tiek sojos padazo,megiamu prieskoniu mesai.Ta mase aptepti mesos gabala,suvynioti i folija ir palaikyti.Galima ir iskart kepti,bet skaniau,kai per nakti saldytuve pabuna.Tada kepti 200'orkaiteje 1val.,paskui praplesti folija ir kepti dar 20-30min.Viduje ji lieka sultinga,o virsus apskrudes.Galima valgyti ir karsta,ir salta.Nenusivilsit.
As dariau panasei vistu skaluneles , tiesiog nuostabu! slauneles itriniau kario ir maltos mesos prieskoniais bei majonesu, suviniojau i folija ir palaikau pernakti saldytuve, kita diena kepiau. Kaip zinoma vistiena yra minkstesne mesa uz kiauliena ar jautiena, tad sitaip folijoje iskeptos skaluneles labai minkstos, sultingos. Pries baigiant kepti, apslaksciau slauneles raudonuoju vynu Norint daugiau sultingumo - reikia negaileti majonezo per marinavima.
Permečiau akimis visus 7 puslapius ir nemačiau labai skanaus receptuko, nors draugė sakė, kad rado SM'e: vakar kepiau kiaulienos kumpio kepsnius su ananasais reikia 500 g kiaulienos mėsos
skardinės anansų žiedeliais
2 pomidorų
100-150 g sūrio
2 svogūnų
juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų
200 g majonezo
mėsą nuplaukite, nusausinkite, pjaustykite, išmuškite ir prieskoniuokite patinkančiais prieskoniais (aš palaikiau per naktį su prieskoniais, nors gal ir nebūtina buvo). Į skardą išteptą aliejumi klokite mėsą, ant jos žiedais pjaustytus svogūnus, pomidorus, ananasus, į ananaso skylutę dėkite po alyvuogę arba slyvą, viską aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iš pradžių pasirodys, kad per daug sultinio gaunasi, bet palikit iškepus truputį orkaitėje pastovėti ir mėsytė sugeria visą skanumą. Mes vakar apsilaižėm pirštelius, kepiau pirmą kartą, bet tiktai ne paskutinį. Mėsa sultinga, skani, minšta, o jau ananasas
skardinės anansų žiedeliais
2 pomidorų
100-150 g sūrio
2 svogūnų
juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų
200 g majonezo
mėsą nuplaukite, nusausinkite, pjaustykite, išmuškite ir prieskoniuokite patinkančiais prieskoniais (aš palaikiau per naktį su prieskoniais, nors gal ir nebūtina buvo). Į skardą išteptą aliejumi klokite mėsą, ant jos žiedais pjaustytus svogūnus, pomidorus, ananasus, į ananaso skylutę dėkite po alyvuogę arba slyvą, viską aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iš pradžių pasirodys, kad per daug sultinio gaunasi, bet palikit iškepus truputį orkaitėje pastovėti ir mėsytė sugeria visą skanumą. Mes vakar apsilaižėm pirštelius, kepiau pirmą kartą, bet tiktai ne paskutinį. Mėsa sultinga, skani, minšta, o jau ananasas
QUOTE(juluma @ 2008 10 29, 11:38)
gal ne į temą kepant suktinukus, kad nenišsiskleistų, reikia pamirkyti į kiaušinio p0lakinį poto apvolioti džiuvėsėliuose ir vėl viską pakartojus, dėti į įkaitintus riebalus, apkepti iš visų pusių.Tuomet nereikia jokių siūlelių ar smeigtukų.
