Įkraunama...
Įkraunama...

Smurtas, pasityčiojimai iš vaikų

QUOTE(Katyte @ 2005 02 04, 19:08)
As visiskai tevu neklausiau, ne piktybiskai, o tiesiog KAZKODEL. Nebaigiau mokyklos. Veliau teko vakarinej atsedeti. dabar viskas susitvarke,baigiau aukstaji, istekejau (vyras jaunystej irgi nesamoniu pridares, bet abu laiku i prota atejom). Santykiai su tevais nuostabus, nors jauciuosi labai kalta, kad juos paauglystej taip skaudinau. Bet manau, kad man nebent Voveriuko aprasytas metodas butu padejes. nes viskas ka tevai sake ar dare man buvo visiskai dzin. Ne todel kad as ju buciau nemylejus ar specialiai neklausius, tiesig man tada niekas neturejo reiksmes, nelabai ka ir supratau apie gyvenima ar tai kas man galejo nutikti nesimokant ir lakstant.

Katyte, jei tave butu tevai skalde ir terorizave, butum uzguita, ibauginta ir baili katyte. Dziaukis, nes tave mylejo. Dziaukis, kad nesutrype tavyje ZMOGAUS.
Atsakyti
[quote=Andro,2005 02 04, 21:01]
Kita istorija- paauglys sūnus primušė draugą, tėvą iškviečia į mokyklą( motina ten dirba pavaduotoja). Tėvas vėliau pasakoja, kad ačiū Dievui jog kelias iki mokyklos truko pusvalandį. Nuvažiavęs į mokyklą, mokytojų kambaryje priėjo prie sūnaus ir apsikabinęs jį jo atsiprašinėjo. Atsiprašė už tai,kad jį tokį užaugino, kad jis tik toks užaugo. Vakare sūnui liepė kartu važiuoti pas sumuštą draugą ir pažadėjo už jį draugo ir jo tėvų atsiprašyti vėl sakydamas tą patį- aš kaltas ir atsakingas ,kad tu toks išaugai. Prieš einant, vistik sūnus pasakė- ne, tėti aš pats kaltas o netu.Čia tinka stiprios dvasios žmonėms, linkiu Smurkyte Tau sėkmės.

Va, cia tikras tevas. Ismintingas ir mylintis. Aciu Andro uz puiku pavyzdi.
Atsakyti
[quote=šviesa,2005 02 04, 22:10]
[quote=Andro,2005 02 04, 21:01]
Kita istorija- paauglys sūnus primušė draugą, tėvą iškviečia į mokyklą( motina ten dirba pavaduotoja). Tėvas vėliau pasakoja, kad ačiū Dievui jog kelias iki mokyklos truko pusvalandį. Nuvažiavęs į mokyklą, mokytojų kambaryje priėjo prie sūnaus ir apsikabinęs jį jo atsiprašinėjo. Atsiprašė už tai,kad jį tokį užaugino, kad jis tik toks užaugo. Vakare sūnui liepė kartu važiuoti pas sumuštą draugą ir pažadėjo už jį draugo ir jo tėvų atsiprašyti vėl sakydamas tą patį- aš kaltas ir atsakingas ,kad tu toks išaugai. Prieš einant, vistik sūnus pasakė- ne, tėti aš pats kaltas o netu.Čia tinka stiprios dvasios žmonėms, linkiu Smurkyte Tau sėkmės.

Va, cia tikras tevas. Ismintingas ir mylintis. Aciu Andro uz puiku pavyzdi.
[/quote]
va čia tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o ten labai jau daug žiaurumo kad ir už kažkokius pinigus su vaiku ne tik su savu negalime elgtis aš isitikinusi kad ka nors pasiekti turi tik gerumu.
Atsakyti
biggrin.gif Šią, mano aprašytą istoriją pasakojo amerikietis, tikintis, nu tipi iš " meilės žodžio" kai būna kasmet paskaitos šeimai, tai vyras į vieną nutysė...

Klausai, o kai pačiam reikia....

Va šiandien su vaikais 12 ir beveik 15 metų pasirašiau sutartis, kad jeigu kito pusmečio rezultatai bus 1,5 balo vidurkis geresnis, tai gaus po 150 litų savo malonumui, jei po 1 balą tai 100 litų ir nors 0,5 balo tai 50 litų. Labai susirūpino, nes vyresnysis " tyčia" kad mane sunervinti nėjo iš anglų atsakinėti ir gavo 2., mažasis biologijos tyčia neina atsakinėti ir senam semestre turėjo du dvejetus ir dar kitus sukursto neatsakinėti o po to išeiti iš pamokosjos eigoje. Mokytoja paskelbė karą.Durnė, bet mano vaikas nesimokys biologijos o ji durnė ir liks. Pasiūliau žaidimą, gerai kad priima taisykles, kad neperlepinti pinigais, galimybės normaliai ribotos, poreikiai patenkinti.
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2005 02 04, 23:04)
Mokytoja  paskelbė karą.Durnė, bet mano vaikas nesimokys biologijos  o ji  durnė ir liks.

idomus Tavo pozhiuris i mokytojus... blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Andro @ 2005 02 04, 23:04)
(...) šiandien su vaikais 12 ir beveik 15 metų pasirašiau sutartis (...) Pasiūliau  žaidimą, gerai kad priima taisykles, kad neperlepinti pinigais, galimybės  normaliai ribotos, poreikiai patenkinti

Luošini vaikus tokiomis priemonėmis, vaikams mokytis - pareiga, o ne koks biznis. Skatinti reikia, bet tai turėtų būti daroma kitokia forma, bet tik ne kontrakto ir t.t.t., nes vaikas mokysis dėl pažymio, o ne dėl žinių.
Atsakyti
QUOTE(Perpetuja @ 2005 02 04, 20:12)
1. (...) Voveriuko-Makarenkos pasiūlytas metodas labai geras, jei nori  įbaugint vaiką,suvaryt jo psichiką (...)
2. (...) Patiko Blondinės pasiūlymas Smurkos vaiką nuvest sportuoti.Kodėl? todėl, kad jam reikia normalaus vyriško pavyzdžio (...)
3. (...) jei žmogus žinotum kaip su tais vaikais elgtis ir aplamai kaip nugyvent tą gyvenimėlį, tai būtų per daug paprasta  (...)

1. Nepamirškite kokiu laikmečiu atsirado Makarenkos pedagogika, tai buvo atvejis, kai NEP-o laikais iš valkataujančių ir pripratusių skintis kelią į gyvenimą kumščiais jaunuolių padaryti kažką panašaus į žmones.
Man iš viso atrodo, kad iš viso nesuprantate nieko vyriškoje psichologijoje. Absoliučiai nieko. Berniukai skinasi kelią į gyvenimą jėga, jėgą jie gerbia ir bando jos pagrindu dominuoti. Todėl reikia kovoti tais pačiais metodais, jei nepadeda sportas ir įvairi būrelinė veikla, jei skriaudžiami draugai ir tyčiojamasi iš jų ir t.t. Mano aprašytas atvejis - kraštutinis pavyzdys, bet ką tuo atveju būtumėte pasiūlę tėvui daryti?

2. Pirmas dalykas ką norėčiau pasiūlyti, tai suskaldyti (dezorganizuoti) tą sūnaus chebrytę, su kuria krečia visokius juokus. Bet šiaip atviru tekstu pasakysiu, kad čia jau padaryti dideli auklėjimo "promachai".

3. Būtent. Jei nepavyksta išauginti normaliu žmogum, tai nors reikia stengtis, kad jis kuo mažiau keltų problemų visuomenei. Apie tai ir reikia pirmiausiai galvot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriukas36: 05 vasario 2005 - 01:17
Voveriukas36, pravesk mums paskaita, kaip berniukus auginti ka? ax.gif Bo as tai tikrai nezinau ir tikrai nesigaudau vyriskoj psichologijoj tada.Bo esu motera is tiesu blush2.gif .Nu mano diedas su sunum pvz. apie vyriskus dalykus nekalba, o tai ka man su juo kalbet ar ka?Nu zinai apie visokius tuos naktinius variantus.Nu vat sako reikia kalbetis reikia, o kaip? 4u.gif
Ir dar voveriukas36 tu pats sunu turi? ax.gif Nu cia man siaip idomu patapo.
Atsakyti
[quote=voveriukas36,2005 02 05, 01:18]