bet ar iškeps tas visas vidus mėsos aš volioju tik vieną kartą, tai man "nepraplyšta" kažkaip
QUOTE(Olesta @ 2009 01 01, 10:44)
Permečiau akimis visus 7 puslapius ir nemačiau labai skanaus receptuko, nors draugė sakė, kad rado SM'e: vakar kepiau kiaulienos kumpio kepsnius su ananasais reikia 500 g kiaulienos mėsos
skardinės anansų žiedeliais
2 pomidorų
100-150 g sūrio
2 svogūnų
juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų
200 g majonezo
mėsą nuplaukite, nusausinkite, pjaustykite, išmuškite ir prieskoniuokite patinkančiais prieskoniais (aš palaikiau per naktį su prieskoniais, nors gal ir nebūtina buvo). Į skardą išteptą aliejumi klokite mėsą, ant jos žiedais pjaustytus svogūnus, pomidorus, ananasus, į ananaso skylutę dėkite po alyvuogę arba slyvą, viską aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iš pradžių pasirodys, kad per daug sultinio gaunasi, bet palikit iškepus truputį orkaitėje pastovėti ir mėsytė sugeria visą skanumą. Mes vakar apsilaižėm pirštelius, kepiau pirmą kartą, bet tiktai ne paskutinį. Mėsa sultinga, skani, minšta, o jau ananasas
skardinės anansų žiedeliais
2 pomidorų
100-150 g sūrio
2 svogūnų
juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų
200 g majonezo
mėsą nuplaukite, nusausinkite, pjaustykite, išmuškite ir prieskoniuokite patinkančiais prieskoniais (aš palaikiau per naktį su prieskoniais, nors gal ir nebūtina buvo). Į skardą išteptą aliejumi klokite mėsą, ant jos žiedais pjaustytus svogūnus, pomidorus, ananasus, į ananaso skylutę dėkite po alyvuogę arba slyvą, viską aptepkite majonezu, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių. Iš pradžių pasirodys, kad per daug sultinio gaunasi, bet palikit iškepus truputį orkaitėje pastovėti ir mėsytė sugeria visą skanumą. Mes vakar apsilaižėm pirštelius, kepiau pirmą kartą, bet tiktai ne paskutinį. Mėsa sultinga, skani, minšta, o jau ananasas
KEPSIU SITA SKANESTA DAR SI VAKARA BUS SKANU JAU ISIVAIZDUOJU
QUOTE(fatima74 @ 2009 01 14, 16:53)
KEPSIU SITA SKANESTA DAR SI VAKARA BUS SKANU JAU ISIVAIZDUOJU
TIKRAI SKANU VYRAS LAPNOJA KAD AUSYS RAITOS
QUOTE(fatima74 @ 2009 01 14, 19:05)
TIKRAI SKANU VYRAS LAPNOJA KAD AUSYS RAITOS
maniškiui irgi patiko
QUOTE(fatima74 @ 2009 01 14, 16:53)
KEPSIU SITA SKANESTA DAR SI VAKARA BUS SKANU JAU ISIVAIZDUOJU
QUOTE(fatima74 @ 2009 01 14, 20:05)
TIKRAI SKANU VYRAS LAPNOJA KAD AUSYS RAITOS
QUOTE(Olesta @ 2009 01 14, 21:35)
maniškiui irgi patiko
Sveikos, gal padesite pradedanciajai kulinarei
kokia mesyte perkete tokiems kepsniams ?
QUOTE(vilkiukei @ 2009 07 08, 16:01)
Sveikos, gal padesite pradedanciajai kulinarei
kokia mesyte perkete tokiems kepsniams ?
kokia mesyte perkete tokiems kepsniams ?
karbonadinę iš mamytės tvarto o jei reikėtų taip jau pirkti, tai pirkčiau nugarinės su kaulu arba palendricą be kaulo, gali ir kumpinę mėsytę pamušti jei turi, tik jau minkštinančios druskytės užsiberk tokiu atveju
QUOTE(Olesta @ 2009 07 08, 16:28)
karbonadinę iš mamytės tvarto o jei reikėtų taip jau pirkti, tai pirkčiau nugarinės su kaulu arba palendricą be kaulo, gali ir kumpinę mėsytę pamušti jei turi, tik jau minkštinančios druskytės užsiberk tokiu atveju
Aciu uz informacija, zinosiu ir bandysiu kepti