Man iš viso atrodo, kad iš viso nesuprantate nieko vyriškoje psichologijoje. Absoliučiai nieko. Berniukai skinasi kelią į gyvenimą jėga, jėgą jie gerbia ir bando jos pagrindu dominuoti. Todėl reikia kovoti tais pačiais metodais

Na gal, kokiam kalejime ar kolonijoj g.gif .

Atsakyti
Skaitau apie ta Smurkos bernioka ir prisimenu savo vyresniji broli paauglysteje. Viskas beveik tas pats, tik jis nesmurtaudavo mokykloje tol, kol kas nors kitas jo neuzkabindavo (nors tokiu nedaug atsirasdavo), bet jei jau uzkabindavo, tai ojojoj. Yra ir ranka vienam islauzes ir kitokiu negraziu dalyku prikretes. Kelis kartus buvo vos neismestas is mokyklos. O su mokslais tai lygiai kaip ir Smurkos sunus. Nereaguodavo i jokius ikalbinejimus, jokius gasdinimus benamio gyvenimu, i jokias fizines bausmes, kuriu tevas imdavosi (aisku, ne tokias kaip Voveriuko pasiulyti metodai). Na, bet kai truputi suaugo, tai susieme su tais mokslais, sugebejo baigti vidurine ir specialybe igijo. Ir visai neblogai dabar jam sekasi. Neuzaugo toks banditas, kokio aplinkiniai tikejosi. O svarbiausia, kad mano kitas, metais uz ji jaunesnis brolis, mokesi labai gerai. Na, siek tiek eibiu mokykloje prikresdavo ir jis, bet su mokslais jokiu problemu nebuvo. Ir mano tevai juos auklejo vienodai, jokiu nuolaidu nedarydami nei vienam, nei kitam. Taigi, man atrodo, kad ne vien nuo auklejimo cia priklauso. Jeigu zmogaus toks charakteris, tai nelabai cia ka ir bepakeisi, nes kiti leidziasi keiciami, o kiti ne. Vienintele paguoda tai, kad dauguma paaugliu daznai po keliu metu pradeda suprasti, kad taip testis negali ir susiima. Aisku, ne visi taip, bet man atrodo, dauguma.
Atsakyti
kol vaiko pazymiai nepasitaisys, eik pas ji i pamokas ir sedek kartu (jei is darbo pavyktu istrukt)-aisku, cia reiktu su mokytoja susitart pries tai...jam butu didele geda su mama vienoj klasej sedet, gal tai paskatintu ji mokytis... g.gif
Atsakyti
Keletą naktinių minčių pabersiu.
Geriausias pedagogikos vadovėlis man buvo perskaitytas M.Valančiaus apsakymėlis "Vienintelis sūnus Augustinas". Esmė jo tokia: mylėk vaiką labiau nei save patį, bet visas nedorybes rauk pradžioje, kol dar neišsikerojo. Kaip? Čia kitas dalykas. Nė vienas normalus tėvas/motina/dėdė/teta/senelis, močiutė nekirs vaikui (paaugliui) į kailį, jei jis parodo bent jau šešėlį gailesčio už savo poelgius, bet jei tas vaikutis/paauglys juokiasi į akis ir rodo špygas tėvui, vadinasi turi būti baudžiamas (tik ar nepervėlu jau? sveiku protu nesuvokiu, kaip galima tėvui priešgyniaut? blink.gif ) O kaip nubaus - čia jau tėvo / motinos reikalas.

Manęs tėvas niekuomet nemušė ir matyt blogai darė. Gal ir būčiau gavęs, bet tylėdavau kaip kuolą prarijęs ir net nebuvo minčių kažką atsikalbinėt. Už visas mano šunybes mušdavo vyresniosios sesers klasiokai, kurie "paauklėdavo", matyt žinojau už ką, nes nesiskundžiau.
Atsakyti